Immortel (ad Vitam) (2004)
Genre: Thriller / Sciencefiction
Alternatieve titels: Immortals / Immortal / Immortal (Ad Vitam)
Frankrijk / Italië / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Enki Bilal
Met onder meer: Linda Hardy, Thomas Kretschmann en Charlotte Rampling
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 2 december 2004
Plot Immortel (ad Vitam)
New York, 2095. De stad New York bestaat uit drie verschillende niveaus. In deze metropool arriveert de Egyptische god Horus, die de Melkweg heeft doorkruist om een uitverkoren vrouw te vinden, de blauwharige Jill. Alleen zo kan hij zijn eigen onsterfelijkheid behouden. Horus neemt een menselijke gedaante aan en probeert Jill voor zich te winnen. Horus moet haast maken, want New York stevent af op de Apocalyps: criminaliteit en geweld heersen in de onderste lagen van de stad, mutanten mengen zich onder de bevolking en een seriemoordenaar maakt het derde niveau van de stad onveilig...
Jill
Lily Liang
Checker
Jack Turner
Minority_Check
de animatie was erg slecht vond ik
de egyptische goden zagen vooral slecht uit
ik had er toch ietsje meer van verwacht
maar hij was goed zo maar het had beter gekund
pink_roosje
Goede film, mooi verhaal, had hem gekocht omdat ik een egypte fan ben en in deze film komen de goden wel erg slecht naar voren maar wel geweldig 3,5*
valerio2003
niet echt een goede film,ik snap er niets van alhoewel de beelden wel mooi waren 2*
ewalk
Oh help, de Groningenclan heeft nog steeds vertrouwen in deze veredelde pixelpap. Gratis stripboek bij een bioscoopkaartje?
Wat is er mis met de Groningen clan?
Groningen rules!
Enki Bilal (Een dorpje ging uit vliegen)heeft een mooie stijl en die komt goed terug in de film. Was hij ook niet de persoon die verantwoordelijk was voor de stijl in de Fifth Elementh? Of was dat Moebius?
ewalk
Dat was Moebius!
Thanks! Moebius heeft volgens mij ook lt. Blueberry getekend onder een andere alias.
veron35
Ik vond dat de animatie mensen helemaal niet realistisch over kwamen. Echte en neppe mensen door elkaar heen is echt vaag. Dan kun je maar beter wat meer mensen gebruiken. Ook vervelend dat de spraak en de lippen van de geanimeerde figuren niet gelijk liepen. Wel een leuk verhaal en de decors waren ook schitterend. Acteerwerk was ook lang niet slecht. En goede humor.
Mar10e
Wat een gemiste kans ... Heb hem helemaal uitgekeken, en dat was niet makkelijk
Ten eerste lijkt het of echt álle aandacht is uitgegaan naar de special effects, want het verhaaltje was flinterdun en niet eens fatsoenlijk uitgewerkt. Het ging niet echt ergens over, ik vroeg me een beetje af waar ik nou eigenlijk naar zat te kijken, los van de special effects.
De decors zijn schitterend maar de effects vallen wel een beetje tegen; bewegingen zijn niet soepel en (iets wat mij behoorlijk irriteerde) de mondbewegingen waren niet synchroon met de tekst.
Kortom: meer een showcase om te laten zien wat al wel kan met special effects, maar zeker ook wat blijkbaar nog niet kan.
Jammer dat er geen goed verhaal in de film zat.
Ik geef 1,5* voor de moeite.
jimbo79
vond hem helemaal niet slecht het verhaal wordt wel rommelig verteld en er wordt zwak in geakteerd maar de film was fascinerend en origineel en ik vond de decors geweldig
geen klassieker maar voor de sf fan toch wel een goede film
kinjutsu
Laag gemiddelde, ik vond het een mooie, mysterieuze en onderhoudende film.
EDIT: Egyptische mythologie
Catscan
Deze staat in mijn top 10 van domste films ooit.
Wat een bagger, en dan druk ik me nog zachtjes uit!
Slecht gemaakt, en geacteerd.
Echt special effects om van te huilen!!!
MovieEter
Vage film... had wel 'iets', al weet ik niet precies wat. Eigenlijk kon ik er geen touw aan vast kopen en aan hun blik te zien geldt dat ook voor de acteurs. Visueel zowel knullig als imponerend.
Schiedammer
Een hele aparte film met een beetje een warrig verhaal. Ik vond de film zeker wel apart gefilmd maar ik had er toch veel meer van verwacht. Ik had het idee dat ik naar een lange videoclip aan het kijken was. Beeldkwaliteit dvd was hoog evenals het geluid en dan vooral de dts track. Maar ik kom helaas niet hoger dan 2,5* en dat heeft allemaal te maken dat alles een beetje warrig is en je echt geen idee hebt waar je naar aan het kijken bent.
Pannenkoek
Geen geweldige film ... een afrader.
In New York, wat is verandert in een testlab en waar een medisch bedrijf de scepter zwaait, moet een Egyptische god (met havikshoofd) zich binnen 7 dagen voortplanten met een blauwe vrouw (met nieuw lichaam van 3 maanden oud) die speciaal hiervoor uit een buitenaardse kubus komt die in Central Park geparkeerd staat. Een z.g.n. historische rebel ontsnapt uit de gevangenis (helaas komt zijn heldendom totaal niet over) [spoiler[en de Egyptische vogel neemt zijn lichaam in bezit. Hij paart een aantal keer met het blauwe meisje, waarbij hij ondertussen wordt opgejaagd door 2 nooit gevaarlijke ongeloofwaardige monsters.
Veel losse scenes die geen drol aan het verhaal toevoegen en slechts 4? acteurs in deze film, waarbij alleen het blauwe meisje (Linda Hardy, ooit Miss World) iets toevoegd. De rest van de acteurs is bagger, net als de hele film trouwens.
Jack_Frost
Wat een rare film zeg. Volgens mij had ie wel een aardig budget. Maar echt, wat vloekte die echte mensen met die aimatiefiguren. Het hele verhaal sloeg nergens op, en van die rare dingen die gezegd werden die niemand begreep!
Anatolia
En ik blijf het onderschat vinden. Ik zou het eigenlijk een keer moeten herzien, maar voor zover ik me kan herinneren neemt de film zich duidelijk niet al te serieus en met dat in het achterhoofd is het gewoon genieten van een aparte, visueel mooie kijk in de toekomst.
Stinkyweasel
Een soort Fifth Element maar dan met een wazig pretentieus arty-farty kantje. Volledig wat ik er van verwachte eigenlijk want ik ken de strips van meneer Bilal al langer. Alleen maakt de intrigerende tekenstijl, die toch wel moeilijk te vertalen is naar het doek, daarin veel goed.
Mischien daarom de (opzettelijk?) gebrekkige animatiestijl. Weetnie. In ieder geval stoorde deze mij op geen enkel moment.
Conclusie: naar alle verwachtingen flauwe film. Leuk voor als je de strips kent.
Halcyon
Fusie tussen film en animatie miste volledig z'n effect. Na 10 minuten afgezet, kon het niet langer aanzien...
Silvanx
Sterk ondergewaardeerde film, zeer origineel! De film zou geen humor bevatten. De film als geheel had zeker humor en nam zichzelf niet al te serieus. De film heeft een erg mooie sfeer en de details zijn echt mooi. Zoals bijvoorbeeld een blauwe gekko die wegschiet en zit vol leuke vondsten. De film is misschien niet zo toegankelijk maar heeft zeker een diepere laag.
Enige minpuntjes zijn dat animatie figuren wat houterig zijn en het verhaal had wat meer uitgediept kunnen worden.
kaydegreef
Echt een slechte én saaie film!
De Special effects waren goed, acteerprestaties waren ook goed. Ook de eerste 10-15 minuten van de film waren geweldig.
Maar daarna werd het alleen maar slechter en slechter. Geen actie, een saai verhaal,...
Jan W
Mooi hoe meningen kunnen verschillen. Himmelhoch Jautzend of Zum Tode betrübt (ofzo
De film geeft de sfeer van de stripboeken van Bilal goed weer. Ook het duistere verhaal en de donkere sfeer van NY dragen daar aan bij. De animaties vond ik erg verrassend en eigenlijk wel heel apart gevonden. De twee hoofdrolspelers doen hun best en leiden niet af van de film.
Ik geef 3* maar dat kan zomaar wat meer worden. Wel een film waar je over blijft nadenken.
O ja, voor 2 euri te koop bij de FRS.
Leno
Onevenwichtige film welke zeker goede kanten heeft, maar toch niet echt weet te overtuigen. De regisseur laat zijn fantasie de vrij loop, wat soms prachtige en sfeervolle beelden oplevert, maar soms ook slechte cgi. Het verhaal is flinterdun en de dialogen erg matig.
De regisseur concentreert zich duidelijke hoofdzakelijk op het visuele gedeelte, welke dan ook wel een opvallende (doch niet geheel geslaagde) film oplevert.
funland
Heb hem na 30 minuten uitgezet.Wat een waardeloze film.2*
Ik had het nog wel wat langer volgehouden... Maar het scheelde ook niet veel
. Eén uur en deze levenloze k*t film werd me te veel. Het feit dat ze real life en animatie mixte vond ik al nergens op trekken. Een waardeloze film. Maar omdat ik slechtere films heb gezien: 2 *
Semsoethot
Helaas is de film niet goed te volgen als je niet eerst de stripboeken hebt gelezen waar de film op is gebaseerd. Enerzijds is het gebruiken van CGC's een goede manier om vreemde types neer te zetten voor een redelijke prijs, maar de ware acteurs springen er dan wel heel erg uit. De beelden van NY zijn fraai, de muziek passend. Kortom enigszins onevenwichtig, maar voor 2 euries toch een goede aankoop.
powerman
In deze science fiction (voor het grootste gedeelte animatie) die zich afspeelt in het jaar 2095 veschijnt boven New York een zwevende piramide.
Hierin zetelt de God Horus die door de andere goden is verbannen en een week de tijd krijgt om op aarde door te brengen. Om zich onstervelijk te maken wil hij zich voortplanten met de blauwharige Jill, daarvoor gebruikt hij echter het lichaam van Nicopol.
De animatie's in deze film zijn nog wel een beetje houterig, maar als je daar door heen kijkt is het een mooi gemaakte film. Weer een paar stripverhalen die tot leven zijn gekomen.
Recow
Het enige wat ik interessant vond was het verhaal van de Egyptische god Horus, anders had ik hem echt niet uitgekeken. HEt einde viel me ook erg tegen. 2*
ElPlaga loco
Ik kende deze film niet maar kocht hem omdat ik het hoesje er wel special uit vond zien. Dikke film hoor, geef hem gewoon 5 sterren.
De animaties zyn niet zo, maar het is een ouwe film toch?! Horus is de man en Nikopol ook. De omgevingen zyn echt mooi en hoe die dat met z'n been doet,.. geweldig. De vibe van deze film word wat my betreft goed overgebracht.
Futuristic city, mutants, chick met blauw haar, horus en nog meer egyptische shit..
Sounds pretty awesom to me.
Kingart
Voor een film uit 2004 vond ik het wel apart.
Genoeg in ieder geval om de film af te kijken

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime