Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Batman Begins
"Evil fears the knight."
Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bruce Wayne / Batman
Earle
Ra's al Ghul
Flass
Pastichio Rocker
Wat een rare vergelijking, als je de film verder hebt gezien weet je dat Neeson niet de good-guy is. En, hij heeft niet van die vreemde trekjes zoals in Star Wars Ep. I van 'hey Obi-Wan, gedraag je' of 'Obi-Wan kom op help me hiermee'. Dus beetje lompe vergelijking als je de hele film hebt gezien.Nee hoor. De hele tijd dat filosofische geneuzel (vooral in het begin bij Bruce's training) deed heel erg denken aan zijn Star Wars personage. Bovendien weet je dan nog niet dat hij de bad guy is. En ja, ik heb hem wel eens sterker zien acteren.
The Last
Dat 'filosofische geneuzel' verschilt heel wat dan wat hij allemaal zegt in Star Wars..
Pastichio Rocker
Whatever. Als je het topic eens doorneemt zul je zien dat ik niet de enige ben die het is opgevallen. dat jij het niet ziet is jouw probleem, niet de mijne.
Legan
Een prima bioscooppopcornfilm. Niets meer en niets minder. De actie is goed, het acteren redelijk, de amusementswaarde is prima, het verhaal redelijk en de effects goed. Maar het blijft allemaal mainstream. Er heerst geen grimmige, duistere, dreigende sfeer in de film. Wat dat betreft, kon ik eigenlijk helemaal geen sfeer bemerken. Wat verder tegenvalt is de 'futuristische' look van de stad, maar vooral de auto. Afstotelijk.
Jisraw
Helemaal mee eens. Wel wil ik even toevoegen dat die mega magnetron echt belachelijk is
, kzou willen weten wat er in het echt met de mensen gebeurt
film master
dit is de beste batman film die ooit gemaakt is.
maar kijk uit the dark night komt binnenkort door de zelfde crew,
wie weet wordt the dark night de beste batman film.
shadowmaster100
eindelijk een serieuze Batman film .
enige wat ontbreekt is spectaculaire actie
ps: zonder tepels
film master
en eindelijk een serieuze batman returns was een succes respect voor tim burton
The One Ring
Valt bij herziening onverwacht goed uit. In mijn herrinnering was de film niets meer dan een doorsnee heldenfilm, maar Batman Begins heeft toch wel iets meer sfeer en met name in de tweede helft wordt het een uitstekende film. Wel jammer dat er zoveel bekende (en goede) acteurs meedoen en dat de meeste dan van die nietszeggende rolletjes krijgen. Waarom namen als Hauer, Oldman en Freeman voor zoiets te voorschijn gehaald worden is me niet helemaal duidelijk. Caine bewijst zich toch als een van de grootste acteurs ooit door een dergelijke, simpele rol toch weer echt leuk te maken.
Ik verhoog naar 3,5*. Zeker geen meesterwerk, maar ik heb prima vermaakt.
Patat
Ik ben een grote liefhebber van de vier originele Batmanfilms met als enige kleine dieptepunt "Batman Forever". De eerste film van Burton is één van mijn all-time favorieten, dus je moet al met groots geschut komen om die film te overtreffen.
"Batman Begins" is meteen geheel anders van sfeer dan zijn voorgangers. Deze combineerden grootse actiescènes met een vleugje humor hier en daar zonder te vervallen in onnozele slapstick. De toon in "Batman Begins" is serieuzer en aanvankelijk toch gewelddadiger met de scènes in de gevangenis en tijdens zijn training. De training neemt zowat een half uur in beslag en vond ik eigenlijk misplaatst. Ten eerste gaf me dit het gevoel naar één of andere Star Wars te kijken waarin een leerling wordt klaargestoomd voor één of andere strijd, anderzijds geeft dit een heel nieuwe kijk op het personage van Batman. Batman lijkt niet meer de van-nature-uit duistere, maar goedaardige superhero, maar eerder een zwakkeling die door een lange training uitgroeit tot een heldhaftige kerel. Hiermee mis ik de mysterieuze figuur die Batman was in de eerdere films.
Na een half uur lijkt de film eindelijk op gang te komen en zien we een geheel andere Gotham City die we gewoon zijn. Minder fantasierijk dan voorheen, maar juist meer een dagdagelijkse Amerikaanse grootstad. Gotham City voelde minder magisch aan. Ik had ook wel wat problemen met de nieuwe batmobiel, een veel minder gestroomlijnd model dan de vorige. Ook Batman's stem lijkt door de computer gehaald telkens wanneer Bruce Wayne zich in Batmangedaante begeeft. Dit werkte me danig op de zenuwen. Waarom kan Batman niet gewoon spreken? Waarom moet hij als een computer klinken? Ten slotte heb ik het gevoel dat de film niet alle registers opentrekt. De actiescènes vond ik eerder teleurstellend, de film staat erg lang stil bij onnodige zaken (de lange training bv) en haalt vooral niet voldoende uit het nochtans erg interessante idee van mensen te drogeren / hallucinaties op te roepen om Gotham City uit te roeien. Hier viel meer uit te halen. Het ontbrak aan dreiging op dat moment en deze sequentie werd vrij snel afgehandeld.
Ach, is "Batman Begins" dan zo'n slechte film? Eigenlijk niet, want ik heb me best kunnen vermaken. Maar ik moet toegeven dat voorgaande punten, samen met een minder interessante villian dan pakweg The Joker of The Penguin me doen besluiten dat de nieuwe Batman me veel minder kan bekoren. Toch kijk ik uit naar "The Dark Knight" met de terugkeer van toch wel de meest interessante villian uit de reeks: The Joker!
_dangerous_
Dan mag je de film opnieuw kijken!
Filmfreaker
Onder de indruk van deze film, als ik het gemiddelde van de twee voorgangers van deze film zie (Batman Forever: 2,57 en Batman and Robin: 2,04), is het toch een gewaagde poging om nog een Batman film te maken. Maar dit is zeker de beste Batmanfilm tot nu toe.
Geef de film 4,5 sterren.
Nu nog uitkijken naar The Dark Knight (die nog beter schijnt te zijn).
deTuinman
Ach, is "Batman Begins" dan zo'n slechte film?
als je batman 3 en 4 top vind, dan is het duidelijk dat jij niet zo'n moeite hebt met cheapies en dan kan je 'moeilijke' films als batman begins niet waarderen nee
Hankster
de film staat erg lang stil bij onnodige zaken (de lange training bv)
Dat was juist een essentieel onderdeel van het verhaal...*Jeuj*, nog 2 maanden!
Pastichio Rocker
Het was de bedoeling van de makers om een realistische Batman neer te zetten, in tegenstelling tot Burton's Batman, die meer overeenkomt met de cartooneske Batman-serie uit de jaren '60. Zijn stem is dan ook niet met de computer vervormd, maar hij spreekt meer vanuit zijn keel. Dit natuurlijk om te voorkomen dat hij wordt herkend. Als hij met zijn normale stem zou spreken zou je toch al snel de link met Bruce Wayne leggen, nietwaar?
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Nice, eindelijk doet er zich een kans voor om deze te bekijken
Die kans zou je dan ook snel moeten nemen en niet voorbij laten schieten. Een toppertje.
wwelover
Leuke film. Echt heel vermakelijk. Weet zelf vrij weinig van Batman. Ben dan ook geen Comicbook persoon.
De cast is natuurlijk al top met een geweldige Christian Bale. Holmes doet het ook leuk. Maar vooral Caine en Freeman zijn top.
Verhaal is leuk en spannend. Ook goed in elkaar gezet.
De actie was wel goed, echt lekker overdreven Superhero style:)
Muziek en sfeer was zeker van hoog niveau. Kijk al uit naar volgende deel.
Tabossi
Net voor de tweede maal gezien en ik kan niet anders concluderen dat dit gewoon vermaak van de bovenste plank is. Er is wat voor te zeggen dat het de magische sfeer mist die de Burton-versies wel hadden. Maar er is eigenlijk nog veel meer voor te zeggen dat én Bale de beste Batman is en deze frisse, duistere aanpak de legende van de superheld het beste past. En dat einde, met die speelkaart. Kan niet wachten op Dark Night!
ontzettend spannende actie film en erg goed acteerwerk
verhaal is goed
4,5 ster
Thomas83
Zeer vermakelijke en aardige film. Tenminste, op het eerste uur na. Aan de hand van een soort van filosofie van Hollywoodse oppervlakkigheid (en dat terwijl het op zich allemaal vrij interessante gedachtes zijn) wordt getracht Bruce Wayne/Batmans karakter en motieven uit te diepen. Jammer genoeg is dit gedeelte vaak nogal saai en de oppervlakkigheid van de wijsheden is wat storend. Net als een rare gewoonte uit Hollywood die regelmatig, ook later in de film, opduikt, omdat iemand blijkbaar ooit heeft bedacht dat dat zo cool is. Ik heb het hier over een soort fluisteren (je ziet het standaard vooral in trailers terug) van de vaak grimmig kijkende personages.. Op een gegeven moment is er zelfs een dialoog gaande tussen drie personen die op die manier praten, geweldig!
Na een uur is de poging tot filosofische diepgang wel voorbij en is de film gewoon op de juiste manier duister, zoals dat hoort in een Batman-film. Visueel ziet de film er ook goed uit, prachtige locaties en erg mooie technische snufjes etc.
Bruce Wayne is nu echt van plan Batman te worden, wat te doen aan de misdaad in de stad en vooral de confrontatie te zoeken met de grote bad guys. Daarvan is gangsterbaas Falcone heel goed gecast. Precies de goede kop en goed spel. Wayne is ook niet verkeerd trouwens.
De actie in de film is soms erg goed en zeer spectaculair, en de grote finale is meer dan waardig. Best goed verzonnen ook, dat wapen etc.
De muziek is na het eerste uur best effectief, hoewel meestal vrij simpel en weinig origineel. Het camerawerk is dik in orde, en montage is wel aardig maar soms, tijdens de actie, wel heel erg snel. In The Bourne Ultimatum werkte dat heel goed, daar was de actie rauw en intens, maar hier is dat allemaal wat minder geslaagd en lijkt het vooral bedoeld om een hop te verdoezelen. Dingen die niet goed getoond kunnen worden ook niet laten zien zeg maar.
Het einde is natuurlijk een happy end, zoals het hoort bij een superheldenfilm. Wel een beetje komisch dat ze er nog snel even een gesloten eindje met het meisje aan breien. Die dialoog is echt vreselijk. Maar al met al laat de film me zeker met een tevreden gevoel achter. Was het eerste uur niet zo matig geweest, dan was ik zeker hoger uitgekomen dan 3.0*, misschien zelfs aan de 4. Over het vervolg, wat op het einde al wordt aangekondigd, heb ik goede hoop. De trailers en filmposters etc zien er goed uit. Als die film doorgaat waar Batman Begins mee is begonnen na het eerste uur, dan komt het zeker goed met die film.
ILDIB
Hehe, eindelijk een batfilm die niet wordt verpest door overdreven donkere achtergronden. Veel meer film dan strip en dat doet m goed. Waar ik bij de andere delen ( op de eerste na) me steeds meer ga vervelen blijft deze boeien..
nightbreed
Stukken beter dan de andere opvolgers dankzij (wel) een goed script en goede acteurs ipv filmsterren (met uitzondering van Jack Nicholson want die blijft natuurlijk top).
Dankzij de goede regie is de film ook erg sfeervol geworden.
Er is ook sprake van een goede opbouw, iets wat bij de andere opvolgers niet het geval was.
Het deed me denken aan de opbouw van Spiderman en Superman, maarja deze opbouw is bijna universeel, in elke strip of stripverfilming komt deze standaard (maar vermakelijke) opbouw voor.
Wat ook positief aan deze film is dat de bad-guys geen flauwe karaktertjes zijn geworden die van die domme onliners of 'grappige teksten' uitspuwen zoals Mr.Freeze, die domme pinguin en de Joker.
Alleen de gevechten (wat ik nooit zo belangrijk vind trouwens) waren zeer onduidelijk in beeld gebracht, veel te flitserig met als resultaat dat je eigenlijk niets ziet.
brabusRUS
Ik was eerst aan het twijfelen of ik wou zien. Gelukkig toch gezien. Erg leuke film.
maxcomthrilla
Thank you, Batman!
Well, you don `t have to thank me.....( wat een goedzak...)
of
We `re in trouble.....
No! Because Batman `s gonna save us.
Werkelijk stuitend om zoiets nog eens te mogen horen in een film. Dat Nolan zijn ziel al had opgeofferd was mij al duidelijk, maar dit sloeg alles. Hij weet geen beleving aan de dag te leggen, al was het maar door zijn personages constant de meest stompzinnige opmerkingen, zoals hierboven beschreven, uit te laten kramen. Een superheldenverhaal op zijn Amerikaans. Dat wil dus zeggen vreselijk voorspelbaar, vreselijk brave muziek en aan de hand van een verhaaltje want oh oh we moeten toch wel meeleven en het allemaal bar schattig vinden. De soms aanwezige actie ziet er vooral niet mooi uit en oogt vreselijk rommelig. Daarbij is Batman een farce. Zo nep en tegelijkertijd fantasieloos. Ik had sowieso al meer op met Superman.
Chronisch zieke regisseur die prat gaat op een verhaaltje vertellen wat oh zo boeiend is voor peuters. Het niveau van een familiefilm voor kleuters wordt amper gehaald. En dit noemen ze dan fantasie.....Eendimensionaal Saharazand. 1* ( Voor de oplichtende ogen en een zeldzaam mooi camerastandpunt ).
Real_Movie
Gisteren Batman Begins gezien op tv.
En het is zeker een goeie batmanfilm geworden.
Ik vondt dat ze het verhaal heel goed opgebouwd hadden.
De Batmobiel vondt ik ook heel erg vet.
En dat Batman naar beneden springt met die vleermuizen om zich heen dat hebben ze heel vet gedaan.
Dit is gewoon een goeie batman film die je snel wegkijkt.
4,0.
Chronisch zieke regisseur
wat heeft het voor zin om aan te halen dat de regiseur chronisch ziek is.....
ik wist het niet maar wat is je punt dat je daar mee wil bereiken
ik vind het discriminerend over komen en totaal nutteloos
en mijn moeder is ook chronisch ziek en komt bij mij totaal verkeerd over om zoiets aan te halen.
dat de film daar door verpest zou zijn.

maxcomthrilla
Daarmee doel ik op het feit dat hij alleen nog maar in staat is om rommel te maken.
ja daarom juist dat is dicrimineren in mijn ogen.
en daar mee beledig je veel mensen mee.

The Dark Knight Rises
2012

The Dark Knight
2008

'Batman Begins' van Christopher Nolan vanavond (22 juli) op televisie te zien

'Batman Begins' is morgenavond (13 januari) te zien op televisie: 'Sublieme nieuwe start'

Deze drie goed beoordeelde films verdwijnen deze week onder meer van Netflix

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008
verlies van geliefdevechtsportendc comicscrime fightergeheime identiteitundercoverburgerwachtsuperheldgebaseerd op striprivaliteittragic heroninjasuperkrachthaunted by the pastevil doctormaster villainfighting crimeunfulfilled love dc extended universe (dceu)inspirationalbatmancomic book adaptation dccomic