Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Lexi Alexander
Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall
Releasedatum: 29 september 2005
Plot Hooligans
"Just think of someone you hate."
Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.
Matt Buckner
Swill
Ike
Tommy Hatcher
Carl Buckner
Dat begrijp ik ook nooit helemaal aan die reacties. Is al heel vaak langs gekomen. Het is toch niet de bedoeling dat hij hier een die hard hooligan speelt?
Zijn rol is dan ook van kneuzig ventje tussen ruig Engels tuig
Neem een kneuzig ventje, zet die naast Engels tuig en de kans dat hij ook meegaat naar een voetbalwedstrijd met dat tuig is zowat nihil. Dat hij daarna na een nogal simplistische aanmoediging mee gaat knokken al helemaal belachelijk. Zo kneuzig vond ik zijn rol dus ook niet.
En zeker na halverwege was hij toch mee een ruig kereltje geworden. Lekker zuipen, beetje knokken, gaaf staan meeroepen bij het voetbalwedstrijdje, zich bewijzen door elke keer weer mee te gaan ... geen kneuzige ventje dus.
Montorsi
In beginsel is zijn rol wel daadwerkelijk dat van een onzeker kneuzig ventje wat niet voor zich op durft te komen. Dat je zijn karakterontwikkeling niet geloofwaardig vindt, daar heb ik het niet over, stond ook niet in je betoog namelijk.
Ik zeg toch ook "Wood als hooligan"
Jij spreekt over de eerste 20 minuutjes ofzo, het deel waar ik het dus niet over heb.
Montorsi
Ik zeg toch ook "Wood als hooligan"
Ja prima hoor, maar dan blijft het alsnog een rare constatering dat je Elijah Wood niet serieus kan nemen als Hooligan. Je vindt hem wel geloofwaardig als braaf jongetje, maar zodra zijn karakter verandert niet meer, vooraf dus al...
Daarmee geef je aan dat je de hele karakterontwikkeling niet serieus kan nemen. Ze hebben Wood gecast als kneuzerig type, zo ziet hij er ook gewoon uit, en die rol vervult hij verder prima. Had toch een beetje gek geweest voor het verhaal als er een stoere bink om te zien van de Universiteit geschopt zou zijn en dan in een soortgelijk milieu terecht komt in Engeland.. over serieus nemen gesproken.
Sowieso lijk je dan ook wel een beetje te missen dat de film ook probeert duidelijk te maken dat er geen stereotype Hooligan is (ondanks dat je dat buiten Wood misschien niet zo duidelijk kan merken), maar dat het vooral draait om verbondenheid en broederschap, en dat niet enkel domme straatvechtertjes dat hoeft aan te spreken. Maar dat laat ik aan jou..
Ik kan het nog 100 keer herhalen, maar dat is niet wat ik bedoel. Wat ik bedoel staat er. Wood als hooligan vind ik niet kunnen. Heeft niks met zijn ontwikkeling als personage te maken.
Daar faalt de film dan al enorm, aangezien Wood als hooligan compleet belachelijk overkomt en de rest wél aan het stereotyp beantwoord. Maar dat de film wil duidelijk maken dat hooliganisme meer over clanvorming en broederschap is ipv vechten en voetbal was mij wel duidelijk.
Mr_White
- 2067 berichten
Wood is überhaupt niet het probleem van deze film, maar het compleet lachwekkende verhaal en alle cliché-situaties. Een standaard-verhaaltje zonder verrassingen dat zwaar ondermaats wordt uitgewerkt.
[...]
Met een reden dus.. maargoed, je punt is duidelijk, ondanks dat je vwb de karakterontwikkeling hier
toch wat anders doet geloven.
Montorsi
Mwoa standaard-verhaal dat zeker, maar vond het best leuk uitgewerkt. Zag laatst weer een stukje, wel een reden hem met een halfje te verlagen, maar nog steeds een goed weg te kijken filmpje.
aerts007
Vind ik persoonlijk ook,Woods is hier behoorlijk miscast.
orbit
- 12092 berichten
Ik had ook een andere acteur als Woods genomen, maar ik vind de Britse cast dusdanig sterk, dat ik dat nog voor lief neem.. en gezien de LOTR hysterie verkoopt die kop van Frodo goed bij het publiek.
Mr_White
- 2067 berichten
Ik stoor me echt kapot aan bepaalde scènes, voornamelijk die vrouw die dan met haar baby naar het grote gevecht toe rijdt en dat kind dan ook alleen laat, want dat is wel zo veilig met een groep agressieve kerels die nog een persoonlijke vete hebben met de vader van het kind.
Baldur
Na bijna een jaar eens herzien en ik vind 'em nog steeds erg goed. Toch een halfje eraf door een paar zaken die me ietwat stoorden of niet persé in de film hadden gehoeven. Maar ach, verder nog steeds zeer vermakelijk, kon wellicht wel wat rauwer worden neergezet of wat minder voorspelbaar, maar blijft verder goed overeind staan.
NinjaNade
Ik heb deze film 2 keer gezien en ik vond allebei de keren even goed.
de gevechten deden de adrenaline zelfs door mijn lichaam lopen.
~4.5
Phil Leotardo
Ik heb deze film destijds nog in de bioscoop gezien. Vind het een redelijke film en Elijah Wood speelt goed alleen hij komt nooit meer van zijn stempel "Frodo" af.
Simpel verhaaltje wat op zich niet erg is alleen vind het een beetje teveel Hollywoord, het had van mij nog wel wat rauwer gemogen zoals bijvoorbeeld in the Football Factory.
Een Amerkaanse student zal normaal gesproken nooit zo snel in de harde kern van West Ham United worden opgenomen
Ik geef de film 3 sterren.
Nieksnut
de gevechten deden de adrenaline zelfs door mijn lichaam lopen.
Geweldige film. De sfeer die de film ademt is moeilijk te beschrijven. Het grappige is, is dat je die idioten nog bijna snapt ook. Ik heb weer genoten.
Als voetbalfan altijd wel gefascineerd geweest door Hooligans. En of dit nu een realistisch beeld weergeeft of niet; indrukwekkend was het wel. Wellicht hier en daar ietwat mager qua plot, maar sferisch maakt de film veel goed.
Gilz
Gister alleen laatste uurtje gezien, respect voor die bloedstollende laatste vechtscene, met die track erbij, kippenvel _o_
Verder een ontzettend gepolijste, clichematige kutfilm. Neem the Football Factory als vb idd: rauwer, geloofwaardiger & beter.
trebremmit
Het enige mooie aan deze film is de muziek van The Stone Roses, voor de rest wat het een ongeloofwaardig en cliche matig filmpje met een misplaatste Wood.
Mezelf
Oh ik snap ook echt wel waarom deze film in de top 250 staat!
Geweldig.. normaal houd ik absoluut niet van films waar (veel) geweld in voor komt.. maar dit was gewoon geweldig om naar te kijken..
En Elijah Wood die helemaal los gaat.. heerlijk
4 sterren!
Willie_Baas
Charlie Hunnam speelt fantastisch in dit drama. De sfeer is ook echt heel goed.De gevechten zijn ook heel erg sterk. Wat kan ik nog meer zeggen? Het enige minpunt is inderdaad Elijah Wood. Dat zo'n klein amerikaans kereltje binnen no time een plaats als soort rechterhand heeft in de GSE is een tikkie ongeloofwaardig. Maar echt klasse film.
Zandadder
Toch als dat nummer op het eind (One Blood) draait voor de laatste clash met de Millwall suporters... daar krijg ik toch wel een beetje brok in mijn keel van.
Er woedt een discussie dat Wood miscast zou zijn.
In principe vind ik van niet. Hij acteert prima, en dat hij er niet angstaanjagend uitziet... that's not the point.
4,5 *
mrkos
helemaal mee eens zandadder.
Het nummer past er perfect bij en ook ik kreeg ook een brok in mijn keel!
En over Wood, deed het prima vind ik! had geen betere kunnen bedenken denk ik!
Heb me trouwens verbaast hoe sterk die bovver is, knalt er op die laaste scene flink op:P
5.0 stars *
Gilz
Waarom gaat alle discussie over de rol van Wood (die hij trouwens prima speelt, ja, hij heeft zn babyface wat tegen.. so what?) en niet over de algehele kazigheid en clichematigheid van dit plot? Dat is namelijk wat mij als filmliefhebber altijd zo ongelooflijk tegen de borst stuit denk aan de verrader die spijt krijgt en huilend aan de wodka gaat, en dan uiteindelijk toch net op tijd is voor het grote gevecht (waar hij vlotjes begroet wordt door zijn mates), of het verplichte liefdesverhaal (met dat ongelooflijk irritante wijf) dat ontzettend misplaatst overkomt, echt onder het mom van 'dat moet er ook nog ff in'
Dan kan die laatste scene eigenlijk (wacht, die allerlaatste scene waarin ie weer terug is in good old decadent amerika en inmiddels zo gehard is door het harde leven als hooligan dat ie korte metten maakt met die gast die m genaaid heeft (komop zeg, verzin iets beters!) tellen we wegens uitzonderlijke clichematigheid maar even niet mee, die laatste gevechtscene dus, met dat mooie nr erbij.. zelfs die maakt het niet meer goed... jammer.
Koektrommel
Vermakelijke film, sterk acteerwerk. Verhaal niet echt origineel, maar wel goed neergezet. Ben het er wel mee eens dat Wood er niet uitziet als hooligan (babyface idd), maar hij kwam toch geloofwaardig over imo.
Kr!kke
ik vond het juist wel een origineel verhaal om te verwerken in een film
Kr!kke
Wat was er zo origineel aan dan?
ik bedoel origineel in de zin van: ik zou geen enkele ander film met hooligans kunnen opnoemen...

Green Street 3: Never Back Down

Gotti
Biografie / Misdaad, 1996

State of Grace
Misdaad / Thriller, 1990
londen, engelandpolitiegeweldharvard universitysporthooliganwraakleerlingvoetbalcrueltyamericanwreedheidgeweldreputation vrouwelijke regisseurbar fightfirmwest ham united