Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Don Cheadle, Michael Peña en Matt Dillon
Gesproken taal: Engels, Perzisch, Spaans, Mandarijn en Koreaans
Releasedatum: 20 oktober 2005
Plot Crash
"You think you know who you are. You have no idea."
Het verhaal volgt een groep mensen van verschillende komaf in de straten van Los Angeles, terwijl hun levens elkaar kruisen. De rode draad is een moordzaak, en de rechercheur die belast is met het onderzoek.
Jean Cabot
Cameron Thayer
Anthony
Christine Thayer
moz
Leuke film, leuk in elkaar gedraaid. Maar na al die lovende berichten hier misschien toch iets tegen gevallen.
HEPEK
Hi aan alle mensen ik vond het een prachtige film het laat zien de echte problemen in de maatschapijen die nooit boven water komen , en eindlijk een hollywood film zonder americans hero's van mij krijg ie 5 +
Hi aan alle mensen
Ha fijn. Ik was al bang dat het voor iedereen behalve mij bedoeld was...
Master Blaster
Ik vond toch nog iets vaag:
die Chinees die aangereden werd (met die vluchtelingen in dat busje)
Wou hij nou die vluchtelingen helpen? of ze het land in smokkelen?
En toen die chinees in het ziekenhuis lag, kwam zijn vrouw langs en hij zegt tegen haar: ga zo vlug mogelijk het geld opnemen.........
Wat bedoelde hij daar mee?
Ik vond toch nog iets vaag:
die Chinees die aangereden werd (met die vluchtelingen in dat busje)
Wou hij nou die vluchtelingen helpen? of ze het land in smokkelen?
Wat bedoelde hij daar mee?
Tja, stel je hebt een busje vol met illegalen zitten, ze zijn nog helemaal niet verscheept, en je hebt wel je geld al gekregen, wat doe je dan ? Geld zo veilig mogelijk stellen lijkt me.
TonyB
Wat een GEWELDIGE! film. Van harte aan te bevelen, in het algemeen maar in het bijzonder voor het kabinet Balkenende. Filmavondje met z'n alle om van te leren. Ik denk dat Bush, je weet wel, die narrow-eyesited (smal-
ogende) leugenaar, die deze film niet (durft)wil zien. Dit is een HELE goede weergave van hoe de globale maatschappij van
vandaag er uit ziet. In antwoord op sommige vragen betreft
"die Chinees die aangereden werd (met die vluchtelingen in dat busje)". Hij had al het geld ontvangen in de vorm van een cheque. Wilde dat busje met al die vluchtelingen aan de straatkant aan hun lot overlaten. Werd pardoes aangereden
(evil doing wil be retaliated by evil doing) door die gasten en beland in het ziekenhuis. Die cheque gaf hij snel aan zijn vrouw om snel te cashen voordat.....zie quote van ??'onderhoud'?? Maar ze waren al verscheept vanuit het verre oosten en bijna op de plaats van bestemming, "het beloofde land". Aanschouw dat vluchteling jongetje voor het raam van die videotheek. Voor hem is n.l. de barre barre reis een groot succes gebleken. Er valt nog zo veel te vertellen maar dan kom ik
in de gevarenzone van een 'spoiler'. Deze film is Michael
Moore waardig(waar blijft hij) maar dan gespeeld, en verdraaid realistisch. Nog meer meer meer van dit soort epossen. Niks vaag die film, deze is gewoon geweldig gemaakt. Nog een keer kijken. Sandra Bullock als kwade 'rich bitch' die tot inkeer komt bij de huishoudster, tja dat weten we al. Jan Peter, hoe staat het met je normen en waarden?
gReetZ,
Tony B
Pedor
Absoluut een topfilm.
Behoorlijk goed en realistisch verhaal. Mooie scenes en prima acteerwerk.
KIJKEN!!
Goodfella
Dermate sfeervol en sterk geregisseerd dat het soms operateske drama eigenlijk perfect werkt. Een paar acteurs zijn echter net wat te licht voor een emotionele tijdbom als dit, niveautje Magnolia wordt dus net niet gehaald.
jay73
Er zitten wat aardige scenes in en goed acteerwerk, maar verder is het me echt een raadsel waarom deze zo goed scoort.
Dat gevoel had ik inderdad ook, kos. Voor het grootste deel is de film vrij aardig maar de goede bedoelingen liggen er allemaal wel heel vet op. Bovendien vond ik sommige scenes niet al te best. Met name de dialoog in de scene dat die twee donkere jongens die Chinese man onder hun wagen vinden was veel te Vincent-en-Jules-wanna-be.
Toch ben ik wel blij dat deze film gemaakt is. In een wereld waar mensen met een verschillende etnische achtergrond of een andere cultuur vooral tegenover elkaar staan in plaats van met elkaar te leven, is iedere sprank hoop op verbetering meer dan welkom. En dat heeft deze film wel te bieden, vind ik. En dat apprecieer ik wel. Blijft natuurlijk overeind dat we hier niet met een meesterwerkje te maken hebben.
jay73
En waarom wordt de film steeds vergeleken met Magnolia maar niet met Short Cuts?
Esteban
Laat ik het zeggen met de woorden van Sven De Schutter aangezien ik er net hetzelfde van vond.
"Dat deze ietwat overambitieuze film uiteindelijk maar net de prekerigheid weet te vermijden en soms te weinig subtiel vragen in ons gezicht slingert, laten we buiten beschouwing. De emotionele impact en dreigende atmosfeer van deze dappere film die nog uren nazindert, laat ons even nadenken over onze wereld van nu en morgen."
Pimpimmers
- 2051 stemmen
Eindelijk weer eens een top film gezien, heb al een week lang shit dvd's gekeken maar nu net deze film gezien en vond hem top. 5*
LeeGer
Volgens mij geeft de film vooral de spanningen tussen de verschillende culturen in amerika weer, en waarom de woede en frustratie van iedere cultuur eigenlijk ook wel weer begrijpelijk is.
Volgens mij was dat de bedoeling van de makers en dat is ook wel goed gelukt vind ik.
royj
Zeker een goede film. Een heel andere rol voor Bullock als normaal. Ik kan niet echt aangeven in wat voor een genre de film valt.
Oh ja, TonyB; Michael Moore is weer bezig met een nieuwe docu, dus daar zullen we redelijk binnenkort wel weer iets van horen, gelukkig
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Niet geniaal, maar weg erg mooi, indrukwekkend en vooral hilarischzo nu en dan. Er zitten zoveel leuke en mooie momenten in.
Bullock vind ik eigenlijk helemaal niks maar deze rol is haar op het lijf geschreven. Ster van de show is natuurlijk Tony Danza die even langs komt in de studio van die regisseur.
En dan de vele verrassingen:
- Die arme, aangereden "Chinaman" die stiekem een mensensmokkelaar blijkt. Heb er hard om gelachen
- Die twee schoffies die aan het begin heel normaal lijken en een blank/zwart discussie voeren, en dan blijken ze toch ineens doodgewone criminelen. Ook een heel leuk moment
- Het onbetaalbare gezicht van die Irakees als hij zijn pistool heeft afgevuurd
Alleen wacht je bij dit soort films, hoe verder de film vordert, onwillekeurig op de eerste dode, en steeds als je denkt dat ie komt, komt ie niet (de brandende auto, de standoff met de politie, enz.)
Ik geef 'm gewoon 5 sterren.
john constantine
Dit was echt een geweldige film. Het verhaal wat erin zat het acteerwerk, en natuurlijk de film zelf. Echt goed in elkaar gezet. in eerste instantie snapte ik er niks van maar steeds verder snapte ik er meer van. Echt prachtig gewoon, en het einde was ook goed. Alleen 1 ding snapte ik niet, toen dat meisje werd neergeschoten had ze geen een schrammetje. had dat iets met geloof te maken ofzo? Maargoed deze film is zekers een meesterwerk. Ik heb in lange tijd al heel lang niet meer zo'n goeie film gezien. Deze film is echt 5 sterren waard !!! Owja en nog iets hij komt hier, 22 september in de bioscoop. Inplaats van 20 oktober.
kantoorpikkie
Ik weet niet wat er zo boeiend is aan deze film.
Punt 1, Saai. Punt 2, Geen spanning. Punt 3, geen verhalen lijn
Er zitten goede acteurs in, voor mijn gevoel is een SLECHTE FILM.
Dus iedereen is gewaarschuwd.
Suspiria
Vooral dat scene wat op de affiche te zien is; bij mij barstten de tranen automatisch uit mijn ogen. 5+
jacksparrow
Een beetje vreemde film die wel heel pijnlijk het rasiscme van de VS blootlegt.
Was aan het eind behoorlijk onder de indruk.
Ik snap nog steeds niet wat er zo opmerkelijk is aan het hier weergegeven racistische aspect eerlijk gezegd.
jacksparrow
Opmerkelijk is de wijze waarop het wordt getoond en het onderhuidse ervan dat regelmatig aan de oppervlakte komt. Bovendien laat de film pijnlijk zien dat alle bevolkingsgroepen op basis van voorordelen en onbekendheid zich er allemaal schuldig aan maken.
tevelenco
Erg goede en aangrijpende film.
Die erg goed in elkaar zit en erg sfeervol en realistisch in beeld wordt gebracht.
Met mooi in elkaar overlopende verhaallijnen.
Waarbij je wel goed op moet blijven letten om alles goed te kunnen volgen.
Maar als je dit doet zal deze film je nog lang bij blijven, en genoeg gesprekstof opleveren.
AANRADER !
Bone*Thugs
Geweldige film...hij heeft me van begin af aan geboeit!
Luda speelde ook wel aardig rolletje.....
4* is deze film zeker waard
davidov
vandaag gezien in de sneak (wtf nu pas?) in kritereon te a'dam.
Redelijke film opzich die een sterk begin heeft en naar mate de film verloopt steeds minder zal worden.
De film bespreekt een redelijk onderwerp maar gaat daar op een moment tever in. De film wil een realistisch beeld scheppen maar maakt na een tijdje alleen maar stereotypen. Het "in elkaar schuiven van scenes" begint leuk maar ook dat heb ik na een uur wel gezien. We hebben het hier niet over scenes van 10 minuten zoals pulp fiction, maar scenes van 2 minuten, en in iedere scene is er wel een nieuwe plottwist.
Na 60 minuten kijken naar overdreven heftige en veel racisme, non stop plot twists, geen tijd om ook maar 1 character te leren kennen "want er is alweer een overval/ruzie/botsing/moord" en de scene is alweer afgelopen en we hebben weer een nieuwe verhaal lijn.
Als pulp fiction een puzzel is met 10 stukjes, waarvan je in het begin geen idee hebt hoe ze in elkaar steken (blanke stukjes) is dat leuk.
Deze film is een puzzel van 10.000 stukjes en na een tijdje heb je het idee wel begrepen en is de lol ervan af. Tot in de laatste seconde van de film is de film aanelkaar geknoopt van overdreven gebeurtenissen in onwaarschijnlijke mate. bijv: Iemand steelt dezelfde auto als jij hebt, de politie stopt je in je auto als je net een blow job krijgt, een agent zit aan je vrouw tegen haar wil, echtpaar krijgt ruzie, man heeft ruzie op de set bij werk, vrouw komt bijna om bij ongeluk, agent die aan haar zat moet haar leven redden, man word overvallen door dezelfde mensen als die andere identieke auto, komt daarbij de andere agent tegen die bij de 1e arrestatie was, etc etc etc
om te huilen zo erg hebben ze het uitgemolken....
samenvatting: leuk concept maar de film had kunnen stoppen na 60 minuten. Zelfs DAN was "het punt" als ruim 30 minuten gemaakt, zou "de grap" van de door elkaar lopende scenes allang eraf zijn, en ben je erachter dat de film zijn einde aan het rekken is, en komt de overdreven depressieve toon ook je strot uit.
grootste pluspunt: sandra bullock heeft een minieme rol.
2.5* (het idee is dan misschien "leuk" maar de film zelf is het niet)

The Pianist

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006

Der Untergang
Historisch / Oorlog, 2004
race politicsdochterinstaller politiefallauto ongelukracismelos angeles, californiëbigotrysocial servicescollision