Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Batman Begins
"Evil fears the knight."
Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bruce Wayne / Batman
Carmine Falcone
Earle
Ra's al Ghul
Flass
Hoe kun je dat nu zeggen...
Micheal Keaton is gewoon de beste batman die er is.
Hij speelt duitster, mysterieus, vaag...
Dit past natuurlijk precies in het plaatje van wat batman is en het beste voor kan stellen.
Natuurlijk was Nicholson een geweldige badguy maar om nou te zeggen dat hij naar huis werd gespeeld door Nicholson...
Nee ik vond ze juist geweldig passen... perfecte chemie!
ietswat met Devito in mindere mate zeker herhaald werd!
Keaton de beste Batman? Veel meer dan in dat pak kruipen en de rijke stinkerd uithangen doet Keaton niet. Geen feeling, geen diepere uitwerking. Nicholson zet tenminsten een grootse prestatie neer.
Ligt ook deels aan het verhaal want hier bij Batman Begins wordt de figuur van Batman wel beter uitgewerkt. Keaton had in deze film een betere Batman kunnen neerzetten. Ik heb er wel plezier in bij superhelden dat ze meer laten zien dan een slechterik die de wereld wil overheersen en iemand met speciale gaven en een kostuum met cape die dat wil tegen houden. Spiderman 1 waarbij die z'n krachten krijgt, Casino Royale met Bond in z'n eerste missie en ook deze Batman Begins met een Batman die stilaan in de figuur van de vleermuisheld veranderd. Burton had wel een mooiere decor en z'n stijl was absoluut niet slecht. In tegendeel! Maar de karakteruitwerking en het betere verhaal in Batman Begins zie ik toch liever en had in combinatie met een Burton een nog betere film kunnen geven.
the good guy
Ik hou niet echt van de filmreeks, maar in vergelijking met andere is hij wel de beste
werry
Verlaagd naar 3.5 ster.
Heb hem van de week herzien.
Net als Batman 1 van Burton.
Dat is toch verreweg mijn favoriet!
tukkerstein
Ik ben het eens met Film Pegasus dat Jack Nicholson in deze film beter speelt dan Michael Keaton. Ik vond hem veel leuker en interessanter spelen dan keaton.
errr
Ik denk dat jij de eerste batman bedoeld
tukkerstein
@Err, ja klopt
Ik zie dat ik nog geen mening hier heb gegeven.
Ik vond het een zeer goede film die niet onder doet voor de eerste Batmanfilm van Tim Burton. Cinematorgafie is echt geweldig, de stad Gotham ziet er ontzettend goed uit. De film is een perfecte combinatie van een beetje CGI en veel echte beelden. Acteerniveau ligt hoog. De Batmanmobiel is erg mooi.
Enige matige punt van de film vind ik de gevechten die te slecht in beeld zijn gebracht om er wat van te kunnen zien.
Silvos
Een retorische vraag, maar wordt de eerste Batman film van Burton niet zo hoog gewaardeerd omdat het een stukje nostalgie is?
Ik heb alle Batman films wel eens gezien. De eerste t/m de laatste 'Burton' batman waren vermakelijk maar niet meer dan dat. De verhaallijn en het idee waren vaak leuk, maar echt indrukwekkend waren ze niet.
Het komt voor een deel doordat deze film nieuwer is, maar ik denk dat ik hem toch meer waardeer. De personages vind ik zeer aansprekend, een echte typische batman vijand is er niet maar alles wordt zeer goed uitgewerkt. Ik vind de verhaalopbouw vooral zo mooi. Van hoe batman batman is geworden en welke middelen hij daarbij gebruikt. Het is zegmaar een verhaal geworden wat echt zou kunnen gebeuren als je begrijpt wat ik bedoel. Ik vind het gewoon een prachtige film, misschien dat ik wat teleurgestelder ben in deel 2 want ik vond de joker altijd zeer geslaagd als Jack NIcholson. Maar voorlopig staat deze voor mij bovenaan het Batman-genre.
4.5* (voorlopig)
Filmfreaker
Ik had Spiderman 1 gezien, ik vond hem nogal goed. Dit is ook een superhelden-film. Dus ik kocht de film op risico. De trailer zag anders goed uit.
Ik hoefde nog geen 10 minuten van de film te zien en wist al dit een film is met een goed verhaal. Alleen actie onderbrak nog een beetje.
Naderhand kwam dat ook wel.
Ook spannings momenten maken deze film helemaal compleet en je blijft van het begin tot het eind op het puntje van je stoel zitten.
Ook het ontstaan van Batman kwam ook best geloofwaardig over. Maar hoe hij ontstaat hou ik stil.
4,5****. Een geweldige film met actie en spanning.
Ook vond ik de rol van Rutger Hauer leuk.
JJ_D
‘Batman Begins’ is een überstereotiepe actiefilm, geheel opgesteld volgens de o zo logische Hollywoodprincipes. De actie zelf is niet bijzonder spectaculair en de gevechten matig, plus de bombastische soundtrack die het plaatje van actievehikel (zij het niet geheel hersenloos) moet vervolledigen. Dat er degelijk geacteerd wordt redt de film nipt van een zware afgang.
Hayabusa
Batman 2 met de Pinguin en Catwoman wordt door critici als beste Batman-film gezien en ik ben het met ze eens.
Deze film moet het meer hebben van actie en ook nog een goede uitwerking van het verleden van Batman. Nolan heeft met zijn Batman film een realistischere beeld gebracht dan Burton die het meer een gothic-achtige film heeft gemaakt.
Ik heb me vermaakt met deze film.
Kaffeefiltjer
Goede film,
maar een heel andere adaptatie zoals Burton dat deed.
Waar Schumachers zijn pogingen cartoonesk leken tov Burton,
is Burton cartoonesk tov Nolan, qua settings.
Ik blijf Burton's 2de Batman film beter dan deze, maar hier is Batman ruwer, tussen de lijn van goed en slecht.
Het verhaal is een mooi geheeltje waar alles samenkomt, en de 2 uur 20 vliegen voorbij.
Hij bevat wel de typische one liners ( vb. I've got to get me one of those. ) maar is een zeer goede film.
3.5
Weet trouwens hoe Bruce zijn ouders in de comics zijn gestorven?
IcU
Weet trouwens hoe Bruce zijn ouders in de comics zijn gestorven?
Ook doodgeschoten door een crimineel op de straat..
thedudesons
mooi vervolg op de batman film's. een x wat totaal anders en christian bale speelt een ijzersterke rol....
Rushie
Ook doodgeschoten door een crimineel op de straat..
Joe Chill, dezelfde crimineel als in de film
zijn Carmine Falcone en Lucius Fox trouwens karakters uit de DC comics?
lykathea
Wat een geweldige batman film, dat ik 't ooit nog eens zou mogen zeggen. En eigenlijk is het best verwonderlijk dat ik er niet eerder één zo goed vind als deze, want Batman is voor mij toch wel de ultieme "superheld" : Menselijk, fragiel en toch sterk.
Bale laat zich weer van z'n goede kant zien, en ik was zeer blij verrast met al de grootte acteurs die je voorbij ziet komen, die allemaal grootse doch bescheiden prestaties neerzetten. Vooral Liam Neeson vond ik geweldig.
Ik wacht met smart af op de nieuwe Batman.
Inland Rabbit
Eerst over Bale: Ik heb m nu in een aantal films gezien en ik zie m nog niet in een zware drama film spelen. Die man lijkt altijd zo'n strak gezicht te hebben. Toch heeft t wel wat in de films die ie doet en ist een topacteur.
Feit is de meeste Batman films vind ik echt onzin. Na Burton's films houd het voor mij echt op. Het verbaasd me dus ook dat deze regisseur het voor elkaar heeft gekregen een Batman te maken die het bekijken waard is. Erg goed verhaal en aardige actie. De scene op de daken had van mij niet gehoeven. Wel lachwekkend, maar de film heeft een redelijk serieuze uitstraling, waardoor die scene juist misplaatst leek.Voor de rest is het me allemaal erg meegevallen. 3.5*
Hankster
zijn Carmine Falcone en Lucius Fox trouwens karakters uit de DC comics?
ja.
silhoupin
Bekijk Empire of the sun van Steven Spielberg eens. Een piepjonge Christian Bale speelt de hoofdrol vol emotie.
Ik vind Christian Bale een bescheiden maar zeer sterk acteur.
tommykonijn
Ik vond dit een matig Batman deel, Batman Begins vond ik echt niet super en aan de andere kant vond ik hem ook echt geen flop, ik miste Micheal Keaton of Val Kilmer een beetje maar ik vond Morgan Freeman wel heel goed spelen
(hoewel ik deze Batman toch ook wel goed vind
) ik vond de film wel heel vermakelijk!
2.5* (net geen 3*)
film88888
Beste Batman film ooit, en eigenlijk is deze totaal anders als de voorgangers. Bale is geknipt voor de rol van Wayne/Batman. Hij speelt super weeral in deze, en dat geld ook voor Freeman, Oldman, Neeson, en Caine. Het verhaal is nog wel ok, en de actie scene's vond ik dus echt super goed, en mooi gedaan. De film had ook nog wel sterke dialogen, en mooie shots. Nolan's beste film samen met, Memento zeker weten. Een 4.0 voor deze heerlijke Batman film. Ik kijk zeker uit naar The Dark Knight
Hankster
Tot nog toe veruit de beste Batman, maar dat zal vast wel veranderen met The Dark Knight
Anyway, 4* voor deze topper!
DragQueen
Na de sterke eerste twee delen van de hand van burton, volgden een stel mindere vervolgen. deze film heeft echter het recht om in de buurt van de eerste twee films te staan. bale zet een prima rol neer als een beginnende batman, en ook freeman en caine in de bijrollen zijn sterk. neeson had ik dan weer meer van verwacht, maar deed het degelijk. het verhaal is goed, evenals de sets, die lekker donker zijn uitgevoerd. verder is de sfeer voelbaar, en is het geheel nogal ruw weergegeven. met de actie zat het ook wel snor trouwens. heerlijke film, waarin de tijd voorbij leek te vliegen. 4 sterren.
Dirigent
Goed Batman-deel vind ik dit Christian Bale doet het best goed vind ik, ook een goede rol van Morgan Freeman (Bruce Almighty).
tommykonijn
(hoewel ik deze Batman toch ook wel goed vind
) ik vond de film wel heel vermakelijk!
2.5* (net geen 3*)
Verhoogd naar 3* want sommige momenten vind ik toch echt wel cool (gevechten, actiescene's enzo.)
***
A.L.I.E.N
ik vind dit(eerlijk gezegt)de beste batman(buiten de film uit 1966)uit de reeks.ik kan niet wachten op "the dark knight"
Korova
Lang gewacht voor ik deze film eindelijk heb gekeken. Was behoorlijk sceptisch omdat de eerdere Batmanfilms wel aardig waren, maar in mijn ogen te flauw en aan kinderachtige kant en over de top. Met Nolan had ik wel het vermoeden dat het wat anders zou worden dan in het verleden. Het is allemaal wat donkerder en grimmiger, maar als in het vervolg "The dark night" het nog een fractie duisterder en sinister zou worden, kan het best wel eens een topfilm gaan worden. Ben heel nieuwsgierig want het hele concept rondom de actieheld Batman kan je best iets interessants van maken
Baklap
Ja goeie start hoor.. lekker donker goeie Batman (Christian Bale) vond het erg goed gevonden. 4
ADDICTED
Hou normaal niet van Actie en heb ook niet erg veel met Fantasy.
Maar deze is erg vermakelijk!
(deels omdat ik gecharmeerd ben van me Christian Bale die deze rol weer ijzersterk neerzet).
joostie
4*beter dan die prul van Michael Keaton en George Clooney,Val Kilmer viel nog mee.

The Dark Knight Rises
2012

The Dark Knight
2008

'Batman Begins' van Christopher Nolan vanavond (22 juli) op televisie te zien

'Batman Begins' is morgenavond (13 januari) te zien op televisie: 'Sublieme nieuwe start'

Deze drie goed beoordeelde films verdwijnen deze week onder meer van Netflix

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008
verlies van geliefdevechtsportendc comicscrime fightergeheime identiteitundercoverburgerwachtsuperheldgebaseerd op striprivaliteittragic heroninjasuperkrachthaunted by the pastevil doctormaster villainfighting crimeunfulfilled love dc extended universe (dceu)inspirationalbatmancomic book adaptation dccomic