Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Katie Holmes, Jay Mohr en Sarah Polley
Releasedatum: 23 september 1999
Plot Go
"Life begins at 3am."
Vanuit drie verschillende perspectieven zien we het verhaal van een groep Californische jongeren. Ze proberen geld te verdienen door te dealen, gebruiken zelf drugs, en gaan op stap in Las Vegas.
Ronna Martin
Burke
Mannie
Tiny
yorrick
Toegegeven, ik ben deze film gaan kijken (al weer een paar jaar geleden) vanwege het 'homosuele' element. Maar ik wil nu nog wel even kwijt dat ik blij verrast was door dit blijspel. De omstandigheden waren ideaal voor deze film: Het kleinste zaaltje van de Catharijne bioscoop in Utrecht, en dus omringd door veel leren jassen, gouden kettingen, blote navels en hoge hakken.
Geen idee wat de idee is achter deze film, maar ik heb me prima vermaakt met de belevenissen op een dag van de hoofdpersonen (gebrek aan een eigen leven?). De opbouw van het verhaal houdt je aandacht goed vast, de humor is weergaloos, en een flinke dosis Americana doet de rest.
EmDee
yorrick
Tja, Ik ben niet gefrusteerd of zo, maar wanneer een soapie als Scott Wolf een homoseksueel karakter gaat spelen, wil dat voor mij nog wel eens reden zijn een film te gaan bekijken. Zo vaak komt het niet voor dat een bekende acteur een 'normale' homo speelt, want "O, wat is het slecht voor hun carriere".
D'r zou zelfs een deleted vrij-scene op de dvd staan met Scott Wolf en Jay Mohr, maar dat was niet zo (OK, ik geef toe, ik ben wel gefrusteerd
Voor het geval je het echt niet wist: 'Homosueel' is een wat cabareteske verbastering van 'homoseksueel'. Ik denk voor het eerst gebruikt door Robert Long in het lied 'Die fijne Jordaan' (inderdaad: de bekende melodie, maar zeker niet de bekende tekst).
titan
Inderdaad, kijk maar eens naar de documentaire "the celluloid closet" die daar grotendeels over gaat.
Enneh..wat mij betreft mag Matt Damon nog wel eens een homosexueel spelen
yorrick
Tja, we zullen het nu even moeten doen met John Malkovich. Damon was vast niet 'old, wise en talented' genoeg.
Yak
Leuke film, die echter met zo'n gigantische valse start begon dat ik 'm bijna na 20 minuten had afgezet (de hele mislukte drugsdeal van Ronna, waarbij ze XTC-pillen over de grond uitstrooit, door de wc spoelt (why?!), en later aan haar slikkende metgezel vraagt hoe die pillen eruit zagen - ik was bang dat de hele film vol met van dit soort plotholes zou gaan zitten). De rest van de film maakte het op overtuigende wijze goed, met geweldig acteerwerk, leuke vondsten en een uiteindelijk toch prima afgetimmerd plot. De vertelstijl past perfect bij de verhalen die verteld worden, en het tomeloze enthousiasme wat uit zo'n beetje elke scène knalt werkt echt aanstekelijk. 4 sterren.
Het gevoel wat ik aan deze film overhield was trouwens erg vergelijkbaar met 'Love and other catastrophes', hoewel de films inhoudelijk behoorlijk verschillen.
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik verwachtte er niet al te veel van, maar uiteindelijk sleept deze rolprent toch nog ***1/2 in de wacht. Heel aardig verzonnen en uitgewerkt en een aanstekelijke portie humor.
plofke
Heel mooi zoals de regiseur hier te werk is gegaan.
Om steeds terug te gaan naar het moment dat iedereen elkaar verliet en toch allemaal met vrijwel het zelfde bezig waren.
Zeer leuk gedaan vermakkelijke film.
empirekees
Aardige film, werd veel te laat interessant. Het uitgangspunt van het verhaal zit veel meer in maar is helaas niet goed uitgewerkt. De vorige van Doug 'Swingers' vond ik meer meelevend, misschien wel door de muziek, maarja dat maakt de film niet beter......3* voor deze.
Saving Pvt. Pyle
Waarom Ronna de pillen door de WC spoelt? Omdat ze door heeft dat ze er ingeluisd wordt door die politieagent en die 2 acteurs. Als ze de pillen nog in bezit zou hebben, zou ze opgepakt worden. (Ze 'strooide' ook niet de pillen over de grond. Ze kreeg het potje niet open, ze zette teveel kracht en daardoor vlogen de pillen overal naar toe.)
Die pillen is ze dus kwijt, maar ze wilt haar 200 dollar terug. Daardoor verzint ze een of ander verhaaltje dat de deal niet doorging. Dus ruilde ze de neppillen weer in voor die 200 dollar.
Heb ik het zo goed uitgelegd? Leuke film trouwens. ***
MarkFish
Vet relaxede film man. Snel, grappig en met coole karakters. Als die gast (onder invloed) denkt dat die kat tegen hem praat en in die winkel staat met die cassiere. Vet lachen. En die drugsdealer, timothy oliphant geloof ik speelt ook erg cool.
bijna vier sterren
Beetje lauwe flauwe film, met enkele leuke scenes, geinige vondsten, maar al bij al toch maar een beetje gewoontjes. Voor een druggie film is hij wel heel mak, voor een puur komische film ook, en de zwarte humor die er dan al in zat was ook maar van een bedenkelijk niveau. Deze film lijkt me nog best te omschrijven als een verdunde combo van Pulp Fiction, Very Bad Things en Trainspotting. Beetje alles en beetje niks.
Zodoende kom ik op 1.5* uit, met nog een 0.5* voor de scene waar het meisje voor de eerste keer omvergereden wordt. Leuk hoe plots de perspectieven totaal verschuiven, in amper 10 seconden.
2* dus, voor een film die niet onaardig is, maar daar is alles dan ook mee gezegd.
PS: wat een flauwe ravescenes trouwens. Georganiseerd door Disney of zo ?
jassonn
Het is niet makkelijk om deze film op de site te vinden als je minimaal 4 letters moet intikken voor een zoek opdracht.
Hoe dan ook, ik vind het een zeer geslaagde film waarin de humor echt cool is,het verhaal een erg hoog tempo heeft wat er voor zorgt dat hij nergens saai wordt.Daarnaast was de jonge cast goed bezig,vooral die engelse. 4*
Bloompje
Ik vond dit ook een erg geslaagd filmpje. goeie soundtrack, goeie acteurs, leuke sfeer.
een 4*
**PrinCeSs L **
Dit is echt een erg leuke film.Leuk snel verhaal en erg goed acteerwerk.Heb hem echt al een paar keer gezien en hij blijft goed.Zitten erg grappige scene's in vooral dat dansstukje in die supermarkt,geweldig gewoon. In 1 woord: AANRADER!!!!
Clueless Dork
Inderdaad een leuke film. Morgen even zien offie bij de FRS ligt.
4 Sterren
Poisonthewell
Leuk leuk leuk. De zoveelste Pulp Fiction rip off (een tiener versie ditmaal), maar dat mag de pret niet drukken. 4*
WiLL
mmm ik heb blijkbaar toch iets gemist toen ik hem een jaartje terug eens zag.
De film deed mij weinig en ik vond de acteurs ook een beetje zwak. Bepaalde scenes vond ik ook beetje slechte kopie uit Pulp Fiction. Ik viel er ergens in het midden in en er is niet veel blijven hangen (dat zegt bij mij meestal weinig goeds over een film), zal om die reden nog maar even niet stemmen.
Lotteke
Coole film! Pulp Fiction for teens!! Niks mis mee, aardige cast, leuk en vermakelijk om te zien!
lngrid
Kan iemand mij het eind vertellen? Dat heb ik namelijk gemist. Ik heb gezien tot ze met 'n heel clubje bij Simon de drugsdealer zitten en hoe-heet-ie een kruis op z'n arm had gezet waar hij in geschoten zou worden. Hoe loopt dat af? En met Ronna?
Martin Van K
Vrij leuke film, vond ik toch. Inderdaad wel veel nagedaan van andere films: pulp fiction, maar ook lock, stock and two smoking barrels. Maar al bij al, een leuke, ontspannende film, waarbij je regelmatig eens goed kunt lachen!
sn@ke
- 2077 berichten
Go
*** 1/2
Vlotte jongeren-komedie met de nodige vaart en humor. Het eerste verhaal zorgt voor een maar matig begin maar go wordt alsmaar leuker en aangenamer. De Las Vegas trip van Simon en z'n maten is hilarisch te noemen. Verschillende verhalen die samenkomen , het zal nooit echt m'n ding zijn , maar hier pakt dat concept toch vrij goed uit. Het acteerwerk is goed.
Pindakaas
mensen die dit een slechte film noemen
hebben het heel erg mis
ik weet nog dat in die tijd d eVeronica magazine hem keihard afkraakte en toen snatch uitkwam gelijk
complimentjes geven e ris niet echt een groot
verschil tussen snatch en Go
Go is meer teenagers en jah beeld is dan wat anders
dan snatch en misschien zien ze e rminder stoer uit de karakters van snatch Go verdiend voor mij net als snatch een 4***

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

October Sky
Biografie / Drama, 1999

Menace II Society
Misdaad / Drama, 1993
ecstasydrugsdealerrave feestjeclubbing marihuanadrug dealinglos angeles, californiëlas vegasdrugslhbthigh bisexual mangrocery storemultiple storylinesmultiple perspectivesnarcotics kerstmisfamous actor homo themachristmas eve