Immortel (ad Vitam) (2004)
Genre: Thriller / Sciencefiction
Alternatieve titels: Immortals / Immortal / Immortal (Ad Vitam)
Frankrijk / Italië / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Enki Bilal
Met onder meer: Linda Hardy, Thomas Kretschmann en Charlotte Rampling
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 2 december 2004
Plot Immortel (ad Vitam)
New York, 2095. De stad New York bestaat uit drie verschillende niveaus. In deze metropool arriveert de Egyptische god Horus, die de Melkweg heeft doorkruist om een uitverkoren vrouw te vinden, de blauwharige Jill. Alleen zo kan hij zijn eigen onsterfelijkheid behouden. Horus neemt een menselijke gedaante aan en probeert Jill voor zich te winnen. Horus moet haast maken, want New York stevent af op de Apocalyps: criminaliteit en geweld heersen in de onderste lagen van de stad, mutanten mengen zich onder de bevolking en een seriemoordenaar maakt het derde niveau van de stad onveilig...
Jill
Lily Liang
Checker
Jack Turner
pjotr
Immortel is de verfilming van Enki Bilals Kermis der Onsterfelijken, Lady in Blue en Koude Evenaar.
De strips vind ik al helemaal te gek en de film lijkt exact dezelfde sfeer te benaderen - als ik in ieder geval van de trailer uitga die op de officiële site te vinden is.
Esteban
Sfeer. Hét grote pluspunt van 'Immortal'. Voor de rest vond ik het een mooi verpakte lege doos. Ik heb het gevoel dat de strip zóveel meer om het lijf heeft dan dat wat er hier werd uitgehaald. Buiten god Horus die elke dag als poeperkesdag ziet, lijken alle motivaties zoek. Althans, als ze er zijn, komen ze zeker niet duidelijk naar voren. Personages verschijnen en verdwijnen te pas en te onpas in een verhaal zonder hoogtepunten. Wat, waarom en hoe alles gebeurt? Daar kon ik enkel naar gissen. De hoofdpersonages lieten me koud en ook na de afloop bleef het gevoel me bij dat dit te wijten is aan een minder goeie adaptatie van een mogelijk betere strip.
De film was echter Engels (soms Frans) gesproken en er verschenen enkel Franstalige ondertitels. Het lijkt me dus niet eerlijk er op die manier een aantal sterren op te plakken.
Zeer vreemd hoe je "sfeer" (wat pure emotie is) kan rijmen met "lege doos". Of je moet het over intellectuele inhoud hebben.
Esteban
Sfeer is een enorm rekbaar begrip. Sfeer heeft deze context dan ook niets te maken met 'pure emotie'.
Wat een vreemde film.
Normaal heb ik het niet voor CGI, zeker niet wanneer het zo'n belabberde kwaliteit heeft als hier. Al dient er wel genuanceerd te worden. Decors zien er dikwijls wel mooi uit, personages zien eruit alsof ze uit een first gen PS game zijn weggelopen.
Eén ding is duidelijk, Bilal, cartoonist (term schiet hier tekort) zijnde weet hoe te stileren. De film ziet er bepaalde momenten echt verbluffend uit. Wat opvalt is echter dat er tijdens deze momenten een minimum aan CGI aanwezig is, en vooral door setting/camera/make-up dit effect bereikt wordt. Linda Hardy is werkelijk een wandelend kunstwerk in deze film, en steelt echt elk shot waar ze in voorkomt. Het verrast me dan ook dat Bilal zelf niet gemerkt heeft (ofwel was het al te laat natuurlijk) dat heel dat CGI gedoe veel beter en spaarzamer aangewend kon worden.
Maar, hoe hard ik normaal een film op zo'n dingen afreken ... de film blijft gewoon boeiend om volgen. Het zal ook wel wat met de designs te maken hebben, die er zeker leuk uitzien, de muziek, die wel wist te bekoren, en het concept, wat best leuk was ... maar toch verrast het me. Niet dat ik hier kwistig met 4/4.5* ga gooien, ik hou het liever op 3*, want bepaalde scenes waren echt genant om door te zitten, maar interessant is de film zeker, en mits wat betere kwaliteitscontrole en artistieke ondersteuning, kan Bilal nog wel een meesterwerk(je) regisseren. Hij mag in ieder geval nog een film maken, want potentieel zit er zeker in.
zombie
Ik ben wel een groot fan van de strips van Bilal en vond dit visueel net zo sterk als zijn tekenwerk! De vormgeving is echt super gedaan en dat 't verhaal wat minder diepgang heeft als de stripverhalen vond ik absoluut niet storend. Ik was trouwens verrast door de vele computer generated characters in de film wat 'm des te meer bijzonder maakt...ook al komt 't niet altijd even overtuigend over.
as
Ey Zombie, waar heb je deze nu weer gezien? - gehuurd bij Sleaze?
dvdbro
ene kant denk ik erg creatief, andere kant denk ik wat storend deze geanimeerde figuren. Bekijk ik een manga of proberen ze de buitenaardse/nieuwe wezen zo te portreteren dat ze goed zichtbaar zijn voor de kijker, leuk en geestige kijk op/in een matrix achtige verhaal. Maar matrix is echt beter. Het is anders dat is zeker, combi manga/scyfi
as
Zeer aangenaam verrast was ik. de volledige 103 minuten vlogen voorbij in een verhaal die erg vaag is maar wel zeer tot de verbeelding spreekt. Zo storend vond ik de geanimeerde gedeeltes helemaal niet. Het gebeurde maar weinig dat echte mensen in een scene met een geanimeerde speelden. dat verminderde absoluut het storende en zorgde voor een mooie overvloeiing van scenes.
Enki Bilal zorgt voor een overvol verhaal maar houdt alles strak in de hand. Ben blij dat hij zijn eigen strip heeft verfilmd. Wie had het beter kunnen doen. Het levert voor mij een van de leukste films van het jaar op.
Deze film vergelijken met matrix slaat als een tang op een varken.
Mace
Ik ben een liefhebber van SF,maar deze film kon me van het begin tot het eind niet boeien.Een symplistisch verhaal,met weinig diepgang.Het enige pluspunt vond ik de artistieke kant van de film.
Techniek en vormgeving goed,maar inhoudelijk saai.
Lady
Ik had een voorstukje van deze film gezien en toen leek die heel boeiend.
Niets was minder waar. Ik vind het een voorspelbare film met weinig inhoud.
gondwana
en de termen 'manga' en 'anime' door elkaar halen is ronduit ergerlijk!
Sander D.
Ik heb een trailer van deze film gezien, en de eerste indruk die ik kreeg was: een hele slechte rip-off van The Fifth Element. Klopt dat?
Ja.
De omgevingsshots zijn trouwens mooier, maar de beschámend lelijke CGI -vooral qua personages- en het chaotische verhaal halen het geheel behoorlijk onderuit.
as
Zie ook niet in wat dit met The Fifth Element te maken heeft, buiten wat gelijkaardige omgevingen misschien. Verder een totaal ander soort film.
as
Ach de autos en de kostuums lijken wel wat op elkaar. Niet zo verwonderlijk. Moebius en Bilal kennen elkaar natuurlijk ook.
Oké, maak er dan setting van, blijft zo dat het twee zeer verschillende films zijn
Goodfella
Ja dat bedoelde ik uiteraard ook, de settings komen aardig overeen. Het verhaal is hier zo kut dat ik dat al helemaal vergat mee te nemen
Damiën Jeremy
Wat een super vage film zeg. Twee goden die samen monopoly gaan spelen, dat slaat helemaal nergens op! Af en toe dacht ik van, best wel mooi gemaakt, maar t verhaal vind ik echt heel raar.
Movie Men Tinus
Waarneer gaat deze film eigenlijk draaien???
Zie em niet bij het film programma maar staat ook geen datum bij
Goodfella
Draait nog in Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Zie filmladder.nl Was natuurlijk makkelijk te voorspellen dat dit zou floppen..
puck
Waarneer

In Groningen is hij nog te zien op za 29 & ma 31 januari in de RKZbios (meer info op www.rkzbios.nl)!
puck
Was natuurlijk makkelijk te voorspellen dat dit zou floppen..
Goodfella
Oh help, de Groningenclan heeft nog steeds vertrouwen in deze veredelde pixelpap. Gratis stripboek bij een bioscoopkaartje?

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Shi Mian Mai Fu