Genre: Drama / Horror
Releasedatum: 25 november 2004
Bekijk via CANAL+
Plot Open Water
"Scream all you want."
Susan en Daniel zijn gelukkig getrouwd, en hopen een fijne vakantie op de Bahama's door te brengen. Het is helaas snel afgelopen met de pret als ze na hun duiktrip per ongeluk midden op de oceaan worden achtergelaten. Ze raken al snel in paniek, en beseffen niet dat er haaien op de loer liggen.
finaldestiny
wat een waardeloze rotzooi is dit zeg, heb hem gekeken en daarna meteen weg gegeven aan iemand, die film hoef ik dus echt nooit meer te zien.

narva77 (crew films)
Tja, jammer dat deze film voor de meesten zo tegenvalt. Volgens mij is de film dan ook héél verkeerd gebracht; als een soort "Jaws", als een actiefilm.
Maar het is eigenlijk een drama-film over angst, hoop en wanhoop. Jammer dat dit niet wordt gezien.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Inderdaad, erg zonde. Trouwens ook jammer dat ik deze niet in de bios heb gezien, dan had die volgens mij veel meer impact gemaakt.
BlueSword
vandaar mijn 2.5* nog, de film stelde niet zoveel voor maar de angst kon ik bijna wel voelen.
NightWolf
Deze film kon me niet bekoren. Zoals eerder gezegd werd de angst en wanhoop onvoldoende naar voren gebracht.
seth gecko
dit is echt een prestatie.
een film die ocharme 76 minuten duurt uitbrengen in de bios (terwijl dit uiteindelijk straight to videobrol is)
en die zo vol stoppen met banaliteiten dat het tergend saai wordt en dubbel zo lang lijkt te duren.
het script lijkt gekribbeld op een A4tje...de dialogen lijken geimproviseerd wat hun stompzinnige aard zou verklaren.
veel scenes zijn gewoon bedoeld als opvulling.
belachelijk zijn ook de cuts naar het eilandleven (jaja,om te contrasteren met het water,het voelt enorm geforceerd aan) en de 'natuurbeelden' tussendoor..wow 27 verschillende waterstromingen..10 verschillende wolken!!!..
wat ook zeker en vast niet helpt is dat de hoofdpersonages saaie zeuren zijn.
verder trekt de cinematographie op niks.
ok,het is met beperkt budget gemaakt door amateurs,maar als je een film wil verkopen,zorg dan dat de beelden niet spuuglelijk zijn...
het idee van in een oceaan omgeven door haaien werkt gewoon niet voor mij omdat er zo vaak met close up wordt gewerkt en je constant een erg beperkt zicht hebt .
ook het einde was erg gemakzuchtig..zoals eigenlijk heel de film dat is.
als thriller werkt de film langs geen kanten,en ook als drama werkt het hele zaakje niet vanwege de zeurderige assopersonages,de zwakke dialogen en het ontbreken van een daadwerkelijk script.
L. luchtloper
Ik vond hem helemaal niet eng, ze vergeleken hem met de Blair Witch project, maar die was super in vergelijking met deze.
Vond er eigenlijk geen hol aan.
(Open Water)
narva77 (crew films)
Bagger !!!!
dafoefan
ik vond dit geen beste film, slechte acteurs, slecht gefilmd, en ze bleven onvoorstelbaar kalm. Ik zou deze film niet aanraden om te kijken.
U-96
- 2082 stemmen
Aardig schokkend verhaal dat helaas vrij oppervlakkig en eenvoudig blijft. Wat ik vooral echt mis zijn wat nachtshots en de grimmige sfeer van wanhopige angst. In het algemeen wel aardig, maar geen film die je snel voor een tweede keer opzet. Einde is wel mooi.
newG
Wat voor een slechte film is dit zeg...
Toen bij begon dacht ik bij mezelf: wat voor een pornofilm het ik hier opgezet. De look van het beeld, zo amateuristisch zeg... het verhaal was zwak en nooit spannend, het acteren leek op een dampende koeienvlaai in een zomerse weide met de volle middagzon die erop schijnt; kortom -> het acteren stonk verschrikkelijk.
Het idee leek mij goed, maar wat een zwakke uitwerking zeg
0.5* en stuur deze maar snel naar nr 1 van de flop 100!!!
sangha
bah bah wat een slechte film. hoe kun je nou iets een waargebeurd verhaal noemen als de enige 2 getuigen toch doodgaan? hoezo een onzinnige film. het is dat je niet lager dan 0.5 kunt geven anders dan was het een 0 geworden.
Max99
Jezus wat een saaie film was mijn 4euro niet waard op te huren echt saai ze liggen maar een beetje in dat water te drijven die haaien zijn zo klein als de tiefus het leukste was nog wel dat ze gingen neuken een 0.5 voor de moeite
Skrean
Het idee dat je op zee drijft in de veronderstelling dat je nooit meer een voet op vaste land zet is toch verschrikkelijk. Dat het met een low budget camera is geschoten doet het nog wat realistischer aan.
Dat mensen dit niks vinden kan ik begrijpen. Het is inderdaad niet een blockbuster budget film met een verhaal dat veel dialogen bevat.Ik vind toch dat dit meer verdient. Het gaat immers om twee mensen die op zee achterblijven. het is niet 'the abyss'.Ik vind het verder toch goed gedaan.
daarom geef ik drie sterren.
feanaro surion
Heb je de negatieve recensies wel gelezen? Die gaan niet over de effecten of vergelijkingen met blockbusters.
doorzetterke
graag zou ik even willen reageren op alle slechte kritiek die men aan "Open water" geeft. Ik zou nu niet zeggen dat het een knaller van een film is, doch vind ik de negatieve kritiek erop fel overdreven. De film handelt nu eenmaal over 2 mensen die in volle zee achtergelaten worden wat op zich dus niet bepaald 'actievol' is. Het feit dat dit een waargebeurd verhaal is, maakt dit laatste toch wel huiveringswekkend. Eveneens als het slot van de film wat ik helemaal niet verwachtte. Deze film krijgt van mij toch zeker een drie.
newG
Zoals ik al zei: het verhaal boeide me wel, maar de uitwerking is zo slecht. Het acteren was ook o zo slecht
vb: vrouw zegt paniekerig: er zwemt iets langs mijn been, waarop de man heel kalmpjes zijn duikbril aandoet en eens gaat kijken.
En er gebeurt dan verder ook niks. Ze dobberen daar wat, dan komt er een klein visje, dan een groter...
Mijn gevoel zegt dan dat je wat meer aandacht moet besteden aan de reddingsactie, want de acteurs konden mij niet doen inleven in hun angsten.
Ik blijf bij mijn 0.5* bij gebrek aan een 0-stem
kArIzMa_TuRk
vond hem een 3* waard. leuk om hem een keer te kijken.
omdat het waardgebeurd was bleef ik kijken.
Bone*Thugs
Ja en nu zie ik op de reclames dat er een deel 2 komt.....kan dit echt niet snappen!!
Deel 1 was gewoon te bagger voor woorden dan ga je toch geen deel 2 maken?
Hopelijk krijgen we hem dan niet in de sneak....als ik weet dat die komt ga ik niet of hij moet wel zulke goede recenies hebben maar dat bewtijfel ik nu al!
nukkie
dit is echt te saaiste en slechtste ''spannende'' film die ik ooit heb gezien. echt verschrikkelijk! en dan komt er ook nog een 2e deel? kom op zeg!
~Burner~
Zo erg is de film niet, ik heb wel boeiend zitten kijken. Duurt ook niet zo lang, dus das voor een avondje doordeweeks wel leuk. ik geef de film 3.5*
WB
daarom geef ik drie sterren.
Geen woord aan toe te voegen
Vond de acteurs erg goed spelen. Deze film laat echte mensen zien met menselijke trekjes en niet veel van die wannabe acteurs uit de meeste Hollywoodfilms, die 1000 blockbusters op zijn/haar naam heeft staan, maar nog steeds niet kan acteren..
_48_MX_
Ik vind dit een zeer boeiende, goeie Drama Horror.
De film hield mij erg in z'n greep. En ja, het verhaal begint echt slecht, maar naarmate je kijkt, heb je zin om door te spoelen. ( Mits je het gedownload hebt ) Je moet zeker wel geduld hebben ... Wil je deze film helemaal af kijken.
Mij is het gelukt en ik vind het acteren erg goed.
De manier van filmen is ook erg goed.
Het verhaal is gewoon zeker dramatisch, zoals iemand al zei. Hopeloos drijven is gewoon een ziekelijk idee. En in de film hebben ze deels van de nacht overgeslagen. Kun je nagaan dat je een hele nacht niet slaapt, en alleen maar drijft...
Het einde vind ik echt jammer... Maar dat was wel te verwachten. Het spannende gedeelte begint echt als die haai 'm tóch bijt. Dan begint de sfeer wat paniekeriger te worden. Hier en daar wat MovieMistakes.
Het begin, als Daniel de auto inlaad, als hij de achterbak dichtdoet klopt het niet met wat hij er net in heeft gedaan. En nog wat andere foutjes met betrekking tot spullen. Ik vind dat ze best hun fotocamera hadden kunnen gebruiken om de schipsleden te laten weten dat ze d'r waren. (Camera had flits)
Ik vind dit wel één van de mindere films van LGF Films. Want LGF is bij mij bekend geworden vanaf Saw. ( En dat zet dus de standaard)
Ik had meer een stom einde verwacht met betrekking tot de vrouw besluit uiteindelijk zelfmoord te plegen, en NET daarna dat ze reddingsbrigade zou komen, of NET die helikopter er boven, dat het zo'n stom einde zou zijn.
En de Camera op het einde bewijst dat DAT de bewijzen zijn wat aanduid op dat twee mensen letterlijk verloren zijn gegaan van hun boot.
Dit is ook echt een film die je helemaal aangrijpt.
Als je deze film bagger vindt, dan vind ik dat je niet goed kijkt naar de hele goede aspecten in de film. Dan passen dit soort films gewoon niet bij je.
Open Water 2 (Adrift) ga ik zeker kijken, omdat er méér mensen in voorkomen. Dat maakt het wat interessanter met betrekking tot de gesprekken die ze hebben. en als je goed hebt opgelet tijdens de film, dan zie je dat die duikgidsen ook dom gehandeld hebben met betrekking tot het tellen van het aantal zuurstofflessen, en zowieso het checken van de tassen. Desnoods een volledige overzichtelijke namenlijst.
Niet veel mensen zullen dit een geweldige film vinden.
Maar ik vind het een 4.0 waard.
Ik vind dit een goede film. En nogmaals, mensen die deze film bagger vonden, dan moet ik toch echt erbij zeggen dat misschien dit soort films gewoon niet bij je passen. Saw is ongeveer hetzelfde als Open Water, alleen dan met wat meer dingen. Zoals een moordenaar en een puzzel etc.
Acteren was geweldig, het verhaal vond ik ook goed, de paniek en schrik effecten hoeven er ook niet zoveel in te zitten, maar dat is meer geestelijk. Hoe gek kan je worden als je letterlijk NIETS meer voor je uit ziet. Dit is geen horror die je zo effe kunt kijken en er van moet verwachten dat het verhaal goed uitgelegd zal worden. Nee, hier komt ook wat inlevings -en nadenk gedoe bij. Wil je deze film echt doorkijken, snappen en begrijpen.
Nogmaals, ik geef er een 4.0 voor.
Voor mensen die deze film nog niet gezien hebben, je moet aardig wat geduld hebben, en houden van geestelijke horrors / thrillers en drama's gecombineerd in 1 film...
Open Water ...
...
Blanky
Het spijt me, maar ondanks de kritieken van de andere kijkers vind ik het een hele goede film.
Het verhaal is origineel. Het zal je maar gebeuren. Het goede aan deze film vind ik dat er een keer geen grote hoeveelheden bloed vloeit. En toch weet de film je (mij) te boeien tot het laatste moment. Ik denk ook niet dat er meer "spannende" momenten bedacht hadden moeten worden omdat het dan te onwerkelijk wordt. Dit is een verhaal dat je gewoon aan het denken zet. Stel je toch eens voor dat je vergeten wordt op open zee. Van mij 4 sterren!!
Yveske
Open water is een film die me heeft blijven boeien tot het einde. Ook omdat het gebaseerd is op ware feiten zou je al blijven kijken naar de film.
Ik geef deze film een 3,5/5. Er zit genoeg spanning in, maar echt super is hij niet.

Cage Dive
2017

Open Water 2: Adrift
2006

In de ban van 'Under Paris'? Met deze haaienfilms blijf je nog even lekker in de sfeer

Deliverance

The Edge
Avontuur / Actie, 1997

Ladder 49
Actie / Drama, 2004
divingcataclysmnachtmerriepanicred seaprimal fear scuba divinghaaiscuba