Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Lexi Alexander
Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall
Releasedatum: 29 september 2005
Plot Hooligans
"Just think of someone you hate."
Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.
Matt Buckner
Ike
Tommy Hatcher
Carl Buckner
paffy
Niet zo origineel en Elijah verpest gewoon de hele film. Zonder hem misschien stukken beter geweest. Want ik was wel voor GSE, maar Wood maakt het gewoon nep.
arlas
best een goede film,
een verhaal wat wel vol geweld zit maar ook enige achtergronden geeft waar dit geweld vandaan komt.
Een verhaal wat je pakt.
barca87
Hele goede film, leuk dat ze ook een keer zoiets maken. Geeft ook goed de realiteit weer van de hooligans in Engeland.
jaspertje3
Een van de beste films die ik ook heb gezien. Man wat greep het verhaal me aan. In 1 woord Fantastisch!
Echt genoten, een echte aanrader
5*****
De GeuS
Aardig acteerwerk, maar jammer genoeg een slap verhaaltje met een irritant melodramatisch einde; kleine 3*
Frenky
heb hem 2 keer gezien...
erg brute film! zo zie je dat het hier in nederland nog wel mee valt
4 ****
Toekan
zeker een leuk filmpie ... gewoon leuk om te kijken ... niets meer niets minder
bij mij heette de film trouwens Green Street Hooligans!
Banjo
- 2041 berichten
Nou Frenky ik moest gelijk denken aan de beverwijk actie.......
Goede film maar het einde.... wat moest zij met haar landrover tussen die groep mensen!!!
niet al te sterk.
3 1/2 ster
animalkrullie
Vond het wel een goede film en inderdaad, dat einde is wel heel erg jammer!!!
Maakt de film ook een stuk minder geloofwaardig.
Wel leuk dat hij zijn oude schoolmaatje nog even opzoekt!
Beek
Dat is dus vrijwel meteen, denk je dat dat zo gaat?
Quatro
't einde verpest deze film een beetje, zo'n amerikaans einde past helemaal niet bij deze film...beetje jammer...maar de rest is zeker de moeite waard. 4,5*
hoekie
sjonge het is lang geleden dat ik zo,n goeie film heb gezien! het komt zo levensecht op je over, soms wel hard inderdaad maar jonge jonge wat een film.
dr walgvogel
Helemaal geen slechte film. Eindelijk eens een kijkje in de keuken van de voetbal hooligans. Ik kan het ergens heel erg begrijpen. Het gaat om broederschap en vriendschap en vertrouwen. Met een vleugje ultra geweld natuurlijk. Leuke film om te zien en ik zelf hou helemaal niet eens van voetbal maar vond deze film zeker wqel onderhoudend.
EEE
Erg slappe film. Behalve het pakkende thema en de overemotionele scenes blijft er weinig over, ze hadden er makkelijk veel meer van kunnen maken.
Mister_Movie
Uitstekende film.
De film laat mooi zien waarom een hooligan een hooligan is en toont de menselijke kant achter 'de hooligan'.
Hij begint aan een goed tempo en verliest eigenlijk nooit vaart. Zeker niet dat het allemaal gevechten zijn, maar er wordt mooi opgebouwd naar de actiemomenten.
Waku
Bikkelharde film over de perikelen rondom de engelse Hooligans. De film had waarschijnlijk een nog realistischer
plaatje gehad zonder de aanwezigheid van Elijah Wood.
Maar dan had de film nooit verkocht geweest in de States en dat kost miljoenen voor de filmmaatschappij.
"Hooligans"is een boeiend relaas met inderdaad een
overbodig einde. De film had een betere indruk achter gelaten als hij daadwerkelijk was geindigd bij de laatste confrontatie.
gondwana
Vond het goeie film, geen goedkoop geweld, geen low-budget sfeerbeelden in pub, niet te melig. Niet meer zo realistische gevechten gezien sinds Good Will Hunting (eh, behalve in oost-aziatische films dan...).
Dead01
- 1978 stemmen
Vond nog goeide film. Heb ooit een documentaire van hooligans gezien en zoals die pubs en die gesprekken tussen 2 groepen waren daar ook zo dus vrij goed verfilmd.
Voor de rest goed geacteerd en goed verhaal.
3.5 sterren
Gehenna
Het wereldje van de harde kernen is behoorlijk stereo-typerend vastgelegd en dat je er als buitenstaander zomaar en zo gemakkelijk inrolt lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk.
Buiten dat om vermaakt de film wel, maar is zeker niet meer dan dat.
Er had best iets meer over de beweegredenen van deze hooligans in de film gemogen, ook de rivaliteit tussen de West Ham Utd. en de Millwall F.C aanhangers, ze zien elkaar als aardsvijanden word niet goed en opervlakkig belicht. Een gemiste kans, het had meer uitgediept kunnen worden. Dat het mensen zijn met veelal een goede baan, die op de speeldag veranderen in bloedzuchtige monsters doet me zelfs op de één of andere manier terugdenken aan Fight Club.
Elijah Wood is trouwens een aparte casting, ben er niet zo over te spreken, vind hem gewoon niet passen in deze rol..hij speelt niet slecht maar is gewoon niet overtuigend als relschopper. Het einde, waarin Claire Forlani op het strijdtoneel verschijnt is een zwaktebod en doet de film onrecht aan.
Op zich is het een genietbare film die een lekker tempo heeft en bot geweld wat redelijk expliciet getoond word.3.5*
Relschopper
De laatste scene.... Terence Jay - One blood op de achtergrond... Ik krijg er kippenvel van...
@ Gehanna... De beweegredenen van hooligans?? Muhahahha.. Die horen in een docu of in een boek... Die kun je er wel mee vullen... Daar ga je geen film mee verprutsen!
Januari 2004 was ik de eerste die reageerde op deze topic... Grootste verwachtingen. De film heeft daar zeker aan voldaan voor mij...
Ik had niet verwacht dat een film over hooligans ooit zo'n groot publiek aan zou spreken. Het is typisch zo'n maatschappelijk onderwerp waar iedereen schande van spreekt... om de schijn hoog te houden.
Gehenna
@ Gehenna... De beweegredenen van hooligans?? Muhahahha.. Die horen in een docu of in een boek... Die kun je er wel mee vullen... Daar ga je geen film mee verprutsen!
Vind jij dat écht? Simplistisch gedacht van jou, film kan namelijk veel meer zijn dan alleen maar bot vermaak.
Had het interessanter kunnen maken, voor mensen die niet snappen waarom ze nu eigenlijk elkaar de tering in slaan. Nu is het gegeven er, dat ze elkaar haten maar een reden ervoor wordt niet gegeven. Beetje zwart-wit visie en dat vind ik erg jammer. In een film als American History X vind ik meer diepgang, en dat heeft de film op zich écht niet verprutst..integendeel!
The_Phoenix
Hmm, sja...
Weet net nadat ik het gezien heb niet zo goed wat ik moet zeggen.
Qua film was het best aardig wellicht, maar ik kan er niet bij dat je iemand in elkaar gaat trappen omdat hij voor een andere voetbalclub is...
Nou wist ik natuurlijk ook wel dat je zulke scenes zou gaan zien in deze film, maar ik kreeg erdoor eigenlijk allemaal maar medelijden met dit soort type mensen
En sja, kameraadschap en bondgenootschap zat er echt wel in, maar waarom werd die kerel die alles over hun verblijfplaats enzo verraadde niet meteen helemaal in elkaar gehoekt? Als je alles over de geheime plek van je club doorspeelt naar DE grootste rivaal, dan lijkt mij dat er wel iets meer gebeurd dan dat er gezegd wordt: ik hoef je nooit meer te zien... Vond ik een beetje vaag, want dit was wel kameraadschap in extremis verbreken...
Sja, 3.5* denk ik maar, maar nog even nachtje over slapen....
daanos;
ooooh ik HOUD van deze film, ik vind het zelf beter dan Football Factory, meer spanning enz... en vooral dat dramatisch eind met One Blood eronder... ik moest er bijna van huilen
5***** (dat is deze film zeker waard)
pikedre
goeie film... mooie shots van het matten!! Alleen kan ik die Hobbit absoluut niet serieus nemen.... waarom hem nemen voor zo'n film!! Can't believe it...
Beek
Eens!
LOTR-lover
Ik heb met open mond zitten kijken, de hele film lang. Wat een heerlijke film. Misschien kijk ik met een andere blik dan anderen, omdat ik zelf ook elke week bij een groep zit bij de voetbal. Ik herkende de groepsvorming, de leiderschap wat één iemand op zich neemt, de onenigheid die kan ontstaan, de rivaliteit tussen groepen. Kortom: een heel realistische film waar ik helemaal niks over te klagen heb. Zo is het gewoon in het voetbalwereldje, punt.
Conquest
Aardige film. Maar het verhaal sprak me niet zo heel erg aan. Vooral de reden van de vijandigheid van Millwall tegenover West Ham mocht wel wat beter naar boven komen. Het leek er meer op dat het alleen een verschrikkelijke vete tussen 'de majors' was. Bovendien had ook de band met het voetbal meer naar voren mogen komen. Slechts het knokken was belangrijk, terwijl de erdere band met de club niet echt belicht werd. Maargoed, verder een vermakelijke film. Zeker de eerste drie kwartier. Goede geacteerd. Ook van Elijah Wood, al blijft het een Frodo
mirjo 2
Best prima film met herkenbaar thema. Wood vond ik een goeie keuze voor zijn rol; een wat bedeesde, aanvankelijk schijterige buitenstaander die het milieu wordt ingezogen. Film deed mij in de verte denken aan American History, maar Hooligans sprak mij meer aan en vond ik herkenbaarder. Goeie sfeerschepping, sterk verhaal en prima acteerwerk.
Relschopper
@gezanik
Als jij een film over WO2 gaat kijken dan wordt er ook bepaalde basiskennis van je verwacht! In deze film wordt zeer duidelijk gemaakt wat de aanleiding in dit geval is... Als jij dat gemist hebt dan heb je waarschijnlijk een andere film zitten kijken!
Bovendien, iedereen die ook maar een beetje kennis heeft van het Enegelse voetbal weet welke clubs rivalen zijn.
Gehenna
Vandaar dat men films als "Hitler; A rise of Evil" en "Der Untergang" maakt waarin men netjes uitlegt hoe de oorlog begon en eindigde, terwijl dat ook gewoon bij de basiskennis WWII hoort...
Oh, je bedoelt toch zeker niet dat fictieve gegeven tussen de twee leiders van de hooligans, jij moet toch weten dat dat totale onzin is, berust op fantasie van de scriptschrijver...

Green Street 3: Never Back Down
2013

Green Street Hooligans 2
2009

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

Gotti
Biografie / Misdaad, 1996

The Damned United
Drama / Sport, 2009
londen, engelandpolitiegeweldharvard universitysporthooliganwraakleerlingvoetbalcrueltyamericanwreedheidgeweldreputation vrouwelijke regisseurbar fightfirmwest ham united