• 9.379.563 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall

Releasedatum: 29 september 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hooligans

"Just think of someone you hate."

Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

avatar van Janssenrik

Janssenrik

Geweldige film, strakke actiescenes en een geweldige sfeer.

4 Sterren.

Goeie film maar ik kon er niet echt een goed verhaal in vinden. 3 sterren

avatar van Scc-Lwd

Scc-Lwd

Mooiste film die ik ooit heb gezien,

Je leeft helemaal mee in het verhaal van Hooligans!

Een 5!

avatar van Meuvie

Meuvie

Sterke film, maar toch een beetje cliché.
Je voelt gewoon aankomen dat er 1 het loodje legt en dat vriend en vijand dan vol respect daar omheen gaan staan.
Wel echt goed geacteerd!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Frodo die rookt, grappig
Zeer goede film, die ik echter op bepaalde punten wat ongeloofwaardig vond.
Namelijk dat die Hooligans in het "echte" leven bijna allemaal een goede baan hadden. Natuurlijk, het merendeel van de harde kern van Hooligans van Feyenoord en AJAX zullen ook wel een baan hebben, maar toch zeker NIET zo'n goede baan, en helemaal niet als bv. Leraar Geschiedenis, dat geloof ik dus echt niet.

Anyway, voorderest een prima film met een goede soundtrack (Machine Head, The Stone Roses, Junkie XL). Uitstekend acteerwerk van vooral Elijah Wood (Matt) en Charlie Hunnam (Pete).
Ook Leo Gregory (Bovver) vond ik goed spelen, die ik overigens al eerder zag in het Britse inrichtings-drama "Out of Control".

Het einde is ook zo emotioneel.

avatar van dientjuh

dientjuh

Deze film hebben ze goed gemaakt,
en de meeste vechtscene's zijn super goed gemaakt!
Toch vind ik de leukste scene als je Pete (Charlie Hunnam) ziet met alleen een handoek om. Beetje jammer dat hij aan het einde dood gaat

avatar van RoseRed24

RoseRed24

dientjuh schreef:
Deze film hebben ze goed gemaakt,
en de meeste vechtscene's zijn super goed gemaakt!

Inderdaad dat stukje was een hoogtepunt

avatar van mitch3ll

mitch3ll

fantastish beste film die ik in tijden heb gezien

avatar van narva77

narva77 (crew films)

mikoz schreef:

Welk nummer word gespeeld in dat eind gecht ?

Mikoz, volgens mij is dat het nummer "One Blood" van Terence Jay.

avatar van starshine

starshine

Lijkt mij een mooie film .

Elijah Wood

Beek

Heel erg onrealistisch... Een Amerikaan die van vrijwel direct geaccepteerd wordt bij de harde kern van West Ham.. Alleen daarom al niet meer waard dan *2.5. Verder is het een redelijke film maar hou het een beetje echt!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Beek schreef:

Gelukkig is The Matrix wel heel realistisch!

maxcomthrilla schreef:

Gelukkig is The Matrix wel heel realistisch!

Bij deze film willen ze laten zien hoe een groep hooligans te werk gaat, hoe zo´n groep zich gedraagd. Daar omheen is een verhaal gebouwd. Bij de Matrix is dit volgend mij de bedoeling niet geweest....

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ik denk dat dat sarcastisch bedoeld was Beek...

Turkeyloverz schreef:

Ik denk dat dat sarcastisch bedoeld was Beek...

Ik hoop het...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik ga deze alleen al kijken voor de ogen van Elijah!! haha...

avatar van PeterIsDopie

PeterIsDopie

een hele goede film. imo 1 van de beteree films van 2005. *4

avatar van reveal

reveal

vreselijk voorspelbaar en opgeklopt.

avatar van de_gashmunt

de_gashmunt

Geeft een heel realistisch beeld van het hooligansercuit een aanrader!!

avatar van Next-gen

Next-gen

Zeer goede film! Origineel verhaal en goed geacteerd.

avatar van IcU

IcU

Ik heb Hooligans net bekeken, en ik ben aangenaam verrast. Zowel het verhaal als de regie en spel is boven gemiddelde. Elijah Wood leek me op het eerste zicht miscast als de agressieve hooligan, maar bij nader inzien is juist de onschuld die in zijn hobbit ogen schuilt een verdienste voor de film. Het spel van Wood komt geloof waardig over, en hij probeert goed (en terecht) zijn Frodo imago achter zich te laten. De film kijkt over het algemeen makkelijk weg en neemt je helemaal mee. De gevechten waren goed, maar soms wat te druk in beeld gebracht. Dat kijkt mischien wat vervelend, maar je zit er wel midden in.

Het verhaal is goed, maar had beter gekunt. Hier en daar wat zwak- en makkelijkheden, waardoor de geloofwaardigheid minder wordt. Dat is ook een minpuntje. Er zijn al twee kant-en-klare bad guys. En volgens mij gaan echte hooligans bovendien niet alleen elkaar te lijf, maar intimideren ze ook niet vechtende voetbalfans en trekken een spoor van vernieling door treincoupé’s en stadscentra. Dat heb ik een beetje gemist in de film. Het was mischien wel een leuke afwisseling geweest. Eerst de stad vernielen en dan een vecht partijtje. Jammer dat dat achterwegen is gelaten.

De onderlinge ruzie voegt niet veel toe en houd alleen de vaart eruit en voegt een klein beetje irritatie toe. Gelukkig is er niet te veel ingegaan op het welles nietes spelletje, zodat de ergenis niet te groot wordt. Daar tegenover staat het sterke verhaal en spel dat het geheel zeker omhoog haalt. Het verhaal liep over het algemeen vloeiend en keek makkelijk weg. Een aantal verassingkjes hier en daar maakte het intressanter en er werd nog een beetje drama toegevoegd, wat de film nog beter maakte. De humor miste ik alleen een klein beetje. Dat was niet erg, maar had nog net iets extra's toegevoegd aan de film.

De film is een interessant portret geworden dat zijn blik richt op de zijlijn van de voetbalsport en wat daar allemaal om heen speelt. Maar Hooligans is vaak net iets té afgelijnd. Ik geef hem 4*-en die hij zeker verdiend.

avatar van SniPes

SniPes

Ik vind dat deze film wel ontiegelijk hoog gewardeerd wordt. Hij staat hier hoger dan bijv Bladerunner.

Ik hou het op ***

avatar van Melvin

Melvin

SniPes schreef:

Ik hou het op ***

Tsja, hij is ook wel erg goed .

Erg Origineele Film en goed acteerwerk.

avatar van Coop

Coop

Vond het een goede film, de film verveelt niet en de acteurs spelen heel overtuigend.

Zo krijg je ook een zicht hoe het er in toe gaat bij de hooligans, aanrader !

avatar van andy1980

andy1980

deze geef ik ook een 5 evenals football factory. goed verhaal, sterke acteurs i love it

de_gashmunt schreef:

Geeft een heel realistisch beeld van het hooligansercuit een aanrader!!

Een realistisch beeld?

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Beek schreef:
Hij wordt helemaal niet direct geaccepteerd. De enige reden dat hij überhaupt geaccepteerd wordt, is doordat hij het maatje van hun leider is.

avatar van Werwolf

Werwolf

Hij wordt pas echt geaccepteerd nadat hij meevocht tegen de Man United fans.

avatar van Machiavelli

Machiavelli

Vooraf wilde ik m niet gaan kijken. Leek me een flauw verhaaltje te worden. Op aanraden van een collega toch gekeken en ik moet zeggen: ik werd gegrepen door de sfeer en het zeer overtuigende spel van de acteurs. Deze film zal nog lang blijven hangen.

avatar van Spineglass

Spineglass

zeer vermakelijke film met een pakkend einde!

goed acteer werk.