• 9.372.307 stemmen

Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

Familie / Fantasy | 100 minuten

Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Duits

Releasedatum: 3 februari 1972

Plot Willy Wonka & the Chocolate Factory

"It's Scrumdidilyumptious!"

Als de chocoladefabrikant Willy Wonka een prijsvraag uitschrijft waarmee vijf gelukkigen een tour door zijn fabriek kunnen winnen, is de hele wereld in rep en roer. De gelukkige Charlie is één van de winnaars. Maar tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één pech.

Willy Wonka

Mr. Beauregarde

Augustus Gloop

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Zeer slecht filmpje. Ben ook nooit een fan van het verhaal geweest.

1 ster

avatar van its my life

its my life

avatar van Zavo

Zavo

its my life schreef:

wel een leuke film gaat vervelen naar het 10 keer per jaar gezien te hebben

Je hebt 'm nooit gezien, maar hij gaat vervelen want je kijkt 'm 10 keer per jaar?

tip: Als je shift ingedrukt houdt terwijl je een letter typt verschijnt er een hoofdletter. Op de meeste toetsenborden in Nederland vind je naast de 'M' een komma (,) en een punt (.). Probeer het eens uit.

avatar van dinky

dinky

leuke film, maar hij begint een beetje saai te worden. Ik zit te wachten op Charlie And The Chocolate Factory met Johnny Dep, hij is een goede acteur.

avatar van sebas83

sebas83

johnny depp is geweldig maar kan niet echt iemand anders dan gene wilder erin zien

avatar van speedy23

speedy23

Zavo schreef:

Wel Zavo jong, bekijk zijn nick, its his life.

its my life schreef:

wel een leuke film gaat vervelen naar het 10 keer per jaar gezien te hebben

Als je in het vervolg eerst een een film gaat kijken en er dan serieus commentaar op gaat geven dan is het voor iedereen een stuk leuker. Je geeft elke bekende film standaart 5 sterren vindt ik heel vaag????

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb slechtere kinderfilms gezien, maar deze wist me niet te overtuigen. Komt misschien ook omdat ik 'm in het heel slecht nagesynchroniseerde Nederlands gezien heb. Het verhaal zelf is best goed.

2,5 sterren

avatar van Gappie

Gappie

Ah kom op...gewoon heerlijk genieten....jeugdsentiment...ooompalooompa!!! Deze film heeft in ieder geval in mijn jeugd een enorme indruk op mij gemaakt en dat is toch ook de doelgroep!!

avatar van The One Ring

The One Ring

Gappie schreef:

Het komt juist doordat hij me in mijn jeugd zo tegenviel dat ik plotseling besef dat ik 'm veels te hoog heb gegeven. Dit moet 1,5 zijn.

avatar van Film Pegasus

Dit is één van de beste Roald Dahl-verfilmingen die ik al gezien heb. Witches had zoveel jeugdsentiment bij mij dat de verfilming dik tegen viel. Net hetzelfde als Matilda en James and the Giant Peach.

Gene Wilder IS gewoon Willy Wonka en Mel Stuart brengt voortreffelijk de sfeer van het boek weer.

avatar van Respekked

Respekked

erg leuk! Ik hoop dat de 2005 versie net zo goed is. Zou depp, Wilder kunnen evenaren?

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Respekked schreef:

. Zou depp, Wilder kunnen evenaren?

Vanuit de trailer gezien.....JA!!!

avatar van Respekked

Respekked

ok, zal ik de trailer eens bekijken!

avatar van Snufkin

Snufkin

Nadat ik de nieuwe versie in de bioscoop heb gezien toch de klassieke nog maar eens gekeken. Wat minder humor dan in de remake, maar het einde is zeker beter. Over het algemeen ben ik meer fan van de film zoals is neergezet door Burton. Depp heeft voor mij Wilder dan ook wel geëvenaard. 3*

avatar van stan

stan

Ik had deze ooit op video maar hij is zoek geraakt

Toen ik klein was vond ik dit zo een leuke film

avatar van Ayano

Anjin

sebas83 schreef:

avatar van Megan_74

Megan_74

Beide versies vanavond nog eens gekeken.

Dit blijft de enige echt goede versie.

De oempa loepa's zijn veel leuker, de liedjes zijn leuker en de scenes waar de "ongelukken" gebeuren zijn dan ook niet zo overdreven.

4 *

avatar van Megan_74

Megan_74

Anjin schreef:

Gelijk heb je Gene Wilder is ook een betere acteur

Ja idd, Johnny Depp kan Gene Wilders niet vervangen in deze film...

avatar van Starry Night

Starry Night

Anjin schreef:

Gelijk heb je Gene Wilder is ook een betere acteur

Nou, dat vind ik nogal een discutabel standpunt. Johnny Depp is op zijn zachtst gezegd nogal veelzijdig. Gene Wilder is vaak leuk, maar ook vaak hemeltergend flauw.

Ik vind beide versies van Sjakie leuk. Kan dat ook...? De ene versie schakelt de andere voor mij niet uit.

avatar van INCTRL

INCTRL

Megan_74 schreef:

Beide versies vanavond nog eens gekeken.

Dit blijft de enige echt goede versie.

4 *

Biede versies gekeken? En dat neem je voor zoete koek? Pffff

avatar van Film Pegasus

Pieter Montana schreef:

Vanuit de trailer gezien.....JA!!!

Vanuit de totale film gezien: NEE

Ondertussen heb ik de 2 versies gezien, en die met Depp is veel minder dan die met Wilder. Gene Wilder is beter gecast als Willy Wonka. Zeker een aanrader voor wie deze versie nog niet gezien heeft.

avatar van *Hasjj*

*Hasjj*

Vooral als je bij de kermis bent geweest en als je een dikke-zuurstok hebt gekocht... het slaat nergens op.. maar wel fijn als je in slaap moet vallen

2....

avatar van The Eye

The Eye

Heerlijke seventies film met een zeer goed gecaste Gene Wilder als Willy Wonka. De liedjes waren leuker dan Burton's remake en de decors en machinerie zijn ook veel fantasie-rijker.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vind die van 2006 veel beter, deze is minder mooi en ook niet zo uitgebreid als die anderen.

avatar van lowhusky

lowhusky

het laatste stukje van de film (wanneer willy wonka komt) is ontzettend saai en de muziek is ook niet geweldig

toch nog 4 sterren voor de rest van de film

Kageta

hij blijft leuk

avatar van bier

bier

moet de nieuwe nog zien, maar deze vond ik altijd erg leuk, coole gast die willy wonka