Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Hilary Duff, Oliver James en Rebecca De Mornay
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 27 januari 2005
Plot Raise Your Voice
"Don't Hold Back ...Don't Give Up."
Terri Fletcher (Hilary Duff) is een jonge meid uit een klein dorpje die maar één wens heeft: een popster worden. Tegen de zin van haar vader reist Terri naar Los Angeles om een opleiding te volgen aan een beroemde muziekschool. Daar beginnen de problemen pas goed. Als dorpsmeisje moet Terri zich staande houden in de grote stad en op school heerst vooral rivaliteit tussen de meisjes, die er allemaal van dromen om popzangeres te worden. Tot overmaat van ramp wordt Terri ook nog eens verliefd op de mooiste jongen van de school.
Teresa 'Terri' Fletcher
Sloane
Paul Fletcher
Nina Fletcher
mligtenberg
Ahum... waar staat hier dat die so-called 'kinderfilms' niet goed kunnen zijn...
Niet iedereen heeft dezelfde smaak! Enneh... als je kinderfilms slecht vind: waarom kijk je ze dan? En als je ze niet kijkt: waarom kom je dan in dit 'forum'?
KingNatCato
Don Gertus : Shut the f* up!.. please?
Alvast bedankt!
doncorleone
Kon niet uitblijven zo'n reactie natuurlijk, en, toegegeven, de term "kinderfilm" was ook wel een beetje provocerend.
Zoals ik al schreef was ik vooral erg verrast dat zo'n film in de top 25 van 2004 terecht is gekomen.
Van deze top 25's (van de verschillende jaren dus) zie ik doorgaans de meeste films wel.
De meesten zie ik (uiteindelijk) zo-wie-zo wel, omdat er al veel om te doen is geweest op de diverse festivals (wat geen garantie is voor een goede film, maar dan ben in inmiddels al wel benieuwd).
Kom ik een film tegen, in zo'n top 25, waarvan ik nog niet had gehoord, dan kijk ik even of het mij wat lijkt.
DAT doe ik dus op dit forum! (mag het?)
Doorgaans staan er goede films in die lijsten, maar, zoals je al zei, smaken verschillen.
DAAROM vond ik het opvallend om deze film tussen die andere titels te vinden (inmiddels niet meer tussen, maar ONDER, zag ik net...).
I.m.o. een erg vreemde eend in de bijt, maar ...ik moet eerlijk zijn: ik heb deze topper i.d.d. niet gezien (zoals je al suggereerde).
En dat gaat ook niet gebeuren ook, omdat ik vrijwel zeker weet dat ik dat ik het zonde van de tijd zou vinden.
Misschien zit ik er naast, en ligt het aan de vreselijk zoete tiener-film hoes (ik zeg zelf nota bene altijd tegen mijn vrienden dat ze niet op de hoes af moeten gaan, als ze een film van me komen lenen).
Misschien speelt Hillary Duff de sterren van de hemel, en misschien is het verhaal helemaal niet zo clichématig als de omschrijving doet vermoeden, en misschien......is het i.d.d. een van de beste films van 2004.
Nog even over de vreselijke dooddoener "smaken verschillen":
Natuurlijk verschillen smaken !!!. Dat weet toch iedereen.
De vraag is alleen waarom verschillen ze zo.
Mijn mening is dat je smaak ook kan ontwikkelen, dus er is hoop.
Ik zou zeggen: kijk de overige 24 films uit die top 25 ook....
Begrijp me niet verkeerd, ik heb er niets tegen als mensen genieten van tienerfilms, en daarnaast begrijp ik heel goed dat het de bedoeling is te discussiëren over films die je wel gezien hebt, maar mijn verbazing had even de overhand toen ik mijn vorige berichtje postte.
doncorleone
voor alle duidelijkheid: hanteren ze daar niet (i.t.t. moviemeter) een schaal van 1 tot 10?
Ze hanteren daar een schaal van 1 tot 10
mligtenberg
Natuurlijk verschillen smaken !!!. Dat weet toch iedereen.
De vraag is alleen waarom verschillen ze zo.
Mijn mening is dat je smaak ook kan ontwikkelen, dus er is hoop.
Ik zou zeggen: kijk de overige 24 films uit die top 25 ook....
Je uitleg komt in ieder geval niet meer zo 'bot' over als (hoe ik het)het vorige bericht (opvatte), waarop ik reageerde. Natuurlijk vind ik meidenfilms wel leuk, maar ik kijk (gelukkig) niet alleen films in dit genre, maar goed... ik heb ook een excuus: ik ben een meisje, haha!
Ik kan best begrijpen dat je misschien geen behoefte hebt om 'm te zien, maar deze film correspondeert (voor het eerst eens) niet echt met de zoetsappige dvd-hoes. Hierin gebeurt net iets meer: zij verliest bijv. iemand in haar familie in de film en het einde loopt voor haar eens niet af, zoals je zou verwachten.
Maar...het is en blijft een meidenfilm!
doncorleone
Je hoeft van mij geen excuus te hebben om van meiden films te genieten hoor!
en... je hebt middels bovenstaande berichtjes i.i.g. gehoor gegeven aan Hillary's oproep; Raise your voice
Fruitmand
Van dit soort films zijn er al 1000 in een dozijn...
half puntje voor Hilary Duff
Flipman
1000 Is misschien veel gezegd, maar dit lijkt me echt zo'n Crossroads (die van Britney Spears, dus) achtige film.
madelon25
Vind tienermovies vaak wel leuk om mee te kijken maar vond deze toch slechter als de meeste andere die ik heb gezien. 2 sterren jammer (ps twee tienermeiden met wie ik heb gekeken daarentegen vinden hem te gek)
Don Gregorio
heb samen met me kids er naar gekeken en vonden het een top film ik zelf vond hemook wel leuk van mij een 3
JustBunny
Leuke film goed verhaal.Natuurlijk weer veel zang met Hilary Duff.Voor mij 3*.
XxXDEPPFANXxX
Leuke film, komt meer muziek in voor dan ik had verwacht ik vond die meid met d'r viool heel goed!
***
niels1990
een enorme feel good movie met heel erg zielige scenes en tot nu toe de beste met Hilary Duff en dit is absoluut geen meidenfilm 4,5sterren
Don Gertus
Het blijft een treurig laag gemiddelde.
Don Gertus
In een half jaar 1,2 punt omhoog! Over 1,5 jaar staat de film eerste in de IMDb top 250.
morpheus
Dit is geen film maar een hele lange reclame voor Hilary Duff en gezien het cijfer hier op moviemeter werkt het nog ook. Ik kan dit echter niet serieus nemen na het zien van deze film met mijn kleinere zusje. Een ster voor de moeite en mischien een enkel waardig moment maar ik heb 92 minuten op een houtje moeten bijten.
moviefreak1
ik heb hem nog niet gezien ,maar ik geef hem een 10 .
(hilary duff fan) .
Sampl
Dit vond ik haar beste film tot nu toe het verhaal is mooi (sommige scenes heb ik een traantje laten lopen) vooral ook omdat ik zelf een muziek fan ben, ook hilary fan hoor, dan is er geen betere film om te kijken dan Raise your Voice
stan
ten 1e de film the perfect man die op 28 augustus bij ons in de bios is. daarna komt nog de film foodfight! komt aan het einde van dit jaar nog uit daarna is ze nog te zien in de film Material Girls die in 2006 uit zou komen die film wordt nu gefilmd. na die film is ze ook nog te zien in: Outward Blonde die is nu in production! en komt ook in 2006 uit!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Little Manhattan