• 9.381.586 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall

Releasedatum: 29 september 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hooligans

"Just think of someone you hate."

Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

avatar van pedrodf

pedrodf

Echt een supervette film

Alleen het einde had inderdaad wel wat beter gekunt en elija wood is ook redelijk overbodig.

Maar toch 4*

avatar van threbez

threbez

ik zal even uitleggen voor zover ik het weet ga je in engeland met je groepje hooligans zo vroeg mogelijk naar de thuis spelende club en zodra je daar bent de pub (engels cafe) in, voor zover mogelijk, daar flink door drinken totdat er een agressief sfeertje in zit en dan op zoek naar iets of iemand van de andere club (meestal een vergelijkbare groep mensen) en gaan uitdagen, en dan inderdaad dr op los gaan (tegenwoordig denkt de politie dit te moeten voorkomen maar daardoor ontstaat er woede tegen de maatschappij en moet alles er aan geloven wat los of vast zit).

vervolgens ga je de wedstrijd kijken (anderhalf uur lang staan, klappen, zingen, juichen en schelden) en na afloop lacht de winnende partij de verliezende partij uit en ontstaan er weer gevechten.

dat is een korte beschrijving van engels voetbal voor zover ik het heb meegemaakt

de film was wel leuk, maakt duidelijk dat mensen tegenwoordig erg bang zijn om een tikkie te krijgen alhoewel dat ook komt door mensen die doorslaan, letterlijk. ik vind het alleen een beetje raar dat die familie van 'wood' in een dure buurt in londen woont met een grote auto voor de deur, niet erg aannemelijk met een verleden als hooligan.

zeker een aanrader om te kijken

avatar van Scratt

Scratt

Net wat ik er van verwacht had => steengoede film !

Elijah komt nog geloofwaardig over, waar ik wat schrik voor had en het verhaal is zeer goed. De gevechten zijn realistisch en de strijd tussen West Ham United en Millwall is spannend weergegeven.

Toppertje... 4.5*

avatar van hessel

hessel

Mooie, harde, zeer realistische film over hooligans.

Het verhaal zit gewoon goed in elkaar en het is prima uitgewerkt. Mooie scenes wanneer ze gaan ''knokken''. Als je er voor open staat kun je echt ''in'' de film komen. Je kunt gaan meeleven met de karakters en zelf ook een beetje opgefokt worden. Ik vind dat de film mooi en goed laat zien waarom er zoveel hooligans zijn en wat de drive achter deze groepen zijn, de adrenaline kick, voelen dat je leeft, broederschap, het ontsnappen van de saaie werkelijkheid, het leven voor iets gemeenschappelijks. Natuurlijk kan ik niet alleen maar positief over deze film zijn. Elijah Wood als hooligan? no way, hij blijft dat verwijfde stemmetje en die kinderachtige/zenuwachtige lach houden. Verder had ik verwacht dat Elijah Wood als afsluiter van de film toch een journalistisch stuk zou schrijven over de Hooligans in Engeland. Natuurlijk wel een positief stuk. Ik denk dat ik dit dacht, omdat er telkens word gepraat over de ''slechte'' oneerlijke journalisten die over de hooligans schrijven. Maargoed, desondanks een hele mooie, indrukwekkende film. 3,5*

avatar van daanos;

daanos;

Ik heb de film net weer gekeken, en alweer met open mond, niet een keer op de teller gekeken hoe lang de film duurde.... schitterende teksten, prachtig verhaal en HEERLIJKE songtekst

Elijah Woord deed wat hij moest doen: "Stand your ground, and fight"

als ik hem kon verhogen naar een 5,5 dan zou ik dat zeker doen

avatar van Lambik

Lambik

Net gekeken...dit is de beste film die ik in een tijdje heb gezien. De geweldadige gevechten die mooi in beeld worden gebracht en de acteurs spelen zeer goed. Het einde vond ik mischien wat jammer, maar daarintegen ook wel weer mooi. Zo zie je ook waar dit gedrag uiteindelijk naartoe leidt. Een aanradertje voor iedereen. 4*

avatar van daanos;

daanos;

Lambik schreef:

Het einde vond ik mischien wat jammer, maar daarintegen ook wel weer mooi.

Ik vond het eind juist het mooiste aan de film, eindelijk weer eens iets anders dan zo'n happy end, zeer ontroerend.

avatar van jumpmasterz

jumpmasterz

hele goede actie film van zulke films hou ik wel

avatar van mappi

mappi

Ik heb vanavond op SBS de docu 'hooligans' gezien. Toen bedacht ik me ineens dat ik GSH ook nog moest zien. Wat een geweldige film! Werd echt helemaal meegezogen in het verhaal. Aan het begin dacht ik nog even: staat hier nou een laffe hobbit? Maar dat duurde ook niet lang gelukkig, anders was de film denk ik veel minder geweest.

De sfeer komt snel in de film en omdat de "vechtscenes" en het verhaal er omheen erg aangrijpend en realistisch is leef je mee met alle personages. Zelfs Bower vond ik de man aan het eind

Scene met zuslief aan het eind vond ik ook beetje vreemd, maar 5* is zeker niets te veel. AANRADER!

avatar van QueenBitch

QueenBitch

Leuke film alleen eind jammer

avatar van Hilarious

Hilarious

Het einde is wel jammer maar het was ook heel sterk. Er moest wel zoiets gebeuren in zo een film. En ik vond Elijah Wood heel goed.

avatar van The Goss

The Goss

krachtige film waarin de strijd tussen de verschillende "supporters"-groepen op een mooie manier is neergezet.

avatar van Lotteke

Lotteke

Heftige film! Zeer goed en sterk gespeeld. Het begon wat traag en even dacht ik dat ik er niks aan zou vinden,maar hij is gewoon top. Erg goed in beeld gebracht allemaal en het is ongelovelijk om te zien hoe ver mensen gaan voor hun voetbalclub.

avatar van 023

Goede film, maar als ik 'm vergelijk met the Football Factory is deze toch even wat minder.

avatar van felix89

felix89

dit was een film waar ik echt niet veel van verwachte

( vooral door Elijah Wood ) maar eenmaal dat ik hem gezien had bleef ik erover nadenken. Dus dan is het wel een goede film zeker

avatar van fazand

fazand

023 schreef:

Helemaal mee eens! 4*

avatar van V

V

Wood als hooligan Echt, hilarisch gewoon.

Dit hoeft echter niet funest te zijn voor de rest van de film. Men zegt namelijk dat die mislukte gnoom iets van acteerkwaliteiten in zich heeft. Je postuur kan je dan tegen hebben, maar als je iets van uitstraling hebt....

KABOEM, dag(nacht)droom in duizenden stukken geknald.

Wat een gigantische draak van een film. Het al niet veel omvattende verhaal is te belabberd voor woorden en de debiele twists pijnlijk lachwekkend (wie de major is, het anti-journalistieke gebeuren, verdere onlogische toevalligheden, etcetera). Maar wat echt de film nekt is Frodo. Geen uitstraling en bovenal erg nep. Die lach alleen al, vreselijk fake. Erg vervelend om naar te kijken.

De matpartijen zijn vermakelijk, maar niets doet je echt meeleven met die losers. Een docu op SBS is een stuk boeiender.

Het misselijkmakende einde (dat zingen ), belachelijk.

EDIT: Is dat nu een flinke laag mascara op die poster?

avatar van Greddy81

Greddy81

echt een super vette fil maar het einde is wel een beetje jammer en eigenlijk moet er ook nog een deel 2 komen

avatar van pauljojo

pauljojo

threbez schreef:

Uhm... Vrij beroerde beschrijving... Ik heb een jaar 1 minuut lopen van Molineux (Wolverhampton Wanderers)gewoont en geen rel gezien of gehoord. Tuurlijk, er gebeurd hier en daar wel eens wat, maar ach, dat hebben we hier in Nederland ook toch? Flink overdreven dus, die Engelse gemiddelde hooligan... Bovendien heb je gekken in elk land.

Maar ja, over de film Vind het zeker geen slechte film, maar op de een of andere rare manier erger ik me aan Elijah. Een echte topper is deze film ook weer niet. 3*

avatar van Reinbo

Beetje Amerikaanse kijk op het Hooliganisme, simpel verhaallijntje, niet rauw genoeg en het muziekje onder het laatste gevecht is tennenkrommend. Maar al met al kijkt het toch lekker weg. 3*

avatar van felix89

felix89

Greddy81 schreef:

waarom, dat zou toch belachelijk zijn.

alles wat er gezegt is over het hooligansime zat erin

(min of meer)

en omdat de film hard eindigt hoeft er toch geen vervolg te komen :s

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Ik heb gewacht met mijn reactie te plaatsen na het zien van The Football Factory omdat hier nogal wat mensen waren die van mening zien dat the football factory beter is.

The football factory is inderdaad een hele coole film, heftige knokpartijtjes, een gast waar je geen ruzie mee moet krijgen en ga zo maar door, maar buiten dat vind ik Hooligans toch veel beter, ik vind hooligans gewoon een veel mooier verhaal hebben, the footbaal factory gaat puur om de hooligans, hoe hooligans leven, waar het bij hooligans om draait, bij green street is dit anders, hier gaat het om het verleden tussen 2 firms, en het verhaal van green street vind ik mooier uitgeschreven dat het verhaal van the football factory, dus ik vind green street hooligans toch beter 4,5*

avatar van WildeSinterklaas

WildeSinterklaas

Voor een film is die erg vermakelijk, maar mensen moeten uit hun hoofd zetten dat dit een realistisch beeld geeft van de werkelijkheid. Een aantal zaken gaan inderdaad zo, maar een hele hoop gaat zeker niet zo.

Als film krijgt die van mij 4* voor het vermaak, maar dan neem ik een aantal irritaties van ruime fantasie van de schrijver maar niet mee.

avatar van true lie

true lie

Deze film was echt hevvie metal, echt de bom. Deze film is zo goed. Wie zegt dat deze film geen realtiteit is moet maar eens naar een match gaan daarzo. Ik kan het weten, want ik ben half wales en kom er regelmatig.

avatar van door

door

Nou heb deze film enige tijd geleden als bekeken maar ik vond hem erg vermakelijk, misschien zitten er een aantal on-realistische dingen in maar verder vond ik hem erg goed, een zielig einde weliswaar maar dat geeft weer een leuke draai aan de film.

Ik moest wel even lachen toen ze zeiden dat Eliah Wood hierin een Hooligan speelt, ik had het idee van Foro-Eliah-Hobbit nog helemaal in mijn hoofd zitten, toch heeft hij mij wel overtuigd van zijn acteerprestaties op niet Hobbit-gebied.

Maar, werd toch wel een beetje naar de zijkant gespeeld door tegenspeler Charlie Hunnam (Pete), ik vind dit wel een aankomend talent, hij speelde in deze film duidelijk de sterren van de hemel. Ik hoop hem zeker vaker te zien in films!

Ik geef deze film een 5 omdat het één van de goede films is die ik in tijden heb gekeken, heb geen idee gehad van laten we maar even naar de wc gaan ofzo, daar is het interessanter als hier) heel de tijd geboeid zitten kijken.

Het acteerwerk lag mij erg goed en het verhaal sprak mij aan.

PS: One Blood van Terence Jay= Kippenvel onder dat gevecht oeff!!

avatar van nothingness

nothingness

Einde was misschien een beetje voorspelbaar, maar toch 4*

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Het behoorlijk hoge gemiddelde had mij meer doen verwachten van Hooligans wat uiteindelijk best een tegenvaller bleek te zijn. En nee, dat ligt niet aan Elijah Wood die doet nog best aardig zijn best om het lieve hobbit imago van zich af te trappen.

Wat dan wel? Deze film trakteerd je op een wel erg dun voorspelbaar verhaaltje (ow, verassing de loting tegen Millwall) waarin de clichés er duimendik boven opliggen. De karakters zijn allemaal wandelende prototypes, waarbij de GSE, intelectueel en met respect er op los mag rossen (zij hebben immers leraren en piloten en andere gestudeerde in de groep en in het normale leven staan ze gewoon op voor de oudjes in de metro ) het zijn eigenlijk zo'n nette jongens. Het mag dan ook geen verassing zijn dat de suporters van Millwall een troep losgeslagen horken zijn (zij rossen zonder na te denken en zonder respect natuurlijk) ook buiten het voetbalveld. Ja, ja....

De film hangt al wat van rare toevalligheden aan elkaar maar op zich was het allemaal nog best vermakelijk om te zien. Vooral het randgebeuren met de supporters in de pub en rond de wedstrijden was best leuk. Helaas, helaas wordt de film afgesloten door een van de meest stompzinnige eindes ooit! Totaal absurd en ongeloofwaardig hoe die vrouw daar in godsnaam met haar kind terecht komt Als ze wist waar die knokpartij was had ze toch ook de politie kunnen bellen! Maar goed, de hele moraal van het verhaal is dus; Als je jezelf laat doodrammen door een hooligan van de tegenpartij wordt je vanzelf een memorabele held. Stelletje idioten zijn het! Maar dat blijkt dan weer nergens uit deze film.
O, ja dit alles wordt nog eens begleid door de slechtste muziekkeuze ooit (een soort van mislukte Dire Straits).

Vrij trieste film Hooligans. 1,5*

Madecineman schreef:

Wat is daar zo vreemd aan?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Dat is niet vreemd nee, ik bedoelde meer die nogal doorzichtige tegenstellingen die me stoorde.

Zo van de GSE zijn van die nette jongens met een gewone baan, lief voor de kids en oudjes maar met een wat rare hobby.
De Milwall hooligans daarintegen, nou nou die zijn me een partij slecht. Die rossen zo iemand z'n neus door de tafel in de pub als je vriendinnetje niet stil is.

Beetje flauw vond ik...

avatar van door

door

Madecineman schreef:

Beetje flauw vond ik...

Dat klopt wel en misschien lijken ze in het deel wat wij gezien hadden wel een stelletje ''losgeslagen horken'', maar dat betekent niet dat hún niet ook een normale baan hebben, voor oude vandagen opstaan in de trein, en een gezin hebben.
In de film hebben wij alleen de slechte kant gezien, terwijl er ook een goede had kunnen zijn.