Genre: Mystery / Drama
Speelduur: 113 minuten / 133 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Richard Kelly
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Jena Malone en Patrick Swayze
Releasedatum: 20 juni 2002
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Zondag 1 maart in één bioscoop (Eindhoven)
Plot Donnie Darko
"28 days, 6 hours, 42 minutes, 12 seconds... that is when the world will end."
2 oktober 1988, een gewone dag in het leven van de verwarde 16-jarige Donnie Darko. Dan valt er vanuit het niets een vliegtuigmotor door het dak van z'n huis, recht in Donnie's kamer. Gelukkig ligt Donnie niet in bed, aangezien hij hiervoor in een visioen gewaarschuwd is door een 2 meter lang konijn. Terwijl Donnie het leven en de liefde begint te verkennen ontdekt hij de geheimen van het universum waardoor hij de mogelijkheid krijgt om de tijd en zijn lot te veranderen.
Donnie Darko
Prof. Kenneth Monnitoff
Dr. Lilian Thurman
Bardt1980
ik vond dit echt helemaal niks sorry
ik snap niet dat iedereen zo hoog stemt... misschien heb ik hem niet goed gevolgd...
er liep iemand in een konijnenpak
Misschien moet je hem een keer nuchter kijken
cularis
Domme film.
canciser
@cularis
Jij hebt helemaal niks van de film begrepen. Ik zeg niet meteen dat je dom bent, maar daar lijkt het wel op. Het is namelijk zo dat elke scene in Donnie Darko een essentiële rol heeft in de film, daar staat hij ook bekend om. De enige scenes die geen enkele rol spelen in het verhaal zijn de scenes met dat dikke Chinese meisje, dat heeft Kelly met opzet gedaan. Helaas zijn er mensen die daar met hun verstand niet bij kunnen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook niet in elke scene het nut zie, maar kijk de Director's cut maar. Daar zie je wat ik bedoel.
ik vond dit echt helemaal niks sorry
er liep iemand in een konijnenpak
Gemiddelde met 0,1 omlaag dankzij dit soort reacties
Revolt
Ach ja, dit soort mensen zijn er altijd. En iemand die een account aanmaakt op dit soort sites, om één film onderuit te halen die te hoog gegrepen voor hem is.. tja.
Gelukkig zal het mijn perceptie van de film nooit veranderen
lloydbarker
Gelukkig zal het mijn perceptie van de film nooit veranderen

Dat had ik ook al meteen gezien ja, even een account aanmaken en dan binnen 20 minuten zo gaan doen, beetje jammer.
Horrorfreak12
Een film waar ik dus nu nog niets van begreep ! Wel zeer goed geacteerd en mooi uitgewerkt.
ImmortalTech
Een van mijn lievelingsfilms en duidelijk een film voor mijn top 10. De film is moeilijk te begrijpen, maar als je het acteren en de dialogen goed vond (zoals ik) raad ik aan om hem nog eens te bekijken. Hoe vaker je hem kijkt, hoe beter deze film wordt. De details in deze film maken hem iedere keer beter.
In mijn ogen is het echt een klassieker en duidelijk 5 sterren waard.
%%%%%%
Domme film.
Behoorlijk zwart-wit gedacht trouwens
Denk je serieus dat Richard Kelly zo'n soort visie heeft gebruikt om aan projeckt Donnie Darko (2001) te beginnen ?
jpbosch
Behoorlijk zwart-wit gedacht trouwens
Dat je hier serieus op in gaat. Wat een kul argument cularis, no offence maar ben bang dat deze meneer de film niet heeft begrepen.
Jasper111
Aan het uiterlijk van dat konijn hadden ze ook wel wat meer aandacht aan mogen besteden!
Het is maar een pak.
"Why are you wearing that stupid bunny suit?"
"Why are you wearing that stupid man suit?"
Revolt
Sommige mensen kijken deze film in de hoop dat ze een enge film krijgen te zien met goede effecten, terwijl het zo veel meer is dan dat.
Dat het helemaal geen konijn is maar een man in een pak is een van de belangrijkste feiten in de film, en zorgt voor een van de sterkste scenes uit de film (zie MoFeDu).
The-Batman
Deze film wist me totaal niet te boeien.Een pseudo intellectuele film,met een nogal megagrootte depressieve ondertoon.
MoFeDu
Ondertoon is eerder een beetje komisch. En hoe kun je een film met zo'n script pseudo intellectueel noemen en tegelijkertijd inception in je top 10 hebben?
yeyo
'Pseudo-intellectueel' begint op deze site nogal een containerbegrip te worden..
Reinoir
Men gebruikt die term simpelweg omdat ze 'em kennen en daarom maar gebruiken.
jazzzz
Er zijn mensen die een interpretatie op deze film loslaten die zegt dat DD het is gelukt om (terug in de) tijd te reizen. Maar dat kan toch niet? Hij heeft daarvoor twee dingen nodig; een wormgat (die hij heeft gevonden) en iets waarmee hij sneller kan reizen dan het licht.. Ben wel benieuwd naar welk vervoersmiddel dat is in de film?
Cleanshot
Ik snap de film en de hoge rating niet.
Dus ga er maar vanuit dat deze film niet aan mij besteed is.
thomas_
Ik vind mijzelf niet dom, maar ik snapte deze film gewoon echt niet. Ik heb wat reacties gelezen, maar nog steeds snap ik niet. Ik vind het knap dat zoveel mensen hem begrijpen(hoge score).
orbit
- 12092 berichten
Begrijpen is niet zozeer de inzet.. invoelen en meegaan met de sfeer veel meer! Probeer dat eerst eens, dan volgt het verhaal vanzelf. Ik moest ook even lezen en fronzen toen ik de ware toedracht van de regisseur las trouwens. Doet niks af aan het gebodene in dit geval!
Awake78
Ik snap er ook niet veel van, maar na 5 x wordt het totaalplaatje wel duidelijk. Gewoon een film die je zonder al te goed te begrijpen in je top 10 kunt planten.
lloydbarker
Volgens mij is goed opletten het belangrijkste, zorgen dat je geen seconde mist.
thomas_
Natuurlijk was de sfeer fantastisch, maar ik kijk niet alleen een film voor de sfeer, ik wilde film ook graag geheel begrijpen en bij deze film kwam ik niet eens in de buurt van een beetje begrijpen. En als ik dan een uitleg lees van "tangent universe" dan ben ik bang dat ik daar zelf niet één, twee, drie op was gekomen.
canciser
Begreep de film de eerste 4 keer ook niet. Nu snap ik hem nog niet helemaal, en dat wil ik ook helemaal niet. Daarom is het ook zo leuk om de film zoveel te zien, je kunt hem 20 keer kijken en toch zie je nieuwe dingen.

S. Darko
2009

Vijf goed beoordeelde tienerdrama's met een duister randje

Films die je twee keer moet bekijken om ze echt te begrijpen

'Donnie Darko'-regisseur Richard Kelly hint naar vervolg

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
Komedie / Romantiek, 2001

The Shining
Horror, 1980
brandouder-kindrelatievandalismtherapistpresidential electionhalloweenvliegtuigtijdreizenschool presentation verliesmiddelbare schoolschool performanceimaginary friendsurrealismesuburbiavisionschoolmoralityarsonpsychologische thrillertienercultfilmgeestesziektevirginiasleepwalkingparanoidjaren 80parallel universe plot twistdepressing