Genre: Drama / Horror
Releasedatum: 25 november 2004
Bekijk via CANAL+
Plot Open Water
"Scream all you want."
Susan en Daniel zijn gelukkig getrouwd, en hopen een fijne vakantie op de Bahama's door te brengen. Het is helaas snel afgelopen met de pret als ze na hun duiktrip per ongeluk midden op de oceaan worden achtergelaten. Ze raken al snel in paniek, en beseffen niet dat er haaien op de loer liggen.
sangha
Saw is ongeveer hetzelfde als Open Water, alleen dan met wat meer dingen. Zoals een moordenaar en een puzzel etc.
dat je het een goede film vind, moet je helemaal zelf weten. ieder zijn mening. maar mag ik weten waar je het vandaan hebt gehaald dat dit op saw lijkt? dit is "waargebeurd", saw is verzonnen, dit gaat om een menselijke fout, saw gaat over een zieke vent die sadistische spelletjes met mensen speelt en zo kan ik nog wel even doorgaan. dus wil je me deze vergelijking alsjeblieft even uitleggen?
miss_lisa
wat een slechte film is dit zeg.
toen ik hem keek viel ik zo wat in slaap
boring
kaaz
dit is echt de slechtste film die ik ooit gezien heb. ik dacht toen de film begon eerst dat ik een fake-versie gedownload had ofzo en dat het een of andere slechte pornofilm was (vreemd beeld, amateuristisch). Later dacht ik misschien dat het nog wel tof ging worden, maar het werd met de minuut saaier. Echt, weg deze film, jammer dat 0,5 ster het minimale is.
nightfly1982
Borring echt vreselijk deel twee daarin tegen is wel iets beter maar nog niet veel
ViggøJøhnny
Ik vond het een beetje een langdradige film! Je ziet bijna de hele tijd hun in dat water drijven daar is ook niet zoveel aan
ik geef een **1.0**
%%%%%%
Deze Film duurt 79 min. Het lijkt 179 min En er gebeurt geen bal
Maar voor het laatst 2 sterren en de acteer wek was wel goed
Tarkus
De film is maar amateuristisch gemaakt, dat merk je vanaf het begin.
Het is een korte film, gelukkig maar, want hij komt ongeloofwaardig over. Als het al echt gebeurt is, dan vraag ik me af hoe de makers van de film weten wat er zich op de oceaan heeft afgespeeld tussen beide drenkelingen, vermits geen van beiden het heeft overleefd.
Neen, ondanks het feit dat beide hoofdrolspelers toch goed hun rol vertolken, is dit maar een saaie film, en zoals ik al zei, van het (ware ??) verhaal geloof ik geen snars.
Mexited
Dit kon een leuke film zijn, maar omdat er zo weinig gebeurt vind ik hem aan de saaie kant.Niet veel aan dan.
ladyg
Ik had deze film in de bioscoop gezien, nou zonde van me geld! Heel slecht!
Norma
Ik vind het wel opmerkelijk dat velen dit omschrijven als saai en niet spannend...ik weet niet wat jullie spannend vinden, maar persoonlijk vind ik dit gegeven de ultieme nachtmerrie. Het verhaal heb ik dan ook weinig op aan te merken; lijkt me een goede weergave van wat er zoal door iemands hoofd gaat op het moment dat je daar drijft. Wat betreft de personages vond ik de mannelijke helft van het duo wel goed en geloofwaardig ("we wanted an ocean, and oh boy, we got it!") maar de vrouw soms wat irritant. (ze was liever op wintersport gegaan- alhoewel, neem haar dat eens kwalijk
Wel is het jammer dat alles met weinig flair gefilmd is. Het "homevideo-achtige" filmen werkt wel vanuit het perspectief van één van de hoofdrolspelers, maar om de hele film zo te doen komt erg amateuristisch en rommelig over.
Pleun
Heb hem net gezien en vond het een originele film. Een maand geleden was in het nieuws dat een Nederlandse duiker was vermist in de Rode Zee, dus dit soort dingen gebeuren in het echt ook. Ronddobberen in wateren die zijn vergeven van de haaien is de ultieme nachtmerrie.
Overigens vond ik het einde droevig en toch onverwacht...
Weet iemand trouwens welke haaien in de film te zien zijn? Ik meende een tijgerhaai te zien, maar het ging allemaal zo snel... De meeste haaien vond ik maar klein.
Psolitsa
Ik snap eerlijk gezegd al deze kritieken niet zo goed.. Ik vond het dus een geweldige emotionele film zonder al dat Hollywood-drama.. Maar blijkbaar houd het publiek daarvan, aan de beoordelingen van deze film te zien
. Van mij krijgt hij 4,5 sterren.
puh!
Psolitsa
Ik vond het juist erg verruimend dat het nou eens niet zo is dat er allerlei gekke en onwaarschijnlijke dingen gebeuren. Dit is gewoon een film over menselijke emoties... En tsja .... Dat kan nou eenmaal niet spannend zijn voor sommige mensjes
Gleanodin
Grappig om hier bij sommigen te lezen dat ze eerst dachten per ongeluk een slechte pornofilm op hadden. Dit had ik namelijk eveneens... Er is een moment dat het tweetal poedelnaakt in de hotelkamer is. Dit gecomineerd als handycam shot maakt het er niet beter op. Als film-maker (niet zelden hollandse) moet je wat om wat jeu aan te brengen in je film.
Ben het eens met veel mensen die hier aangeven dat het een wat passieve film is. Een onprettige/spannende sfeer is bij de kijker echter wél aanwezig als je er echt even voor gaat zitten. Het gegeven 'haaien: iek eng' word volledig uitgeknepen.(voor zover dat al niet door de Jaws films gebeurt was) Mooi wel vind ik de mannelijke rol echt iemand is die heel nuchter is en koste wat het kost probeert sterk te blijven. In mijn ogen had het filmbudget (wat denk ik laag was) beter gebruikt kunnen worden voor een verfilming van een wat meer interessant onderwerp... 3*
happy
Tja, mij kon de film ook totaal niet boeien. '
Oke, als zoiets je echt overkomt VERSCHRIKKELIJK, maar kom op zeg ga dit niet versprijden over een film van 79 heeeeeele lange minuten.
Heb 'm trouwens samen met m'n beste vriendin gezien en onze mannen maar die vielen na 20 minuten in slaap maar wij wilden 'm perse af kijken, bang dat we toch iets essentieels zouden missen...NOT.
De man van m'n vriendin is bijna jarig en nou heb ik als cadeau...juist, "open water" omdat ie 'm nog niet helemaal heeft gezien
Aceofspades
Nou, ik heb Open water gekocht.
Op de hoes stond "De Horror hit van het jaar"
Nou, toen ik de film gekeken had, begon ik me dus echt af te vragen, als dit "De horror hit" van het jaar zou zijn, hoe bagger zou dan de rest zou zijn.
Ik heb nog nooit zo'n saaie film gezien.
RRT
Sorry hoor dit zegt meer over jullie, dan over de film. Kijk eens een slechte pornofilm, en oordeel dan! Twee blote borsten in beeld en het is porno?!?!
Wat trouwens niet wil zeggen dat dit een hoogdravende film is.
Allemaal vrij matig!
nightbreed
Als je genoeg hebt van films die een loopje nemen met de realiteit of 'lopendeband-films' dan is dit een film die je wellicht zal bekoren.
Het begin van de film oogt nogal soapy maar als de 2 eenmaal in het water zijn dan begint de film creepy en interessant te worden.
Ik vind dit 1 van de betere drama/horrorfilms omdat je je zo kunt inleven in de karakters en omdat het zo realistisch is gefilmd waardoor dit een beklemmende en angstaanjagende zit wordt.
Horrorfreaks die niet zonder zombies, afgehakte hoofden of 'Special Effects' kunnen, kunnen deze film maar beter in de schappen laten liggen.
De film is trouwens gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Cijfer: 4,0
Ché Cliché
Ik ergerde mij in het begin rot aan dat soapie manier van camerawerk. Ik moet wel zeggen dat het verhaal enorm interessant is en het mij ook heel moeilijk lijkt om de spanning vast te kunnen houden wanneer er niets anders gebeurt dan twee mensen in het water. Ik vind dat dit niet helemaal gelukt is. Ik wil het geen hele slechte film noemen, dat gaat mij te ver. Goed is hij allerminst, maar orgineel is hij zeker. De film probeert op een bepaalde manier spanning vast te houden. Bij mij is dat niet helemaal gelukt. Daarom 2 sterren. Maar misschien lukt dat bij jou wel.
Zeeleeuw
Wat een saaie film is dit.
Mensen die positief praten, praten over de menselijke emoties.
Nou, die kan je ook in andere films zien, die wél de moeite waard zijn om te kijken.
'Horrorhit'? Right! Als dit een hit is, wil ik niet weten wat 'slecht' is!
Echt te saai om naar te kijken!
Ook ik zat te wachten op een essentieel moment, dat maar niet kwam... *Zucht*
Nooit meer dit.
Chattingforum
Me ma zegt dat dit een leuke film is, nou dus ga ik hem kijken. Maar als ik de omschrijving en meningen al lees, denk ik laat ook maar. Ik haat medelijden films.
Als je genoeg hebt van films die een loopje .
De film is trouwens gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Cijfer: 4,0
dat vond ik ook erg mooi gefilmd met die haaien maar einde was ineen zo snel klaar dat is zonde.
Aylatje
Het is wel een leuke film. maar de camera werk is gewoon slecht. ik snap wel dat het zo net echt lijkt maar overdrijven is ook vak
En om dat nou horror film van het jaar te noemen. ik zou graag willen weten wat ze daar nou zooooooo mooi aan vonden. ik heb betere gezien.de einde was wel onverwacht maar ik denk dat het met wat meer geld erbij en betere camerawerk toch een mooie film zou worden want de verhaal op zich was wel mooi
De film was ook opeens zo snel afgelopen.
3.0
Eric07
Ik snap al die negatieve commentaren niet zo heel goed.
Ik vond dat in het begin juist vrij goed een duikvakantie in de Caribbean werd weergegeven. Ik herkende er veel in; de rommeligheid, het enthousiasme, een gids die niet echt oplet.
Boven komen en geen boot meer aantreffen is je "Worst Nightmare" en vanaf dat moment wordt het echt spannend en boeiend. Ik heb me vaak afgevraagd hoe dat zal zijn als je alleen midden in de oceaan drijft en vond dat hier behoorlijk goed weergegeven. Dat er weinig gebeurt maakt het juist zo beklemmend en eng. Je ziet het gevaar niet maar je weet en voelt dat het constant aanwezig is.
Het einde is juist onverwacht en de beslissing die zij uiteindelijk neemt vind ik dapper. Het is absoluut geen medelijden film.
Dudine
wat een slechte film zeg
echt heeeel erg saai en ik irriteerde me kapot aan die vrouw
daarom een 0,5 van mij..
owja en t camera werk was idd slecht
Waverick
Ik heb deze gisteren op tv gezien en ik moet zeggen dat ik het geen slechte film vind. Het is ook geen topper, maar wel origineel. Ik vraag me wel af hoe ze kunnen weten dat dit echt gebeurd is; er was namelijk niemand bij.
WB
Vond de acteurs erg goed spelen. Deze film laat echte mensen zien met menselijke trekjes en niet veel van die wannabe acteurs uit de meeste Hollywoodfilms, die 1000 blockbusters op zijn/haar naam heeft staan, maar nog steeds niet kan acteren..
Hmmm, mijn beoordeling is hoger dan de film waard is eigenlijk. Gister een groot deel voor de 2e keer gezien, maar valt nu wel tegen. Er gebeurt bar weinig en ergerde me stiekem toch wel aan het camerawerk... Half puntje eraf. 2,5...
niels v/d veen
heele goeie film ik heb me egt vermaakt. veel beter als saw . dit is één van de beste horror films die ik ooit gezien heb . deze film moet je zien

Cage Dive
2017

Open Water 2: Adrift
2006

In de ban van 'Under Paris'? Met deze haaienfilms blijf je nog even lekker in de sfeer

Deliverance

The Edge
Avontuur / Actie, 1997

Ladder 49
Actie / Drama, 2004
divingcataclysmnachtmerriepanicred seaprimal fear scuba divinghaaiscuba