• 158.161 films
 • 9.646 series
 • 28.792 seizoenen
 • 607.442 acteurs
 • 353.111 gebruikers
 • 8.846.944 stemmen
Avatar
 
banner banner

Out of Sight (1998)

Misdaad / Komedie | 123 minuten
3,22 1.164 stemmen

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 123 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Steven Soderbergh

Met onder meer: George Clooney, Jennifer Lopez en Ving Rhames

IMDb beoordeling: 7,0 (96.998)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 8 oktober 1998

Plot Out of Sight

"Opposites attract."

De professionele bankovervaller Jack Foley ontsnapt met de hulp van zijn vriend Buddy Bragg uit de gevangenis van Florida, maar de ontsnapping gaat niet helemaal volgens plan. De federale deputy-marshal Karen Sisco is getuige van de ontsnapping. Buddy neemt haar gevangen en vervolgens wordt Karen gekidnapt door Jack. In Braggs kofferbak slaat onderweg echter de vonk over tussen Karen en Jack. Bij het wisselen van vluchtauto weet Karen te ontsnappen..Wanneer Jack later een grote overval pleegt, zou Karen hem moeten arresteren...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Buddy Bragg

Maurice 'Snoopy' Miller

Glenn Michaels

Marshall Sisco

Richard Ripley

José 'Chino' Chirino

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Rickyman

Rickyman

 • 1278 berichten
 • 2455 stemmen

Blijft een hele vermakelijke misdaad/komedie, en al wordt het nooit echt hilarisch, zit het gewoon degelijk inelkaar met daarbij nog de vele bekende acteurs die er blijkbaar allemaal zin in hebben.

Vind deze ook leuker gedaan dan die Ocean's reeks van dezelfde regisseur.


avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

 • 1891 berichten
 • 2965 stemmen

Totaal vergeten hier op te stemmen, wat eigenlijk al genoeg zegt over deze film. Ik zag deze film in '98 als sneak preview en ik weet nog goed dat toen duidelijk werd welke film vertoond zou worden en wie erin meespeelden ik dacht: Shit, daar gaat mijn avond. En inderdaad, daar ging mijn avond. Jennifer Lopez en George Clooney, nooit wat aan gevonden. En die Nespresso-reclame komt zo langzamerhand ook mijn neusgaten uit!


avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

 • 1483 berichten
 • 2231 stemmen

Ebenezer Scrooge schreef:

En die Nespresso-reclame komt zo langzamerhand ook mijn neusgaten uit!

Jack Black zit er nu in. Blijft wel lekkere koffie. Film zelf vindt ik wel grappig. Leuke bijrol van Don Cheadle.


avatar van IH88

IH88

 • 8443 berichten
 • 3040 stemmen

“Hey bank robber! Hey, want some advice? Next time keep the engine running.”

Sexy misdaadfilm. Ik zou uren kunnen kijken naar Jennifer Lopez en George Clooney (oké, vooral miss Lopez) die elkaar zwoel aankijken en ondubbelzinnige dialogen opdreunen, maar gelukkig heeft Out of Sight ook voor de rest nog genoeg te bieden. Soderbergh zorgt er altijd voor dat zijn films een vlot tempo hebben met een snelle editing, spitsvondige dialogen en kleurrijke personages. Out of Sight kijkt gewoon ontzettend lekker weg.


avatar van =EL!ZE=

=EL!ZE=

 • 88 berichten
 • 107 stemmen

Deze film viel mij nogal behoorlijk tegen. Ik had toch wat meer actie verwacht. Ook het verhaal vond ik totaal niet boeiend.


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1455 berichten
 • 1772 stemmen

Erg leuke film met spanning, humor en actie. En een zwoel sfeertje, met een goede chemistry tussen George Clooney en Jennifer Lopez.


avatar van Basto

Basto

 • 9660 berichten
 • 6701 stemmen

Herzien. Film heeft zo z’n momenten, maar al met al duurt die te lang en gebeurd er toch vrij weinig. Gelukkig hebben ze een prettige cast. 3,5 blijft staan.


avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

 • 3872 berichten
 • 2583 stemmen

Onderhoudend.

Steven Soderbergh leerde ik indertijd kennen van zijn Ocean's-films. Out of Sight blijkt een Ocean's-avant-la-lettre. Als luchtig misdaadfilmpje, eveneens met de gladde George Clooney in de hoofdrol, lijkt het een voorbode op wat met Ocean's komen zou. Behoudens Clooney in de hoofdrol zijn er nog een hoop stijlkenmerken te herkennen uit Soderbergh's latere films (misschien ook vroegere, maar die moet ik nog ontdekken). In ieder geval valt er altijd wel wat te bespeuren in zijn films. Visueel is het zelden of nooit saai. Ook in Out of Sight leeft hij zich uit met warme kleuren, dan weer koude kleuren, vaak opgewekt door een filtertje hier en daar. De muzikale ondersteuning was anno 1998 ongetwijfeld hip.

Met wat simpele editing-trucjes hier en daar probeert Soderbergh het nog wat op te smukken maar in se is het plot vrij simpel en niet echt bijster interessant. Clooney en Jennifer Lopez moeten voor wat vonken zorgen, maar ik keek meer uit naar de bijrollen van types als Luis Guzman en Don Cheadle. Die eerste is grappig, die tweede valt tegen.

3


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7129 berichten
 • 4666 stemmen

Soderbergh crime.

Als regisseur is hij waarschijnlijk wel onderscheidend, maar ik kan niet echt een specifiek herkenpunt aan hem als naam linken. Deze film helpt daar ook niet echt aan mee, want het is niet de film die ik van hem had verwacht. Misschien dat hij het eerder van de toonzettingen moet hebben, want daarin blinkt deze film vooral uit.

Wat vooral opvalt is eigenlijk dat de acteurs het verhaal erg vooruit helpen. Zonder de cast had dit werkelijk nooit kunnen werken. Fijn dus dat Soderbergh precies de juiste namen heeft weten uit te kiezen. Vooral Clooney past perfect in deze rol. Diegene die wat buiten de boot valt is Lopez, die ik nooit een briljant actrice heb gevonden en ook hier vond ik haar wat storend.

Visueel niet bijzonder, eigenlijk iets te lomp om zo'n luchtig verhaal als deze te kunnen ondersteunen. Qua editing en camerawerk is de film ook niet bepaald experimenteel en kan het de acteurs of het verhaal zelf weinig ondersteunen. Het narratief weet wel wat beter te boeien, al zal dat nooit echt mijn ding worden. Het is dus vooral fijn dat het als geheel vlot en snel genoeg is om te blijven vermaken.

Hier en daar verrassend, maar verder is het eerder het tempo dat het hem doet. Ik heb regelmatig kunnen glimlachen, al vond ik geen scene beter dan de allereerste scene. Had de film zich wat meer op de misdaad en komedie gericht had ik dit beter kunnen smaken, de romantiek vond ik namelijk het element in de film dat het allemaal wat afremt. Vlot, vermakelijk en soms grappig, maar niet bijzonder of memorabel verder.


avatar van Basto

Basto

 • 9660 berichten
 • 6701 stemmen

Komt uit op 4k bij Kino Lorber


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10125 berichten
 • 2316 stemmen

"Oh, man, if I wasn't stoned there is no way you would have talked me into this!”

Eigenlijk vrijwel uit het niets op mijn pad gekomen, deze misdaad film uit de eind jaren negentig was prima vermaak maar, er had wellicht toch wat meer ingezeten. Ik zelf ben niet echt een ‘George Clooney’ fan en ook nooit geweest. Hij kent zeker wel wat vermakelijke films maar, voor daaromheen valt hij me altijd toch wat tegen. Wat ik het mooiste aan hem vind, is dat hij zelf vooral denkt dat hij waanzinnig acteert altijd maar, dat moet altijd nog maar blijken. De films die ik van hem heb gezien waren allemaal niet zo best, dat zorgt er dan weer voor dat ik deze egocentrische acteur erg laag heb zitten, of schets ik hem dan helemaal verkeerd? Misschien moet ik wat meer kennis op doen, dat kan maar zo. Want het blijkt ook maar weer uit deze film dat hij best wel wat leuk acteerwerk in zich heeft, al was het nou ook allemaal geen bijzondere cinema.

Al lijkt gaande weg toch dat het vooral deze film is die een beetje tegen je aan beukt, en dan niet omdat het zo goed is maar, dat de film eigenlijk ternauwernood uit de ondergang gedragen word. En dat is niet door de regisseur zelf of het verhaal nee, de film kent een waanzinnige cast aan namen. En dat is toch wel iets waar ik onwijs van kon genieten. Beetje tegenstrijdig wel, met wat ik hiervoor noemde maar, ‘Clooney’ ging eigenlijk best goed samen met deze cast. En hij doet het niet alleen, want als kijker kwijl je werkelijk weg door die prachtige ‘Jennifer Lopez’ die er weer eens waanzinnig uit zag. Haar acteerwerk was verder prima, al zat je daar niet altijd even goed op te letten. Voor de rest vult de film zich met nog een lijst aan goede namen. Neem bijvoorbeeld ‘Ving Rhames’ als ‘Buddy’, Don Cheadle als ‘Snoopy’ en ‘Michael Keaton’.

Het verhaal was echter prima, al was het allemaal niet heel bijzonder. We volgen ‘Jack Foley' die is ontsnapt uit de gevangenis. In het begin is het overigens nogal wat warrig omdat er veel door elkaar gebeurt maar, daar leer je aan wennen. Hier leert hij ‘Buddy’ kennen, en nadat hij weer vast komt te zitten ontsnapt hij. Tijdens zijn ontsnapping loopt hij tegen ‘Karen Sisco’ aan die ze deels ontvoeren. Als zij dan weer van hun weet te ontsnappen gaat de film twee kanten op. ‘Jack’ wil met ‘Buddy’ de diamanten hebben waar ze over hadden gehoord in de bajes, dit wil ‘Snoopy’ overigens ook waardoor de twee vijanden samen gaan vechten. En we volgen het liefdesverhaal tussen ‘Jack’ en ‘Karen’ die elkaar willen vinden maar, tegelijkertijd ook weer willen ontlopen. Dit zorgt voor vermakelijke taferelen, al was het allemaal niet héél bijzonder te noemen.

Komedie was soms wat ver te zoeken, en vond ik niet altijd bepaald even interessant. Er was wat droge humor soms, en dat was wel een glimlach waard maar, meer boeide het ook niet. Dit zorgde er voor dat de film soms toch wat traagjes aanvoelde, of wellicht soms een beetje lang. Voor alsnog wel vermakelijk overigens, althans ik heb me wel weten te vermaken, al had er (zoals ik ook al zei) veel meer ingezeten.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 4973 berichten
 • 3504 stemmen

Kondoro schreef:
...Ik zelf ben niet echt een ‘George Clooney’ fan en ook nooit geweest. Hij kent zeker wel wat vermakelijke films maar, voor daaromheen valt hij me altijd toch wat tegen. Wat ik het mooiste aan hem vind, is dat hij zelf vooral denkt dat hij waanzinnig acteert altijd maar, dat moet altijd nog maar blijken. De films die ik van hem heb gezien waren allemaal niet zo best, dat zorgt er dan weer voor dat ik deze egocentrische acteur erg laag heb zitten, of schets ik hem dan helemaal verkeerd?
O Brother, Where Art Thou? (2000) heb je toch een aardig cijfer gegeven. Ik kan je nog The Descendants (2011) en Confessions of a Dangerous Mind (2002) tippen, maar ik snap je kritiek ergens ook wel een beetje (beetje, want ik waardeer hem wel), dus ja...
Kondoro schreef:
Komedie was soms wat ver te zoeken...
Het moment dat die ene figuur een misstap deed op de trap en zichzelf door de kop schoot, was toch wel goud hoor.

Zelf ben ik dan weer niet zo'n van Lopez, maar alas.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10125 berichten
 • 2316 stemmen

ZAP! schreef:
(quote)
O Brother, Where Art Thou? (2000) heb je toch een aardig cijfer gegeven. Ik kan je nog The Descendants (2011) en Confessions of a Dangerous Mind (2002) tippen, maar ik snap je kritiek ergens ook wel een beetje (beetje, want ik waardeer hem wel), dus ja...
(quote)
Het moment dat die ene figuur een misstap deed op de trap en zichzelf door de kop schoot, was toch wel goud hoor.

Zelf ben ik dan weer niet zo'n van Lopez, maar alas.


Klopt, dat is één van de betere titels die ik tot zoverre heb gezien. En de daarnaast benoemde titels heb ik ook niet in mijn lijst staan, dus dan waren ze zeer waarschijnlijk ook overgeslagen. Ik zou ze er bij zetten, en in de toekomst even een keer aangooien.

Klopt, nu je het zegt. Dat was inderdaad een hilarisch moment, waar ik ook wel op heb gelachen. Al was het wel één van de weinige momenten.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 7088 berichten
 • 4209 stemmen

Deze samenwerking tussen Clooney en Soderbergh is niet uniek en slaat op een bepaalde manier wel aan. Clooney dan als charismatische good vilain met het morele kompas vaak op de juiste plaats. Het is een crook die je het wel gunt om aan de haal te gaan met wat diamanten of wat geld uit het casino. Agente Sisco heeft het er ook moeilijk mee en kan maar moeilijk weerstaand aan de charmes van Jack Foley.

Erg vermakelijk allemaal, weinig realistisch, maar wel door Soderbergh op een entertainende flitsende manier gebracht. Veel schwung en een prima balans tussen wat satire, actie en tempo. Soderbergh maakt films voor een breed publiek. Doet me qua stijl wat denken aan Adam McKay (Vice, The big short, Don't look up, The other guys).

Een film die inderdaad wat te catalogeren valt onder het genre "sexy misdaadfilm" binnen de speeltuin van luchtigheid en vermaak. Aangenaam dus en er valt heel wat te beleven dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet.


avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

 • 995 berichten
 • 684 stemmen

Ik haalde het al eventjes aan in mijn commentaar bij één van mijn favoriete films nl Sex, lies and videotape : het parcours van Soderberg was in het begin hobbelig en pijnlijk. Na zijn meesterlijke Gouden Palm ging hij op zoek naar erkenning dat echter resulteerde in films die weinig bijval kenden (Kafka, King of the hill de mysterieuze flop Schizopolis). Out of sight is zijn eerste openlijke flirt met Hollywood. Soderberg heeft altijd een stilisme met drama willen combineren en dit lijkt me uit frustratie te zijn geboren. Gladde luchtige entertainment met de charisma van Clooney en Lopez als het romantische hoofdstuk. Veel heeft het niet om het lijf maar het is wel aardig. Maar het was wel zijn verlossing vermits daarna met The limey en Traffic wel perfect stilisme met drama kon combineren. Nadien was de trein vertrokken en ik moet zeggen dat ik een paar keer ben afgestapt (Side effects, Haywire) en ik heb hier nog The informant en The good german liggen maar ik weet niet of ik terug op die trein wil springen.