• 9.381.208 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.273.027)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

avatar van skeps

skeps

Plaats 238? deze film hoort minstens 200 plaatsen hoger te staan.

skeps schreef:

Plaats 238? deze film hoort minstens 200 plaatsen hoger te staan.

Dat ben ik zeker met je eens....! Maarjah, wat doe je eraan?

avatar van skeps

skeps

Een ban voor alle onwetende stemmers

skeps schreef:

Een ban voor alle onwetende stemmers

Haha! Jah, dat zou wat zijn

avatar van terminators

terminators

Ik vind de gemiddelde beoordeling erg laag voor deze film.

deze film hoort in de top 50 beste films allertijden!

zeker voor een vervolg film is hij uitmuntend.

vanaf het moment dat de film uitkwam tot nu was ik onder de indruk.

De specialeffects van toen slaan zelfs anno 2007 geen modderfiguur.

Ik kan helaas niet hoger geven dan 5 sterren.

Hoop dat veel stemmers hen beoordeling voor deze film veranderen...

avatar van DragQueen

DragQueen

Het origineel was al een klassieker in mijn ogen. maar het is zelden dat een vervolg hier nog een schep bovenop weet te leggen. qua special effects, acteer prestaties en grootse actie momenten is deze nog veel beter. dit ook mede door de technologie natuurlijk. het einde vond ik zelfs bijna ontroerend. ja, ik ben een absolute fan van de terminator-reeks, en arnold natuurlijk. en vindt dit tweede deel persoonlijk de beste uit de reeks. de cast is tevens ijzersterk hier, en het weerzien met linda hamilton en arnold schwarzenegger is natuurlijk top. verder doet robert patrick het ook goed in zijn rol als t-1000, evenals edward furlong. schitterende film waarin het bekende futuristische verhaal lekker verder kabbelt. een dik verdiende 5 sterren. ( ps : ik geef de voorkeur aan het kijken naar de extended edition van de film.)

Minotaures

Zeer mooie film, vond deze ZO geweldig, nog steeds wel nu.

Vind het zo mooi gemaakt, en realistisch, wat vond ik die vloeibare Terminator ooh zo eng toen ik erg klein was .

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Robert Patrick is inderdaad geweldig in zijn rol als vloeibare Terminator. De eerste helft van de film is geweldig (die openingscène alleen al...), als de tweede helft hetzelfde zou zijn zou-ie op nr. 1 in mijn top 10 staan. De tweede helft zakt de film naar mijn mening een klein beetje in, gaat soms iets te lang door.

Maar natuurlijk alsnog een plaatsje in mijn top 10!

tukkerstein schreef:

Maar natuurlijk alsnog een plaatsje in mijn top 10!

Klopt, eerste helft geweldig, onvoorspelbaar.

Tweede helft wordt het een beetje voorspelbaar en het is makkelijk te raden dat Arnold met "moeite" wint.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Op een gegeven moment vind ik de film langdradig en saai worden. Het wordt beschouwd als één van de vervolgen die beter is dan het origineel. Ik weet niet of ik daar van overtuigd ben.

Wel vermakelijk met M&M's en Chocomel (=Cecemel).

avatar van etherman

etherman

Knisper schreef:

Wat een troep! Dramatisch slechte rol van Edward Furlong, zowel het acteerwerk als het personage zelf en het walgelijke Amerikaanse sentiment druipt hier vanaf (de politie beschieten van een zo'n geweer en dan 0,0 doden, bah). De actie is dan nog wel redelijk en vind Linda Hamilton dan nog wel ok, maar de film is met 2* heel goed af.

als ik jouw top 10 bekijk kan ik wel begrijpen dat je zo'n reactie geeft.wat een saaie films kijk jij zeg bah,behalve fight club natuurlijk.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Jouw top 10 is pas saai. Dertien in een dozijn top 10 .

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Helemaal eens met dutchuga en Knisper! En natuurlijk baggerfilm dit.

orbit schreef:

Helemaal eens met dutchuga en Knisper! En natuurlijk baggerfilm dit.

Het is wel een leuke actiefilm en shooter. Als je er van houdt dan tenminste, jij houdt eerder van een film gebaseerd op strakke verhaal/verhaalen.

avatar van BS

BS

6 jaar en 1 maand terug heb ik gepost "Maar zonder twijfel een van de beste aktie-films die er zijn.4.5 sterren"

Ik heb net de Ultimate Edition zitten kijken.Veel meer gameplay omdat er een aantal scenes bij zijn gekomen en wat zijn aangepast.
Leuk allemaal en het had er voor mij gelijk in kunnen zitten.
Opzich draagt het niet veel bij aan het verhaal het legt het wel mooier uit.Bijvoorbeeld de scene waarin ze zijn hoofd openschroeven,de cpu verwijderen en hem activeren om te "leren"Je ziet dan een nogal diep gat en op dat had opzich wat minder diep gemogen. die scene is gewoon briljant en ook echt prima uitgewerkt !

Wat ik wel jammer vind wat verwijdert is ( en wat nu dus terug is, is op het eind in de staalfabriek.
Na het uiteenspatten van de bevroren T1000 komt hij weer "tot leven".Hij gaat op zoek naar de rest en hij blijft aan een metalen rails hangen ( en morft naar de structuur ervan). Even erna loopt hij over de vloer heen en zijn voeten en enkels krijgen dezelfde textuur.
Nu is dit leuk maar wat er ineens echt duiderlijk
als de t1000 vermomd als sara, john roept om naar hem toe te komen.Ze hangt dan aan een haak en de echte sara komt ( met shotgun ) achter hem staat.
In het orgineel zegt ze "john ga aan de kant" hij zegt "schiet ! " en duikt weg.
In de lange verzie kijkt hij de 2 sara's aan en kijkt naar onderen.Daar ziet hij dat de "fake" sara dezelde structuur voeten en enkels heeft als de grond.Duiderlijk de t1000 dus.
Dan zegt hij "schiet" en duikt weg.
Dat is echt een totale verbetering van die hele scene !

Er staat van mij een 4,5 ster en die blijft ook zeker staan.Dit is en blijft gewoon een van de beste actie-films ooit gemaakt en als je de kans krijgt, kijk ook zeker de Ultimate Edition want die maakt het alleen maar mooier en stelt je zeker niet teleur !

Minotaures

Zo dat klinkt echt zeer uitgewerkt, moet het wel eerst zien voordat ik het door heb natuurlijk, maar snap het zo'n beetje.

avatar van garlic senior

garlic senior

mijn top 10 is tien in een dozijn

maar laat ik het maar over de film hebben, het is een goede film, maar lijkt wel een beetje erg veel op zijn voorganger alleen Arnie als Good-Guy dit keer. Het is allemaal wel goed uitgewerkt, maar soms had ik het gevoel dat ik naar een andere versie van deel 1 keek.

Daarom geef ik deze film slechts 3,5 sterren ook al doet Arnold Schwarzenegger het zo goed.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

garlic senior schreef:

mijn top 10 is tien in een dozijn

ik vind hem niet te vergelijken met deel 1. deel 1 is echt een triller met wat aktie deel 2 is aktie avontuur en hier en daar wat humor, in ieder geval heb ik deel 2 heel anders ervaren.

avatar van garlic senior

garlic senior

deel 2 is over het algemeen meer van hetzelfde als deel 1 maar dit keer Arnie als beschermengel in plaats van stoere ''Bad-Guy''. Vooral dat einde deed me denken aan het vorige deel en eigenlijk neemt Arnie de rol over van de vader van John Connor, die iedereen in bescherming moet nemen. Dit zorgt wel voor andere taferelen, maar het blijft min of meer hetzelfde en dat vond ik nou zo jammer.

gideonvdb schreef:

Heb je helemaal gelijk in! Deel 2 is NIET te vergelijken met deel 1 behalve over het onderwerp "The Terminator".

avatar van finalman

finalman

interessant: Terminator 2 foutjes

Leland Palmer

Zeker interessant Maar de meeste films bevatten wel fouten.....Blijft een topfilm trouwens!

avatar van finalman

finalman

HarmJanStegenga schreef:

inderdaad, mee eens.

Ondanks deze kleine foutjes blijft hij in m'n top 10 staan

finalman schreef:

inderdaad, mee eens.

Ondanks deze kleine foutjes blijft hij in m'n top 10 staan

Ik heb deze film erg lang in mijn top 10 gehad......Heeft het niet overleefd Desondanks blijft het voor mij een van de beste actiefilms zoniet de beste actiefilm ooit!

HarmJanStegenga schreef:

Zekers weL!

avatar van Flipman

Flipman

Vraagje: ik heb The Ultimate Edition van deze film. Achterop het doosje staat dat ie 147 minuten duurt, maar hij zou, volgens MM & IMDb 154 minuten moeten duren! Of heeft mijn hoes het gewoon fout??

Flipman schreef:

Denk het, is ook meerderemalen voor gekomen !

avatar van Flipman

Flipman

Dit is geen platte actiefilm. Het is een hele sterke film. Het heeft de toon gezet voor alle VFX-films die hierna kwamen (bijgestaan natuurlijk door Jurassic Park onder andere). Waarschijnlijk is de mensheid wel in staat om een zelfdenkende machine te bouwen, dit (en de voorgaande film, natuurlijk) is één van de mogelijke scenario's. Eén ding vraag ik me af; als de machines de complete mensheid zou hebben uitgeroeid, wat dan?? Dan heersen ze over de gehele aarde, maar welk doel ztellen ze zichzelf dan? Ik denk dat je toch over emoties moet beschikken om succesvol te kunnen heersen. Als je geen emoties bezit, kun je je bijvoorbeeld ook niet vermaken.

De trilogie blijft me boeien, hoewel, op het einde na, het derde deel bij lange na niet kan tippen aan de eerdere twee. Bij The Terminator had ik in het eerste deel het gevoel van de onstopbare machine, dat is hij ook; een onstopbare moordmachine. In het tweede deel behoudt hij status, maar lijkt hij eerder de boodschap met zich mee te dragen: "Luister, ik ben tot enorm veel in staat, maar we moeten extreem oppassen." Dit natuurlijk vanwege zijn veel verder geavanceerde tegenstander. Maar in het derde deel heeft hij eigenlijk geen status meer over: "Tja, mijn missie is eigenlijk volkomen hopeloos, maar we maken er maar het beste van..." Dit deel is echt mijn favoriet uit de serie.

Ondanks alles ben ik benieuwd naar een vierde deel: De Oorlog!! Dit deel zal waarschijnlijk echter de enige zijn die ooit een plekje in mijn Top-10 zou kunnen veroveren. Sterker nog, dat heeft ie gedaan!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Dit is toch een klassieker en ik zou het jammer vinden als deze volgend jaar uit de top 250 is. Voor die tijd (1991) was dit een erg goed film qua SF en voor jochies van 10 jaar was dit geweldig.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

dus hier moet arnold het jochie beschermen??