Genre: Mystery / Drama
Speelduur: 113 minuten / 133 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Richard Kelly
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Jena Malone en Patrick Swayze
Releasedatum: 20 juni 2002
Bekijk via Videoland
Plot Donnie Darko
"28 days, 6 hours, 42 minutes, 12 seconds... that is when the world will end."
2 oktober 1988, een gewone dag in het leven van de verwarde 16-jarige Donnie Darko. Dan valt er vanuit het niets een vliegtuigmotor door het dak van z'n huis, recht in Donnie's kamer. Gelukkig ligt Donnie niet in bed, aangezien hij hiervoor in een visioen gewaarschuwd is door een 2 meter lang konijn. Terwijl Donnie het leven en de liefde begint te verkennen ontdekt hij de geheimen van het universum waardoor hij de mogelijkheid krijgt om de tijd en zijn lot te veranderen.
Donnie Darko
Eddie Darko
Prof. Kenneth Monnitoff
Dr. Lilian Thurman
Revolt
Nog nooit zo een kippenvel gehad bij een film als tijdens het einde met het nummer Mad World erbij. Dit is een van mijn favorieten, en misschien wel mijn favoriet ooit. Ik ga hem binnenkort nog eens kijken
laundromat
mad world is fantastisch. past er erg goed bij.
Asaharo
Het openings-nummer van Echo & the Bunnymen vind ik nog beter
. Alleen daarom nog nooit naar de director's cutt gekeken.
Het openings-nummer van Echo & the Bunnymen vind ik nog beter
. Alleen daarom nog nooit naar de director's cutt gekeken.
Dat nummer vind ik dan weer helemaal niks
Smaken verschillen he
Tha-Joker
Prachtige film! Het einde was prachtig met Mad world. In een woord: Super! Jammer dat er toch een sequel op is gemaakt... Ik ga hem binnenkort ook nog eens kijken. Ookal is het alleen omdat er op internet honderden aan pagina's over de films op forums staan over de verschillende motieven en verhaallijnen in de film. Dit is mijn nummer 1!
planet_of_death
Negeer die sequal. Mag niet eens een vervolg genoemt worden.
Tha-Joker
Whahaa, dat klopt Planet of death! Gewoon het Sequel niet kijken allemaal!
laundromat
Kunnen beter deze gaan kijken
Ben benieuwd of we de short ergens kunnen vinden...
Koss
Oei oei wat speelt Jake hier toch geweldig! De glimlach op zijn gezicht en zijn slome manier van doen.... heerlijk! En zijn zus mag er ook zeker wezen!!
Tha-Joker
Mmmm... Ik heb hem net nog is gekeken, prachtig. Ik ga hem binnenkort nog een keer kijken alleen dan incl. commentaar. Blijft en is een fantastische film. Snap niet hoe je hier een onvoldoende kunt geven. Het kan niet je smaak zijn, maar je kunt zien dat het een goede film is.
planet_of_death
Dan zie je gewoon het goede van een film niet in. Elke film is op zijn eigen manier goed en iedereen verstaat iets anders onder het woord 'goed'.
TriplaR
Zojuist gezien, wat een bijzondere film..
Ik had al snel door dat er iets heel vreemds aan de gang was, alleen ik snap de film zelfs nú nog niet helemaal, maar desondanks vond ik het een geweldige film! De sfeer, het mysterie, het verloop van het verhaal en het prachtige einde..
Couldn't discover any flaws, technisch dus ook een topfilm!
Ik geef ze niet vaak, maar met een 4,5* zou ik deze film teniet doen..
5* dus!
_Casper_
ik vond de film maar niks, vage film snapte niet echt waar het over ging
magere 2*
canciser
Dat is jammer, de eerste keer snapte ik hem ook niet helemaal. Maar nadat ik hem nog eens gezien had begreep ik hem beter.
Laidbackluuk
Ik heb hem gisteren voor het eerst bekeken. Ik denk dat ik hem redelijk begrijp, maar zit er vandaag nog steeds aan terug te denken. Waarschijnlijk blijft 'ie nog wel een paar dagen in m'n kop zitten. Mede daarom, en dankzij de fantastische soundtrack en de prachtige details heb ik m'n stem verhoogt van 3,5 naar een 4.
Tha-Joker
De film is gemaakt om niet in een keertje helemaal begrepen te worden. Daarvoor moet je hem 2,3 misschien wel 4 keer kijken. En natuurlijk kan internet je daar ook bij helpen. Als ik jou was zou ik hem binnenkort nog is geconcentreerd gaan kijken. Topfilm!
vanzelfsprekend
Heerlijke muziek. Bij een film die met de derde keer kijken weer niet verveelt.
pumpking
De beschrijving wekt echt interesse op bij mij voor deze film.
En terecht. Het is echt een geweldig mooie maar wel lastige film. Je blijft nog heel lang nadenken over deze film! Kijken dus!
De beschrijving wekt echt interesse op bij mij voor deze film.
Als ik naar jou top 10 kijk weet ik niet of het in jou straatje thuishoort, maar ik zou hem zeker gaan kijken. Mijn lievelingsfilm aller tijden, en over het algemeen gewoon een ijzersterke film.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
1000ste stem, aparte film.
Formidabel acteerwerk, sterk script, geweldige regie en een bijpassende score.
Begint zeer sterk en je zit er meteen in door de goede introductie doorspekt met wat humor (door de rest van de film zit ook af en toe wat aan humor doorspekt en dat werkt alleen maar in het voordeel).
Gaat al vrij snel de vage kant op, maar nog niet de mindfuck die ik verwachtte. Die kwam in het afsluitende stukje toch nog tevoorschijn. Kon het grotendeels nog wel uitvogelen achteraf en heb daarna nog wat gespiekt en is nu grotendeels duidelijk, maar ook niet helemaal sluitend.
Kans op de volle 5 is er zeker, maar dat laat ik over aan herziening.
sweinsteiger
je geef hem 4.5
en hij staat 1 in je top 10?
Tha-Joker
Tja sommige mensen geven nooit een volledige score, omdat het misschien altijd beter kan ofzo. Maar ik kan deze met gemak een dikke hele hele dikke 5 sterren geven
Revolt
Precies, het kan altijd iets beter, en geen enkele film die ik ooit heb gezien is perfect.
Roel Bogers
Heb tot dus ver negen keer de volle sterren gegeven, omdat ze nagenoeg perfect waren. Maar, je kunt ook verliefd worden op een film. Zucht, echte liefde...
Meer dan genoeg reden voor 5 sterren.
Awake78
Haha ja...ach, zo heeft iedere goede film op MM een heuse ambassadeur
Tha-Joker
Tja das waar. Bijna iedereen heeft wel een film die voor hem/haar gewoon veruit de beste is.

S. Darko
2009

Vijf goed beoordeelde tienerdrama's met een duister randje

Films die je twee keer moet bekijken om ze echt te begrijpen

'Donnie Darko'-regisseur Richard Kelly hint naar vervolg

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
Komedie / Romantiek, 2001

The Shining
Horror, 1980
brandouder-kindrelatievandalismtherapistpresidential electionhalloweenvliegtuigtijdreizenschool presentation verliesmiddelbare schoolschool performanceimaginary friendsurrealismesuburbiavisionschoolmoralityarsonpsychologische thrillertienercultfilmgeestesziektevirginiasleepwalkingparanoidjaren 80parallel universe plot twistdepressing