Genre: Animatie / Komedie
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Over the Hedge
"Get over it."
De ondeugende en mondige wasbeer R.J. (Willis) komt terecht in een bos bij andere dieren die leven onder ouderwetse omstandigheden. R.J raakt echter gefascineerd door de leefwereld voorbij de heg aan de rand van dat bos en probeert er zijn eigen logica op toe te passen bij het observeren ervan. Iedereen raakt aangemoedigd door hem en samen doen ze verwoede pogingen 'de buitenwijk' binnen te dringen. Dit lukt redelijk. Maar om de finale klapper te maken en een grote lading voedsel te stelen moeten ze veel risico's nemen..
- IMDb (6,7 / 201139)
- Trailer (YouTube)
- Over the Hedge (BoekMeter)
- Over the Hedge (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Gladys (stemrol)
Lou (stemrol)
Penny (stemrol)
sarara
Toffe film! Goed gelachen met de schattige, grappige beestjes! Vooral de eekhoorn Zappie was de max! Ik vond alleen dat hij zo snel gedaan was! Toch wel 4 sterren waard!
wasbeer
ik vind alleen jammer dat de dieren daar niet echt zijn ik bedoel dat ik ze echt kon gaan aanraken en zo de meeste tekenfilms
FillumGek
Vond hem echt heel leuk. Precies van wat ik er van had verwacht. De eekhoorn is erg grappig en ik vond de film nergens vervelen. Dat de grappen al in andere animaties zijn gebruikt kon me op het moment van kijken weinig schelen. Absolute meevaller.
SmuttWars
De animaties zijn mooi, maar mist de scherpe humor die ik gewend ben bij dit soort tekenfilms...
***
TjitseV
Geweldig gelachen tijdens deze film, dat is dan ook de enige reden om deze film te kijken, maar daarvoor is hij uiterst geschikt!
queenie
van de week in de bios gezien met dochtertje en het was een leuke film. Mooi gemaakt vooral de insectenverdelger. Beestjes zien er erg leuk uit op het grote scherm. 4*
Anakin01
Het was wel een aardige film maar kan niet het niveau halen van ice age en shrek. Komt vooral omdat de karakters nogal saai waren, op de eekhoorn na dan

Verder dat bedrijfs introotje (weet ff niet meer welk bedrijf, iets van THQ) wat altijd zo een hard geluid heeft wordt nog ff extra duidelijk in de film gezet met die tv in dat huis;)
RicoNC
Grappigste Animatie film die ik heb gezien!!!
echt lachen lachen lachen!!!!
top middag in de bios!!!
4 STERREN!!!
Toch wel een leuke film. Na de mindere Madagascar, Shark Tale, Home on the range en andere missers, is het wel leuk om nog eens een leuke tekenfilm te zien. Ik denk wel dat hij een tweede keer minder gaat zijn. De film moet het vooral hebben van de korte grapjes tussendoor. Zeker een aanrader voor liefhebbers van het genre.
Drishti
Mense die 't gezien hebben, reageer op dit -->Weet iemand wat die Hammy precies zegt als RJ dat koekje weggooit? Iets van: I dida' lika' cookie ofzo? Mail 't me plz //Drishti End.
Leuke film, nog grappiger dan mijn verwachtingen..
Toch wel 3,5 *
Dark_Pigeon
Erg gelachen gisteravond, wat is ie leuk! enorm veel insider jokes (rosebud) en het volledig voor schut zetten van hoe de maatschapij nu in elkaar steekt. Een aanrader, zeker voor diegene die wat beter bekend zijn met films zodat je kunt lachen om de zeeeer herkenbare stukken, maar ook leuk voor de kleinere onder ons.. want wat is er nou leuker dan een ADHD Eekhoorn die caffeine drinkt?!
da JennA
Wederom geweldige animatiefilm, vooral de eekhoorn tijdens zijn caffeine-rush die in slow-motion uitgebeeld wordt
Wladmir
Leuke film, heb hem in de bios gezien. Er zaten echt vet komische stukjes tussen en de animaties waren mooi gemaakt. 4,0 voor deze.
Riel
Erg leuke film en mooi gemaakt!
De bios in sittard testte met deze film hun nieuwe, digitale projector...
Wat een beeld!
Sanderkeuh
Een simpel, maar origineel verhaal dat mooi in beeld gebracht wordt.
Grappige personage's, goede dialogen en mooi gemaakt.
Een minpuntje vind ik dat de film, hoewel hij niet lang duurt, soms toch langdradig lijkt, omdat er veel hetzelfde gebeurt.
Ravenstein
Een leuke film met een paar grappige momenten (vooral de rush van Hammy in slow-motion! Oh, en ook die uitspraak van Tiger niet vergeten: "This face was bred for Beauty") maar spijtig genoeg moest ik telkens weer denken aan het hoge niveau van oa Monsters Inc, Ice Age en de Shrek-films en daarmee kan Over The Hedge zich spijtig niet meten.
Maar er is weinig verkeerd met deze CGI-film en hij is in staat om probleemloos te zorgen voor 83 minuten vertier.
dollz
Ik vond het een hele leuke film vooral die dieren erg grappig en leuk dieren ze zagen er echt leuk uit goed bedacht.
Lekker etterbakkerig snoep en eten jatten bij de mensen.
vond het wasbeertje erg grappig en de eekhoorn ook.
ik ben naar de engelse versie geweest want die vond ik wel het leukst, tekenfilm met gevoel voor humor.
zeker een 5,0 waard
katoheyvaert
Ik wou hem eerst niet gaan zien , Omdat het mij zo'n typische nieuwe onnodige tekenfilm leek !
Maar ik was verrast het is echt een leuke grappige maar toch moeilijke film voor kleine kindjes !!
Ze snappen de humor zeker en vast niet..
Daarom een 2.0
Yphygenia
Ik had meer van deze film verwacht. Er zaten wat grappige momenten in, maar over het algemeen vond ik hem vrij saai. Misschien leuker voor kleine kinderen.
Toch een 3,0
fluppebxl
Ik vond 'm wel leuk, maar toch had ik er meer van verwacht. Heeft z'n grappige momenten, maar kan toch niet tippen aan Shrek of Ice Age. 3,0*
daanos;
heerlijke film, echt mooi
super goed geanimeerd.. een toppertje weer
Jordy
"Of course, 'cause that's what families do. They look out for each other... "
AAAARRGGHHHHHHHH waarom toch altijd weer die verschrikkelijke family message in dit soort films.
Verder wel okee.
Captain Pervert
Eindelijk weer eens een echt goede, grappige animatiefilm sinds Shrek 2.
Onbetwist het moment waarop ik het hardst gelachen heb, is wanneer ze TV zitten te kijken en je hoort Dr. Phil met zijn typische accent zeggen: "you gotta say to yourself that you're a scumbag. I'm a scumbag". En dan: "is that man really a doctor, mommy?" Hahaha!!
4 sterren.

The Plague Dogs
Animatie / Avontuur, 1982

The Iron Giant
Familie / Animatie, 1999
squirreleating and drinking gardengrizzly bearentrapmentsuburbian idyll garbagewoudturtlehiding in a garbage containerracoon computer animatievoorstaddierwhimsicalcartoon turtle