132.149 gebruikers | 83.258 films | 30.161 regisseurs | 3.419.449 berichten | 4.771.557 stemmen

Million Dollar Baby (2004)

Million Dollar Baby (2004)
3526 stemmen | gemiddelde 3,81
mijn stem:
Drama
132 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Hilary Swank en Morgan Freeman

De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.

Deze film staat op nummer 170 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 21:21 uur
ribas123 schreef:
ik begrijp echt niet hoe mensen deze film goed vinden....terwijl ze valt legt net iemand een krukje neer waarmee ze precies met haar hoofd op valt...TUURLIJK!!
ET bestaat ook.
Echt zeik verhaal.
Zo zie je maar weer..vrouwen moeten gewoon niet boxen...
Depri SHIT!!

Fucking best review ever, spoiler alert btw.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 23:04 uur
ribas123 schreef:
ET bestaat ook.
Echt zeik verhaal.
Zo zie je maar weer..vrouwen moeten gewoon niet boxen...
Depri SHIT!!
De ronde is afgelopen, dus zet Franky vast het krukje klaar voor haar. Dan ziet hij haar vallen en wil het krukje nog wegtrekken, maar te helaas is hij te laat.
Voortaan iets beter opletten als je een film kijkt...

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Million Dollar Baby (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Million Dollar Baby (€ 13,99)
gratis verzending

Million Dollar Baby (€ 16,99)
exclusief € 1,90 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 23:22 uur
Normaal val ik altijd in slaap bij boksfilms, maar die boksende meiden vond ik weer eens heel wat anders. Goed verhaal, goed uitgewerkt, goed geacteerd. Het einde had ik niet verwacht. Valt wel weer eens op hoe ver die Amerikanen achterlopen met een goede euthanasieregeling. Het laatste beeld was wel aardig, dat je het wegrestaurant ziet, maar net niet kunt zien of Frankie aan de teek zit.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 1:30 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het verhaal is tot de helft (tot de verlamming) voor mij heel boeiend, daarna vertraagt het enorm.
Je zou het verdieping kunnen noemen, maar ik vind het te sentimenteel en te bedacht overkomen. Het eind sleept zich voort, is te uitgerekt naar mijn zin.
Het (vrouwen) boksthema vind ik interessant, vooral de passie en het doorzettingsvermogen en de rauwe sfeer.
Clint is hier mijn favoriet, een klasse acteur!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 2:18 uur
Helaas, ik zat helemaal in het verhaal en de glory van mooi Swank, maar het einde verprutst het voor mij, wat een mistroostigheid.. en welke boodschap wil Clint dat we hieruit nog moeten destilleren? Cinematisch gezien ook vanaf dat punt geen boeiende film meer. Helaas.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 22:04 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vooraf geen idee waar deze over zou gaan, dus ik ben op goed geluk gaan kijken. Omdat het toch een behoorlijk vermakelijke film bleek te zijn, vind ik dat ik daarmee een goede keuze gemaakt heb. Ik twijfel alleen of ik de top 250 notering niet een beetje overtrokken vind. Million Dollar Baby wordt namelijk nergens écht indrukwekkend. Clint Eastwood speelt zijn typische brompottenrol met verve, maar heb ik wel eens beter gezien. Hillary Swank is de ster in dit verhaal en Morgan Freeman probeert zowaar Eastwood te imiteren.

Ik heb eigenlijk niet zo gek veel boksfilms gekeken tot nu toe, Dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Toch zijn er genoeg films die eenzelfde opbouw kennen. In ieder geval verveelt de film nergens. Het is prachtig om te zien hoe hoofdpersoon Maggie uitgroeit tot topbokser (en ook leuk dat Lucia Rijker eraan meegewerkt heeft). Natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot, maar gelukkig komt er hier en daar een goede grap voorbij. De confrontaties met mensen van buitenaf zijn van wisselend succes. De relatie tussen Maggie en haar familie is heel interessant, terwijl Clints gesprekken met de priester totaal niet van waarde zijn.

De boksscenes zijn goed geschoten en zien er intensief uit. Met name het gevecht met Lucia Rijker is erg tof. Vanaf het keerpunt slaat de film helemaal om (dubbelop, ik weet het). Het dramatische einde maakt het geheel wat vreemd. Misschien wat onwennig. eigenlijk ben ik er wel van onder de indruk geraakt. Vier sterren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 21:21 uur
Prachtige film de chemie tussen Eastwood en Swank spat van het scherm af en Freeman zet zoals altijd ook weer een mooie rol neer.

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2011, 8:53 uur
De personages die uit de familie van Hilary Swank bestaan zijn zeer slecht en ongeloofwaardig geschreven.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2011, 9:31 uur
Waarom?

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2011, 9:33 uur
De personages (de familie en die slechte/bange bokser) waren allemaal twee dimensionaal. Noem ze ook wel karikaturen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2011, 11:31 uur
Vooraf had ik geen idee wat ik kon verwahten van deze film, noch van het verhaal. de plotselinge wending in het verhaal kwam voor mij dan ook eht als plotseling en maakte indruk. Clint in de rol zoals we hem graag zien (of ik iig wel); als brompot. Hillary Swank zet hier een fenomenale rol neer. Film die indruk maakt.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 16:31 uur
Nu voor vijf Euro in de MediaMarkt op BluRay!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2011, 15:16 uur
Ik heb hem dan nu eindelijk gezien. Deze film lag al heel lang in mijn kast, maar toen ik hem in oktober voor vijf Euro op Blu Ray kon krijgen heb ik die kans dan ook direct gepakt en ik om met Edith Piaf te spreken: ik heb nergens spijt van. Prachtige film!! Eastwood levert hier dan ook zijn zoveelste parel af en ik kan alleen maar complimenten bedenken voor deze film. Erg goed geacteerd, erg mooi geschoten, erg mooi verhaal en daar bovenop prachtige, ingetogen muziek. Deze film gaat over boksen, iets wat me totaal niet aanspreekt, maar in dit geval er wel voor zorgde dat ik 132 minuten lang ademloos heb zitten kijken! Fantastisch!! 4,5 *

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2011, 0:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Meer dan een degelijk drama maar doordat het begin te duidelijk en vanzelfsprekend is en de tweede helft van de speelduur ingevuld wordt met een ziekenhuisbed zakt het totaalplaatje behoorlijk in elkaar. Natuurlijk worden er goede rollen neergezet en heeft het op technisch vlak genoeg aandacht gekregen maar een inhoudelijke onthutsing blijft jammer genoeg uitgesloten. Een ouwe rot in het vak met 'n sportschool krijgt geheel onverwachts een meisje op bezoek die graag bokser wil worden. Er wordt getraind, er worden klappen uitgedeeld en hier en daar valt er iemand bewusteloos. Allemaal niet echt bijzonder en dit hele traject kun je al voorzichtig uitstippelen ook al weet je dat er waarschijnlijk wel een wending aan gaat komen. Er zitten mooie scènes tussen maar uiteindelijk lijkt Million Dollar Baby te draaien om de injectiespuit waarbij onze Eastwood een lastige keuze moet maken.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 23:20 uur
Emotie op en top. Zeer goed !

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 0:37 uur
Niet meer dan 'gewoon redelijk'. Ik vond Clint Eastwood als brompot eigenlijk maar vervelend. Zijn rol deedt me dan ook wat denken aan die in Gran Torino. Hilary Swank is wel geniaal. Verder heeft deze film ook de pech dat het wat teveel over boksen gaat. Een onderwerp waar ik helaas niet zo veel mee heb. Toch verdiend het geheel geen onvoldoende want ik heb me vermaakt, en dat is het voornaamste.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 19:05 uur
Geweldig drama. Wat zet Swank haar rol uitstekend neer en wat kan Eastwood toch een goede brompot spelen :p Laatste uur vond ik de film een echte tranentrekker waarbij er heel wat gevoelens naar boven kwamen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 14:36 uur
O man ik kom echt veelste veel woorden te kort voor deze perfectie,
Een hele mooie Hartverscheurende Boksdrama meesterwerk van Clint Eastwood.
Bijna elke keer wanneer hij een film regisseert grijpt hij je bij de keel , maar dit keer
is het de hart ,echt prachtig dat hij boksen voor vrouwen aandacht geeft in plaats van de afgelopen jaren alleen maar mannelijke boksfilms.
De acteurs zijn gemaakt voor de rollen en ik zie in geen enkele rol van alle acteurs
die in de film hebben gespeeld ook maar een fractie foutje , normaal geef ik niet zo snel
film de volle 5 sterren ,maar dit is toch echt een van de beste films die ik heb gezien in mijn hele 21 jaar bestaan, voor mij is dit de Boks/drama film der boks films het slaat Rocky en Raging Bull

K.O.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 15:05 uur
Mooie film. Kent het eerste uur een aantal toffe bokswedstrijden, maar als het verhaal dan ineens een hele andere kant op gaat wordt het een hard en rauw drama. Met zo'n morelerende voice-over van Morgan Freeman heb ik helaas wat minder. 4*