• 9.379.662 stemmen

Met onder meer: Blanchard Ryan, Saul Stein en Daniel Travis

Releasedatum: 25 november 2004

Plot Open Water

"Scream all you want."

Susan en Daniel zijn gelukkig getrouwd, en hopen een fijne vakantie op de Bahama's door te brengen. Het is helaas snel afgelopen met de pret als ze na hun duiktrip per ongeluk midden op de oceaan worden achtergelaten. Ze raken al snel in paniek, en beseffen niet dat er haaien op de loer liggen.

avatar van MM Store Leiden

MM Store Leiden

R9 schreef:

Nou Vind ik het verhaal achter de film een beetje slap..

2 mensen die vergeten worden tijdens een duiktochtje,

nee dat zal je in het echt niet zo snel zien helemaal niet de manier waar op dat gebeurd.

Ehhh, het is een waargebeurd verhaal

avatar van The One Ring

The One Ring

Of de film nou leuk is of niet, de poster is prachtig.

avatar van Frantic01

Frantic01

Luminita schreef:

De stomste film die ik ooit heb gezien...nog geen 1* waard. Gratis en ik zou het niet willen hebben...

Ik ben het er Helemaal mee eens.

avatar van pietje punk

pietje punk

dit is een documantaire geen horror!

als ze hem niet zo als horror hadden gepromoot wassie mischien nog wel aan te zien geweest, maar dit noem je toch niet de horrorhit van het jaar!!!

avatar van lalaguna80

lalaguna80

Het is niet de beste film die ik gezien heb...maar ik vond 'm zeker niet slecht! Wel een vrij korte film (met een abrupt einde)....maar gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Achtergelaten worden op zee......het zal je toch gebeuren....

Ik geef deze film 3***. Realistisch gefilmd.

avatar van benq

benq

Ben het helemaal eens met Lalaquna80.

Het zal je maar gebeuren zeg,achtergelaten op zee,en met een school haaien onder je,zou helemaal FLIPPEN!!

En omdat het op een docu-achtige manier is gefilmd heel realistisch.

En vond het einde verrassend en toch logisch.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik vond het einde juist dom, maar wel redelijker dan de hele film bij elkaar. Dat documentaire-achtige sfeertje was echt idioot, niet heel gek als je bedenkt dat er niet eens een fatsoenlijke cameraploeg bij was. En de frustraties daar in the open sea waren niet goed uitgebeeld. Ik had er meer van verwacht....

avatar van Franky38

Franky38

Hoi dit is drie x niks deze film is eentonig en spannend ho maar niet te verglijken met jaws dat vond ik voor die tijd wel een redelijke film beter als deze prul.

avatar van cherislee

cherislee

Ondanks de reacties lijkt mij dit toch wel een leuke film..Ik ga hem toch kijken en laat jullie mijn mening nog wel weten...

ricky2612

hmmz okeej, veel over gezegd..dus zal ik er ff wat uitgooien..

Ff een inleiding: Er was tijd geleden een docu over van de marine in de 2e wereld oorlog, waarvan hun boot was opgeblazen in 't midden van de grote oceaan, boot zonk en er bleef alleen een groot stuk hout over..ongeveer 20 bemanningsleden overleefde het en die gingen met ze alle aan t hout hangen..probleem was dat door de explosie er nogal veel verwondingen waren dus bloed..en 1 zo'n overlevende zat dus te vertellen dat ze enkele dagen in dat water hadden gedobberd en er dus constant haaien waren..en er dus gewoon mannen om de beurt opgegeten werden..en je dus gewoon niet wist wie de volgende zou worden..je zat dagenlang te hopen dat het iemand anders zou worden..en die lui waren blij als het nacht was, want dan hoefde ze zo weinig mogelijk te zien..NOU DAT VIND IK BEKLEMMEND..( in zo'n docu word het natuurlijk beter gebracht, maja met een btje indenkingsvermogen moet het wel enigzins beklemmend worden)

Zoals vaker gezegd is het gegeven goed, erg goed zelfs, want de zee is in mijn ogen gewoon eng omdat het gewoon 'het grote onbekende' is..MAAR DOE ER DAN WAT MEE!!Dat was vooral mijn grote ergenis, er is zoveeeel te verzinnen wat die 2 tegen zouden komen in de zee..als ik in zee lig, en er zwemt een enorme walvis langs, dan doe ik t wel in me broek oor..maar neej;enkel een kwalletje hier en een haai daar..!!EEUWIGE ZONDE!!

Voor de rest vond ik dat er niet echt duidelijk op ingespeeld werd hoever ze wel niet van land waren en hoe hopeloos de situatie was..ze dobberde op open water, maja hoever dan wel niet ??!(dit kwam ook door de acteurs, die t totaal niet overbrachten hoe hopeloos de situatie was)

Verder de muziek, die soms op hele rare momenten tevoorschijn kwam..helemaal niet geleidelijk ofzow..en totaal niet sfeervol..

het einde daarintegen vond ik wel aardig: Ik vreesde voor een extreem afgezaagd einde, man gaat dood, vrouw huilt om verlies van haar geliefde, en net 2 minuten nadat hij dood ging vliegt er een helikopter langs die met het bericht komt; We have found them'..maar dat bleef me gespaard..vrouw besluit zichzelf te verdrinken..daarvoor toch al 1,5 *!!
uiteindelijk conclusie; ZONDE ZONDE ZONDE..had zo goed en eng kunnen zijn, blijft steken op 2,5 *!!(met eventuele verlaging)

avatar van xangadix

xangadix

De USS Indianapolis..? 900 man in het water, 317 overlevenden...

avatar van Wouter

Nooit verfilmd?

ricky2612

ik heb die docu cker 5 jaar geleden een keer gezien, dus ben ff gaan zoeken, en ging idd om de USS Indianapolis...

Idd ook verfilmd: Mission of the Shark: The Saga of the U.S.S. Indianapolis ..

http://www.ussindianapolis.org... en hier is ook wat over t verhaal te lezen..ik moet wel zeggen dat ik het verhaal wel slecht heb naverteld na die 5 jaar haha!!

avatar van teus66

teus66

Knappe film, leuk verhaal, goed geschoten. Na diverse slechte kritieken te hebben gelezen over deze film had ik er aanvankelijk een zwaar hoofd in, maar de film bleef me boeien tot het einde aan toe, 4*.

avatar van fientje

fientje

hoi ik ben hier een beetje nieuw en wil ook een mening

geven van deze film.

het verhaal vond ik beetje zwakjes maar met een beetje

fantasie boeide mij de film iets of wat.

stel je voor midden op zee achter gelaten te worden.

als ik die vrouw was en het zou overleeft hebben,

zou er nachtmerries aan overhouden

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Redelijke film, die niet als horrorhit van 't jaar (net als The Village) gepromoot had moeten worden.. Vind altijd zo stom als ze dat doen Voor de rest vond ik 77 minuten wel erg kort, maar moet een docu / film van 2 mensen op zee nog langer duren? Wat voor dingen kun je er nog meer instoppen zodat t 100 minuten duurt en zonder dat dat 't vervelend wordt om naar te kijken? Dus op zich ok.. respect voor de speelduur.

Ondanks het kleine budget heel aardig in beeld gebracht. Had niet graag willen ruilen met de acteurs in ieder geval Einde zat ook wel ok. in elkaar.

Maar al met al goed voor 2,5 ster

avatar van morreke

morreke

de grootste filmflop sinds lang. 0,5 *

moest het nu een 1uur durende documentaire zijn op national geographic, waar gewoon bij de beelden wat commentaar werd gegeven zoals we gewoon zijn op national geographic dan zou het misschien nog te doen geweest zijn.

avatar van darkcity

darkcity

Het idee dat je alleen op zee wordt achtergelaten is enger dan de film zelf maar toch vond ik hem zeer indrukwekkend en voor mij gevoel echt angstig op sommige momenten.

Ik vond hem wel moeilijk in te delen in een genre, het is van alles wat en van wat alles.

Het lijkt soms idd op een documantaire maar toch vond ik het 'realistische' heel goed uit de verf komen.

Zeer sterk gespeeld naar mijn idee, kon echt met ze meeleven en een goed einde.

Muziek was ook goed gekozen, echt van die bizarre muziek.

3.5 ster.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Was het eind niet zo geweest, dan had deze film ij mij 3,5* gekregen, nu maar 2*. Jammer. je hebt echt het gevoel van waar heb ik nu eigenlijk naar gekeken?

avatar van vamozz

vamozz

Origineel idee deze film!!!.. nog nooit zoiets gezien..damn

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Ik vond dit dus een geweldige film, en ook dood eng, zo'n beklemmend idee dat je achtergelaten wordt op zee.

Je moet hierbij gewoon geen spektakel verwachten, maar een goede ingetogen en spannende film.

Vind hem wel vergelijkbaar met Signs/Cujo, dus als je die goed vond, vind je dit ook wel cool.

avatar van Guiny

Guiny

slechte film ze en dat einde ???halo?

avatar van petterik

petterik

Te gekke film, heb me er echt in ingeleefd.

4.5 sterren !

avatar van V

V

Guiny schreef:

slechte film ze en dat einde ???halo?

Wat is er nu mis met het einde? Wat had jij gedaan?

avatar van R0$!t@

R0$!t@

Ik vind het verhaal opzich wel goed alleen de manier hoe

ze worden achtergelaten vind ik wel dom

Het is wel een simpele film, er gebeurt niet

zoveel in maar het heeft wel spannende stukken.

Kan me ook goed inleven in het verhaal

ricky2612

ik snap ook niet dat mensen zo'n commentaar op het einde hebben..vond ik het beste stuk van de film..

avatar van moviemike

moviemike

Ik ook. Een geweldige wijze om je camera zo goedkoop mogelijk te gebruiken op de meest subtiele manier.

avatar van ASroma

ASroma

redelijk goeie film, het gevoel van achtergelaten worden op zee wordt goed uitgebeeld en de gevoelens die daar bij komen. Ik heb me niet echt verveelt leuk ook dat een film eens een keer niet goed afloopt, fijn fijn

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik zal deze wel een keer huren maar dat is ook alles

avatar van Respekked

Respekked

zelden zo verveeld naar een film zitten kijken. Het idee is natuurlijk verschrikkelijk dat je alleen op de oceaan rond dobbert, maar er zat helemaal geen spanning of angst in de film. Ik heb 1,5 uur naar die mensen zitten kijken en geen moment het gevoel gehad dat ze daar nu echt doodsangsten uitstonden. Daarom 1* en voor het niet goed aflopende einde 0,5* erbij