Genre: Mystery / Drama
Speelduur: 113 minuten / 133 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Richard Kelly
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Jena Malone en Patrick Swayze
Releasedatum: 20 juni 2002
Bekijk via Videoland
Plot Donnie Darko
"28 days, 6 hours, 42 minutes, 12 seconds... that is when the world will end."
2 oktober 1988, een gewone dag in het leven van de verwarde 16-jarige Donnie Darko. Dan valt er vanuit het niets een vliegtuigmotor door het dak van z'n huis, recht in Donnie's kamer. Gelukkig ligt Donnie niet in bed, aangezien hij hiervoor in een visioen gewaarschuwd is door een 2 meter lang konijn. Terwijl Donnie het leven en de liefde begint te verkennen ontdekt hij de geheimen van het universum waardoor hij de mogelijkheid krijgt om de tijd en zijn lot te veranderen.
Donnie Darko
Eddie Darko
Prof. Kenneth Monnitoff
Dr. Lilian Thurman
Turkeyloverz
ik had gezegd dat ik heb begrepen dat het juist NIET je bedoeling was om je mening op een arrogante manier te uiten en wie zegt dat ik geen reen respect heb voor je mening
aerogp1
Ik heb deze film gekeken, Alleen omdat hij hier zo hoog staat.
In het begin probeerde ik het nog te volgen en mee te denke. Toen dat niet lukte heb ik me nog 1 uur zitten vervelen. Ik kan er niet meer dan 1 ster van maken.
En dat is NIET om te provoceren ofzo!! Gewoon mijn oordeel over deze film, met zulke slechte beelden, slechte acteurs, slechte muziek dat ik er niet meer van kan maken dan:
*ster
feanaro surion
Slechte beelden! Hij is prachtig gefilmd, en de muziek is ook geweldig! Dat je de acteurs niet goed vind kan ik me een beetje voorstellen al ben ik het daar ook niet mee eens maar dat je hem 1 ster geeft
Turkeyloverz
1 ster vind ik ook te laag want zelfs Pokemon heeft en hoger gemiddelde, maar het is tenslotte jouw mening....
The One Ring
Ik vond Pokémon leuker dan deze film
Maar dat ligt vooral aan een soort nostalgie.
Naomi Watts
Waarom zou je Pokemon niet hoger mogen waarderen dan Donnie Darko.
mvdw89
slechte muziek
als er 1 film is met geweldige muziek dan is het deze wel, wat dacht van je Under the milkyway tonight of Head over heals of Notorius. Ik begrijp dat je deze film niet kunt waarderen, maar om nu zo`n drogredenen te geven nee.
Tip: Kijk nooit Mulholland Drive als je deze niet kunt waarderen
as
Waarom zou je Pokemon niet hoger mogen waarderen dan Donnie Darko.
Tip: Kijk nooit Mulholland Drive als je deze niet kunt waarderen
Juist wel, dan zie je pas echt hoe slecht dit is.
coco112
Ik heb deze film 2 jaar geleden voor het eerst gezien, ik werd er als het ware heengezogen in de videotheek. Wat een fenomenale film... Na afloop moest ik huilen. Voor het eerst bij een film, zo'n indruk heeft 'ie achtergelaten. Het tijdreisaspect is interessant, maar wat mij het meest boeide is de persoon Donnie en zijn verhouding met zijn familie, vriendin, God en de rest om hem heen. Het was zo'n warme film, Donnie werd niet afgeschilderd als een freak, wat je normaal ziet bij dit soort afwijkende personages, maar hij werd juist gekoesterd. Ik heb de film gelijk op DVD gekocht en 'm inmiddels zo'n 20 keer gezien. Voor het plot had ik het boekje niet nodig en daar is het mij ook niet om te doen. De muziek was ook prachtig: echo and the bunnyman, joy division... Een hele intelligente en vooral mooie film.
SiSsY bOY
inmiddels zo'n 20 keer gezien.
wat bezield iemand om een film 20 keer te kijken. als ik een film twee keer kijk kan ik heel het script uit me kop. toch niet leuk!?
AHWA
als ik een film twee keer kijk kan ik heel het script uit me kop.
Overdrijven is ook een kunst
coco112
Omdat ik ik bij deze film steeds nieuwe dingen ontdek en omdat het mijn lievelingsfilm is, kijk ik 'm met gemak 20 keer
INCTRL
God bestaat niet, het lot bestaat niet en tijdreizen is een wetenschap, net als de hele mensheid en alles wat erbij komt kijken.
DRJeFF
Ik denk dat ik Pulp Fiction wel over de 200 keer heb gezien.
Wat is dat toch voor een onzin dat als je t script uit je kop kent ,je de film niet meer hoeft te zien?
Een bepaalde cd kun je toch ook wel duizenden malen opzetten?Of gooi je `m weg als je de nummers uit je hoofd kent ?
Miss////
Lijkt deze film op Mulholland Drive
?
Zoja, dan denk ik dat ik deze aan me voorbij laat gaan...
En over een film 20x zien, kan ik me helemaal in vinden, LotR ook al meerdere malen gezien, vervelen nooit, en bij sommige stukken: Nog steeds kippevel!
The One Ring
Deze film lijkt niet echt op Mulholland Dr. Ze hebben wat raakvlakken, maar als je Mulholland Drive niet goed vond kun je deze wel goed vinden, of andersom zoals ik.
koreaan
Ik heb deze film op de gok gekocht omdat hij erg hoog staat in de top 250. ben zeer benieuwd.
JoeCabot
Aangezien je films als American Beauty goed vind, zul je deze ook wel goed vinden!
feanaro surion
Zie het verband niet echt tussen Donnie Darko en American Beauty(behalve dat ze allebei goed zijn
JoeCabot
Ik leg even uit. Beide films spelen zich af op de High School. In beide films wordt een weirdo (die niet veel angst heeft en ook wel eens al vloekende zijn eerlijke mening naar voor brengt) verliefd op een normaal (mss wel wat te hoog gegrepen) meisje. Verder is de humor wel ongeveer een beetje het zelfde. Verhaal is mss compleet anders, maar denk niet dat het er veel toe doet. En ze zijn natuurlijk allebei goed
koreaan
Ik ben nieuwsgierig zal vanavond de film bekijken vreemd dat het extra hoesje er weirder uitziet dan de dvd zelf
The One Ring
Best een aardige vergelijking. Ik ergerde me ook kapot aan die jongen uit American Beauty, dus dat deze film bij mij zo laag scoort zal wel aan mij liggen
Alleen heeft AB nog Kevin Spacey om het niveau omhoog te trekken en deze film heeft ehm... Patrick Swayze.
koreaan
Inderdaad de vergelijking die Joe Cabot plaatste klopt inderdaad wel. Ik weet nog niet of deze film nou briljant of slecht is. Binnenkort wer herzien.
Maar wat een plus punt is Donnie Darko zet je wel aan het nadenken over een aantal zaken. Jammer dat de bekend onder het Nederlandse publiek niet zo hoog is als in Engeland waar het een cult is geworden. Omdat deze film psychologisch is.
Is de directors cut anders bye the way
voorlopig 3,5
Naomi Watts
De DC bevat wat extra scenes maar daar houdt het wel bij op.
feanaro surion
Meerdere mensen uit mijn klas kenden hem en het zijn echt geen filmliefhebbers dus hij is best bekend volgens mij

S. Darko
2009

Doodsoorzaak 'The Ring'-actrice Daveigh Chase (35) bekend

'The Ring'-actrice Daveigh Chase op 35-jarige leeftijd overleden

Een greep uit de best beoordeelde psychologische thrillers volgens MovieMeter

Fight Club

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
Komedie / Romantiek, 2001

The Shining
Horror, 1980
brandouder-kindrelatievandalismtherapistpresidential electionhalloweenvliegtuigmelancholytijdreizenschool presentation verliesmiddelbare schoolschool performanceimaginary friendsurrealismesuburbiavisionschoolmoralityarsonpsychologische thrillertienercultfilmgeestesziektevirginiasleepwalkingparanoidjaren 80parallel universeplot twistdepressing