Genre: Avontuur / Actie
Releasedatum: 15 mei 1996
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot Cutthroat Island
"The Course Has Been Set. There Is No Turning Back. Prepare Your Weapons. Summon Your Courage. Discover the Adventure of a Lifetime!"
Jamaica, 1668. Morgan Adams' vader was een illustere piraat. Van hem heeft ze op zijn sterfbed de helft van een kaart gekregen, waarop de coördinaten staan waar een schat begraven ligt. Maar Morgan heeft ook nog een ander doel: ze wil de dood van haar vader, die door zijn broer Dawg Brown werd omgebracht, wreken. Om aan beide missies te kunnen beginnen, probeert ze de bemanning van haar vaders boot te overhalen om met haar mee te varen naar Cutthroat Island, waar de schat begraven ligt...
Morgan Adams
Snelgrave
Bowen
Scully
aburefan
De actie is wel aardig, maar het verhaal en de dialogen zijn waardeloos, het beste aan de film is de soundtrack van Debney.
En de film mag ook nog genieten van het feit de grootste flop allertijden te zijn
aburefan
nope, deze film heeft $100 millioen gekost en $11 millioen opgebracht...waterworld deed het zelfs ietsie beter lofl
Die 11 miljoen was in de States. Ondertussen bracht deze film zijn geld wel op via video, Tv en het buitenland.
Blindfold
Uiteindelijk spelen ze meestal toch wel kiet met films. Vooral na video releases en in het buitenland.
neo
ik snap het eigenlijk ook niet.er zit veel spektakel in en dat is toch iets dat de mensen moet aantrekken.aan de andere kant zit volgestopt met stompzinnige cliches,wat mensen die vaak een film kijken als irritant kunnen beschouwen.
chrissie
leuk om de kinderen mee bezig te houden terwijl je zelf wat beters aan het doen bent
Justice4All
Op zich geen slechte film, gezien het een flop is in VS. Ik wis het niet eens dat het een flop was geworden, dacht juist dat het super deed is VS. Volgens mij heeft het hier in NL degelijk goedgedaan.
djelle
Heerlijke ouderwetse piratenfilm! De clichés zijn onvermijdelijk en horen er natuurlijk bij. Wat is een piratenfilm als er bv geen schat moet gevonden worden? Het had dan nog iets meer originaliteit dan de gemiddelde piratenfilm, in hoeverre dat mogelijk is. Hij had ook geen supercast zoals Pirates of the Caribean (met o.a. Johnny Depp en Orlando Bloom) of een monserbudget, hetgeen goed deed voor het commerciële gevoel die je eventueel kan smaken bij dit soort films.
Heel vermakelijke scenes, vette actie, spectaculair, avontuurlijk, mooi geregisseerd, fantasierijk... alles vond ik top. Ik hou dan ook van fantasie/avontuur en vooral van piratenfilms, maar dit vind ik toch 1 van de mooiste. In absolute tegenstelling tot de meesten hier vind ik het dus een meesterwerk!
Tjah, kan er ook niks aan doen... 5
morpheus
Was Waterworld niet de grootste flop?
WiLL
Tjah, kan er ook niks aan doen... 5
Ben het grotendeels met je eens .... deze film is gewoon goed.
Helaas heeft commercieel succes niet veel met de kwaliteit te maken.
Was de film nu uitgebracht, na het succes van Pirates of the carribean, had hij het misschien wel goed gedaan ....
Ik blijf in ieder geval fan van dit genre
tims
het beste aan de film is de soundtrack van Debney
Ik vond toch Geena het beste aan de film:-)
Devastation HCT
Pluto Nash met Eddie Murphy schijnt nog erger te hebben geflopt. Het kostte 100mln om het te maken, maar het bracht iets minder dan 5mln op. Da's dus ruim 95mln verlies.
koreaan
Jammer dat er weinig films van dit genre zijn gemaakt.
Cutthroat Island had ik al gezien voor Pirates of the Caribean. vond het zeer vermakelijk deze film.
muismat
Ondergewaardeerde film, en onterecht geflopt, na 3,4 keer kijken kan hij me nog steeds erg goed vermaken, echt een avonturenfilm zoals die hoort te zijn (al doet hij natuurlijk wel onder voor POTC).
Riddick
Heb de film jammer genoeg nog niet kunnen krijgen maar hed de soundtrack wel gekregen, en die John Debney heeft iets prachtigs gecomponeerd, vind het een van de beste soundtracks.
extasis
erg vermakelijke, meer dan bijzondere grappige piratenfilm waar je een goed gevoel bij krijgt!!!!!!!!

flash_gordon
....vond em excellent en kan nog steeds niet geloven dat ie zo geflopt is...................:(

Dat je dat film leuk vindt, OK daar kan ik bij inkomen, maar vijf punten... en andere films dan weer gelijk 0,5*. Prima , dat moet je natuurlijk zelf weten, maar zeker weten dat er bij jouw manier van punten geven geen relativeringsvermogen aan te pas komt. (Ik kan het natuurlijk mis hebben...) 3* voor deze makkelijk wegkijkende film.
L. luchtloper
Ik vond hem als kind een geweldige film om te zien, ik was helemaal gek van piraten en zo ook op deze film toen ik die in 1995 in de bioscoop zag
. Sensatie was het...
Ik ga hem morgen zeker weer kijken
Het verhaal is natuurlijk minder goed, maar het is een romantisch piratenverhaal voor deze avonturenfilm.
Ook vet dat deze film af en toe best goor is. Er zijn veel beelden gemaakt van de grofheden van die tijd en de gruwelijke daden van piraten. Zoals die slavenhandel en die gedetineerden in de kooien met die kraaien. Die mensen die worden opgeknoopt. Daarnaast vond ik die Dough wel sjiek, maar ook eng. Dat was een creep met zijn gekartelde sabel.
Vet vond ik het eiland zelf, de grot, en het gevecht tussen de twee schepen en de explosie van een van de schepen.
Minder in de film vond ik die erg overdreven actiescènes zoals die de achtervolging en de beschieting in de haven. Zo ook die scène waar ze springen van het fort. Maar er zijn nog meer van die scènes te noemen
Maar voor de rest prima film
****
d.a.f.
Inderdaad... Belachelijk kansloos
komop zeg, overdrijven is een vak, het is geen meesterwerk, maar zeker geen slechte film , en al helemaal geen 1* waard.
Ace Hanlon
Lekker vermakelijke film.
Akkoord, er klopt één en ander niet (zoals het schip dat in de laatste scenes onbeschadigd was na een behoorlijk gevecht), maar het gaat tenslotte toch om het vermaak, is het niet?
Als je een film wilt zien, die op alle fronten waarheidsgetrouw is moet je naar Discovery Channel kijken, daar zenden ze waargebeurde documentaires uit.
Dit was gewoon een film waar je zonder te diep te moeten nadenken lekker ontspannen naar kon kijken.

'Cutthroat Island' vanavond (6 oktober) op televisie: 'Aanrader voor liefhebbers van spetterende actie, humor en dramatiek'

Little Big Man
Western / Drama, 1970