• 9.378.017 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.424)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Zalige film.IK heb er vroeger veel naar gekeken en nu soms nog eens en de film blijft de beste van drie.Zeer mooi uit gewerkt vind ik.Verhaal is goed en de speciale effects zijn zeer goed zeker voor de tijd dat hij gemaakt is.4sterren

avatar van Flipman

Flipman

Ja, moet het net wat meer van de actie hebben, deze film, maar hij heeft sfeer, stijl, mooie effectne en hij ziet er gewoon goed uit! Hele gave film. Ik vond Aliens wel beter, maar God, was is deze film cool!

avatar van Quentin

Quentin

Flipman schreef:

moet het net wat meer van de actie hebben

Wat ?

avatar van Van Helsing

Van Helsing

Goed vervolg !!! Maar voor mij blijft T1 het beste uit de reeks. Schwarzenegger als bad guy

avatar van Frantic01

Frantic01

ik vond persoonlijk dit deel het beste van alle3 T2 is super goed !!! 1 vond ik ook goed maar een beetje te eentonig op den duur deze vond ik kei goed vooral de soundtrack van GUNS N ROSES - YOU COULD BE MINE ook een super gaafe videoclip met de echte terminator er in vooral de actie en de spanning in dit deel is voor mij een rede om hem in mij eigen verzameling te zetten

avatar van as

as

Frantic01 schreef:

Eeeeh.. ooit van punten of comma's gehoord?

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Toppie film!

haha heb hem vroeger echt zoo vaak gekeken hij blijft gewoon leuk om na een tijdje weer eens te zien!

avatar van mariove

mariove

goeie film!

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Naar mijn mening zijn er maar weinig sequels die even goed of zelfs misschien nog beter zijn als het eerste deel. The Godfather II is volgens mij een goed voorbeeld en ook de vervolgen van Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Deze Terminator 2 kan ik ook in dat rijtje plaatsen. Dat deze beter is zou ik niet zeggen, maar toch allesbehalve zwakker dan het eerste deel. Vette actiescènes en een knap uitgewerkt verhaal. 4*

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

een van de beste actie/sf ooit gemaakt , ik vond hem zelfs beter als deel 1.

en de rol van terminator was gewoon geknipt voor schwarzenegger

avatar van tijntje

tijntje

Voor mij 1 van de beste spektakel films allertijden, samen met Gladiator is dit de enige film die ik keer op keer kan kijken, hij blijft gewoon gaaf, de muziek, de sfeer, de actie, 5*.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Naar mijn mening een van de beste actiefilms ooit gemaakt. Alle acteurs vullen elkaar goed aan en het verhaal is ook origineel met wat plotwendingen op sommige momenten. De special effects zijn nu nog erg goed en de actie is heerlijk. Ik geef de film 5 sterren.

avatar van mr_noname

mr_noname

goede film, goed verhaal en ik vindt hem persoonlijk beter dan deel 1..., deze vindt ik de beste van de 3 die er zijn gemaakt.. "ik ga hem vanavond nog maar eens kijken"

"God bless my pc and television" !!

3 1/2 Ster * ( en zeker weten verdiend! )

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Super vermaak, 5 ***

Een van mijn favoriete films, de beste uit de reeks naar mijn mening. (en het grootste deel zo te lezen.. )

Goed verhaal, goed acteerwerk!, coole special effects, de "t - 1000" een van de beste Bad-Guys ever, de 'doom'-sfeer, ook de humor vind ik leuk, deze film kan ik keer op keer bekijken, verveeld nooit.

Oja, en niet te vergeten de muziek, dat deuntje, geeft me steeds dat creepy enge gevoel.

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Dit is mijn favo Terminator deel, deze vind ik stoerder dan deel 1 en dat komt vooral door Robert Patrick die heel erg goed speelt als 'bad guy'. 3.5*

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Waanzinnig spectaculair en geweldige special effects (zeker voor 1991). Niks French Connection, de vetste achtervolgingsscene(s) zit(ten) in deze film. Inderdaad beter dan deel 1. 4*

avatar van IcU

IcU

Veel beter dan zijn voorganger. Een van de beste actie films ooit gemaakt. Van mij de volle 5

avatar van Stephan

Stephan

Poisonthewell schreef:

Correctie: De beste chase zit uiteraard in Ronin.

avatar van puma

puma

Eén van de beste actiefilms ooit gemaakt en met kop en schouders de beste uit de Terminator reeks.

Robert Patrick is als 'liquid metal' T1000 ingenieus neergezet; een tenger en nietig politieagentje met een 'dodelijk stalen' blik waar een meedogenloze en zéér effectieve killer achter schuil gaat. De scenes waar in de T1000 zijn vernuftigheid vertoont en zijn mogelijkheden demonstreert zijn brilliant neergezet.

Linda Hamilton, als ten strijde trekkende moeder, en Edward Furlong, als opstandige puber, voegen daaraan nog eens zeer goede acteer prestaties aan toe. Het verhaal, de afwisselende actie, drama, geestige momenten, het ontwikkelde en uitgewerkte concept van de T1000 plus de special effects (in 1991 zijn tijd ver vooruit!), maken de film tot een ware actie klassieker.

4,5 ster.

avatar van TheOne

TheOne

Veel beter dan de eerste en de derde deel en zal ook veel beter blijven da de vierde deel die eraan komt, want die is zonder Arnold. Die zal zich afspelen in de toekomst en zich concentreren op John Connor en zijn mensenleger tegen de robots van Snynet.

avatar van 606

echt te gekke film vooral T 1000 is te gek hij kijkt zo gaaf en arnold was ook oke 5 stemmen

avatar van mikoz

Mister_Movie

mikoz schreef:

Een van de weinige films waar deel 2 beter is dan deel 1

4.5

Helemaal mee eens ! Alhoewel de twee films helemaal niet op elkaar lijken een absolute topper. De special effects zijn zelfs vandaag nog adembenemend. Ik heb deze film van voor tot achter met open mond bekeken. Waw !

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Net zo goed als deel 1. Meesterwerk !!!

avatar van Denno

Denno

Geweldige film, misschien wel beter als de eerste maar da`s moeilijk omdat er 7 jaar tussen zat.

Kwa special effects was deze film helemaal te gek.

Een ook nog een zielig einde.

een 4

avatar van koreaan

koreaan

mafiabaas schreef:

Ik vond Robert Patrick ook goed spelen.

Deze film is en blijft een klasieker

avatar van Timmy757

Timmy757

Zeker speelt die Robert Patrick zijn rol geniaal . 4*

avatar van erwku

erwku

IK heb deze film vroeger echt zo inmens vaak gezien,.. nietnormaal!!!!!

als het minder is dan 50 keer dan valt het me mee,

Maar ook nu nog vindt ik het misschien wel de beste actie/sf ooit gemaakt.

Het een beetje belachelijke verhaal wordt zo gigantisch goed verteld met meesterlijke actiescenes en geweldige special effects dan ik geen kan bedenken die beter is.

Een wereldproductie,

En voor de Matrix-generatie,... deze is toch echt een klasse beter,....

avatar van sonyjh

sonyjh

superfilm, het wordt een tijd dat james cameron met een nieuwe kaskraker komt.. na titanic had ie precies genoeg verdiend ofzo

avatar van Jessicaaa

Jessicaaa

Het verhaal is perfect.

De actie is perfect.

Het acteerwerk is perfect.

ALLES is perfect aan deze film.

Deze film heb ik al zo'n 100 keer gezien