• 9.380.252 stemmen

Met onder meer: Blanchard Ryan, Saul Stein en Daniel Travis

Releasedatum: 25 november 2004

Plot Open Water

"Scream all you want."

Susan en Daniel zijn gelukkig getrouwd, en hopen een fijne vakantie op de Bahama's door te brengen. Het is helaas snel afgelopen met de pret als ze na hun duiktrip per ongeluk midden op de oceaan worden achtergelaten. Ze raken al snel in paniek, en beseffen niet dat er haaien op de loer liggen.

avatar van IcU

IcU

Mijn god. Dit MOET een simpel studente filmpje zijn. Amateurisme ten top.Veel overbodige close ups. Knullige, geforceerde shots en slecht acteer werk. Dit lijkt wel een vakantie filmpje van iemand. Gefilmt met een simpele eng camera, kan niet anders. Er zat zelfs af en toe vuil (stof deeltjes) op de lens. Een geforceerd verhaaltje zonder spanningsopbouw. Dat dit op dvd wordt verspreid over de wereld. Te triest.

avatar van bozzy

bozzy

verdikkeme wat een slechte film is dit zeg.

ik denk 1 van de slechtste films ooit gemaakt in ieder geval die ik heb gezien.

zo saai zo slecht geacteerd alles is gewoon bagger.

hou je niet van tijdverspilling ga deze dan niet kijken,kijk dan liever naar honneponnetje ofzo die is ook slecht maar zo slecht dat tie weer leuk is.

open water?BLEH!

avatar van umbro01

umbro01

Slecht heel slecht.

avatar van Resh

Resh

Toch niet zooo een slechte film als wat ik had gedacht. De gedachte al dat dit gebeurt is ontzettend spannend en echt om kippenvel te krijgen. En het was realistisch ook nog omdat de man die de mensen gingen tellen of de mensen er zijn dubbel had geteld omdat een man nog een keer ging met iemand die eigenlijk niet zou gaan (dus hij heeft 2 erbij geteld) wel origineel gedaan. De acteerwerk was echt wisselvallend soms was het echt om te huilen gewoon maar heel soms was het toch wel goed. De ligging is wel prachtig maar je ziet wel dat deze film echt een low-budget film is. De camerawerk is echt om te huilen(homevideo), ik kon veel beter opnemen met mn eigen mobiel . Het leek echt niet op een film maar gewoon een programma ofso zelfs een documentaire heeft betere beeld kwaliteit. Wel leuk toen ze rusie kregen midden in de zee . Toch wel een pluspunt dat het einde geen standaart hollywood einde is, daar was ik wel blij om . Ik werd wel een beetje misselijk na het heletijd zien van de zee heen en weer schommelen. De soundtrack was echt dramatisch. Nog een heel lichtpuntje is dat toen het donker werd, je ook echt niks zag dat vond ik heel realistisch want ik had nog in mn gedachten van laat ze dit wel alsjeblieft goed doen . Want natuurlijk als het donker is op zee dan zie je ook echt niks want er is geen lantaarnpalen enzovoorts.Ik geef deze film toch nog een 2 omdat het een waargebeurde verhaal is en omdat er toch nog een kleine spanning in zat en omdat de Regisseur toch niet één van de beste en rijkste is .

avatar van ielss

ielss

slechte film.

geen spanning.

stom einde.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Dit is echt zo'n titel van: love it or hate it. Ik was zelf te spreken over de authentieke sfeer en de doodenge premisse, met een zwart-komische steek aan het einde. Niet zo zwaar gepolijst met speciale effecten die het horrorgenre zo naar beneden haalt tegenwoordig.

avatar van Lavigne

Lavigne

Dit is absoluut geen horror!

Paar jaar geleden gezien, wat een waardeloze film.

Hele simpele film over op zee zitten en haaien.

Saaaaaaaai, 1 ster

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Lavigne schreef:

Dit is absoluut geen horror!

Paar jaar geleden gezien, wat een waardeloze film.

Hele simpele film over op zee zitten en haaien.

Saaaaaaaai, 1 ster

Dit is pure horror zoals het ooit bedoeld was...

avatar van Theunissen

Dit is eigenlijk geen drama en ook geen horror. Dit is gewoon een natuurfilm die het recycle proces van de mens in de zee laat zien.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Wel intense sfeer deze film.. laat ik nou ook angst hebben voor open water, zeker 's nachts. Het einde was inderdaad vaag..

avatar van Cassius

Cassius

Ging deze film toch maar zien ondanks veel slechte kritiek, maar het viel me mee. Ik vond het eigenlijk een erg goed verhaal met veel spanning. Ik vond hem niet saai en geloofwaardig genoeg en ook een eigenlijk logisch en realistisch einde, kans op redding is na zo'n tijd namelijk zeer klein. Het is weliswaar niet een film die bij je blijft hangen of die je nog eens wil zien, maar toch leuk genoeg in mijn ogen.

avatar van Leno

Leno

De regisseur weet met minimale middelen toch wat uit het eveneens minimale verhaal te halen. Genoeg is het echter niet om te boeien. De film is af en toe spannend, maar voornamelijk irritant vanwege slechte dialogen.

Verwacht echter geen horror, drama is beter op zijn plaats.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Meevaller, maar nog niet een voldoende waard. Met dit gemiddelde hier had ik echt een gedrocht van jewelste verwacht, maar opzich is de film aardig te doen. Op het eind word het ook nog redelijk spannend en er word redelijk geacteerd. Het gevoel dat je alleen daar midden op de zee wat ligt te bengelen is behoorlijk creepy en dat komt allemaal aardig goed over. De film word op geen punt echt goed, maar superslecht wil ik het niet noemen. Twee sterren verdient ie' wel wat mij betreft.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Ik heb geen idee waarom ik hem heb gekeken, het leek me al niet een hele goede film, en hij was nóg slechter dan ik had gedacht.

avatar van K@i

K@i

Net Geen Voldoende in Mijn lijst
Maar Geen Slechte Film
Dit schijnt een Waargebeurde verhaal tezijn maar Waar is het Bewijs Hoe kunnen Ze weten dat de Twee dit Allemaal nog meegemaakt hebben

En WTF Gebeurde der nou op het Einde maakte Ze der zelf een Einde aan of Werdt Ze Omlaag getroken

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

K@i schreef:

Ze deed haar duikspullen af, en dook zelf onder.
Met de minimale middelen heeft de regisseur toch een puike prestatie geleverd. Had veel slechter verwacht.

darkjaap

slecht ? mischien een beetje irritante camera man maar voor zo'n low-budget film vond ik hem nog vrij spannend
je wilt echt weten of ze eruit zullen komen of niet dat ze uiteindelijk zelfmoord pleegde was wel een goed einde dat zou ik na 3 dagen met niemand in de buurt ook gedaan hebben
maar goed al met al een vrij spannende film met een verassend einde

* * *

Redelijk film, Minpunt is toch wel het langdraderige gedobber op het water, maar de afwisselingen van haaien, land inzicht e.d. maken het wel leuker..

Het einde vind ik alleen wat treurig; Ik had gehoopt op een wonderbaarlijke redding

K@i, dit verhaal is idderdaad echt gebeurd,

avatar van consumer1970

consumer1970

Ik vond het helemaal geen slechte film, ondanks de open zee werd mi. een beklemmende sfeer opgeroepen. Het is dat het echt gebeurd is, anders zou je je af kunnen vragen of mensen echt zo dom zijn om iemand zo achter te laten.(Ja dus).

avatar van ikkelaura

ikkelaura

ik heb gisteren deze film gekeken heb hem alleen niet helemaal af kunnen zien..

zou iemand mij in een prive bericht kunnen sturen hoe de film afliep?? alvast bedankt.

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Moet eerlijk zeggen dat de film me niet tegenviel.

Nee, de film is niet rete spannend en of eng, maar heeft wel indruk op me gemaakt.

Juist omdat het een waargebeurd verhaal is vind ik dat deze prima verfilmd is!

avatar van K@i

K@i

Maar hoe weten Ze dat dit Waargebeurt is aangezien er Geen Overlevers zijn
Dankij die Camera op het laats ?

darkjaap

waarschijnlijk is dat lijk van susan naar bovengekomen en hebben die helecopters hun toen gezien vergeleken met de foto's van het pasje

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

ikkelaura schreef:

ik heb gisteren deze film gekeken heb hem alleen niet helemaal af kunnen zien..

Ik heb hier anders zojuist maar liefst 4x spoilertags moeten plaatsen omdat het einde verklapt werd

Proberen we daar wel even op te letten mensen want dit is natuurlijk niet leuk voor diegene die de film nog moeten zien.

avatar van Zinema

Originele thriller met spannende ogenblikken, die uiteindelijk verzandt in langdradigheid. Redelijk

avatar van speranza

speranza

Deze film verdient een hoger gemiddelde dan de schamele 2,27* waar ze ondanks mijn ruime voldoende op blijft steken. Ondanks het lage budget waarmee deze film is gemaakt, heeft deze film mij van begin tot einde kunnen boeien. In tegenstelling tot andere films met veel meer budget zie je in deze film echte haaien. Ik had graag wat meer bloot van de hoofdrolspeelster in de bijna vrijscène voorafgaand aan het duiken gezien. Dit aspect is vanwege de witte lakens na het vrijen juist onrealistisch in beeld gebracht.

avatar van Christa22

Christa22

vond het wel een spannende film maar wel een beetje langdradig dat gedobber op zee!

Ik had er wel meer horror in willen zien

darkjaap

tja horror kun je het niet noemen het is meer een drama film

avatar van dims

dims

Het camerawerk vond ik juist wel apart, alsof je zelf in het water lag. Heb zelf vaak in de rode zee gezwommen en ook zo'n boottochtje gemaakt en moet er toch niet aan denken dat het je echt overkomt. De film heeft op mij wel indruk gemaakt.

avatar van Kleinee_

Kleinee_

de vermoeiendse ergste vervelendste film ooit, alleen lekkerin het water liggen ondertussen een paar haaien zonde van je tijd rot film