Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Don Cheadle, Michael Peña en Matt Dillon
Gesproken taal: Engels, Perzisch, Spaans, Mandarijn en Koreaans
Releasedatum: 20 oktober 2005
Plot Crash
"You think you know who you are. You have no idea."
Het verhaal volgt een groep mensen van verschillende komaf in de straten van Los Angeles, terwijl hun levens elkaar kruisen. De rode draad is een moordzaak, en de rechercheur die belast is met het onderzoek.
Jean Cabot
Cameron Thayer
Anthony
Christine Thayer
patrick17
Deze film heeft heel veel indruk op mij gemaakt
de verhalen liepen goed door elkaar heen het hoogtepunt van het verhaal vond ik dat die racistische agent die vrouw uit de auto hielp en dat die man die meisje ''neerschoot''..
k weet niet hoe k sterren moet geven ( ben hier nieuw ) maar als k zou weten hoe dat moet zou ik hem 4 **** geven.
TheRisingSun
Onder de foto kun je je stem uitbrengen,bij "mijn stem" (selecteer).
Miepjuuh
Echt een hele mooie film! Komt wel een beetje moeilijk op gang door alle verhaal lijnen die door elkaar lopen. Maar het verloop van de film maakt alles zeker heel erg goed! Een zwaar onderwerp wat mooi en ontroerend gefilmd is en waar je je in iedereen kan verplaatsen.
Ook gelukkig geen hollywoodfilm waar iedereen nog lang en gelukkig leefde, maar een realistische film waar eens niet rekening gehouden is met de amerikaanse maatschappij zo mooi mogelijk af te spiegelen.
Erg goed acteerwerk, zo zie je eens een andere kant van een acteur. Vooral Sandra Bullock en Matt Dillon vond ik heel geloofwaardig spelen.
Zeker een aanrader en een 5 waard!
SiSsY bOY
Onder de foto kun je je stem uitbrengen,bij "mijn stem" (selecteer).
je moet je echter wel eerst inloggen, registreren. Anders kun je niet stemmen op moviemeter!
Cue-X
Ook niet posten....
Hahaha duidelijk
sorry on-topic..
Ik vond de film op zich goed en vermakelijk, alleen dat indrukwekkende waar veel mensen het hier over hebben had ik toch minder.
Ik had tijdens het kijken van de film steeds een beetje het gevoel alsof ik aan het kijken was naar een komedie met een serieuze tint.
Ik kan het moeilijk uitleggen, maar goed ik geef hem 3,5 *, gewoon omdat ik vind dat er betere films ontrent dit onderwerp zijn.
Redlop
Van de bedenker van Million Dollar Baby. Maar gelukkig niet zo slecht.
De overeenkomst is dat beide films heel graag niet cliché willen zijn, maar het gewoon wel zijn. Dit keer de aflevering: onverdraagzaamheid en misverstanden tussen allerlei etnische lagen in L.A met de blauwdruk van Magnolia in het achterhoofd. Af en toe best aangrijpend en spannend en zeer zeker ook goed acteerwerk. Maar vooral te uhm...pretentieus. Kan even geen andere term verzinnen. Voorlopig 3*. Nog maar een nachtje over slapen.
Zal wel oscars gaan winnen.
Tieske
Ik heb hem vandaag gezien, en ik vond het een goede film. De verchillende verhaallijnen en het einde spraken mij vooral aan. Ook werd er goed geacteerd.
4 sterren, maar eerder 4,5 dan 3,5.
Webby
Ook de muziek vond ik erg goed, met Maybe tomorrow als mooie afsluiter.
Die vond ik juist een spelbreker in de verder mooie muzikale muziekstukken die in de film te horen zijn.
Tieske
Tsja, smaken verschillen. Hoewel ik de muziek eerder in de film ook mooi vond.
Ook de muziek vond ik erg goed, met Maybe tomorrow als mooie afsluiter.
net als de film niet erger kon worden, kwam dat cliche nog om de bocht...
Redlop
Ik vind het nummer wel een waardige afsluiter van de film. Het klinkt niet slecht, muzikaal in orde maar uiteindelijk brengt het geen gevoel over. Conform de film.
otherfool
Een aardig kijkje in de melting pot die LA heet, dit drama dat zich concentreert op raciale issues. De vergelijking met Magnolia is wel enigzins treffend, al komen de karakters in Crash elkaar wel érg toevallig tegen (soms zelfs meerdere keren!). Over het algemeen redelijk geacteerd (al maken Bullock en vooral Fraser er weer een potje van), maar de soundtrack is irritant en niet elke storyline is even interessant.
De film krijgt een half sterretje extra voor de prachtige, heartstopping scene waarin het kleine meisje lijkt te worden neergeschoten, en komt daarmee op 3,5*. De huidige 57e plaats op de IMDB lijst is wel erg overdreven in mijn ogen...
gwen111
jammer dat alles zo goed eindigde, enkele doden waren wel op hun plaats geweest.
maar uiteindelijk een hele goeie film.
Doom
Deze film wou ik al een tijdje gaan bekijken en vanmorgen was het dan eindelijk zover.
Het script is natuurlijk dik in orde, als je kijkt hoe de verhalen bij elkaar komen zonder het erg voorspelbaar te maken is erg mooi. De film zet je echt wel aan het denken nadien, best aangrijpend.
De acteer prestaties waren verder dik in orde. Gewoon een heeel erg goede film die laat zien hoe het nou echt kan gaan in het leven, alles behalve een hollywood filmpje met standaard einde.
davidov
[quote] zonder het erg voorspelbaar [/qoute]
Kom op zeg, op een gegeven moment trapt de film alleen nog maar open deuren in. Ieder stukje dat je ziet weet je dat er iets moet gebeuren. De agent en de redding, de winkel eigenaar en het pistool, Sandra bullock en dat ze alleen thuis is...ik kan nog wel een tijdje doorgaan met dingen die je aan kan zien komen.
Daarnaast is alles ZO ontiegelijk overdreven. In de film heeft iedereen een vooroordeel. Iedereen die een vooroordeel heeft, heeft ook een vrij groot vooroordeel. Iedereen in deze film heeft meer "pech" dan een normaal persoon in 10 jaar. Er gaat geen 2 minuten van de film voorbij zonder dat de verhalen elkaar kruisen.
Gevolg (voor mij): De film verloor mijn interesse halverwege. Het was gewoon verwerpelijk, de film was met niks anders bezig dan indruk te maken door alles te overdrijven. Ondertussen leer geen enkel karakter echt goed kennen want na 2 minuten screentijd moet er alweer iets belachelijks gebeuren wat je maar 1x in de 10 jaar hebt, en zo een open deur creeeren om een andere verhaal lijn tegen te komen.
Nee, ik heb alles in deze film al eerder gezien en dan op een veeeel subtielere toon dan hier.
Redlop
...Ondertussen leer geen enkel karakter echt goed kennen want na 2 minuten screentijd moet er alweer iets belachelijks gebeuren wat je maar 1x in de 10 jaar hebt, en zo een open deur creeeren om een andere verhaal lijn tegen te komen.
Inderdaad bleven alle personages in hun karikatuur steken. Iets waar de screenwriter een abonnement op heeft.
Freud
Een interessante film, dat wel. Maar net als bij Million Dollar Baby verhelpt de interessantheid van het uitgangspunt niet dat de film als geheel opnieuw rotslecht is. Er zijn eigenlijk drie dingen waar ik niet tegen kan in een film: ongeloofwaardige personages, slow motion op emotionele momenten en emo-symboliek. Crash doet erg zijn best om die drie dingen zo goed mogelijk te combineren: alle personages lijken rechtstreeks uit het handboek 'hoe verzin ik een personage dat niet te moeilijk te begrijpen is maar toch interessant en liefst met een mooie evolutie doorheen de film zodat het lijkt dat we er nog iets mee willen zeggen ook' te komen, van die slow motion daar hoef ik geen tekeningetje bij te maken, en de sneeuw op het einde is maar één voorbeeld van wat ik met emo-symboliek bedoel.
Zonde wel, want tussen al dat ergerlijks zitten een aantal schitterende scenes, en het deed me ook deugd dat deze film echt iets wilde vertellen. Alleen is het allemaal zo simplistisch... Ik raad alle mensen die staan te jubelen over de taboedoorbrekendheid van deze film aan om eens LOS van Tom Naegels te lezen, een van de beste boeken die de laatste jaren uit de hersenpan van een Vlaam zijn ontsproten, en honderd keer genuanceerder en geslaagder dan dit stuk film.
Freud
Dat is me daar eigenlijk niet zo opgevallen. Als het er al inzit zal het in elk geval genuanceerder geweest zijn dan hier
firestarter33
Wat vind ik dat nou jammer dat mensen niet blanco naar een film kunnen kijken zonder geouwehoer over vergelijkingen cliche's etc.
Dat is ook nog niet makkelijk alleen ik kan dat wel.
een 4.5
Tolkienfan
Wat een heerlijke film ! 1 van de besten van dit jaar..Op dvd is ie ook schitterend.
donnie darko
ga hier waarschijnlijk morgen naar kijken en hoop dat het goed wordt,maar verwacht er wel vrij veel van.
otherfool
Op dvd is ie ook schitterend.
Als in: in de herhaling ging-ie er ook in?
Redlop
Dat is ook nog niet makkelijk alleen ik kan dat wel.
Als 'blanco' naar een film kijken inhoudt, dat je niet de lege karikaturen achter de personages ziet en je geen referenties ziet naar psychologisch beter uitgediepte films waarmee de film zichzelf graag vergelijkt...weet ik niet of je jezelf daarmee een groot compliment geeft.
davidov
blanco of niet blanco, halverwege de film kreunde en steunde ik al bij iedere scene. Zo verwerpelijk en over the top was de film.
mazdalfa
Gisteren deze film gezien in een kleine filmhuiszaal. Negen stoelen bezet en dat in de eerste week. Een beschamend resultaat voor een film als deze.
De sterke opzet zorgt ervoor dat je steeds betrokken blijft bij de film. Het acteerwerk is sterk te noemen, zelfs van Sandra Bullock die doorgaans tot aardig op mijn irritatiegrens zit. Ondanks de fragmentarische verteltrant, verlies je nimmer het zicht op het grote geheel.
De film krijgt alleen een half puntje aftrek omdat in mijn ogen de voorspelbaarheid van de karakter-twists op een bepaald moment net iets te groot werd.

The Pianist

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006

Der Untergang
Historisch / Oorlog, 2004
race politicsdochterinstaller politiefallauto ongelukracismelos angeles, californiëbigotrysocial servicescollision