Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Lexi Alexander
Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall
Releasedatum: 29 september 2005
Plot Hooligans
"Just think of someone you hate."
Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.
Matt Buckner
Ike
Tommy Hatcher
Carl Buckner
- 1953 berichten
Ik vond het vooral niet bij hem passen omdat het zon klein ventje is die iedereen in elkaar komt beuken. Hij heeft zeker een goede rol neergezet maar ik vond hem niet 'eng' genoeg om het zo maar te zeggen.
Daarom vond ik hem juist wel goed gecast voor deze rol. Je zou het van zo'n ventje niet verwachten en je verwacht al helemaal niet dat hij geaccepteerd wordt in een groep met hooligan's. En toch gebeurde dat wel. Dat vond ik juist verassend in deze film en daarom vind ik hem wel goed gecast.
OT_Stijn
Ik vond het een nogal eenzijdige film. Het verhaal is niet zo sterk, noch verrassend inventief. Acteerprestaties vond ik ook maar 'tussen de twee' en het is ook helemaal geen film die je meer dan 1 keer kan kijken.
Ik begrijp deze hoge score echt niet?!
het is een goede film waarmee je ziet hoe het er ongeveer aan toe gaat met de keiharde engelse hooligans,goeie krachtige film met goeie vecht scenes.
Daar geloof ik nu eens geen *** van! Je gaat mij toch niet vertellen dat ze daar effectief op een verlaten industrieterein gaan afspreken om elkaar een definitief lesje te leren. Of dat ze elkaars "clubcafé" in de prak gaan slagen. Wakker worden hoor!
anne J
Uh, ja..
Dat was ook in Amsterdam ooit (weet niet wanneer, dat vertelde mijn ouders, was heftig nieuws, zal wel een tijd geleden zijn).. Spraken ze af in 'dat weiland', en hielden de hooligans van twee major clubs een gevecht.
Zo gaat het ook in Engeland hoor, het gaat lang niet allemaal om voetbal bij die hooligans, maar echt om vechten. Zo van: 'jow, daar en daar, dan en dan, we're gonna kick your ****** ass'
Alles om de status lieverd... Believe it or not.
- 1953 berichten
Ehm, het kan aan mij liggen hoor ... maar volgens mij zijn dat soort dingen ook gewoon in Nederland gebeurd hoor ! Kijk maar eens naar die ene Ajaxied (Picorni heette hij volgens mij ) die vermoord is. De hooligan's hebben toen afgesproken op een verlaten veld langs de snelweg om met elkaar te knokken en hij heeft dat uiteindelijk niet overleefd. En wat dacht je van de supportershonk van Ado Den Haag. Dat is toen ook aan gort geslagen door een groep. Dus als er iemand wakker moet worden ......
OT_Stijn
Mja, dat er wel degelijk heftig gevochten wordt kan ik best wel geloven (hoewel in belgie het hier precies toch wat rustiger aan toe gaat) Maar dan nog wordt het veel te hard overdreven in de film.
Molotov-cocktails en door de ramen naar binnen springen is er toch fel over. Het enige punt waarom ik deze film zou willen apprecieren is zijn eventuele overeenkomst met de realiteit. En daar slaagt hij voor mij totaal niet in!
Sorry, maar dit is een film voor klein kinderen die het leuk vinden om TE ZIEN hoe mensen elkaar in elkaar slagen. "wow zie hoe cool die gast hem nen bloedneus heeft geklopt, en amaai gewoon dood zeg!"
Yeah?!
Hoe langer ik er mij over bedenk, hoe slechter ik hem vind!
Yeah?!
Dat hoeft niet perse, Ikzelf hou absoluut niet van overtollig geweld in een film, maar ik vond het wel fascineren om eens in deze wereld een kijkje te nemen.
OT_Stijn
Een verkeerd weergegeven wereld wat mij betreft. Ook het aanhalen van het leven buiten hun hooligan-bestaan werd helemaal niet overtuigend gebracht en te weinig aangehaald.
Als Alexander dit wat beter had uitgewerkt had de film tenminste een extra dimensie gekregen. Nu bleven de personages gewoon wat karakterloze mensen...
xNorbertx
Vermakelijke film. Erg leuk om naar te kijken, maar verder niet erg diepgaand.
nightbreed
Pfff wat is deze film zwaar overschat.
Het zal wel zo zijn dat alleen jeugdige jongens op deze tegenvallende film hebben gekozen want het verhaal is nog dunner dan een vloeitje en de karakters hebben nauwelijks diepgang.
Zo zie je maar dat een erg oppervlakkige clichefilm met een paar hippe gastjes toch nog kan scoren.
Alleen de geweldscenes zijn nog een beetje te harden en zorgen ervoor dat deze film geen flutfilm is geworden.
Cijfer: 3
bernardcastard
Football Factory, ongeveer op hetzelfde moment uitgekomen is stukken beter én veel meer voeling met het thema.
Wood speelt mee in de film om ook in Amerika voet aan de grond te krijgen ($).
Vond deze film "redelijk". een 3-tje dus, omdat ik zo gek ben van de Londonse accentjes. Bekijk die films dan ook zonder ondertiteling (heb daar nog een tijdje verbleven, vandaar).
nightbreed
Precies bernardcastard 'The Foodball Factory' is stukken beter, beter uitgewerkt, meer diepgang, leukere typetjes en minder cliche.
Dus mensen die teleurgesteld waren/zijn in 'Hooligans' die moeten maar eens naar 'The Foodball Factory' kijken.
Mug
"Goh, zo slecht is deze film toch niet, verrassend", bedacht Mug zich tijdens het kijken naar Hooligans. De cameraman met Parkinson werd na het 'eerste gevechtje' gelukkig al ontslagen. De personages kregen wat meer kleur. Maar dan gaat het godsgruwelijk de mist in. Dat een van de hooligans Wood ziet bij de London Times en dat de man van zijn zus de beruchte 'The Major' was, soit, daar kon ik nog wel mee leven. Maar dan komen de 2 (ja, twee!!!) finales.
De eerste, the final battle gaat gepaard met een compleet misplaatst nummer (One Blood van Terence Jay), slow-motion, en dramatiek die met moeite te behappen is in een Hollywood-film.
En dan de tweede finale, lieve hemel, moest dat nu? Woods wraak op zijn kamergenoot (gespeeld door Terence Jay, ja, dezelfde die dat kutnummer mocht 'performen') die verantwoordelijk was voor de verwijdering van Wood op Harvard. Hoera, 2 Hollywood-eindes! Wat een feest.
Twee sterren zijn meer dan voldoende, de Britse cast weet te overtuigen.
maurickcollege
Geweldige film, goede verhaallijn en acteerprestaties.. drm een 4
nietdatdus
vreselijk einde was dat zeg...
MLO
Redelijk onderhoudende film. Het meest bijzondere was de rol van Elijah Wood. Normaliter verwacht je een dergelijke rol niet van hem - hij bracht het echter overtuigend - Wellicht is hij toch (nog) een betere acteur dan dat ik dacht.
stem100
Ik weet niet waar je woont, maar daar hebben ze blijkbaar geen journaaluitzendingen en kranten!
Wakker worden joh!
Apocalypse Now
...hooligans worden veels te veel verheerlijkt, vooral als er een op een 'heldhaftige' manier sterft...onzin
sambal
ik dacht dat hij een andere film poster had :S
Diesel
Ja precies, en dan vooral de laatste scène waar Frodo in de straten van Cambridge dolgelukkig de West Ham anthem zingt. Bah, hoe slecht kan een film zijn..
Ramsteen
Op zich een redelijke film, ik heb me wel vermaakt
Maar eigenlijk vond ik het nergens op slaan dat al die hooligans in de laatste vechtscene ineens ophielden toen Petey dood ging. Ik bedoel, daar kwamen ze toch voor? Daar hebben ze toch naartoe gewerkt? Daarvoor zijn het toch fucking hooligans? En dan gaan ze ineens als een stelletje mietjes eromheen staan. 3 sterren voor de humor
DragQueen
Zo, wat wordt de film hier overgewaardeerd zeg. mij kon hij niet echt bekoren. niet dat hij niet te volgen was, maar voor deze rol vond ik elijah wood niet echt geschikt. om hem ineens hier als vechtersbaas te zien past gewoon niet helemaal. het verhaal was daarbij veel te makkelijk, ongeloofwaardig en teveel cliche niveau. ondanks dat het hooligan gebeuren niet echt realistisch is gebracht, vond ik hem best redelijk om the kijken. maar ik moet zeggen dat the footbal factory een betere hooligan-film is. en mijn voorkeur krijgt boven deze. 2,5 sterren.
stevenvanwoo
Geweldige film waar je helemaal in mee gaat leven, als je er voor open staat....al die negatieve kritieken hier....zo gaat het er nou eenmaal aan toe en ze hebben het in deze film mooi verwerkt...toch heerlijk om dat lied te horen.....(I''m forever blowing bubbles)....daaraan kun je zien hoe hegt zo'n groep is...dat zijn pas vrienden....en dan het einde waarin iemand zich gewoon opoffert....TOP!!!
Gewoon een dikke 5.0*
kaz
Een heel goede film, alleen heb 'm nu zo vaak gezien dat ie m'n keel uit komt. Desondanks 4,5*.
An']['oN
Serieus, gisteren gezien echt goeie film. Ik moest wel de hele tijd aan frodo denken maar goed.
Hebben jullie dat trouwens ook? Dat je nadat je zo'n film ziet helemaal vechtlustig word
nice, 4*
gentenaar
Heel goede film, die nogmaals aantoont dat hooliganisme infeite zinsloos geweld is. De sfeer rond het probleem wordt goed weergegeven, langs andere kant ook goed beel van loyaliteit en hoe extreem men hierin kan gaan.
Een 4,5 van mij
Sarasani
- 1924 stemmen
Redelijk goede film maar heeft weinig weg van de realiteit, Ga op Youtube maar eens ´´The Real Football factories´´ kijken gepresenteerd door Danny Dyer en een redelijke hit in Engeland.
Daar zie je hoe Firms echt te werk gaan.
3,5 sterren

Green Street 3: Never Back Down
2013

Green Street Hooligans 2
2009

Broadway-sensatie ‘The First Shadow’ van ‘Stranger Things’ krijgt Netflix-release

Duitse Netflix Original 'Unfamiliar' is een kijkcijferhit: 'Kon niet stoppen met kijken'

In de ban van sensatie 'Heated Rivalry'? Zo stream je vergelijkbare series

Gotti
Biografie / Misdaad, 1996

The Damned United
Drama / Sport, 2009
londen, engelandpolitiegeweldharvard universitysporthooliganwraakleerlingvoetbalcrueltyamericanwreedheidgeweldreputation vrouwelijke regisseurbar fightfirmwest ham united