• 9.375.132 stemmen

South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

Animatie / Komedie | 81 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Trey Parker

Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman

Releasedatum: 3 februari 2000

Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut

"UH-OH."

Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.

Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)

Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)

Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)

Chef Jerome McElroy (stemrol)

Man in Theater (stemrol)

Woman in Theater (stemrol)

Bebe Stevens (stemrol)

Mik

Spijker op z'n kop Mister Blonde. Zo is het overigens ook met die hele musical sfeer.. allemaal om het belachelijk te maken.

avatar van Rascal

Rascal

Leuk! Maar de liedjes hoefden voor mij nie zo. (>_<)

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

De eerste 20 minuten zijn zeer grappig ("what's the big fucking deal, bitch?"),

daarna werd het allemaal wat minder. Toch waren er nog genoeg geslaagde grappen om 80 minuten te blijven boeien. De liedjes waren minder irritant dan ik had verwacht.

avatar van Ramon K

Ramon K

Beste scene uit de film.

Cartman: Don't call me fat, you fucking jew!

Mr. Garrison: Eric, did you just say the F-word?

Cartman: Jew?

Kyle: No, he's talking about "fuck". You can't say "fuck" in school, you fucking fat-ass!

Cartman: Why the fuck not?

Mr. Garrison: Eric!

Stan: Dude, you just said "fuck" again!

Mr. Garrison: Stanley!

Kenny: Fuck!

Mr. Garrison: Kenny!

Cartman: What's the big deal? It doesn't hurt anybody. Fuck-fuckety-fuck-fuck-fuck.

Mr. Garrison: How would you like to go see the school councilor?

Cartman: How would you like to suck my balls?

Mr. Garrison: What did you say?

Cartman: I'm sorry, I'm sorry. Actually, what I said was...

[picks up a megaphone]

Cartman: HOW WOULD YOU LIKE TO SUCK MY BALLS?

Stan: Holy shit, dude.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

hehe, of

Satan: How come you always want to make love to me from behind? Is it because you want to pretend I'm somebody else?

Saddam Hussein: Satan, your ass is gigantic and red. Who am I going to pretend you are, Liza Minelli?

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Nederland heeft Hans Teeuwen, Amerika heeft South Park. Want veel verder te ver gaan dan South Park kan in Amerika niet, denk ik zo. Het moet nog een hele uitdaging geweest zijn om iets te bedenken dat nog politiek incorrecter is dan een gemiddelde South Park aflevering en het dan ook nog in een Amerikaanse bioscoop te laten draaien, maar het is gelukt.

Tenminste: voor zover er iets teleurstelt aan de film, dan is het dat 'ie niet eens zo veel verder gaat dan de serie. Er zit alleen meer schuttingtaal in. En een paar piemels.

Wat wel verrast is dat er af en toe ineens ECHT getekend wordt (heel apart). En dat Kenny een hoofd heeft. En dat de Canadese regering zijn excuses aanbiedt voor Bryan Adams.

****

avatar van Phooze

Phooze

Ramon K schreef:

[picks up a megaphone]

Cartman: HOW WOULD YOU LIKE TO SUCK MY BALLS?

Stan: Holy shit, dude.

Dit stukje heb ik, toen ik 'm op video had, echt oneindig keer teruggespoelt

Echt, traaaanen, maar nu zonder brok..

avatar van Jordy

Jordy

Mik schreef:

Erg oneens. De heren zijn musical-fan en dat spat van deze film af.

Mik

Laat mij maar in de waan dat het nep/aanstellerij/expres is ...

Dat doet me minder pijn

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Jordy schreef:

Erg oneens. De heren zijn musical-fan en dat spat van deze film af.

Dan nog doet t nix aan de film af want de liedjes zijn gewoon ontzettend leuk.

Linda

Net weer eens gezien en hij blijft geweldig!

Ik heb weer flink gelachen. Stem van 4 naar 4,5.

avatar van Pitbull

Pitbull

BoordAppel schreef:

.....want de liedjes zijn gewoon ontzettend leuk.

Dat vond ik ook, ik heb nog eens enkele fragmenten van de film gezien en ik vond de liedjes behalve leuk ook goed, bijvoorbeeld het lied van de duivel. Het is dat de stemmen meestal zo raar zijn, anders waren het echt mooie nummers geweest.

avatar van Quido

Quido

Ik heb me echt kapot gelachen bij deze film. En de liedjes vond ik ook geweldig! 4*

MaTtIeBoY

Ik heb ook erg gelachen.Maar ik vond de liedjes juist ZWAAR IRRITANT.De serie is in ieder geval nog altijd een stuk beter dan de film die liedjes hebben echt veel verpest.toch nog *** sterren

Linda

Ik vond de liedjes juist super! Vooral om Kyle's Mom's a Bitch en Uncle Fucker (En de Duitse versie daarvan met dank aan Mik ) heb ik helemaal dubbel gelegen.

Linda schreef:

Ook van Kyle's mom's a bitch heb ik de duitse versie voor je... "Kyle's mim is ne ganz groBe schlampe"... super!

avatar van T.O.

T.O.

van Kazaa?

Mik schreef:

"Kyle's mim is ne ganz groBe schlampe"...

Ik heb hem inmiddels ook. Verschrikkelijk leuk weer!. Maar de gewone versie van Uncle Fucker blijft toch mijn favoriet!

ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.Uncle fucker,uncle fucker uncle fucker uncle fucker......Shut your fucking face uncle fucker,your a boner biting bastard uncle fucker!Your an uncle fucker I must say,well you fucked your uncle yesterday!Haha!Uncle fucker,thats U-N-C-L-E Fuck you!Uncle fucker!!!!!Tonight!Suck my balls

avatar van Yak

Yak

Nou nou, foul mouthed Linda heeft het record van 'meest gebruik van het woord "fuck" in één post' verbroken, volgens mij.

avatar van gotti

avatar van Yak

Yak

killalot schreef:

lol, blame canada!

Dat was inderdaad ook het eerste waar ik aan dacht. With all thier beedy little eyes have packed thier heads so full of lies, blame Canada! Blame Canada!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

It's not even a real country anyway!

avatar van EmDee

EmDee

Maar ze kunnen alvast de USA gaan blamen.

Ohio ligt nl niet in Canada.

avatar van Thari

Thari

Misschien is I can change wat meer van deze tijd...

avatar van Justice4All

Justice4All

Vind em geen bal aan dus ik geef er 1 ster voor. Series zijn beter. Kort maar krachtig. Maar dit, de politieke rompslomp. Bah. Typisch Amerikaans. Alleen wat ze zingen geef ik een ster, meer niet.

avatar van WB

WB

Ik weet niet hoe vaak ik deze film heb gezien, maar als je van de serie houdt, is dit ook zeker een aanrader! Deze film werd ook overigens uitgeroepen tot de grofste film allertijden!

Het woord "fuck" komt er 133 keer in voor, bevat 399 'rare woorden', 128 keer wordt er beledigd, en bevat 221 scènes geweld...

Wel grappig om te weten

De leukste quote is dan toch nog:

Mr. Garrison: Sorry kids, I just can't trust something that bleeds for five days and doesn't die

avatar van Goodfella

Goodfella

Kan me een aflevering van Dit Was Het Nieuws herinneren (volgens mij met de broertjes v/d Kerkhof) waarin die grap werd gemaakt en er mensen opstonden en weg wegliepen..