Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Batman Begins
"Evil fears the knight."
Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bruce Wayne / Batman
Earle
Ra's al Ghul
Flass
maxcomthrilla
Neuh. Heeft in de verste verte niets te maken met onderscheid maken tussen.....
Neuh. Heeft in de verste verte niets te maken met onderscheid maken tussen.....
je doet net als of die mensen dan niks kunnen
anders had je het niet aan moeten halen
The One Ring
Dit vind ik toch een bizarre opmerking, omdat je volgens mij met de beste wil van de wereld niet kunt ontkennen dat alle onhebbelijkheden die jij van Batman aanhaalt niet in Superman zouden zitten. Sterker nog, ik zou zeggen dat Superman de meest karikaturale van allen is.
serpico
je doet net als of die mensen dan niks kunnen
anders had je het niet aan moeten halen
oke maar blijft een gekke verwijzing om de film zo naar beneden te halen.
het zou slecht zijn gemaakt omdat de regisseur chronisch ziek is
Leland Palmer
Een regisseur chronisch ziek noemen omdat je vind dat hij alleen nog maar in staat is slechte films te maken is belachelijk. Zeg dan gewoon normaal dat je vind dat de regisseur niets goeds maakt in plaats van met dit soort onzin aan te komen...
Leland Palmer
Superman draagt een onderbroek over zijn panty...
Geweldig!
Hayabusa
Waarom wordt Superman hierbij gehaald? Als er één superheld fantasieloos is dan is het Superman wel. Er zijn talloze verfilmingen en iedere keer moet hij het opnemen tegen Lex Luthor, terwijl er honderden schurken zijn bedacht door DC Comics.
Zijn laatste film was ook niet bepaald een succes, dit zal waarschijnlijk ook komen dat je tegenwoordig niet zo makkelijk een bioscoop-hit kunt scoren als in de jaren '80 met Reeves als hoofdvertolker.
Superman mag dan wel de eerste superheld zijn die zijn stripboek had, maar dat wil niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk de beste is. Als karakter heeft hij bijna geen diepgang, sowieso de meeste figuren uit DC Comics hebben geen leuke achergrond of diepgang met Batman als een van de uitzonderingen, geef mij maar Marvel comics als stripboeken-fan.
Oh, voor ik het vergeet. Er zijn twee gevechten geweest tussen Batman en Superman en onze gevleugelde genie heeft de man met zijn rooie onderbroek twee keer klop gegeven.
maxcomthrilla
Ik heb het niet over de Superman reeks ten tijden van Reeves. Ik doel op de tv serie Lois and Clark die ik altijd wel geinig vond. Ligt ook al weer lang achter mij trouwens.
Niet dat die serie geen karikaturen zou bevatten. Het is alleen stukken vermakelijker dan deze nepshow.
Poeh, he. Hij zal zich er eens achter de oren om gaan krabben. Verder ben ik het stadium van goed en fout reeds gepasseerd. Deze film niet. Het is, zoals wel vaker in superheldenfilms, weer eens goed tegen slecht. En dan zo zwart - wit vormgegeven dat het mij gewoon totaal niet aanstaat en hoe ik dat formuleer maak ik zelf wel uit. Punt.
Beter een goede schurk dan 100, 13 in een dozijn schurken. Ik zeg trouwens ook nergens dat Superman nou zoveel fantasie bevat. Het is meer een algemene opmerking dat ik Superman leuker vond.
Zoals eerder gezegd, de films met Reeves kunnen mij gestolen worden. In mijn herinnering zijn de tv series rondom Clark Kent en Lois Lane die eind jaren `90 werden uitgezonden, veel vermakelijker.
Je wilt toch niet beweren dat het stompzinnige verhaaltje in deze film voor serieuze diepgang doorgaat? Plat betreden paadjes belopen, dat is het.
Eendimensionale Batman kan dan ook niets originelers doen dan altijd maar winnen. Stoer hoor van Batman. Is ook echt een interessante climax een gevecht tussen die twee.
Superman draagt een onderbroek over zijn panty...
Beter dat dan een muis met vleugels, die op vliegers lijken.
The One Ring
Ik wist niet dat er zo'n stadium bestond, maar dat terzijde. Als je een superheldenfilm gaat kijken weet je toch dat je een strijd tussen goed en kwaad krijgt. Dat is het genre eigen. Ik vind het zelf ook niet het meest fantastische dat er is, maar dit argument is een beetje hetzelfde als een musical afkraken alleen maar omdat er gezongen wordt: je wist dat het zou gebeuren en dat je je er aan zou ergeren, dus waarom überhaupt aan de film beginnen.
Wat ik zo goed aan Batman Begins vind ik niet het verhaal, die is inderdaad wat standaard (hoewel net iets vermakelijker uitgewerkt dan de concurrenten). Mij bevalt de sfeer zo goed, omdat die wat duisterder is dan andere superheldenfilms. Nolan is er toch wel degelijk in geslaagd om een stad te creëeren die druipt van corruptie en smerigheid. Het ontwerp van de decors is ook heel sterk hier. Daarnaast is de Scarecrow een goed uitgevoerde schurk, iets wat ik in veel comicverfilmingen mis.
En wie gaat deze film nou werkelijk kijken voor de diepgang?
maxcomthrilla
Natuurlijk is de superheld altijd de goede in dit soort films. Maar zo klef als Batman hier socialiseerde met dat jongetje. Er zijn grenzen...
Ik vond de film juist allesbehalve duister. Ik moest denken aan de doelgroep kleuters die ontzien worden van duistere sprookjes en alleen maar ' happy ends ' voorgeschoteld krijgen omdat ze anders gaan huilen. Een poging tot het neerzetten van een duistere sfeer was al moeilijk te constateren aangezien de muziek alles behalve dreigend was, maar de situaties zelf maakte het vaak belachelijk. Ik wist niet hoe ik het had, nadat dat jochie zei: ach, Batman komt ons toch wel redden en 3 seconden daarna, ja hoor. De film kauwt dus bepaalde dingen voor die absoluut niet meehelpen om ook maar enige spanning op te bouwen. Als dit niet gezegd zou worden, zou je ook wel weten dat Batman ze wel kwam redden. Maar dit was ' too much '. Elke vorm van dreiging werd door zulke zinloze teksten letterlijk weggeslagen omdat ze het gemoed van het kind gerust stelde. Ach, hij komt ons toch wel redden..., waar maken wij ons druk om? Allesbehalve dreigend.
De decors vond ik vooral lelijk. Die stadsaanzichten zagen er veel te gewoontjes uit en de eenzijdige actie, bestaande uit een hoop explosies op het einde leken te zijn weggelopen van een Steven Seagal - film.
Ik niet, maar mijn broek zakt af als blijkt dat de makers daar wel een serieuze poging toe doen met een verschrikkelijk afgebeend verhaal nog wel.
cinema.
Precies, denk ik eens eindelijk een duistere / wat meer diepgaande comic verfilming te zien - want dat is wat uiteindelijk gepretendeerd werd - blijkt toch weer de zoveelste zeikerige superhelden epos te zijn. En nog even gay ook. Nee ik kan er vrij weinig mee. Sin City is één van de weinige, zo niet de enige geslaagde comic verfilming. Ik kan mensen amper serieus nemen die de rest van de superheldenfilms wel weten te waarderen.
Bad Kitty
3,5 ***
Boeiende Batman film!
Ik ben blij dat ze meer de grimmige donkere kant zijn op gegaan en ik ben zeer blij met Bale als Batman!
De schurk Cillian Murphy (met die volle lippen) speelt zeer ijzig en dat is perfect!
Humor is ook oké.
Wat ik mis is iets meer luv story (ik ben tenslotte een vrouw
) en iets meer actie-detail.
Ik kan alleen maar uitkijken naar het komende vervolg met The Joker!!!!
The One Ring
Ik heb de film niet lang geleden nog gezien, maar dat hele jongetje herrinner ik me niet. Kan nooit een groot element in de film zijn geweest. Is het niet wat overdreven om zoiets kleins hier zo op te blazen?
... Jaja. Dat deze film een happy end zou hebben wist je waarschijnlijk al voordat je de film aanzette (hoop ik). Al valt het hier voor een superheldenfilm nog wel mee. De film eindigt immers met een wijk die geheel onder invloed is van een angstgas, waardoor de waanzin het daar overneemt. Is toch niet helemaal happy.
Daarnaast is deze film zo duister als kan binnen de limieten van het genre en van de Hollywoodregels. Door dat gas zitten er heel wat effecten vol paranoia en zo in. Daarnaast lijkt de stad van Batman hier op die van een film noir: alles is donker en smerig. Veel sfeervoller dan dat gepolijste en kleurrijke uiterlijk dat Sipder-Man en Superman mee krijgen. Nee, het is niet eng, maar dat wil het ook niet zijn.
Waar dan? Ik heb zelf toch het gevoel dat je dit allemaal veel te serieus probeert te nemen.
En nog even gay ook.
Dit soort opmerkingen zijn pas om van te huilen
Niet alleen zie ik niet in wat deze film met homoseksualiteit te maken zou hebben, daarnaast is het toch triest als je het woord 'gay' nog steeds als belediging gebruikt.
maxcomthrilla
Nee, de hele film loopt over van misplaatste ofwel stupide danwel kinderachtige dialogen.
Dat de film een happy end heeft maakt mij nog geen eens zoveel uit. Maar zoals ik al aangaf, de manier waarop het hier gebeurde was too much...Kleuterniveau.
Een film die nimmer boven de ' Steven Seagal ' actie, explosies en geforceerd dramatische verhaallijnen uitstijgt. Niks duisters aan dus. Ik verbaas mij er oprecht over dat jij er zo van overtuigd bent dat dit een van de duisterse films is die je hebt gezien. Duistere films behoren spannend, mysterieus of grimmig te zijn, deze film is dat allemaal niet.
Het 1ste uur gebeurt er niet zoveel. Als kijker moeten we eerst sympathie voor Bruce `s wraakcties krijgen, die op hun beurt weer compleet belachelijk overkomen. Steeds blijft het gevoel dat we sympathie voor Bruce moeten hebben maar op komen dagen. Bruce is de ideale schoonzoon, betert de levens van de mensen maar doet dat nog eens dubbelop door vaak serieus commentaar te geven op de mensen die hij helpt. Hij maakt zijn opmerkingen heus niet vanuit een grappig oogpunt of vanuit een nuchter uitgangspunt. Het betreft een vreselijke softie en daar is niets duisters aan in zo `n film die ook nog eens niets aan de verbeelding overlaat.
The One Ring
Ik heb nergens gezegd dat dit een van de meest duistere films is die ik ken. Het is slechts de duisterste van al die superhelden-verfilmingen die Hollywood de laatste jaren over ons heengooit. En de sfeer is toch duidelijk donkerder dan een Spider-Man of zoiets.
maxcomthrilla
Ze hebben hoogstens geprobeerd om de sfeer wat duisterder te maken dan in Spider - Man, maar door alleen wat donkere kleuren te filmen ben je er natuurlijk niet gelijk. Alle duisternis verdwijnt als er iemand aan het woord is.
_dangerous_
Houd jij je maar met Amélie bezig
ILDIB
Wat een zever zeg, deze batfilm is gewoon de beste qua toegankelijkheid, waar die andere wat duisterder en goedkoper overkomen. Helaas is het dus dan ook zo dat er iets meer amerikaans sentiment in zit. Niks aan te doen.
Lois en Clark de serie is echt droeviger dan droevig en dankt het succes volledig aan teri hatcher dr borstpartij..
SanderSander88
Hele mooie reboot van de Batman franchise, ben erg blij dat ze dit gedaan hebben. Kan daarom ook niet wachten op The Dark Knight, die volgens mij nog beter word dan de hype doet geloven.
4,5* voor dit deel.
The Last
Hoezo? Dat wordt toch zowat in alle 'duistere films' gedaan.
maxcomthrilla
Maar hier was het verre van contrastrijk of esthetisch gezien een meerwaarde.
Adrenal
Haha, Tim Burton heeft nooit een Batman-film geregisseerd met Val Kilmer erin, dat was Joel Schumacher
!
1-0
Glacius
Meest opmerkelijk commentaar van maxcomthrilla.
Het lijkt meer op hekel hebben aan het character 'Batman', dan daadwerkelijk kritiek op deze film.
Het kritiek slaat namelijk nergens op en is erg contradictioneel, gezien die allemaal zeer zeker ook van toepassing zijn op de wel-geliefde 'Superman'.
Adrenal
Ik vond de film wel amusant, meer niet, dit is me allemaal net iets te serieus.
Voor mij moet een Batmanfilm zo zijn als Batman of Batman Returns, met grappige superschurken zoals the Pinguin of the Joker en dat is geheel de verdienste van Tim Burton.
SanderSander88
Ik vond de film wel amusant, meer niet, dit is me allemaal net iets te serieus.
Nolan wilt het volgens mij te stoer maken, te "echt".
Tja, dat vind ik dan wel weer leuk. De comics waar deze nieuwe films (Begins, Dark Knight) van zijn verfilmd zijn ook een stuk duisterder.
Hankster
hwwtje
Verleden week weer even gekeken, om me alvast mentaal voor te bereiden op Dark Knight. Vind hem schitterend, zeker het eerste uur, alleen zo tegen het einde vind ik hem wat saai worden. Is erg moeilijk om dat stuk door te komen. Ik hoop van ganscher harte dat Dark Knight mn aandacht wel de hele film weet vast te houden.
Bob Gray
- 2053 stemmen
Totaal geen fan van superhelden films, maar deze vond ik geweldig. Lekker duister sfeertje en een erg sterke cast maken dit tot een erg sterke film. Kan niet wachten op The Dark Knight, die me nog veel beter lijkt dan deze.

The Dark Knight Rises
2012

The Dark Knight
2008

'Batman Begins' van Christopher Nolan vanavond (22 juli) op televisie te zien

'Batman Begins' is morgenavond (13 januari) te zien op televisie: 'Sublieme nieuwe start'

Deze drie goed beoordeelde films verdwijnen deze week onder meer van Netflix

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008
verlies van geliefdevechtsportendc comicscrime fightergeheime identiteitundercoverburgerwachtsuperheldgebaseerd op striprivaliteittragic heroninjasuperkrachthaunted by the pastevil doctormaster villainfighting crimeunfulfilled love dc extended universe (dceu)inspirationalbatmancomic book adaptation dccomic