Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Batman Begins
"Evil fears the knight."
Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bruce Wayne / Batman
Earle
Ra's al Ghul
Flass
%%%%%%
Sommige stukjes zullen bij me blijven.Maar de film zelf vond ik niet echt boeiend.het acteerwerk was ook goed.Maar de film was best saai en duurt veelste lang 2,5
Lord@ragorn
Onlangs heb ik deze film een 2e maal bekeken. Er waren een paar stukjes die ik heb doorgespoeld, omdat ze enerzijds niet zo spannend waren en anderszijds omdat ik het niet te laat wilde maken. In totaal heb ik ongeveer 20 minuten doorgespoeld, zonder deze 20 minuten vond ik het in elk geval een actierijk filmpje. Het is niet constant hak, klap en schietwerk, maar toch komt het actievol over. Ik vind wel dat Bale een beetje overdreven overkwam met zijn stem als batman. Ik begrijp dat het zo hoort, maar het kwam enigszins geforceerd over. De rol van Murphy vond ik ronduit irritant met dat masker. De film wist me wel goed te boeien, waardoor ik deze film toch een 4 ga geven (eigenlijk 3.8 (7.5/10), maar dat kunnen we niet kiezen).
Flipman
christian bale praat zo irritant als ie dat pak aan heeft.
1* voor de moeite, maar een regelrechte verkrachting voor de serie van Tim Burton.
Val Kilmer blijft de beste Batman.
Haha, Tim Burton heeft nooit een Batman-film geregisseerd met Val Kilmer erin, dat was Joel Schumacher
!
Best gebaseerd op de strips destijds.
neoryzer
De terugkeer van batman is beter dan die van superman, maar dan net weer iets minder dan spiderman voor mij, en dit ondanks mijn liefde voor superman
Batman had altijd al dat duistere sfeertje en dat is ook in deze film mooi intact gebleven, het verleden en dan vooral het ninja ontstaan is ergens wel origineel, mr anderzijds heb ik dan weer zoiets van hmmmm... beetje gemengde gevoelens hierover...Van de bijrolletjes van holmes en freeman moet de film het zeker niet hebben, want dat hadden gerust andere acteurs ook perfect kunnen invullen..
Ondanks het iets wat vreemde ninja verleden is het egt één van de beste batman films en zoals ik al eerder zei, de terugkeer van batman is beter dan van superman, maar binnekort is spidey back en ik denk dat batman dan ook weer verleden tijd is...
Cosoco
Wat een rotzooi.
Nou ben ik niet de grootste Nolan fan (eigenlijk vond ik alleen Following echt goed), maar dit is toch wel heel erg. Waar z'n andere films tenminste nog iets interessants hadden - al is het maar het uitgangspunt - heeft Batman Begins echt helemaal niks.
Visueel is het saai en standaard, de muziek is standaard en kut. Verder ontbreekt elke vorm van sfeer en hangt het plotje van cliché's aan elkaar. Het duurt allemaal ook nog eens ruim 2 uur, waarvan de eerste 45 minuten eindeloos lang over arme kleine Bruce met z'n schuldgevoel gaan. Het wordt allemaal ook nog eens zo serieus gebracht dat het lachwekkend wordt. Daarna is het gelukkig iets beter te verdragen, maar het blijft zooi.
Om snel te vergeten dit, en dat Nolan maar weer eens een filmpje met een klein budget maakt. Misschien komt er dan nog eens wat creatiefs uit.
Prudh
Visueel standaard? Ik vind het donkere Gotham sfeertje dat gecreëerd wordt anders best mooi. Visueel is de film prima te genieten, een hoop mooie locaties en decors in zowel de stad als Mongolië... Verder overigens een goede film.
Cosoco
Ik vond het verder behoorlijk standaard ja. Af en toe zag de film er nog wel aardig uit (veel vleermuisjes enzo), maar aangezien ik 0,0 sfeer terugvond had ik daar ook weinig aan. En anders brak de muziek het wel af.
Verder zagen de gevechten er belabberd uit.
Minority_Check
ik vond het vet
ik heb het net afgekeken
het was toch veel veel beter dan alle andere batman films
het ging vooral over batman dan over de schurken dat vond ik leuk
ik hoop echt dat er een tweede deel komt
IcU
Weer bekeken en hij blijft steen goed. De film is trouw aan de comic qua sfeer en verhaal wat ik erg waardeer. Alleen vind ik Liam Neeson echt 3 x niets. Wat een slechte acteur, en het grootste min punt van deze film.
Naomi Watts
Oneens. Neem bijvoorbeeld eens het punt dat Batman getraind wordt door Ra's Al-Ghul. Will never happen.
Knarf Kenobi
Hmm...misschien vind je de stijl van het acteerwerk van Liam Neeson niet helemaal jouw stijl. Maar acteren kan hij toch echt zeker wel. Ik vind zelf dat Liam Neeson misschien niet helemaal goed gecast is, maar slecht acteren? (P.S.: Schindler's List gezien?). Ach ja, ieder zijn eigen smaak natuurlijk., daar niet van. Ik ben het wel helemaal eens met je eerste zin. De film is en blijft steengoed, hoe vaak je hem ook kijkt. En ook Hans Zimmer heeft goed werk gedaan met de muziek!
Inland Rabbit
Ik hou eigenlijk alleen van de Burton Batmans, maar heb me laten vertellen dat dit dan ook wel goed te doen is voor me. Wat zijn jullie gedachten hierover?
Stephan
ik lees hier 35 pagina's...
Inland Rabbit
Goh jij ook al. Dan hoef ik toch nog niet naar de oogarts.
deStef
Iets hield me tegen om het te gaan kijken. Ik had er niet veel vertrouwen in dat het een leuke film zou zijn en hij duurde ook nogal lang. Maar toch besloten om hem maar te gaan kijken, en het was zomaar de beste batman ever. Verhaal is mooi gebracht en de sfeer was super, 4*
Gizzmann
IcU
Het grootste nadeel van deze film vind ik toch wel de erg magere Liam Neeson. Ik vind zijn acteerprestaties uitermate teleurstellend in deze film, en elke keer als ik de film bekijk zit hij me weer dwars...
Nog wat leuks gevonden:
Hier het eerste beeld van de Joker uit the dark knight. Afkomstig van de officiele site, waar je je email moet achterlaten om een pixel te 'kopen' van de foto.
Knarf Kenobi
Burton's Batman was inderdaad best een goede film. De films die daarop volgde werden steeds meer en meer kermisattracties.
Met deze Batman Begins is de hele serie een nieuwe weg ingeslagen en ik ben daar zeer positief over!
Ik had persoonlijk nooit zo veel op met de Batman films, maar deze moest en zou ik hebben op de 2 disc special edition. De muziek, de acteerprestaties, de sfeer: alles is tot in de puntjes verzorgd!
Gizzmann
Nou, geef mij qua muziek toch maar liever de Burton (of beter gezegd, de Elfman) versie
Inland Rabbit
Ok, zeer bedankt voor wat verhelderende reacties. Ik moet het uiteindelijk toch zelf zien. Maar dit geeft een klein beeld. Toch maar gaan kijken dan.
serpico
Dat zou ik zeker doen. Ik heb die andere Batman-films nooit gezien, dus is dit voor mij eigenlijk dé Batman film. Dat superhelden-gedoe spreekt me over het algemeen wel aan. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij kan tippen aan de Burtons, ook al is het maar als lekkere actiefilm
Heeft bovendien een cast die het bekijken al waard is.
Bale zet een betere Batman neer dan die in de Burtonfilms. Daar werd Keaton in z'n titelrol gewoon naar huis gespeeld door Nicholson. De film is zeer sterk qua acteerwerk en verhaal en mag gerust naast de Batman uit 1989 staan. Liam Neeson is zoals eerder hier al vermeld, een teleurstelling. Leuk is de sterke Michael Caine en Morgan Freeman als soort Q naast Bond. Tim Burton heeft met Batman een sterke film gezet, maar had ook een sterker script dan z'n opvolgers. Die probeerden Burton's stijl tevergeefs te copiëren. Met deze Batman Begins is een herboren Batman ontstaan en dat is zeker niet slecht. Goeie keuze die ze hopelijk de volgende Batman-films blijven volgen zodat de latere gedrochten wat vergeten raken.
RedEye_18
Deze film bevalt me na herzieningen meer en meer. Puur meesterwerk. Nolan kan moeiteloos actie en emotie combineren , een man met vele talenten.
Trouwens, ik heb wel die film met Mr. Freeze gezien, die was echt best wel slecht. George Clooney als Batman? toch maar niet.
Als eindscore kom ik uit op 4,5 en daar heeft Christian Bale veel aan meegeholpen. Elke film waar hij in zit dan weet ik gewoon dat ie goed wordt.
edit: oh ja, beetje jammer inderdaad van die zwaardere stem als ie het pak aan heeft. Misschien drukt het pak op zijn borst? Haha wie weet.
Martinator
Nog wat leuks gevonden:
creepy mannetje zo van dichtbij
Drs. DAJA
Na herziening hij ik het bij hetzelfde cijfer.
Wat me deze keer opviel was de interresante aanpak van Nolan. De film neemt zichzelf ontzettend serieus en werkt vanuit dat standpunt. En doet dit ontzettend goed, ze weten een cheesy cartoon verhaaltje over een vleermuis man die criminelen bestrijd op een realistisch(ere) wijze te verkopen. Met een interresante training die ik niet goed kan plaatsen. Ik weet niet wat ik van het psychologische aspect van de film moet vinden, of ik het nu werkelijk goed vind of gewoon een cheesy excuus om de film interresanter te laten lijken.
Qua aanpak was de film dus totaal anders en verfrissend ten opzichte van de oude batman films en ik hoop dat er in deze stijl een vervolg komt. Neemt niet weg dat de (Burton) batmans mij meer aanspreken, i.v.m. de geweldige sfeer. Burton neemt zijn Batman's als film wel serieus maar het verhaal niet. Waarmee hij veel meer tot de verbeelding spreekt, en een magische wereld over je los laat. Wat uiteraard van belang is in Batman films is spanning en spectacel en omdat Burton minder diep op zijn batmans in gaat weet hij dit prettiger en beter en grootser te brengen.
orbit
- 12092 berichten
Best aardige superhelden verfilming, met inderdaad de donkere randjes van de latere DC comics.. Maar blijft toch redeljk ééndimensionaal helaas. Mooie bijrollen voor Caine en Freeman. 3,5*
Clint Reno
Heb een beetje een haat/liefde verhouding met de Batman reeks. Deze film gehuurd na release. Vrij snel heb ik 'm toen uitgezet en niet afgekeken.
Vorig jaar toch maar opnieuw gehuurd, nadat ik recent een goede film met Bale had gezien (the Prestige).
Wow! Wat een verrassing! Mijn favoriete Batman films tot nu toe. En zelfs één van de betere films die ik ken. Er zit zo veel meer diepgang in, goede actie en een aantal erg grote namen.
Groot was mijn vreugde toen ik zag dat er een 'deel twee' van uitkomt volgend jaar.
D.K
Weer een slechte batman film en dat er ook nog een 2e deel van gaat komen.Maarja misschien ligt het aan mij ik heb Batman nooit gemogen want hij heeft geen speciale krachten.Was altijd meer fan van de in helden in de Marvel Comics.Superman mag ik ook niet.
Ik hoop(het zal nooit gebeuren) dat ze een film maken zoals Wolverine vs Batman of Batman vs Spider-man of Fantistic Four vs superman.En ik weet zeker dat in die ''films'' de helden van de Marvel Comics gehakt maken van die anderen
werry
Hoe kun je dat nu zeggen...
Micheal Keaton is gewoon de beste batman die er is.
Hij speelt duitster, mysterieus, vaag...
Dit past natuurlijk precies in het plaatje van wat batman is en het beste voor kan stellen.
Natuurlijk was Nicholson een geweldige badguy maar om nou te zeggen dat hij naar huis werd gespeeld door Nicholson...
Nee ik vond ze juist geweldig passen... perfecte chemie!
ietswat met Devito in mindere mate zeker herhaald werd!
werry
toch 4* voor deze film
Viel me zeker mee, aangezien de gedachte dat Burton's meesterwerk WEER verkracht werd me deed walgen.
Beter dan deel 3 en 4 waarschijnlijk viel hij daarom zo mee.
Goede actie Goed verhaal(al beginnen de dingen die niet met burton's batman overeenkomen nu al te irriteren).
Die vreselijke batmobiel en de jaren future look van de stad vallen dan weer tegen (past totaal niet bij GOTHEM CITY).
Binnenkort herzien misschien verlaag ik mijn stem dan.

The Dark Knight Rises
2012

The Dark Knight
2008

'Batman Begins' van Christopher Nolan vanavond (22 juli) op televisie te zien

'Batman Begins' is morgenavond (13 januari) te zien op televisie: 'Sublieme nieuwe start'

Deze drie goed beoordeelde films verdwijnen deze week onder meer van Netflix

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008
verlies van geliefdevechtsportendc comicscrime fightergeheime identiteitundercoverburgerwachtsuperheldgebaseerd op striprivaliteittragic heroninjasuperkrachthaunted by the pastevil doctormaster villainfighting crimeunfulfilled love dc extended universe (dceu)inspirationalbatmancomic book adaptation dccomic