• 9.382.779 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall

Releasedatum: 29 september 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hooligans

"Just think of someone you hate."

Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

avatar van Williamunny

Williamunny

Zinlozer dan dit heb ik het zelden meegemaakt en dan niet alleen het geweld. Een film zonder enige diepgang en verhaal. Wat overblijft is een aardige cast (verassend rolletje van wood) en een boel geknok. Desondanks ben ik niet in slaap gevallen en krijgt de film dus 2*

avatar van darkghost

darkghost

zo een goede film michien wel 5 keer gekeken alleen jammer dat pete op het laatste dood gaat.
*5.0*

JohnWilliams

Dit is de keiharde realiteit mensen. Inderdaad jammer van dat einde.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Zeer mooie film.

Vond Elijah wél geschikt voor de rol, al lijkt het natuurlijk nog steeds alsof hij altijd aan het huilen is.

JohnWilliams

Inderdaad, net als in Lord of the Rings.

avatar van Many

Many

JohnWilliams schreef:

Dit is de keiharde realiteit mensen. Inderdaad jammer van dat einde.

Het einde is inderdaad ondermaats als je het bekijkt met de rest van de film.

avatar van donemans

donemans

Many schreef:

Het einde is inderdaad ondermaats als je het bekijkt met de rest van de film.

correctie, de hele fiilm is ondermaats

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Ik vind het geen geweldige film. Ik haat alleen hooligans. Hoe triest is het om te vechten, en zelfs te doden voor alleen maar voetbal! Die hooligans zijn dan ook een stelletje domme mongolen. Wat ik daarom ook fout vond was hoe heldhaftig ze worden neergezet, vooral bij dat eindgevecht. Geen geweldige film en hij verdient zeker ook geen plek in de top 250.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

OT_Stijn schreef:

Een verkeerd weergegeven wereld wat mij betreft. Ook het aanhalen van het leven buiten hun hooligan-bestaan werd helemaal niet overtuigend gebracht en te weinig aangehaald.

Als Alexander dit wat beter had uitgewerkt had de film tenminste een extra dimensie gekregen. Nu bleven de personages gewoon wat karakterloze mensen...

Daar ben ik het ook mee eens, dat de karakters geen diepgang kennen.

JohnWilliams

Verdient zeker géén plek in de Top 250! Misschien wel in de Top500.

avatar van LarsNL

LarsNL

Dit is een van de beste films die ik ooit gezien heb , je leeft je helemaal in in de personages !

Echt mooi !

avatar van Lucasje0

Lucasje0

FrisoBoei schreef:

Dan hoeft het nog geen slechte film te zijn

avatar van Flipman

Flipman

JohnWilliams schreef:

Verdient zeker géén plek in de Top 250! Misschien wel in de Top500.

Alsjeblieft niet, zeg! Deze hoge notering is al erg genoeg...

Donemans zei het al, deze hele film is ondermaats!

JohnWilliams

Misschien is de bedoeling goed maar wat kijkt die Wood toch altijd zo bang...

avatar van jeroencafeine

jeroencafeine

FrisoBoei schreef:

jij weet duidelijk niet wat hooligans zijn:P het gaat hen echt niet om het voetbal, het gaat alleen om de kick die ze van het vechten krijgen. het zijn dus meer een soort adrenalinejunks dan voetbalfans. voetbal wordt meer gebruikt als excuus voor de vechtpartijen, ook in het echt zo.

anders moet je maar eens woensdag om 22:00 uur naar discovery kijken; programma over hooligans.

ik vond dit trouwens wel een zeer goede film, goed geacteerd en elijah wood is perfect voor deze rol. 4*

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

hoe vaker ik hem kijk,

hoe vetter ik hem vind!

wat een geweldige film

JohnWilliams

Ik vind hem niet heel erg super, ongeveer voor mij 3,7* naarboven gerond naar 4 sterren...

avatar van timbo_

timbo_

Williamunny schreef:

Vind het altijd zo'n raar argument bij deze film dat hij nergens over gaat. Terwijl bij menig andere film het neerzetten van maatschappelijke thema als iets positiefs wordt ervaren. Dit is zeker in Engeland maar ook gedeeltelijk in Nederland de werkelijkheid. En deze film weet deze werkelijkheid op een knappe en reele manier over te brengen. Hulde daarvoor en voor het aan de kaak stellen van de hooliganproblematiek.

avatar van Seifer

Seifer

Geen slechte film, mensen zitten wel te klagen over het vechten voor alleen maar voetbal, maar dat gebeurd in het echt. Waarom is de film dan zinloos? Kun je net zo goed bijna alle oorlog films ook als zinloos beschouwen, daar wordt gevochten om land, wat dus net zo belachelijk is.

avatar van thenr12

thenr12

ik vind dit een van de beste films die er in de laatste jaren gemaakt is. Je wordt volledig opgenomen in de sfeer en het verhaal en als men het einde ziet denk ik dat men ook heeft wille duidelijk maken dat vechten zinloos is: op het einde als die ene hooligan (waar ik de naam kwijt van ben ) sterft stopt de rest met vechte.

Artifact

Maar stiekem wel genieten van de actiescenes

avatar van Lissepiss

Lissepiss

In het begin dacht ik echt van, wat is dit een doelloze film.

En op een gegeven moment werd ie zo goed! Het was spannend, onverwachts, ode aan Elijah!

Alleen zoals al een paar keer vermeld; jammer van het einde!

JohnWilliams

Hij kan hier ook alleen maar bang kijken, bij LOTR was het de bedoeling en hier ook een beetje aan het begin maar om nou de hele film zo'n gezicht te trekken. Ik zou in ieder geval nooit hem vragen voor een vrolijke film, wel voor een enge film.

avatar van Reinbo

Dat dit in de top 250 staat. Ik bedoel, het had veel slechter kunnen uitpakken, maar boven de middelmaat komt het nauwelijks uit. Bovendien is Frodo een beetje ongeloofwaardig als Holliagan.

Artifact

Maar wat is nu eigenlijk de bedoeling van deze film?

avatar van snip

snip

waar slaat dat nou op wat is de bedoeling van deze film een oorlogsfilm of fantasyfilm bijvoorbeeld altijd bedoelingen dan....?

Dit is gewoon Keiharde realiteit wat mooi in beeld is gebracht met een aardig verhaal.

top film!!

snip schreef:

Nou het lijkt mij dat er meestal wel een bepaalde bedoeling achter een film zit en of dat enkel vermaak is, is een tweede. Maar ik stel natuurlijk niet toevallig zo'n vraag bij een film als deze. Mijn rating zegt dan ook genoeg; ik heb hier weinig mee. Ik kan dus begrijpen dat het wat provocerend over komt, wat het misschien ook wel een beetje was. Enfin, als ik het goed heb begrepen probeert de film ons te vertellen dat het eigenlijk helemaal niet 'stoer' is dat mensen elkaar op deze manier te lijf gaan. Een soort anti-hooligan film dus, althans dat pretendeert het te zijn. Want waarom wil ik dan zo graag dat West Ham klappen uitdeelt? Waarom voelt dat dan zo bevredigend? Misschien omdat het zo geromantiseerd werd. Omdat iedereen er toch om kan lachen na een bloedende confrontatie te hebben gehad. Als de gruwelijkheden nou geloofwaardig werden neergezet zou ik het misschien verafschuwen, maar omdat het geweld op een wat 'komische' / 'gemakkelijke' manier wordt neergezegt wordt het toch nog sympathiek. Als 'anti-film' is het dus mislukt. Maar ze weten mij er ook niet van te overtuigen wat dit gedrag van deze hooligans rechtvaardigt ...

KW2 schreef:

Saaie film die de motieven van voetbalhooligans niet uitlegt noch rechtvaardigt. Het kan bij een hooligan dan wel om vriendschap gaan en dergelijke, maar in de film wordt nergens uitgelegd waarom ze nu andere supporters van andere teams in elkaar slaan. Wat is hun motivatie? Ze haten elkaar, ja... maar als dit een basis is om een film op te baseren is deze ongegrond.

Ook in dit opzicht zou de film gefaald hebben. Kijk ik heb opzich niks tegen het geweld, maar de manier waarop dit wordt gepresenteerd. Had dan maar een (sympathieke) film gemaakt over hooligans die elkaar de tering een schoppen. En kom dan niet met flauwe moraaltjes die er nog even worden aangeplakt. Want ik weet zeker dat een hele hoop kijkers de vechtpartijen toch wel 'vet' vonden. Bovendien is het camerawerk tijdens de openingscène al vreselijk slecht verzorgt. Het voelt naar mijn mening 'leeg' aan waardoor ik op geen enkele manier wordt geprikkeld.

snip schreef:

Dit is gewoon a)Keiharde realiteit wat b)mooi in beeld is gebracht c)met een aardig verhaal.

a) romantisering.

b) rommelig camerwerk.

c) Het verhaal gaat over een Amerikaanse student (Elijah Wood) die van Harvard gestuurd wordt. Hij reist daarna naar zijn zus in London, waar hij via zijn zwager terecht komt in de hooliganscene. Hij sluit zich aan bij de harde kern van West Ham United en raakt verzeild in de strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

top film!!

Realiteit, dat zat er inderdaad wel in.

Verhaal, dat ook wel.

Maar ik mag deze film niet, de cast valt wel mee (Wood blijft die bange blik hebben) en het hele sfeertje is niet leuk.

De Film mag dan wel hoog geprezen worden, ik ben het daar voor de ene kant dus wel mee eens maar aan de andere kant weer niet.

avatar van Rizzel

Rizzel

Eng realistische film! mega-goed!

avatar van Gofoarts

Gofoarts

Vreemd dat deze film zo hoge scores krijgt... Deze film raakt me nie en ik vind de film een gefoceerde verhaallijn heeft...