• 9.380.985 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Morgan Freeman

IMDb beoordeling: 8,2 (1.697.099)

Gesproken taal: Engels, Urdu en Mandarijn

Releasedatum: 16 juni 2005

Plot Batman Begins

"Evil fears the knight."

Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...

Naomi Watts

Deze was wel beter dan zijn voorganger maar geef mij die maar van Batman in zijn cave.

avatar van Goodfella

Goodfella

Beetje kitcherig is het wel, maar 't werkt

avatar van Diesel

Diesel

Wat een prachtige poster zeg!

Naomi Watts schreef:

Eh... Nu spreek je jezelf tegen, want die poster van The Bat in The Cave is de voorganger van deze poster !

Naomi Watts

Moet eens vaker op de posters gaan letten zeg!

Flipman

Nee, wacht, ik snap je al, je bedoelt de poster die hier eerst stond, natuurlijk. Inderdaad, je hebt gelijk, die van The Cave heeft hier nooit gestaan.

Naomi Watts

Ik dacht al, verlaat mijn geheugen mij misschien?

Flipman

Cool, de releasedatum is nog steeds 16 juni ! Ik had eigenlijk half om half verwacht dat deze alweer verzet was naar 7 juli!

Flipman

Gisteren die Super Bowl Teaser weer eens gezien. Ik heb zo'n zin in deze film !!!

avatar van dirkplug

dirkplug

Ook deze film komt in Pathe Imax te draaien...

Hm, lache!

avatar van Gizzmann

Gizzmann

De release-datum van Batman Begins word verplaatst naar november 2006...

1 april met een verlengsnoer!

Flipman

DAT zou wat wezen, Gizzmann !

avatar van davidov

davidov

nog een nieuwe poster.....1 van de minste vind ik:

image

Naomi Watts

Ik vind hem wel wat hebben.

Flipman

Hm, ik weet 't niet, eigenlijk. 't Idee is leuk, maar de uitwerking weet ik niet zeker.

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Ik vind het de minste poster.

Chr.s

Juist, dat is precies wat ik dacht. Ze hebben het zichzelf te makkelijk willen maken.

Flipman

Maar degene die er nu staat en die ene in The Cave zijn dan wel weer geweldig.

Chr.s

Nja, ik moet zeggen dat ik de huidige, hoewel hij niet lelijk is, ook niet geniaal vind.

avatar van -Romabo-

-Romabo-

Kweet niet of iemand hem al heeft gepost maar deze Teaser is echt bruut... brrr

trailer

Flipman

't is zelfs de Trailer. En ik weet niet of iemand 'm hier al had hepost, maar ik heb 'm wel al lang gezien.

Niet lullig bedoeld, of zo.

Twee nieuwe TV-spots !!!

Spot 1 en Spot 2.

Met beelden van Morgan Freeman en Gary Oldman !

A.S.E. schreef:

Twee nieuwe TV-spots !!!

Spot 1 en Spot 2.

Met beelden van Morgan Freeman en Gary Oldman !

Ik zit al ver boven mijn (magere) download limiet dus kan ze niet binnenhalen. Maar weet één van jullie welke rol 'Scary Gary' in deze film gaat vertolken??. Ik hoop natuurlijk weer op een complete maniak, daar is hij zoooooooooo goed in!!

A.S.E.

Je zult dan wel teleurgesteld zijn, want hij speelt commisaris Gordon.

El Duderino

Dan zal die castingdirector wel een lobotomie ondergaan hebben, of zo. Zucht.

Waarom dat nou weer?!

Echt, als je de strips leest, weet je gewoon dat ie geweldig is gecast, want hij lijkt ontzettend goed! En ik kan me niet voorstellen dat ie 'm slecht speelt.

A.S.E.

Trouwens het is Gary Freakin' Oldman ! Die kan toch alles! Noem me één acteur die zoals hem elke rol met een andere stem of accent speelt.

Chr.s

Ken hem alleen uit Léon en the fifth element, en daar is hij geweldig in.

A.S.E. schreef:

Jongens, jongens, lees nou toch eens goed de berichten. Ik heb nooit zelfs gesuggereerd dat hij de rol niet aan zou kunnen. Ik ben alleen pissed dat ze hem WEER zo'n onbeduidende rol geven. Ik bedoel, als je een Mclaren F1, of een Porsche GT zou hebben en er vervolgens niet harder dan 80 in zou rijden, is dat toch ook zonde. Een kwestie van onbenut potentieel, thats all.