Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: John Boorman
Met onder meer: Lee Marvin, Angie Dickinson en Keenan Wynn
Plot Point Blank
"He thrived on two kinds of people... his victims and his women!"
Wanneer Walker zijn vriend Reese probeert te helpen wordt hij door hem neergeschoten en voor dood achter gelaten. Reese blijkt er ook nog eens vandoor te zijn gegaan met Walker's vrouw. Om wraak te kunnen nemen moet Walker een machtige misdaadorganistatie penetreren.
Walker
Lynne
Hired Gun
Waitress
neo
erg sterke film.erg mooi gefilmd en een paar mooie slow motion shots.vond ook het gebruik van flashbacks erg goed.ik vond het ook erg tof dat de voetstappen van lee marvin doorliepen bij de volgende scene.4 sterren
ik heb trouwens gelezen dat deze film toen die uitgebracht werd ,niet echt populair was.gelukkig in deze tijd wel.
mr.Frielink
Een stijlvolle actiefilm, die sterk doet denken aan enkele Britse misdaad-thrillers van de jaren '60.
De film moet het vooral hebben van zijn innovatieve montage- en camerawerk, want het verhaal is nogal verwarrend uitgewerkt. Lee Marvin daarentegen speelt geweldig. 3,5*
heb ik trouwens in klein formaat thuis liggen.
Wat is klein en hoe kom je er aan?
FisherKing
John Boorman emailen ? (Ik zag nergens enige aanwijzingen dat dit op DVD dreigt uit te komen)
Tonyvdb
zou ook deze wel in mijn DVD-collectie willen
neo
Wat is klein en hoe kom je er aan?
Ongeveer de grootte van 3 a4 vellen in de breedte, bij 2 in de hoogte. In de zomer van 2001 ergens op een markt in Frankrijk gekocht samen met wat andere postertjes.
Hobbes
Dat ik hier nog niet op gestemd heb. Vreemd. Uitermate goede film met een geweldige Lee Marvin (de op één na coolste persoon op aarde ooit).
BoordAppel
de op één na coolste persoon op aarde ooit
En die ene is?
Al heel lang kun je bij Amazon aangeven dat ze je moeten mailen als ie uitkomt. Wanneer komt deze klassieker nu eens uit!?
heb ik trouwens in klein formaat thuis liggen.
Als je er afscheid van wil nemen, hoor ik het graag.
Diesel
Vond de film iets te braaf, de wreker Walker is naar mijn mening te aardig tegenover degenen die hem bijna zijn leven hebben afgenomen. Wel stijlvol camerawerk en montage en Lee Marvin kwam redelijk geloofwaardig over.
Kortom, even goed als de remake -> Payback.
Waar zag je de film?
(Dit is 1 van de films waarvan ik me nog kan voorstellen dat in mij absolute favorieten lijstje kan komen. Wil hem erg graag zien.)
davidov
Kortom, even goed als de remake -> Payback.
dat wou ik net posten dat de beschrijving erg leek op die van payback jij was me net voor
(alhoewel het waarschijnlijk naar aanleiding is van jou post dat ik uberhaupt hier terecht kwam)
deze film niet gezien....weet wel dat payback een ijzersterke film is...nouja...vrij goed dan
as
Payback is een officieuze remake van point blank. Ook payback is gebasseerd op de roman "The Hunter" van ......Shit ben het even kwijt. ik kom er nog wel weer op!.....Volgens mij is het Richard Stark?
Queto Yurlunyur
Waarschijnlijk niet, BBC gaat naar mijn weten nooit breder dan 16:9.
Badalamenti
Ijzersterk !
Prachtige kleur, belichting, decor en montage.
Paalhaas
Stoere actiefilm met een overtuigende Lee Marvin. Verder is de regie van Boorman feilloos. De flashbacks zijn geweldig en die voetstappen-scene die neo al noemde is super. Ook mooi en opvallend vond ik dat in de conversaties tussen Walker en Chris zoveel zeggen met zo min mogelijk woorden.
Ik kijk altijd graag naar volledig geloofwaardige misdaadverhalen, en dit is er één. 4/5
Pacino88
Zeker zoals:
''You know my last name?''
''You know my first name?''

Zeer goede misdaadfilm, met weer een uitstekende Lee Marvin. Hij acteert net als Porter in Payback, Steve mcQueen in The Getaway etc.
Koel en cool dus..
Verhaal is voor velen wel bekend, maar de montage is soms toch leuk gedaan.De voetstappen in het begin, waren indrukwekkend, evenals de introductie van de film.
Ik dacht ff dat men moest ontsnappen van Alcatraz, maar dan wordt het al snel duidelijk dat alles daar leeg is.
Toch kan dit zeker niet tippen aan het fantastische Payback, deze film heeft een te soft einde en is te snel voorbij.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

My Sister's Keeper
Drama, 2009

Teströl és Lélekröl
Drama / Romantiek, 2017
overdosealcatraz prisonwraakgeorganiseerde misdaadlos angeles, californiëcultfilmneo-noirleft for dead