Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Latijn, Engels en Spaans
Releasedatum: 13 januari 2005
Bekijk via Disney+
Plot National Treasure
"In order to break the code, one man will have to break all the rules."
Benjamin Franklin Gates komt uit een familie vol schattenzoekers. Alle familieleden hebben hetzelfde levensdoel gehad: het vinden van een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers werd verstopt. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar wordt verraden door twee vrienden die de schat zelf willen hebben. Om de schat zo snel mogelijk te vinden, moet Ben eerst een goed bewaakt document stelen, wat helaas tot gevolg heeft dat ook het FBI hem op de hielen zit.
Benjamin Franklin Gates
Shaw
Powell
Shippen
Weertenaar
Ben met een herzieningsronde bezig aangezien ik een aantal films aan het begin van mijn "moviemeter-carriere" bij nader inzien toch iets te hoog heb beoordeelt. Ik heb ooit eens gezegd dat ik niet aan herzieningen doe, maar daar kom ik nu eenmalig op terug omdat ik nu veel meer films heb gezien en mijn bagage op het gebied van film aanzienlijk is gegroeit. In totaal komen zeven films aan bod in deze eenmalige (ik ga er niet vanuit dat ik 'ooit' nog meer herzieningen zal doen, maar ik zal het niet voor 100% uitsluiten) herzieningsronde, waar National Treasure er één van is:
Herziening: van 4.00 naar 3.50
Reden: Min of meer dezelfde reden als ik bij Mission Impossible opgaf. Er zijn zoveel betere films als National Treasure, maar dat heb ik acht dagen na mijn aanmelding op Moviemeter nog niet beseft. Net als Mission Impossible blijft National Treasure voor mij een bovengemiddelde film, maar een score van vier gaat me veel te ver zoals ik er nu tegenaan kijk.
booger
vond het zonder meer een fantastische film. voor de uitwerking,..de spanning en de acteer prestaties allemaal zeer goed.
Disney laat opnieuw zien garant te staan voor kwaliteit.
een 5!
frank92
weer een mooie film met Nicolas Cage heb me geen moment verveeld ik hou echt van mysterie films ben benieuwd hoe de volgende zou zijn 4,0
Donkerwoud
Ik vond hem enorm meevallen. Ja, het is ongecompliceerde lol voor kinderen, maar toch ook best wel genietbaar voor de volwassene. Ga het echter niet langs een te hoge lat halen, want dan stelt het niet zoveel voor.
Lad
Goede film met een zeer sterke Nicolos Cage. Een film met een gewoon, maar wel zeer goed uitgevoerd verhaal. Aan de acteerprestaties valt er niks aan te merken. Het einde is mooi gedaan. Een degelijke film en de moeite waard om twee keer te zien.
Kim008
Ik vond het een zeer sterke film, zowel qua verhaal als qua visuele effecten! Heb ervan genoten!
Pantoffel
Gisteren de film nog eens gezien.
Hij blijft gewoon goed en verveelt op geen enkel moment.
Hoewel de achtervolgingsscène waarna Ian de kaart uiteindelijk toch afpakt misschien wel iets korter had gemogen.
confucius
De "entree" leek mij veelbelovend. 20 minuten later beloofde het niet veel meer want het begon te lijken op McGyver en Mission inpossible III. In vergelijking met "Treasure Island" van Byron Askin heeft deze gefaald. Maar goed, ik geef toe, ik heb me vergist. Minder dan "Indiana Jones" beter dan "The Jewel of the Nile" niet zo slecht dus deze Schattenfilm. Het rommelige middenstuk moet je er maar bij nemen. En voor ik het vergeet... er was NOG een map ??? Maar dat ontdekken jullie zelf wel waar die naartoe leidde!?
Schatten leiden altijd naar geld dus had Woody daar een citaat over:
'Geld is beter dan armoede, al was het maar om financiële redenen.' Die zit. Twee gouden pentagrams voor deze gezellige film.
killerfreak
gisteren film gezien, en ik vond 'm eigenlijk niet zo heel speciaal. Ok, er is voldoende entertainment, maar de verhaallijn lijkt meer op een kruising tussen de jommeke strip 'wie zoekt die vindt' en indiana jones (ge moogt zelf kiezen welke). Niet voldoende origineel dus, en ook het acteerwerk had hier en daar beter gemogen...
Desondanks toch wel een beetje geamuseerd en dus een gemiddelde 3*
JeaHM
Geniale film. Combinatie tussen verschillende soorten films. Het begin is Ocean's Eleven achtig. In heel de film hangt een Da vinci Code sfeer (al clue's enzo) en het einde heeft een Indiana Jones gehalte. Mooi gecombineerd met leuke acteurs.
Vond het wel een onderhoudende avonturenfilm. Is alweer een tijdje terug dat ik hem gezien had. De vaart zat er goed in en dat doet deze film je niet vervelen. Ook aardig gespeeld door Nicolas Cage trouwens.
Het is natuurlijk geen topper maar wel leuk om eens gezien te hebben. Ze zenden nu op Film1 het 2e deel ervan uit maar de stukjes die ik ervan gezien heb doen mijn het bangste vermoeden. Die sla ik dan waarschijnlijk maar over.
Lkw
Heel aardige film, ondanks de aanwezigheid van Cage. Sean Bean daarentegen zet een puike rol neer.
redmirow
Heerlijke film om in te duiken, echt een aanrader voor een ontspannen avondje voor de buis.
het is een film ala de da vinci code
dave
Keurig geregisseerde film, goede casting, matig/redelijk acteerwerk, ongeloofwaardig scenario dat vooral moet entertainen en een verrassende plotwending.
De film verveelde op geen enkel moment en heeft een gezellige filmavond opgeleverd.
stoffel75
Dit is gewoon gemaakt om te entertainen, en dat doet de film ook met verve. Een zeer ongeloofwaardig scenario, maar wie maalt daar om ? Dit is leuk voor jong en oud, maar hij duurde mij wel iets te lang, laatste 20 minuten vond ik er teveel aan. Leuk om eens te zien, niets meer maar zeker ook niets minder.
13woutie13
ach gewoon een leuke avontuurfilm die je een beetje vermaakt.
voor de rest wat gewoontjes
Vascago
Heerlijke pretentieloze pulp. Spannend verhaal, meer dan voldoende actie en leuk (dat wil niet zeggen goed) geacteerd. De film bevat alle cliches van het genre maar het werkt perfect. Heerlijk voor een relaxed avondje voor de buis.
missl
Ik heb het idee dat het verhaal aan alle kanten rammelt, maar dat maakt bij deze prent niet zoveel uit, ik heb me vermaakt.
Vermakelijke avonturenfilm met een vrij rechttoe rechtaan verhaal, die de gehele tijdsduur prima weet te vermaken. De film is niet superspannend, maar door het vlotte acteerwerk van Cage en de humor eigenlijk prima kijkvoer. Vooral Justin Bartha, die de rol speelt van sullige assistent van Cage is af en toe best wel grappig. Het tempo van de film is hoog, het plot niet helemaal waterdicht, maar storend is dat niet, omdat het nooit te ongeloofwaardig wordt. National Treasure is geen film, die je kijkt voor het verhaal of de spanning, maar als popcornvermaak is het best een leuke film en daar zijn films als deze duidelijk voor bedoeld.
Roel B
Was deze film er eerder dan The Da Vinci code? Het lijkt namelijk of het een slap aftreksel hiervan is. Of hebben de makers zich laten inspireren door het boek? Beide films lijken wel verdacht veel op elkaar.
bjklifatih
Leuke film, alleen beetje raar/lomp/of hoe je het wilt noemen, dat Cage alles weet (wat hij precies moet doen etc.)
Mlis
Leuke film met Nicolas Cage, het enige wat een beetje stoort: Cage weet meteen overal een oplossing op. Voor de rest is de film leuk, er zit aardige humor in en de effecten zijn prima. Een leuke aardige Disney film.
Lucky Jack
Prima film in tijden waar het aan fatsoenlijke avonturenfilms ontbreekt.
MNV2
- 1900 stemmen
Goed uitgewerkte avonturenfilm met een luchtig, ongecompliceerde verhaallijn dat wat overdreven overkomt, maar wel vermakkelijk is. Neem daarbij de goede casting van acteurs en je hebt een film die garant staat voor een leuk avondje films kijken.
Ralf81
Prima film in tijden waar het aan fatsoenlijke avonturenfilms ontbreekt.
Je slaat de spijker op de kop!
JellevOosterhout
Net zitten kijken
toch een heerlijke film om te zien.
Acteurs zijn erg goed en verhaal is erg origineel
vond het af en toe iets te voorspelbaar.
Masterkeeltie
heb net gekeken
hou altijd wel van dit soort films lekker ontdekken raadseltjes op lossen
leuke film en riley die de film veel humor geeft. echt prachtig
4.0 *

National Treasure: Book of Secrets
2007

Justin Bartha geeft hoopvolle update over mogelijke 'National Treasure 3': "Er is een script"

Fail Safe

Taken
Actie / Thriller, 2008

Ocean's Eleven
Misdaad / Komedie, 2001
new york cityphiladelphia, pennsylvaniariddlewashington dcschattranslationfbiexpeditionsecret societyfamily historyconstitution wall streethistorisch figuurschattenjachtarctic polar circle regionhistorical fictionkerkarchaeologistrevisionist historyarcheologybased on myths, legends or folkloreusa historyrevolutionary war aircraft carrierfather son conflictvader-zoon-relatiedecipher anxioushidden historylincoln memorialhistory and legacyfictionalized historynational archivesgeorge washingtonclue huntingarchaeologyben franklindeclaration of independencesecret historyrelic hunterhidden cluesthomas jeffersonbenjamin franklinarctic circlehistorical artifactsindependence hall