• 9.378.498 stemmen

Léon (1994)

Misdaad / Drama | 110 minuten / 136 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 110 minuten / 136 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: The Professional / Léon: The Professional

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Luc Besson

Met onder meer: Jean Reno, Gary Oldman en Natalie Portman

IMDb beoordeling: 8,5 (1.340.185)

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 23 februari 1995

Plot Léon

"If you want a job done well, hire a professional."

1994, New York. Léon is huurmoordenaar van beroep. Hij observeert het komen en gaan van de inwoners van een gebouw. Op dezelfde verdieping van Léon woont er een gezin waarvan de vader drugshandelaar is. De man wordt bedreigd door een zekere Stansfield, een louche agent die de volgende dag terugkeert en de man en de rest van de familie om het leven brengt. Enkel de twaalfjarige Mathilda kan ontsnappen. Mathilda wordt door Léon in bescherming genomen. Het meisje is vastbesloten zich te wreken en leert de knepen van het vak bij Léon.

Léon Montana

Bodyguard Chief

avatar van fasca

fasca

fasca schreef:

Vandaag bij Media Markt Enschede gekocht voor eveneens.euro 6,99.

De film was heel lang erg moeilijk te krijgen of erg duur.

Het is de dir.cut.

Geweldige film. Nog beter dan ik me kon herinneren. Score verhoogd naar 5.0

avatar van fasca

fasca

Vascago schreef:

Deze film ooit gezien toen hij net uit was en toen vond ik hem aardig. Nu pas herzien en ik ben bijna geschokt door het feit dat ik hem toen slechts aardig vond. Natuurlijk heb ik de laatste jaren veel meer films gezien en ben ze ook anders gaan bekijken, maar zo verrast als bij deze was ik nog niet eerder. Geniale film in elk opzicht. Het verhaal met drama, actie en ook de humor is perfect en wordt gedragen door een briljante cast. Het is allemaal flitsend gefilmd en ook de muziek is erg mooi. Een dikke 5 sterren krijgt deze film nu van mij !!

Helemaal mee eens dus!

avatar van pomelo7

pomelo7

De film is gewoon in Nederland op DVD te koop (geweest) met uiteraard NL ondertiteling

avatar van charmed one

charmed one

ik heb de film laatsten gekocht bij de media markt. eindelijk heb ik hem. heeft lang geduurd .dit is echt een van de beste films die ik ooit heb gezien. ik hoop echt dat er nu meer ouwere films uitkomen op dvd. want er zijn nog veel meer films niet te krijgen zijn terwijl ze wel heel goed zijn.

avatar van Mohw

Mohw

Ik denk dat alle media markt winkels de dvd weer verkopen, ik heb namelijk deze week de dvd gekocht bij de media markt in Eindhoven voor € 6,99.

Het is de director's cut, met Nederlandse ondertitels.

avatar van charmed one

charmed one

Mohw schreef:

Het is de director's cut, met Nederlandse ondertitels.

ja die heb ik ook.

sinterklaas

In Fame is de UK versie weer voor 10 euro. Nouja het is het waard. Het schijnt daar wel een succes te wezen omdat ze toch regelmatig weer moeten bijvullen. Bij Concerto was ie meen ik goedkoper en daar is de US versie ook te koop. Voor NL-subs moet je echter die Franse uitgave hebben.

avatar van Malone

Malone

vanaf 1 juni (als ik de releasedata van de betreffende webshop moet geloven) op Blu-Ray te koop (director's cut), evenals La Femme Nikita en The Fifth Element. Wordt een leuke maand voor de Luc Besson fans!

Ben Benieuwd naar de director's cut van Leon, die heb ik tot op heden nog niet gezien..

Nederlandse uitgave?

avatar van Malone

Malone

sinterklaas schreef:

Nederlandse uitgave?

Uitvoering: PAL - Kleur

Ondertiteling: Nederlands,

Verpakking: Keepcase

Platform: Regio B Blu-ray Disc - (Europa, Afrika)

Verpakking/synopsis weet ik dan nog niet zeker, ook de eventuele extra's kon ik nog niets over vinden.

avatar van Jan W

Jan W

Toevallig vrijdag in Montpellier bij de Virgin Megastore meegenomen voor zes euri. Franse DVD natuurlijk met gelukkig naast frans ook engels gesproken. En met NL ondertiteling. 2009 uitgave op het Gaumont label. Het blijft een geweldige film bij terugkijken. Volgens mij is dit ook de originele bioscoopversie (als ik mij het goed herinner) en ik vind dat prima!

Malone schreef:

Uitvoering: PAL - Kleur

Ondertiteling: Nederlands,

Verpakking: Keepcase

Platform: Regio B Blu-ray Disc - (Europa, Afrika)

Bij welke webshop ben je dat tegengekomen?

avatar van Sutherland

Sutherland

Eindelijk de film gezien, heeft lang geduurd maar via via toch kunnen krijgen! Wil hem nog wel origineel hebben, maar wat is het verschil tussen de gewone versie en de director's cut. Zitten daar extra scenes bij?

Dan de film zelf..Ik vond het echt jammer dat de film niet nog een half uurtje langer duurde. Ik had nog wel langer willen genieten van Léon...wat een fascinerend karakter..Heb genoten van de film, al vond ik het wel een beetje ongeloofwaardig dat hij Mathilda echt wil leren om huurmoordenaar te worden.
Verder niet echt wat negatiefs aan te merken op deze film.

avatar van Fixi88

Fixi88

Ik heb hem net bij de mediamarkt gekocht voor 7 euri en meteen gekeken en wat een prachtige film is dit. Leuk om Jean Reno te zien toen hij nog jonger was.

avatar van roy7477

roy7477

Gisteren heb ik deze film gekocht op Blu Ray. Ik had er al iets over gehoord, maar zelf nog niet gezien. Wat een geweldige film: steengoede acteurs, prachtig verhaal, mooie muziek. Alleen maar lof over deze film. 't Is een van de beste films die ik dit jaar heb gezien. Echt een aanrader!

sinterklaas

Die NL-uitgave vind ik erg mislukt. Ben blij dat ik de UK-versie gewoon heb.

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

@ sinterklaas: De NL-uitgave die op dit moment exclusief bj de media markt ligt is gewoon de directors cut van 136 minuten. Als je die mislukt vindt, zou ik de ondertiteling proberen uit te zetten want echt veel wijkt hij niet af lijkt mij zo!

OT: Geweldige interactie tussen Reno en Portman, overigens ontzetend goed geacteerd door Portman. Daarnaast en leuk personage wat Oldman doet neerzetten. Camerawerk is ook erg sterk, leuke en vooral mooie shots!

Een hele goede film met een mooi verhaal, verdiend absoluut zijn plek in de IMDB top 250

Gabe Walker schreef:

De dvd/Blu-ray die vanaf 1 juni te koop is (in NL) bevat die ook de directors cut?

sinterklaas

Gabe Walker: Heb het meer over de uitgave zelf. (DFW)

avatar van DES-Niels

DES-Niels

Hoe ziet dan de nederlandse uitgave eruit? (DFW)

Graag een link.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Hele mooie spannende film.

Paar min puntjes.

Mathilda was in het begin wel een beetje overdreven bijdehand, en het was jammer dat ze niet iets meer werd betrokken bij het werk van Leon zelf.

Ze leerde wel de kneepjes van het vak, maar uiteindelijk werd daar weinig mee gedaan.

* * * * welverdiende sterren!

DES-Niels schreef:

Hoe ziet dan de nederlandse uitgave eruit? (DFW)

Graag een link.

Staan nergens images ervan op internet. Maar bij Media Markt in Alkmaar stonden er wel stapels in de rek.

avatar van mnrk

mnrk

Ik zag ze gisteren ook liggen bij de Media Markt...zowat de gehele Luc Besson collectie op Blu-ray.

Alleen ben ik bang dat het niet de echte blu-ray kwaliteit is zoals we deze moeten verwachten. Iemand deze al toevallig gezien op blu-ray?

Guinness

Heb een klein stukje gekeken. Volgens mij gewoon Blu-ray kwaliteit.

Vandaag bij de Mediamarkt gekocht voor 16 euro.

avatar van mnrk

mnrk

Guinness schreef:

Heb een klein stukje gekeken. Volgens mij gewoon Blu-ray kwaliteit.

Vandaag bij de Mediamarkt gekocht voor 16 euro.

Oke..bedankt. Op naar de Media Markt dus

avatar van N811

N811

eindelijk is ie op dvd uitgekomen

avatar van Jessew

Jessew

Vroeger half eens gezien.

Nu nog eens gezien, Jean Reno speelt echt heel sterk.

Natalie Portman eveneens ook al was ze daar nog heel jong komt ze heel goed over en weet ze je te raken. Eigenlijk waren alle personages goed gespeeld en was het een goed geheel.

4.5

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Nondeju. Wat een goede film. En wat een geniale climax. Dikke vette vijf sterren op je beeldscherm, vous savez vous-même.

avatar van Film Pegasus

Tijd om de film nog eens te herzien. Ik merkte dat ik 2 jaar geleden de film lager beoordeelde, maar ik wist niet meer waarom. Daarom nog maar eens een kans gegeven. Léon is een film met prachtige figuren die wel meer van Besson gewoon zijn. Visueel is het ook wel origineel, al ben ik ondertussen Besson wat gewoon geworden met flitsende hippe actiefilms als Banlieu 13, The Transporter, Taxi en Revolver (meestal als producer). Maar Besson zet wel een aparte stijl neer die ik kan appreciëren. Gary Oldman zet de freaky figuren altijd prachtig neer en hier lukt het Jean Reno om zonder schaamte een hoofdpersonage recht te zetten. Portman staat er ook en kan gelukkig de val vermijden van irritant kindsterretje. Misschien geen topper, daarvoor zie ik liever Bessons latere films (die hij als producer onder z'n vleugels nam) maar hij is zeker een zeer goeie film.

avatar van woeler82

woeler82

Heb de film gisteren gezien, helaas de korte versie, de direction cut

is weliswaar niet veel beter, ik bedoel hiermee , niet te veel mooie scene's eruit geknipt ,maar wil die wel graag in bezit hebben

Het is een top film , denk ook dat ik die film wel vaker kijken ga