Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Katie Holmes, Jay Mohr en Sarah Polley
Releasedatum: 23 september 1999
Plot Go
"Life begins at 3am."
Vanuit drie verschillende perspectieven zien we het verhaal van een groep Californische jongeren. Ze proberen geld te verdienen door te dealen, gebruiken zelf drugs, en gaan op stap in Las Vegas.
Ronna Martin
Burke
Mannie
Tiny
Zandkuiken
Todd: Ronna, I just gave you a favour.
Ronna: And here I thought you just gave me head.
Was het maar waar he Sarah Polley, wat cunninlingus had deze prent zeker geen kwaad gedaan. Polley ziet er hier overigens knap uit.
Leuk filmpje ook, hoewel een beetje lomp. Echt hilarisch zijn de grollen nu niet meteen en het sfeertje zit net niet goed. Iedereen trippen op aspirine, en maar lachen en doen alsof we met z'n allen complete idioten zijn!!
Maar kom, op zich is het wel mijn soort film en 'k heb er ook van genoten. 3,5 stars, baby!
Coole film.
Is een soort achtbaan ritje met redelijk tot goede acteerprestaties.
Echt een film om met je maten te kijken en die dan ook zeker niet zal tegenvallen.
mister blonde
Vooral erg wannabe en nauwelijks grappig. Erg geforceerd 'cool'.
ILDIB
Prettig film, holmes ook een een leuke rol, en vooral de brit is prachtig. Tuurlijk is het half jatwerk maar ach.
moviemafketel
- 19752 berichten
Vreemde, soms niet prettig aanvoelende film. Er wordt geprobeerd om een soort Tarantino-achtige stijl aan te houden waarbij de verhaallijnen elkaar uiteindelijk weer kruisen. Ik weet niet wat ik ermee aan moet eigenlijk. Acteerwerk is ook niet echt overtuigend. Humor komt er zelden tot niet in voor. Ik vind het gemiddelde hier ook belachelijk hoog. Zal wel iets gemist hebben.
johnhendrikos
Of ze nu wel of niet tarantino proberen na te doen en of er nu wel of niet dingen gejat zijn interesseert me niets. Want als bovenstaande zo is, dan is dat erg goed gelukt en als het niet zo is, dan is het ook erg goed gelukt. Dit is gewoon een erg goed gelukte film. super!.
Gon1234
Ik vond de werking van de xtc nogal raar overkomen. hoewel je er normaal juist helderder op wordt, werd het in de film juist weergeven als een drug waar je wazig van wordt. Dus voor mij kwam de werking van xtc verre van realistisch over. Ook waren de acteurs niet allemaal even goed.
Veel meer slechts over de film kan ik niet vertellen, want verder vond ik de film erg goed in elkaar zitten, en erg leuk om te zien! Er zit veel actie in de film, en ook aardig wat humor. Ik heb geen moment gehad waarbij de film inzakte, de film bleef mij van het begin tot aan het eind boeien!
Ik heb de film een 3,5* gegeven, maar eigenlijk verdiend de film een hoger cijfer.
4* vond ik weer iets te veel van het goede, dus uiteindelijk toch maar voor een 3,5* gekozen
Fortune
Je wordt toch niet helderder van XTC?
Gon1234
Je wordt toch niet helderder van XTC?
Juist wel. Je krijgt er veel energie van, je wordt er super happy van, en beeld en geluid worden intenser.
Fortune
Daar wordt je niet helderder van maar wakkerder.
Maar misschien dat dit een aanrader voor je is, weet niet of je em al gezien hebt Human Traffic maar daar wordt XTC gebruik op een redelijk goede manier gebracht.
Gon1234
Ikzelf ervaar zowel een helderder als een wakkerder gevoel. Ik heb het zelf nooit zo ervaart dat ik alles waziger zie worden oid.
Samen met Fear and Loathing in Las Vegas en Groove is Human Traffic toevallig ook een van de 3 films die nog op mn verlanglijstje van drugs-films staat! Ik heb al zo nu en dan ervoor gekeken op internet, maar ik heb em tot nu toe nog niet kunnen vinden helaas. Misschien dat ik em in de Mediamarkt voor een paar eurotjes mee kan nemen
Maar bedankt voor je tip iig!
Leo1954
- 2073 berichten
Heel leuk, spannend en vol met vaart. Heerlijke film, leuke acteurs en toffe muziek.
orbit
- 12092 berichten
Bijzonder amusant filmpje, dat ik uiteraard al veel langer gelee had gezien.. helaas zou mijn MoMe score bij de top10 staan als ik alles zou herinneren wat ik had gezien. Maar dit is best leuk, wel enorm Amerikaans. Daarvoor minpunten.
Number23
Leuke komedie die me sterk doet denken aan het werk van Danny Boyle. Niet alleen qua verhaal, camerawerk en montage, maar zeker ook qua muziekkeuze. Zowieso een filmpje met lekker veel vaart, leuke acteurs en absurde situaties. Vooral Fichtner, Olyphant en de mooie Polley zijn goed bezig.
funnyhow
een geslaagde film ... goede cast,, zit genoeg vaart in ...zitten grappige stukken in
ideale misdaad/ komedie film... een van de betere
Jesper187
Veel energie krijg je er na een paar keer ook niet meer van, eerder mellow, en hoe verder de avond/nacht/ochtend vordert, hoe vager. (ogen rollen weg, hallucineren e.d.)
Ik wil 't in ieder geval niet helder noemen. xD (wellicht een erg late reactie, maar toch)
jipt
Leuk!! Heb een aantal keer dubbel gelegen. Vrolijk Tarantino plot en een hoop maffe gebeurtenissen (William Fichtner
). Ook een coole sfeerschets van de 90's en goede muziek! 4*
BBarbie
Wervelende actiekomedie, waarin van alles en nog wat gebeurt maar uiteindelijk alles op zijn pootjes terechtkomt. Spannende, kolderieke en absurde momenten wisselen elkaar in rap tempo af. Vakwerk van een prima cast onder aanvoering van een pittige Sarah Polley en van regisseur Liman (The Bourne Identity).
Erg leuk.
Insignificance
Mispeer van Liman. Een scenario dat, opgedeeld in drie verhaallijntjes die elkaar weer ergens vinden, zich wel leent voor iets leuks, maar het is eigenlijk drie keer niks. Het eerste deel gaat nog enigszins. Polley staat dan weliswaar als een stijve hark te acteren, maar Olyphant maakt er iets van. De evil cat is ook even leuk.
Het slot daar is misschien wel het sterste onderdeel van de film. Vanaf het tweede deel gaat bijna alles fout, vooral via die hoogst irritante Brit. Het soort stumper waarvan je je afvraagt wie hem voor de camera heeft gezet. Dom verhaaltje daar in Vegas. Het zal allemaal wel grappig bedoeld zijn, maar het is pijnlijk onleuk.
Het derde deel is daar geen uitzondering op, al werkt die absurde wending rondom de agent wel iets beter. Het kan de film niet meer redden. Wat luchtig en cheeky zou moeten zijn, is te vaak vooral erg flauw. Idem voor de muziek, ook daar geen elan. Een filmpje dat probeert te dribbelen, maar zich overal vastloopt.
john mcclane 2
lekker wegkijkend film,,,,mooi hoe alles samen kwam.
duurt precies lang genoeg.
wat vreemde situaties.
leuke humor.
gek genoeg niet echt bekend bij het grote publiek.
net geen moderne klassieker'
maar de film heeft dat wel in zich.
sinterklaas
Heerlijk verfrissend werkje in Liman's eerdere jaren en er ook eentje is zoals ik het graag wil zien: een lekkere geflipte komedie dat het voornamelijk moet hebben van de scherpe kanten dan van die uberflauwe komedies waarin er meer geschreeuwd word dan dat er iets wordt gepresteerd.
Met Go(!) is het Liman gelukt hier een lekkere vakkundige mozaïkverhaal neer te pennen over personage's die ongewild in de drugsscene komen en waarbij het verhaal van de ene weer humoristischer verloopt dan bij de ander. Het leukste van allemaal vond ik toch wel die ene met die 3 jongeren, met vooral die asociale Engelsman Simon, die werkelijk aan alle kanten de rol steelt en hier gaat het er ook lekker geflipt, maf en gelikt aan toe en mogen de roadmovie-tinten ook hier en daar om de hoek kijken. De andere 2 verhalen zijn echter iets minder vrolijk, en dat vondt ik nog het meest unieke aan deze film.
Acteurs zijn voor mij nog vrij onbekend, maar Timothy Olyphant zet in iedergeval een erg apparte rol neer als een relatief creatieve drugsdealer. Ook die sullige vriend van Ronna was hillarisch en uiteraard, Simon steelt, zoals ik hierboven al zei, de show. En uiteraard zat er ook een fenomenale soundtrack aan te komen hier.
Erg genoten! Mooi voorafje voordat Liman met peperdure blockbusters op de proppen kwam.
Passiebloempje
Ik vind dat het wat slapjes begon, maar dat werd uiteindelijk meer dan goed gemaakt.
Sex, drugs and rock 'n roll, my kind of movie!
Passiebloempje
Als het een goede pil is dan kan het zeker deze werking hebben, geloof mij.
gauke
De samenhang van de knotsgekke verhalen van tieners, die gelijktijdig plaatsvonden, op een willekeurige dag, was duidelijk, hoewel de uitgangspunten verschillend waren. De productie deed aan 'Pulp Fiction' denken, maar ik vond 'm te pretentieus en irritant, de humor sprak me niet aan en alles bleef teveel in het luchtledige hangen.
Rickyman
Jawel, ik vond dit wel een geinig gemaakt filmpje zoals bijv 11:14 (2003).
Zeer vermakelijke misdaadverhaaltjes met een fijn tempo, een uitstekende cast met leuke rollen, soms behoorlijk grof maar ook heerlijke humor.
Ted Kerkjes
Wel een heel aardige film.
Het concept van een verhaal vertellen vanuit drie perspectieven sprak mij wel aan. Het nadeel is wel dat het dan gauw de neiging heeft om niet goed één geheel te vormen. En dat gebeurde bij deze film.
De acteerprestaties vond ik prima. De muziekkeuze vond ik matig, om heel eerlijk te zijn.
Toen ik de film zag, wist ik aanvankelijk niet wat ik moest verwachten. De omschrijving was "komedie", maar het leek de eerste twintig minuten weinig op een komedie. Het was een goede misdaad/drama, maar als komedie niet geslaagd. Echter toen er een aantal grappen passeerden, werd het was komischer, wat ik eerlijk gezegd vrij jammer vond.
Het tweede deel was duidelijk een komedie. Echter was het grootste deel een ''doldwaze achtervolging'', wat mij nou niet bepaald echt aansprak. De hoofdfiguren waren nogal overdreven. Ik vond ze wel geestig, moet ik zeggen, maar wel alleen geestig voor eventjes. Het is goed dat ze niet heel vaak in de film voorkwamen. Dan waren ze niet meer leuk geweest. Dit deel was duidelijk een komedie.
Het derde deel was slechter dan het eerste, maar beter dan het tweede. Het was wel weer duidelijk komisch, maar deze humor was toch wat subtieler, en de hoofdpersonen waren wat minder karikaturen.
Al met al een goede film. Het grootste probleem vond ik de identiteitscrisis waaraan deze film leek te lijden: in het eerste deel leek de film niet zo goed weten of het een drama of een komedie was, vervolgens in het tweede deel ging het volledig los met een stuurloze achtervolging die afkomstig leek te zijn uit een flauwe roadmovie en tot slot in het derde deel wist de film ongeveer de goede dosering te gebruiken tussen komedie en drama.
3,5 sterren vind ik zelf toch wat weinig, maar 4,0 sterren vind ik weer te veel.... Een naar beneden afgeronde 3,8.
notsub
Go is best een aardige film. Met Pulp Fiction als bekendste voorbeeld zijn er in dit genre zeker veel sterkere films te vinden. Go komt regelmatig toch wat clichématig om de hoek kijken, al zitten er ook best geinige momenten in. De vaart blijft er de gehele film lekker in en de kleurrijke personages zijn best het bekijken waard. Toch mist er duidelijk wat aan impact op het acteervlak om echt indruk achter te laten.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

October Sky
Biografie / Drama, 1999

Menace II Society
Misdaad / Drama, 1993
ecstasydrugsdealerrave feestjeclubbing marihuanadrug dealinglos angeles, californiëlas vegasdrugslhbthigh bisexual mangrocery storemultiple storylinesmultiple perspectivesnarcotics kerstmisfamous actor homo themachristmas eve