• 9.376.105 stemmen

Met onder meer: Don Cheadle, Michael Peña en Matt Dillon

Gesproken taal: Engels, Perzisch, Spaans, Mandarijn en Koreaans

Releasedatum: 20 oktober 2005

Plot Crash

"You think you know who you are. You have no idea."

Het verhaal volgt een groep mensen van verschillende komaf in de straten van Los Angeles, terwijl hun levens elkaar kruisen. De rode draad is een moordzaak, en de rechercheur die belast is met het onderzoek.

avatar van Jampie

Jampie

Niet de superfilm die iede vindt. Beetje rommelig vindt ik. Had er meer van verw8

avatar van Waku

Waku

Crash is een goed onderhoudende film.

De diverse verhaallijnen vallen goed inelkaar en er wordt

geloofwaardig en sterk in geacteerd.Regisseur Paul Haggis douwt zijn visie (zijn kijk op op de huidige maatschappij) alleen wel heel erg door de strot.

De rode draad zijn eigenlijk de reeks van misvattingen binnen een aantal culturen.

Crash zal zeker leiden tot felle discussies.

(Genoeg gesprekstof voor 2 afleveringen Oprha)

De film zet tot nadenken en daar ging het de regisseur waarschijnlijk in eerste instantie om.

Een typische Oscar kandidaat.

Crash MOET je zien om mee te kunnen praten.

avatar van Baileys

Baileys

Geweldige film, boeiend vanaf begin tot eind. Zeer sterk verhaal. Idd Crash moet je zien!!

avatar van willbee

willbee

Meesterlijk. Gewoon het verhaal zit goed in elkaar. Deze moet je gewoon zien

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Zeer meeslepende film waar de menselijke personages hun zwartste zijde tonen zonder deprimerend te raken.

Hele mooie in elkaar gevlochten verhaallijnen en ingehouden acteerprestaties van Matt Dillon, Don Cheadle en Ryan Philippe.

Racisme als thema zonder te preken of te moraliseren.

Echt goed, gewoon. 4****

avatar van nymphedeseaux

nymphedeseaux

Deze film wil ik echt heel erg graag zien! 'k ga er zeker naar toe wanneer hij in de bioscoop draait!!!

avatar van simonman

simonman

Dag filmfans, even wil ik reageren op deze film. Het is een geweldige film om te zien echt de moeite waard. Motte: what goes around, comes around! Goed en slecht is ononlosbaar met elkaar verbonden!!

Aanrader!!!

avatar van lolsnol

lolsnol

Ik sta versteld. Dit was echt 1 van de mooiste films die ik ooit heb mogen bewonderen. Een aanrader. Drama & Actie mooi verfilmd met heerlijke muziek. 4,5

avatar van Be3F

Be3F

Erg goed en vooral erg mooi, zet je wel een beetje aan het denken, goed in beeld gebracht, goed gecast, één van de betere van dit jaar!

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Dit is een echte aanrader als je van de iets meer gecompliceerde films houdt. Het is leuk om te zien dat alle personage's in de film allemaal een soort van relatie met elkaar hebben waardoor het een soort van circkel wordt. Er zitten soms wat langdradige scene's in, maar het stoort niet echt in het verhaal.

3,5 *

Mondragon

In mijn ogen een van de beste films die ik ooit heb gezien.

Waarom ??? Omdat het pijnlijk dicht bij de realiteit komt. We hebben allemaal vooroordelen over ' andere rassen' , schelden ze uit terwijl achter ieder ras ook een persoon schuilt van vlees en bloed.

Ieder personage is te begrijpen in de film, zoals de zwarten tegen de blanken aankijken, de blanken tegen de zwarten, de blanken tegen de Aziaten en vise versa etc.

Er gebeurt een hoop in deze film, en van mij mag deze film voor iedere Oscar nominatie uitgenodigd worden.

avatar van eva80

eva80

wat een vreselijke film zeg! Ik had er wel heel wat van verwacht omdat iedereen het zo'n goede film vindt, maar dit slaat echt helemaal nergens op! Vond het echt een slechte film! Er zit ook echt geen spanning in, vooral in het begin niet! Het duurt allemaal veel te lang voor er wat gebeurd (alhoewel, er gebeurd eigenlijk helemaal niks in die film).

Het is vooral allesbehalve subtiel. Beetje 'racisme voor Dummies'.

Kijk jongens iedereen heeft zo z'n problemen hoor. En we moeten meer communiceren. ja, dat gaat echt gebeuren door deze film, wat denkt die kerel nou helemaal.

En waar Magnolia tenminste originele personages en verhaallijnen had, zit je hier soms naar een televisiefilm te kijken.

Er zitten wat aardige scenes in en goed acteerwerk, maar verder is het me echt een raadsel waarom deze zo goed scoort.

En dan vinden mensen Braveheart sentimenteel .

Visueel vooral veel sterker dan Braveheart en Magnolia. Moraal is trouwens allesbehalve zo eenzijdig als jij hem voorstelt denk ik.

Maar sentimenteel is hij zeker

Snap echt niet wat er visueel beter aan zou moeten zijn.

Wat donkere shots en belichting in L.A. of zo. Nou, geef mij dan maar Michael Mann.

Bovendien kan mij dat zo'n sneu verhaal niet echt naar grote hoogten brengen.

Haha, Mann ... nee dank U, die mag gerust in Hollywood blijven werken

Gewoon je ding niet ... dagelijkse kost voor mij, je went eraan kos

eva80 schreef:

Euh ??

Dan ben ik benieuwd wat jij wel een goede film vondt. Er komt nauwelijks een film uit met een realistisch verhaal dat zo goed in elkaar zit. Je wordt keer op keer op het verkeerde been gezet en ik herken mijzelf in de personages.

Ja...of je moet van kul films houden zoals War of the Worlds, Constantine etc. Die hebben geen verhaal maar special effects.

Maargoed......denk niet dat deze film voor niks een 8.6 op IMDB krijgt na meer dan 11.000 stemmen !!! Dat is ongehoord, en betekend dat dit een absolute topper is.

avatar van INCTRL

INCTRL

Meest slappe zoetsappige film die ik ooit heb gezien!

En wat een gezeik over negertjes die zich gediscrimineerd voelen, en alles zo simpel in elkaar gezet. Er is maar 1 die scenes door elkaar kan gooien in een film en dat is 'meester Tarantino'.

Kan direct in de budgetbak van de videotheek gegooid worden.

avatar van PoMeLo

PoMeLo

wat een goede film zeg, totaal niet verwacht. Bleef me vanaf het begin tot aan het eind boeien. Erg mooie scenes en goed acteerwerk.

avatar van INCTRL

INCTRL

Euh ??

Een 8,6 op IMDB is gebasseerd op USA stemmen die hebben daar andere issue's als wij Westerlingen blijkbaar.

M.a.w. een hoge waardering op IMDB zegt totaal NIETS over een film!

INCTRL schreef:

M.a.w. een hoge waardering op IMDB zegt totaal NIETS over een film!

Heb je misschien gelijk in , maar volgens mij is dat niet alleen van USA stemmen. Volgens mij kan iedereen over de hele wereld zich inschrijven op die site.

Bijna 6000 mensen gaven een 10. maar...over smaak valt inderdaad niet te twisten. De een houd van een Mr & Mrs Smith stijl film, de ander van Crash, Butterfly Effect of Mystic River.

Vind het eerlijk gezegd ook typisch een film die in de VS goed gewaardeerd wordt.

avatar van Wouter

Het scenario is me wat te rond en netjes. Maar heel erg goed gemaakt.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Echt een goeie en onderhoudende film

heb erg aandachtig gekeken

Was maar een klein rolletje van Sandra Bullock viel me tegen

maar toch 4*

avatar van gemaster

gemaster

Wouter schreef:
Het scenario is me wat te rond en netjes. Maar heel erg goed gemaakt.

Goed gemaakt is het zeker, maar het was me toch echt iets te sentimenteel hoor. Die scene met dat pistool en dat kleine dochtertje, komop man!
De acteerprestaties e.d., dat was allemaal dik in orde, maar ik kon me totaal niet vinden in sommige stukken. Zoals Kos al zegt: racisme voor dummies.

avatar van Wouter

gemaster schreef:
. Die scene met dat pistool en dat kleine dochtertje, komop man!

Vooral jammer dat ze de oorzaak zonodig moetsen uitleggen. Dat had iedereen allang door.

avatar van stan

stan

Ja dat was zo

Maar ik vond het wel heel goed toen dat kind zei: Je hebt je mantel niet bij je dus ik zal je beschermen (of zoiets) toen moest ik wel een beetje lachen

Op het moment dat hij die 'mantel overgeeft' aan haar weet je al dat hij neergeschoten gaat worden en dat meisje er iets mee te maken krijgt. dat kon gewoon niet uitblijven natuurlijk

gemaster schreef:

Zoals Kos al zegt: racisme voor dummies.

Als kos bedoelt dat dummies hier simpel racisme inzien geef ik je groot gelijk

avatar van demonski

demonski

mooie film en vooral die scene met dat meisjes die zogezegd wordt neergeschoten....ik had een brok in mijn keel......een dikke 4*