• 9.377.126 stemmen

Immortel (ad Vitam) (2004)

Thriller / Sciencefiction | 103 minuten

Genre: Thriller / Sciencefiction

Alternatieve titels: Immortals / Immortal / Immortal (Ad Vitam)

Oorsprong: Frankrijk / Italië / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Enki Bilal

Met onder meer: Linda Hardy, Thomas Kretschmann en Charlotte Rampling

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 2 december 2004

Plot Immortel (ad Vitam)

New York, 2095. De stad New York bestaat uit drie verschillende niveaus. In deze metropool arriveert de Egyptische god Horus, die de Melkweg heeft doorkruist om een uitverkoren vrouw te vinden, de blauwharige Jill. Alleen zo kan hij zijn eigen onsterfelijkheid behouden. Horus neemt een menselijke gedaante aan en probeert Jill voor zich te winnen. Horus moet haast maken, want New York stevent af op de Apocalyps: criminaliteit en geweld heersen in de onderste lagen van de stad, mutanten mengen zich onder de bevolking en een seriemoordenaar maakt het derde niveau van de stad onveilig...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

Ik heb hem net gezien en ik moet zeggen dat het zeker niet tegenviel. Het is verrassend hoe film en animatie gecombineerd worden. Het lijkt inderdaad dat er niet veel verhaal in zit in de film, maar toch blijft het wel boeien. Ik vond het wel een beetje een vreemde film, plotseling begin en plotseling eind. 3.5 ster

avatar van djelle

djelle

Deze film had fantastisch mooie beelden, het was adembenemend hoe oogstrelend de omgevingen en effecten waren. Dat is één groot pluspunt. Toch ben ik ook van mening aangedaan dat door het visuele alleen, niet een ganse film mooi, boeiend of in een samengevat begrip "geslaagd" te noemen valt. Er zat verhaal in, dat denk ik wel, maar het is op een zodanige chaotische en onbegrijpelijke manier in beeld gebracht dat het algauw begint te vervelen. Het is alsof je in een prachtige vergaderzaal zit om een meeting te volgen, maar weinig of niets begrijpt van de gesprekken en gebeurtenissen. Vroeg of laat slaat de verveling toe. Spijtig. 2*

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Dit is gewoon écht een stomme film. Dit kun je niet vaak zeggen over een film maar dit is echt een drol van een film. Losse scenes die niks met het verhaal te maken hebben en zeer matig verhaal en acteerwerk (ook al spelen er maar 3 echte mensen in mee).

Niks te verwijten aan de prachtige beelden natuurlijk, maar mooie beelden maken nog geen goede film.

Ook vaak slecht inspreekwerk van de door de computer geanimeerde mensen, vooral dat vogelbeest (die god), zijn stem is echt belachelijk slecht.

Geen seconde vermaakt bij deze film, krijgt slechts 1 * ster van mij.

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Dat iets wat er zo mooi uit kan zien zo slecht kan zijn, dit was een van de zeldzame gevallen wat na 20 minuten werd afgezet. Ziet er echt idd prachtig uit, maar geen verhaal en zeker geen logica. half sterretje.

avatar van happy viewer

happy viewer

stem verhoogt van 3,5 naar 4,0.

avatar van The_Game

The_Game

euh wat is er zo mooi gemaakt aan deze film?? sommige beelden zin echte geweldig gemaakt, maar de anderen lijken wel uit een computerspel gehaalt. Saai begin vooral, en het bouwd ook niet echt op. De film is niet al te lang, dus daarom heb ik het volgehouden om hem af te kunnen kijken. Verder is ie btje saai.

2.5

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Kan iemand me uitleggen waarom ervoor gekozen is om sommige mensen met CGI te maken? Zelden zoiets foeilelijks gezien. Heel erg jammer ook want de designs zijn verder echt schitterend. Blijkbaar zijn alle achtergronden ook met de computer gemaakt, deze zagen er dan meestal wel goed uit.

Het verhaal sprak me ook wel aan al is de uitwerking niet helemaal je van het. Heb vroeger wel eens een strip van Bilal gelezen maar toen was ik nog iets te jong om het allemaal te begrijpen heb ik het idee. Na het zien van deze film duik ik toch nog maar een keer de bieb in om een strip van hem te lenen, want het heeft allemaal wel potentie.

Als ze nu niet van die foeilelijke, onnodige en random CGI hadden gebruikt en het verhaal wat beter verteld werd had ik hier een veel hoger cijfer aan kunnen geven: krappe 3*

avatar van dreamscape

dreamscape

Visueel wel degelijk indrukwekkend. Ik vond 't in ieder geval mooi in elkaar gezet.

Maar qua verhaal valt het tegen. Het idee is leuk, maar het is zo fragmentarisch dat ik er af en toe geen touw aan vast kon knopen.

avatar van kijkert

kijkert

Dodelijk saai en oerlelijk.

avatar van Riddick

Riddick

Aan het begin leek het mij niks, de omgeving was mooi maar ik snapte niet de (lelijke) CGI geanimeerde personen. Er zijn games waar de CGI mensen er beter uit zien.

Toch begon de film mij te boeien na een half uurtje ong..

En vond het een leuke film maar geen topper.

Voorderest goed acteer werk, teminste voor de mensen die er in speelden alles was zowat CGI.

Zit nog te twijfelen tussen een 3,5 en 4*...

Ik laat het nu even op 4*

avatar van gotti

Totaal onboeiend & spuuglelijke CGI. Wat bezielde Bilal inhemelsnaam om de acteurs grotendeels uit de pc te laten komen?

avatar van TORTUGA

TORTUGA

Ik vind deze film wel leuk, in tegenstelling tot veel anderen blijkbaar...

Gister avond gekeken, en in het begin duurde het even voor het geheel op gang kwam, maar daarna beviel het goed.

Ik vond het alleen wel vaag dat Anubis en Bestat een straf konden uitdelen aan Horus, terwijl Horus in de Egyptische mythologie een hogere positie heeft als Anubis en Bestat , maar dat mocht de pret niet drukken -> 4*

avatar van Diesel

Diesel

Zwak verhaal, slechte muziek en lachwekkende CGI. Wel een goede rol van Thomas Kretschmann en enkele aardige scenes.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Viel niet tegen, Hij werd wel beschreven als een matige film maar dat viel wel mee. Alleen de grootste gedeelde van de film is met de computer gemaakt en het einde vind ik ook duf.

2,5

Ik vind Bilal ook goeie strips maken. Ik heb al zijn boeken(De Nikopol Triologie, Er Was Eens Een Voorbijganger, Het Slaap Van Het Monster, 32 December, etc) Hij kan goed tekenen die gast joh. Echt die post acopalyptische werelden. Hij heeft een paar stukjes uit Kermis der onsterfelijken in de film gebruikt. Maar films kan ie ook best maken, Maar het decor is allemaal met de computer gemaakt. Ik hoop maar dat ie eens de vier delen van Er Was Eens Een Voorbijganger gaan filmen, vooral deel 4 ervan De Falangisten Van De Zwarte Orde.

avatar van Paardje

Paardje

De eerste keer dat ik deze film keek kon hij me niet echt boeien, maar ik had toen ook te veel gezopen zoals gewoonlijk;

Maar gisteren heb ik hem nog eens gekeken (nuchter deze keer) en ik vond hem eigenlijk wel goed. Vernieuwend, duurt even voordat die opgang komt maar er zit toch duidelijk een mooi verhaal in (dit tot tegenstelling van wat de meesten hier zeggen)

ik ben helaas minder gecharmeerd van dat geanimeerde gedoe; daar krijgt hij een half puntje aftrek voor.

hou je 3,5* over

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Het heeft veel aardige ingrediënten om boeiend te zijn, maar dat wordt het niet. Het einde is afgeraffeld. De animaties passen niet goed bij de menselijke personen. Omdat het toch wel vernieuwend is en er interessant uit ziet: 3,0*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ben ik eventjes gek dat ik hem een 2,5 gegeven heb

hop 3,5

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Ik vind deze film wel wat hebben. Over de graphics valt te twisten, want ze zijn niet altijd even mooi. Verhaal is ook flinterdun, maar deze film heeft stijl. 3*

avatar van Fikret8

Fikret8

jaspertje3 schreef:

Geen seconde vermaakt bij deze film, krijgt slechts 1 * ster van mij.

Helemaal mee eens.

avatar van Vader81

Vader81

Begrijp niets van deze film, mischien heb ik er te veel van verwacht !

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Dit is overduidelijk de slechtste film die ik OOIT heb gezien! Ik heb veel films zonder een al te diepgaand verhaal gezien. Maar dit sloeg echt alles, het verhaal, voor zover dat er überhaupt al in zat, sloeg echt helemaal nergens op! De nutteloze scenes die er voor..... whatever reason........in zaten, gewoonweg slecht. En dat geheel dan proberen te redden met Graphics die ik ook al nergens op vond slaan.

Meestal hou ik wel van een film die maar door weinig mensen wordt gewaardeerd, maar hier ben ik het helemaal eens met de slechte kritieken.

99,9% Bagger

1* (geen halve ster, puur omdat ik vind dat elke film wel iets heeft.... (al was het bij deze film erg weinig )

avatar van Mug

Mug

Goed voorbeeld van hoe men een interessant script (potentie tot een goede film) geheel verneukt door voornamelijk afzichtelijke special effects en het gebruik naast gewone acteurs van afzichtelijke poppetjes die uit een of ander computerspel zijn weggelopen. Onbegrijpelijke keuze van Bilal. Meneer kan zich beter bezig houden met zijn comics. Zeer grote teleurstelling. Toch 1,5*, veelal te danken aan Bilals gedachtenwereld, want hier en daar valt er toch nog een paar seconden wat te genieten.

avatar van elry

elry

jammer dit alles ... ziet er zo cheap uit.

comics zijn zo mooi.

een 1 omdat het bilal is

avatar van The Lexx

The Lexx

ik had er ook meer van verwacht, vond het maar een slap verhaaltje...

2* voor de mooie cgi

avatar van sjips

sjips

anders dan andere,animatie figuren en echte acteurs

en actrice`s door elkaar.

Ik vond de film toch wel wat hebben en hij wist me toch

te boeien

Ik begreep t einde niet met die duif,was dat de nazaat van Horus ?Is dat dan zijn onsterfelijkheid ?

3 punten vooral vanwege de sfeer en hoe alles

er uit zag in de film.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

De visualisatie van deze film is top, maar de rest blijft als een vieze smaak in mijn mond achter.....

*1,0*

avatar van lucid dreamer

lucid dreamer

ik had hier een hogere waardering verwacht.
grafisch gezien was het enige werkelijk slechte aan de film het eerste creatuur dat wordt ingezet om Nicopol op te sporen. een 'Power Rangers' pak. belachelijk, om daar de geloofwaardigheid zo mee naar beneden te halen! de rest, voornamelijk de cgi, is even wennen, maar op een gegeven moment niet meer ergerlijk. sommige van de sfx zijn daarentegen van gedegen kwaliteit. ik denk hier aan Horus (zijn lichaam zie ik als gestileerd, niet als pseudo-realistisch), de animaties, het tweede sluipmoordenaarwezen, en de eigenzinnige vormgeving.

het acteerwerk van Kretschmann is niet altijd overtuigend, noch de snelle aanvaarding van Jill van zijn gespleten persoonlijkheid. Rampling doet haar werk goed, en Jill kan er gemakkelijk mee door (ze komt van een andere wereld, dat maakt veel van haar rol aanvaardbaar).

geluid is voldoende, muziek ook (Sigur Rós!).

het plot mocht inderdaad wel wat beter uitgewerkt worden, ik had graag wat meer inhoud gezien, wat meer achtergrondinformatie van zowel Jill als Nicopol, maar vond het niet storend. tevens geloof ik niet dat er veel onzinnige scenes in zitten. ik ken Bilals werk niet, dus verwachtte ik waarschijnlijk minder van de film. toch vind ik de setting wel origineel, de symbiose tussen mythologie en science fiction.

een 4, 0 sterren waard, voor eigenzinnigheid en sfeer.

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Wat een schijtfilm. Had het DVDtje aangeschaft voor 2,50, omdat de trailers er wel aardig uitzagen. Miskoop van het jaar, want het scheelde niet veel of ik was in slaap gevallen. Lelijke animaties, slecht verhaal en weinig actie. Bah, bah, bah. 2*

avatar van ReplicaF

ReplicaF

Visueel indrukwekkend(geldt voor mij dan),verhaal...na ja,het is een stripboek-film dus verhaal verwacht ik eigenlijk in wat mindere mate.Waarom ik deze film een zo hoog cijfer geef kan ik ook niet precies benoemen;ik ving hem gewoon "het Iets" hebben.Bovendien vind ik Horus nogal zo'n mooi figuurtje.

Dus,vanwege Horus en de visueele pracht en praal (no one can deny THAT) een 4tje.

avatar van Shagrath X

Shagrath X

De animatie was toppie, maaaaaaaar, het verhaal werd heel erg verwarrend waardoor ik zowat de film 2x heb moeten kijken omdat ik bij de 1e keer al in slaap viel. een 1.want tsja, mooie plaatjes kijken kan ik ook op internet of achter mijn ps2