Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Lexi Alexander
Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall
Releasedatum: 29 september 2005
Plot Hooligans
"Just think of someone you hate."
Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.
Matt Buckner
Ike
Tommy Hatcher
Carl Buckner
Don MN
Een vermakelijke film, met een goede Charlie Hunnam.
Verder niets speciaals dat ik kan toevoegen, een 6.
Chucky92
Dat is niet waar, in Nederland hebben we geen hooligans. Ga eens in Polen kijken ofzo.
Hoewel ik ook vind dat deze film erg overgewaardeerd is viel hij zeker niet tegen. Kijkt lekker weg op een urenlange busreis naar een uitwedstrijd!
Nederland geen hooligans? In jaren 70 en 80 stond Nederland berucht. De oostbloklanden zijn zogenaamd erger, omdat daar heel slecht beveiligd is. Als je Ado en Utrecht supporters naast elkaar zet, slaan ze elkaar ook dood.
Geen hoolies?
Deporfreak
Zou voor mij nog beter zijn geweest zonder die Hobbit.
Dat kwam namelijk nogal ongeloofwaardig over,voor de rest een prima verhaal.
Had jij die 'hobbit' nooit zien spelen in LOTR, dan ging je dit ongetwijfeld wel een nog betere film gevonden hebben.
Vergelijk LOTR niet met Hooligans op vlak van die acteur. Je moet hem los zien van zijn andere films, en dan nog.
Zeer sterke film;)
magaal
vette film ! boeit me geen flikker wat de 'echte' hooligans ervan vinden. het is tenslotte maar een film
NulDerTien
Erg mooie film met een mooi verhaal, een dikke 4,5*
Heeft iemand nog soortgelijke hooligan films?
Football Factory en Cass, vond ik ook erg mooi.
Ik zou de titels graag per bericht hebben
Baldur
Erg mooie film met een mooi verhaal, een dikke 4,5*
Heeft iemand nog soortgelijke hooligan films?
Football Factory en Cass, vond ik ook erg mooi.
Ik zou de titels graag per bericht hebben
Bekijk eens The Firm uit 1988, of I.D. uit 1995. Dat zijn ook best goede films, die in ieder geval het thema gemeen hebben. Het is echter niet heel vergelijkbaar met een film als Green Street.
JFR
Aardige film met een aardig verhaal. Jammer inderdaad dat die "hobbit" de hoofdrol had. Ook al kan hij er niks aan doen dat kijkers hem nu toch vooral zo zien, het komt de film niet echt ten goede. Verder zijn de acteurs goed en is dit hooligan-wereldje realistisch neergezet.
B_B
- 1969 berichten
Best een zielig filmpje eigenlijk, en nee dat heeft niets met Elijah Wood te maken.
Vind de eerste helft van de nog wel te genieten. Er wordt al gauw een lekker sfeertje neergezet (al had het grauwe gemogen) en Wood weet prima te overtuigen als nerdje van Harvard. Film heeft ook een lekker tempo en de eerste gevechten zien er best cool uit.
Daarna gaat het helemaal mis. De film wil teveel zijn, vooral heel stoer en episch. Wood wil nu heel stoer zijn maar slaagt hier totaal niet in en ook de rest van de cast klungelt maar wat aan, voor die "Major". Het lekkere sfeertje is ook weg en wat we krijgen is een melodramatisch einde met bijbehorend nummer. Jammer.
FrisoBoei
Ik zag deze film ineens staan tussen mijn 0,5 ster films. Dat terwijl ik niet kan herinneren waarom ik hem dan zo slecht vond.
Tijd om nog maar een keertje te gaan kijken denk.
dvd-me
Zeker een goede film, De actie was gewoon wreed.
Het acteren vond ik echt lang zo slecht nog niet hoor
Tyva
De film geeft een goed beeld van de echte Engelse hooligans en vooral hun levensstijl. De film legt een goede nadruk opdat de meeste hooligans buiten het weekend gewone mensen zijn met een gewoon leven. Ook de gevechten zijn heel echt, net of je er middenin zit. Wel is het verhaal een klein beetje vergezocht en daarom niet de 5 sterren. Maar zeker meer als de moeite waard om te kijken en goed camerawerk maken het tot een hele goede film. Net zoals het geweldige accent van oa. de hoofdrolspeler en de muziek van oa. Kasabian en The Stone Roses
Flipman
Er zit muziek van Kasabian in deze film
?? Da's dan 'n smet op de naam van deze band!
de grafhond
Dacht dat er ook een nummer inzat van terrence youngh : First Blood.
Ben naar een paar wedstrijden geweest van Burnley. Een eerste divisie club. De sfeer bij die gasten gaat weer een tandje verder als bij de Premier League clubs. En vergis je niet hoor maar hier bij bijv: Emmen - Veendam zitten pakweg 2000 supporters op de tribune en daar bij Burnley tegen Bristol City bijv. 30000 man!!!! Dat is ongelooflijk hoe zelfs een middemoter eerste divisie club wekelijks uitverkocht is!! Echt een hele vreemde gewaarwording.
Tegenvallende film, met een Elijah Wood in een rol van hooligan. Hoewel Wood op zich zijn best doet, kan hij niet voorkomen dat hij in feite gewoon weg gespeeld wordt door de Britse acteurs. Verder is het ondanks dat er best wel wat geweld in de film voorkomt een vrij standaard verhaaltje met kleurloze personages en behoorlijk wat clichés en een vrij traag tempo. Ondanks dat de film rondom het voetbalgebeuren in de kroeg en soms op straat nog best vermakelijke momenten kent. Verder vond ik muziek niet altijd goed gekozen, maar vooral niet mooi. En als de muziek niet mooi is, is het wat mij betreft moeilijk om nog een fijne sfeer in de film te krijgen, wat hier dan ook niet gelukt is. Ook die soort van heldenverering van de dode hooligan was zeer overdreven en vond ik niet echt bij de film passen. Nee het had allemaal wel wat rauwer en vooral realistischer gemogen. Onvoldoende voor deze film.
En voor degenen, die graag een betere en realistischere film over Hooligans wil zien, raad ik I.D. aan, een helaas wat onbekendere film, die echter op zowat alle punten superieur is aan Hooligans.
Masterkeeltie
mooie knok film en het was volgens mij aardig realistisch .. het hooligan gebeuren leeft daar echt wel.. maar dat ff weg..
dit was gewoon een mooie goede knok film..
die naar mijn mening een lekker avondje ouderwets met popcorn op de bank.. spannen bekijken...
zeker wel mooi
darthconner
echt een heel goede film. je wordt er zowaar zelf agressief van.
neenee grapje.
een klein minpunt misschien: de rol die elijah wood speelde, kon beter door iemand anders gespeeld worden.
voor de rest geven ze een heel goed beeld van hoe Engelse hooligans zijn. ik denk dat dit toch vrij realistisch is.
ik zou zeggen: Stand your ground and fight!
Jessen0wnt
Goede film, het moet niet uitblinken door de o-zo-sterke verhaallijn, of het o-zo-goede acteerwerk, maar toch is het een onvergetelijke film. Mensen die het onrealistisch vinden, kijk om je heen! Dit gebeurd echt, en net zoals ze in de film zeiden de tv is er niet altijd bij om een live report te maken van de gevechten
Ondanks dat ik erg aan Frodo moest denken heeft Matt het goed gedaan, begin als een sukkeltje steeds meer groeiende naar een aggresieve holigan. Shannon vond ik ook goed acteren, ik was het niet eens met al haar beslissingen, maar dat is gewoon een meningsverschilletje!
Het verhaaltje over dat Matt onterecht is beschuldigd over drugsgebruik vond ik rond uit S L A P, het was de eerste 10 minuten het subject-van-de-film, wanneer die Pete ontmoette was het totaal uit de film verdwenen, kwam even 5 minuten terug wanneer zijn vader plotseling terug kwam, en op het eind, als je denkt de film is afgelopen. Gaat die nog even de bink uit hangen in het jongenstoilet. Ze probeerde een reden te verzinnen waarom die in de holigan-wereld kwam, die na mijn inzien aardig mislukt is.
Maar toch 3 sterren. Goede film, voor mensen met een/al een slechte-mood.
timburton
Erg flauwe film. Heb overigens helemaal niets met voetbal, en als ik ergens geen sympathie voor kan opwekken zijn het hooligans wel. Zelfs niet wanneer een film aardig goed in elkaar zit. Elijah Wood is dan ook naar mijn mening geen leuke acteur om naar te kijken, acteert niet slecht hoor, maar op een of andere manier heb ik hem nooit kunnen uitstaan. En hoewel het eigenlijk zou moeten gaan over het frustrerende leven van ene Matt Buckner, denk ik dat de meeste mensen de film enkel leuk vinden door de sensatie van het knokken. (ZIe Grafhond, DVD-me & Masterkeeltie)
Xainic
Het initiatief van moviemeter is goed, helaas wordt de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de beoordelingen omlaag gehaald door mensen die totaal geen verstand van films hebben -> Nr 225 in de 250, jongens jongens jongens
Djarune
Een goed argument heb je niet echt. Een 1 is een niet betrouwbare en kwalitief goede stem tenzij je wil dat deze de bottom 250 gaat halen. Jij houdt van een ander genre (traag genre zoals OUATI America en Lost in Translation) Dan kan het zo zijn dat je deze snelle actie/drama je niets vind. Maar als je dit een 1 geeft heb jij juist geen verstand van films.
Mijn recensie:
Ik vind het best zielig voor Wood, maar hij zal altijd aan LOTR blijven kleven. Hij probeerde het in Sin City om te gooien, maar daar bleef het bij een gimmick. Hier is hij weer het sulletje die ballen hoopt te krijgen. De wat onbekende Engelse acteurs doen het zichtbaar beter. Ik vond vooral de gast die op Tygo Gernandt lijkt leuk spelen. Qua verhaal is deze film te simpel. Qua uitvoering doet ie het leuk. Een prima actie film om op een avond te kijken. Baanbrekend is het echter allemaal niet.
FrisoBoei
Enige wat me stoort is die verheerlijking van het hooligan zijn.
Alsof het "nobele ridders zijn die strijden voor hun club."
dvd-me
Je moet deze film ook niet zien als een geweldige film, dit is gewoon verstand op nul en kijken maar. Ik vond het wel geslaagd
Curly1985
leuk filmpje, verder niks bijzonders.. verbaas me dat die in de top 250 staat.
Vind Elijah Wood echt verkeerd gecast voor deze rol. Hij doet het prima hoor, maar ziet er gewoon te braaf uit en ik vind hem niet in de film passen.
Nopes.
Wood als hooligan is gewoon niet serieus te nemen. Wist ik vooraf ook al, deze film bevestigt alleen. Wat een kneuzig ventje tussen dat ruig Engels tuig.
Sowieso onnodig om er een hoop Amerikaanse inbreng bij te brengen. Engelse hooligans waren meer dan genoeg geweest. Apart cultuurtje waar best een aardige film inzit volgens mij, maar dat moet het veel minder op een Hollywoodmanier. Beetje fake drama en vermoeiende plotontwikkelingen (dat Times gevalletje) maken de film er echt niet beter op.
Bij een film als deze is het belangrijk toch minstens wat voeling over te brengen met het onsympathieke hoofdrolvolk. Daar slaagt de film jammer genoeg amper in, enkel het rauwe visuele sfeertje sprak soms een beetje aan verder. Muziekkeuze was dramatisch.
1.5*, hypeje dat allang weer vergeten had moeten zijn.
Ik zag vandaag The Footbal Factry die inderdaad iets beter is. In ieder geval een stuk authentieker.
I.D. blijft nog altijd veruit de beste Hooliganfilm wat mij betreft. Ook veel authentieker dan deze, zonder enige vorm van Amerikaanse invloeden.
Montorsi
Nopes.
Zijn rol is dan ook van kneuzig ventje tussen ruig Engels tuig, beetje raar om dan te zeggen dat de acteur dan per definitie al niet serieus is te nemen.

Green Street 3: Never Back Down

Gotti
Biografie / Misdaad, 1996

State of Grace
Misdaad / Thriller, 1990
londen, engelandpolitiegeweldharvard universitysporthooliganwraakleerlingvoetbalcrueltyamericanwreedheidgeweldreputation vrouwelijke regisseurbar fightfirmwest ham united