• 9.380.056 stemmen

Met onder meer: Blanchard Ryan, Saul Stein en Daniel Travis

Releasedatum: 25 november 2004

Plot Open Water

"Scream all you want."

Susan en Daniel zijn gelukkig getrouwd, en hopen een fijne vakantie op de Bahama's door te brengen. Het is helaas snel afgelopen met de pret als ze na hun duiktrip per ongeluk midden op de oceaan worden achtergelaten. Ze raken al snel in paniek, en beseffen niet dat er haaien op de loer liggen.

avatar van Shining

Shining

Heb 'm af en toe toch wel zitten knijpen tijdens de film. Het idee al, alleen maar water om je heen en wat haaien die zo nu en dan opduiken. Geen geweldige film, want soms een tikkeltje te ongeloofwaardig maar toch 2*

avatar van mikey

mikey

Natural horror over een lege horizon en rotvissen die je niet kan zien. De film moet het hebben van de 'suggestie' en het 'idee', dus er is geen aanwijsbaar gevaarte!! Voor fobische mensen een must-see. Best wel spannend en heel inventief gedaan, maar ik heb toevallig die angsten niet die je moet hebben om hem echt eng te vinden. 3

avatar van da_smak

da_smak

mooie golven op de poster maar WAAR zijn ze in de film? Dit is een film over mensen en niet over de zee. Een soort histerische vorm van Big Brother in het water.

Het gegeven is naar mijn mening iets te zwak om 85 min vermakelijk te zijn.

avatar van V

V

da_smak schreef:

mooie golven op de poster maar WAAR zijn ze in de film?

Zeg dan niets

avatar van Jorick

Jorick

Een tegenvallende film die eigenlijk op geen enkel moment echt spannend wordt. Over het verhaal valt er eigenlijk weinig te zeggen, omdat het verhaal zelf vrij weinig voorstelt. De hoofdpersonen worden per ongeluk achtergelaten op de oceaan en moeten hier zien te overleven. Dit is echt een film waarbij je je verstand op 0 kunt zetten en meer kan ik er niet over kwijt. 2*

avatar van Alberic

Alberic

Ik had er meer van verwacht en moet toegeven dat de film af en toe wat saai wordt. Het einde van de film kwam voor mij totaal uit de lucht vallen en ik was daar in eerste instantie niet erg tevreden over. Nu, twee dagen later moet ik zeggen dat de film toch is blijven hangen. Ik voel me er zo'n beetje nog rottig door van binnen. Eigenlijk rechtvaardigt het einde van de film het überhaupt maken van deze film. Want daar zit de emotie.

4*5 (hoog, ik weet het, maar toch. Een film die me raakt, krijgt hoge punten. Dan ben ik bereid door low-budget heen te kijken)

avatar van K_Republic

K_Republic

Ik heb de film al een tijdje geleden gezien en ik dacht bij mezelf hoe moelijk is het nou om in plaats van strepen namen te zetten ik was verbaasd over hoe dom iemand kan zijn..Ik moest in het begin ook een beetje wennen aan hoe de film was gefilmd leek een docu, maar begon het steeds beter te vinden vooral, omdat ik een fobie heb voor de zee en dacht na het einde dat doe ik dus nooit!

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Best goed gedaan deze film, alleen wat is er nou waargebeurd? Ze gaan allebei op het einde dood, dus wat is er nou naverteld? Die paar foto's op het abrupte eind. Maar het enigste dat met zekerheid dus gezegd kan worden is dat ze dood zijn gegaan en alleen zijn gelaten en toen een paar haaien zijn geweest. De hele rest eromheen is verzonnen, en dat is jammer. ook het eind vond ik te abrupt en ik had toch wel verwacht dat dus een iemand het wel zou overleven, maar de vrouw pleegt zelfmoord, ze laat zichzelf zakken zodat ze verdrinkt. De film liet me achter met een gevoel van waar heb ik naar gekeken? Maar de rest was zeker goed en spannend gedaan. En juist omdat het low budget was, sloeg het aan, omdat mensen zich erin konden verplaatsen en alles leek of het ter plekke echt opgenomen was. Mooi gedaan, maar eind was een tegenvaller. 2,0*

avatar van Sjoerd_B

Sjoerd_B

Op een één of andere manier kom je gewoon niet in de film, nou ja ik niet.... Had ik eigenlijk niet verwacht. Heel soms vond ik het wel spannend. Helaas boeide hij me toch niet echt. Helemaal het begin leek wel of ik een home video aan het kijken was.

Uiteindelijk toch nog een 2.5 * waaraan hij dit te danken heeft check de film maar

avatar van Glorious

Glorious

Deze film is tergend van het begin tot het einde. Dat betekend nog niet dat 'ie slecht is.

Shining schreef:

Volkomen mee eens, alleen krijgt hij van mij een 2.5 *. Ik kon wel redelijk in het verhaal komen, gewoon het idee dat je zo op de oceaan vast zit, best wel eng... En had verwacht dat ze het beide wel zouden overleven, maar niet dus dat was toch nog een beetje spanning voor mij...

feanaro surion

1 van de slechtste films die ik gezien heb, een onnodige intro, ongeloofwaardig verhaal, matig geacteerd, een verhaal waarin niks gebeurt, en de film is ook nergens spannend, ook het einde voorspelde ik al in het begin.

avatar van mabuys

mabuys

Schitterende en spannende film met een verrassend einde.

De moeite waard.

feanaro surion

Raar dat jij het einde verassend vond, ik dacht al vanaf het begin dat ze zelfmoord gingen plegen(al dacht ik met zijn mes).

avatar van V

V

feanaro surion schreef:

Heel erg knap, briljant zelfs. Jij bent een ziener! Familie van Nostradamus?

feanaro surion schreef:

Vind ik eerder dom bedacht, ja sorry, je hebt wel gelijk... Ze gaan idd dood, echter als je de film volgde stond er gebasseerd op een waargebeurd verhaal, dus dan zou een logisch nadenkend mens zeker weten dat er 1 iemand het iig overleeft. Doen ze nie dus het hele waargebeurde verhaal is vette bullshit, is maar hier en daar een beetje gokken geweest!

Dus eigenlijk, is het vreemd dat jij het al wist, logisch nadenkend gezien dacht je toch echt wel anders..

feanaro surion

Ik dacht dat ze zelfmoord gingen plegen, al helemaal toen hij met dat mes zat te spelen en ik dacht dat ze foto's gingen maken met die camera.

avatar van Respekked

Respekked

Doom schreef:

tis niet op 1 waargebeurd verhaal gebasseerd, maar op meerdere verhalen. Waarschijnlijk zullen ze niet allemaal zo fataal zijn afgelopen als deze film.

avatar van koreaan

koreaan

Deze film is wel op waarheid gebaseerd en wordt hier een tikkeltje freaky.

Maar als je dat niet in gedachte hebt is het inderdaad ongeloofwaardig.

feanaro surion

Ja dan zijn al die kutfilms op RTL 4 ook goed omdat ze gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen

feanaro surion schreef:

Ja ok, das een mening he, zo k*t zijn die films op RTL 4 namelijk niet... Althans dat is mijn mening. Zitten ook zeer goede tussen namelijk!

avatar van Rujar

Rujar

Waargebeurt! Echt, hoe anoniem kan je in een boot zijn als je met een groepje van 12 bent (???) Totaal onverklaarbaar dat ze vergeten zijn.

avatar van R_D_C

R_D_C

Ik had er meer van verwacht omdat hij overal staat aangeduid als hit.

Maar al bij al nog niet zo slecht.

Juist jammer dat het beeld niet stil stond.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Rujar schreef:

groepje van 12 bent (???).

Het waren er 22

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik vind dit een hele slechte film. echt simpel weg slecht. Ondanks mijn onmetelijke angst voor haaien werd ik er niet anders van. Ik vind het filmwerk en de kwaliteit van de camera's matig (ik dacht in het begin zelfs dat hetamateuristisch was). Veel overbodige scene's zoals bijv. de scene dat ze in hun hotel kamer worden lastig gevallen van een mug. 0.5 punten, ik vind het tijdverspilling.

avatar van anja69

anja69

jammer van mijn tijd en geld had er veel meer van verwacht.en dan nog wie zegt dat dit allemaal zo gebeurt is.Wie weet waren ze op slag wel opgegeten i.p.v nog zoveel dagne ronddobberen op zee nee echt een flutfilm.En dan maakten ze er nog wel zoveel ophef over.

avatar van MoTh

MoTh

echt poepepoepesaai. bijna in slaap gevallen.

mr het blijft je inderdaad naspoken. het is inderdaad GEBASEERD op ware feiten: het verhaal van Eileen and Tom Lonergan op 25 januari 1998. Zij zijn achtergelaten midden op zee en enkele dagen/weken later heeft men hier en daar n gescheurd kledingstuk gevonden... wat er dus écht met hen gebeurd is, is gissen (waarop deze film n antwoord geeft dus)

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Zeker niet dé horrorhit waar zo over gesproken werd! Maar toch vond ik het wel heel realistisch gefilmd en gespeeld. 't Kwam wel zeer echt over. Net alsof iemand ze stiekem filmt,zonder dat de twee het in de gaten hebben. Als je zo af en toe die haaien onder ze door zag schieten,denk je toch wel ff van: Ben blij dat ik daar niet rond dobber! Echt heel spannend wil ie niet worden,maar toch,als je je een beetje inleeft in de twee dan voel je toch die angst voor de haaien. De mooiste scene vond ik de laatste van de vrouw,waar ze tegen zo'n 20 (?) haaien aan kijkt en volgens mij denkt van: 't Kan me niets meer schelen,dan maar verzuipen!

Al met al niet zo spannend als dat er werd vermeld (door velen hier natuurlijk al tegen gesproken,maar toch),maar toch vond ik het wel een aardig uitgewerkt idee.

avatar van Ellocco

Ellocco

Een goede film, niet te veel tralala. Alleen vraag ik me af: als dit een echt gebeurd verhaal is hoe komen ze dan aan het einde van de film man streft, vrouw pleegt zelfmoord?????

Ellocco schreef:

Die camera mensen waren er dus toen ook bij al

Realitie TV was het dus, ze deden niets en toen gingen ze dood....

Ok sorry draaaf door.. Maar je hebt gelijk, is nie mogelijk. Ze weten dat er 2 doden zijn geweest, de rest is waarschijnlijk verzonnen...