• 9.374.502 stemmen

Met onder meer: Atsuko Tanaka, Akio Otsuka en Koichi Yamadera

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 24 mei 1996

Plot Kôkaku Kidôtai

"It found a voice... Now it needs a body."

Alles speelt zich af in 2029. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ideale topagent de 'Puppet Master' gemaakt. Deze is niet menselijk, heeft geen lichaam en kan zichzelf verplaatsen via de elektronische snelweg, het net. Wanneer hij beslist om zichzelf een fysisch lichaam te geven, voelt het Ministerie zich bedreigd. Daarom schakelt het de hulp in van Section 9, een geheime organisatie die voor de overheid klusjes moet opknappen. Het is de taak van Motoko Kusanagi, een cyberagente om samen met haar partner op de 'Master' te jagen. Maar de 'Master' ziet in haar echter de kans op een extra-elektronisch leven en biedt haar dan ook de eeuwige wijsheid aan in ruil voor haar lichaam.

Motoko Kusanagi (stemrol)

Batou (stemrol)

Puppetmaster (stemrol)

Togusa (stemrol)

Ishikawa (stemrol)

Aramaki (stemrol)

Director Nakamura (stemrol)

Dr. Willis (stemrol)

Minister of Foreign Affairs (stemrol)

Gaikôkan (stemrol)

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond deze film toch een beetje tegenvallen, ondanks alle lovende kritieken. Het verhaal vond ik nogal warrig.

avatar van dttom

dttom

ik stuk gezien geloof ik en snapte er niet veel van.

avatar van Jordy

Jordy

is dit niet van zo'n Daft Punk videoclip? ofzo

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik heb zowiezo al een hekel aan Manga. Dit deel bevestigt mijn mening maar weer 's... Een hoop slap gelul, redelijke animaties (dat wel), maar die gevechten en actiescènes vind ik echt te debiel voor woorden...

avatar van Wouter

Kijk Ninja Scroll. Honderd keer beter.

Padd0

Overhypte film. Toch wel een leuke film, redelijk verhaal extreem mooie animatie en mooie muziek. Helaas stelt de film wel telleur vandaar dus 3,5*.

avatar van Hemdale

Hemdale

Er zijn betere Manga films maar toch is dit ook wel een erg vermakelijke film, redelijk verhaal en heel mooi getekend!

3,5 ster.

avatar van Hemdale

Hemdale

Voor de liefhebbers is er ook nog een serie van deze film, het "Ghost In The Shell Stand Alone Complex". Ik heb er nog maar twee afleveringen van gezien maar toch weet ik wel al dat dit ook wel vermakelijk is.

Padd0

Ik verlaag me stem naar 3*.

Ik vind het idee wat de film wil uitdragen niet goed gebracht worden.

Dit mondt vaak uit in overpretentieus filosofisch gebrabbel.

Zoals al eerder gezegd overschat.

avatar van Stephan

Stephan

Erg mooie en sfeervolle combinatie van aktie en lounge-achtige muziek.

Verhaal moeilijk te volgen maar toch een prima film. 3,5*

Wel cool gemaakt, maar nogal veel ingewikkeld high-tech geneuzel waar ik niet helemaal wijs uit werd.

Padd0

Voor alle fans trailer van Ghost in the shell: Innocence.

avatar van Consurgo

Consurgo

Ik heb hem lekker 4 sterren gegeven.

Ik vond de actie scenes erg vet, het schieten met de high velocity bullets was echt gewoon kicken.

De vecht scene in het ondiepe water en het gevecht met de "tank" op het laatst zijn gewoon prachtig.

De sfeer in de film vond ik super, ik voelde me net in Neo Tokyo, de sfeerbeelden halverwege de film (met dat bootje en de regen) en dan tegelijk die muziek, super!

Ook als zo een gast door een steegje loopt en je hoort alleen zijn voetstappen en een vliegtuig hoor en zie je overvliegen, ik krijg daar gewoon een kick van.

Verder zagen de animaties er echt strak uit.

En ik vond het verhaal wel warrig, maar niet slecht. En zo cliche en slecht vond ik het helemaal niet.

Best boeiend waneer nou een iets "leeft" en waneer niet.

Dat warrige komt misschien ook door het cultuur verschil tussen Japan en het westen.

avatar van Yak

Yak

Ben wel benieuwd naar deze film. Oshii's 'Avalon' vond ik godsgruwelijk goed.

Consurgo schreef:

Nee hoor dat ligt gewoon aan de film zelf .

En Yak als je echt goede films van Oshii wil zien dan raad ik je de Patlabor films aan.

avatar van Consurgo

Consurgo

Nee hoor dat ligt gewoon aan de film zelf .

Heh, zou kunnen, al zijn de meeste Japanse (teken)films die ik heb gezien over het algemeen vager/warriger dan het westerse spul.

avatar van BS

BS

lastige film om te beoordelen.

Het verhaal is goed, geen commentaar op dat.De actie is ook prima, maar ik vind de 'cyborg'-stille-momenten een beetje een stop in de film.

Toch is het zeker de moeite waard om deze film een keer gezien te hebben.TOegegeven, je moet wel open staan voor het manga-gebeuren.Maar daar heb ik niet zo'n problemen mee

3 sterren.

avatar van pascal83

pascal83

Als jullie anime's kunnen waarderen moet jullie maar eens een Naruto aflevering downloaden of proberen te kopen (wat neer komt op importeren voor een flinke prijs). Dat is een van de mooiste anime's die ik heb gezien. Let wel, de eerste afleveringen zijn niet erg representatief voor de gehele serie, je kunt die afleveringen zien als een inleiding en kennismaking met de wereld en personages van Naruto.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Jordy schreef:

is dit niet van zo'n Daft Punk videoclip? ofzo

Dit is een gevaarlijke opmerking!!!

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Wouter schreef:

Kijk Ninja Scroll. Honderd keer beter.

Dit is ook niet terrecht! Hoewel NS wel een paar leuke bad guys heeft!

YOU GO, CONSURGO! Niels, jij snapt het tenminste!

avatar van neo

neo

Jaren terug gezien aan de hand van de verwijzingen die er in The Matrix zitten (zoals overduidelijk het meloenschieten op de markt bv). Kreeg toevallig gister de dvd en damn waar was ik toen in hemelsnaam met mijn hoofd! Prachtige animaties, kawai laat misschien wel het mooiste van zich horen, de filosofie is geweldig. Ook opvallend hoe weinig actie de film eigenlijk bevat. Het latere Avalon bevat veel van dezelfde thema's maar lang niet zo interessant als dit. 5 sterren

avatar van electic

electic

Mijn god wat een pretentieus gebrabbel. Tussen de schietscenes door twijfelt Motoko nog even aan zichzelf. En alsof Plato niet genoeg is wordt Descartes er ook nog even bijgehaald. En het voegt ook zo helemaal niets toe aan de film. Terwijl er verder best aardige scenes in zaten, vooral de boot die door de stad heen vaart met die prachtige zang eronder is indrukwekkend. Maar wat een gelul zeg. Erg jammer.

avatar van Wouter

De manga schijnt beter te zijn.

avatar van Hobbes

Hobbes

Wouter schreef:

De manga schijnt beter te zijn.

Neen.

Waar dat bij Akira zeker het geval is doordat het verhaal veel beter wordt uitgewerkt loopt Ghost in the Shell zich stuk op overdreven grappen (die compleet de vaart uit het verhaal halen) en op sommige stukken erg slecht art-work (hoewel het overgrote deel geniaal is).

Oshii heeft (terecht) de humor uit het verhaal gehaald en zich compleet op de filosofische kant van het verhaal gericht. Leuk om te lezen de manga, maar verwacht geen Akira niveau.

avatar van IamBernie

IamBernie

Wouter, Hobbes, ik neem aan dat jullie de stripvorm bedoelen toch? Zo ja, mag ik vragen waar jij die gelezen hebt Hobbes?

avatar van Hobbes

Hobbes

Gekocht bij de lokale comicshop:

[SPAM]www.comicasa.nl heeft sinds kort een winkel geopend in Enschede, maar verkoopt ook via 't internet.[/SPAM]

Hij was trouwens best prijzig ($25) (niet dat de winkel zo duur is (dat is ie niet) maar de bundel op zich)

avatar van Justice4All

Justice4All

Iemand geïnteresseerd in de stripboeken,

-amerikaans- maar is incompleet

Haha, de Amerikaanse is geëdit, dus compleet is relatief. Verder is de manga best wel wijd verspreid. Gewoon in de bibliotheek te krijgen hier, naast Appleseed en nog enkele andere mangas.

Pure leugen dat de manga beter zou zijn trouwens, maar dat vind ik nauwelijks het geval bij anime. Prachtige film, één en al sfeer, met een fantasische soundtrack en perfecte timing in de actiescenes.

Dat dit een inspiratiebron is voor de Matrix kan best zijn, maar de twee films hebben verder niks met elkaar te maken. Over verdere opmerkingen over character development en plot verwijs ik graag naar de Avalon thread, waar ik een kort overzichtje heb met Oshii's ideeën aangaande film in het algemeen.

avatar van Goodfella

Goodfella

Een jaar of 5 geleden met een rare "Anime is kut"-bril op gekeken en toen vond ik het niets. Na aanhoudende positieve verhalen van vrienden vandaag deze film maar eens herzien en ik ben prettig verrast!

Het verhaal, dat verder gaat op de weg die o.a. Blade Runner in heeft geslagen en tevens een mooie basis legt voor latere films als Dark City en The Matrix, bevat een aantal boeiende existentiële vragen en zet je aan het denken over het leven om ons heen. Tijdens een aantal prachtige, hypnotiserende sfeerbeelden van de stad geeft de film hier alle gelegenheid toe.

Ik heb hier en daar wel wat het idee dat de symboliek wat te ver doorschiet. Af en toe is het me iets teveel tech-talk en had ik het idee dat er met veel woorden weinig werd gezegd.

Ik had 'm op een anderhalf staan, maar daar gaan nu minstens 2 volle punten bij op. Ben nu ook wel benieuwd geworden naar ander werk van Oshii.

avatar van Yak

Yak

Goodfella schreef:

Ben nu ook wel benieuwd geworden naar ander werk van Oshii.

Pssstt.. Avalon..!