Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman
Releasedatum: 3 februari 2000
Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut
"UH-OH."
Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.
Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)
Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)
Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)
Chef Jerome McElroy (stemrol)
Man in Theater (stemrol)
Woman in Theater (stemrol)
Bebe Stevens (stemrol)
bvonk
@Anjin is geen animatiefilm (shrek, nemo, ice age enz zijn animatiefilms) maar meer een tekenfilm.
en als southparktekenfilm vind ik hem super. 5.0
Phoebe318
Deze film is gewoon zó goed!
En van die droge opmerkingen!
Super gewoon!
Een dubbel dikke 5,0!
JurassicPark
Hoeso is deze film op tv voor 6 jaar en op de dvd hoes staat 16+
en als southparktekenfilm vind ik hem super. 5.0
Tekenfilms zijn niet geanimeerd bedoel je? Vreemd...
bvonk
@gotti ja, dat bedoel ik. tekenfilm zijn veel verschillende tekeningen die elkaar in sneltempo opvolgen wat ook vaak met computer wordt gemaakt met behulp van computers maar toch anders is dan met animatiefilms. Bij animatiefilms wordt vrijwel alles in 3D uitgewerkt en zo echt mogelijke bewegingen aan gegeven dus geanimeerd. ik vind het dus echt wel wat anders. nog steeds vreemd???
BoordAppel
Heel erg vreemd. Met je tweede zin beschrijf je nota bene een animatiefilm. Tekenfilms zijn per definitie animatiefilms.
te·ken·film (de ~ (m.))
1 film die bestaat uit een reeks elkaar snel opvolgende tekeningen (ofwel Southpark)
ani·ma·tie·film (de ~ (m.))
1 film met getekende, bewegende beelden van iets dat in de werkelijkheid bestaat => animatie (pas meer bij films zoals shrek, ice age enz)
het een sluit het ander niet helemaal uit maar zie vind southpark toch meer onder tekenfilm vallen. maar denk dat we het hier nooit over eens zullen worden.
Ace Hanlon
Walt Disney, Tex Avery en Mel Blanc (om maar eens een paar animators te noemen) leven helaas niet meer, maar zij zouden het zeker NIET met je eens zijn!
Nee, als jij aan je belachelijke menig vasthoudt niet.
1 film die bestaat uit een reeks elkaar snel opvolgende tekeningen
ani·ma·tie·film (de ~ (m.))
Lijkt mij beide van toepassing op South Park. Je kan hooguit stellen dat Nightmare before Christmas wel een animatie maar geen tekenfilm is.
Ace Hanlon
ani·ma·tie·film (de ~ (m.))
We hoeven het hier niet over eens te worden, je zit er gewoon volledig naast.
BoordAppel
Hier zijn we het over eens. South Park is een tekenfilm, en daarom dus ook een animatiefilm
RebelQueen
Nee, als jij aan je belachelijke menig vasthoudt niet.
1 film die bestaat uit een reeks elkaar snel opvolgende tekeningen
ani·ma·tie·film (de ~ (m.))
een tekenfilm is een animatiefilm maar een animatiefilm hoeft daarnaast gezien geen tekenfilm te zijn hoor.
Mijn mening een erg goede animatie/getekende film. Écht Southparc eigen, en het verhaal blijft goed lopen, vind m erg lachen. Een 4*
kArIzMa_TuRk
hele leuke film
blijft leuk na meerdere keren bekijken..
murtcelP
Erg leuke film! Niet zo leuk als de serie, maar toch wel lachen! ****
(verwijderd)
Best wel leuke film! Een dike 5! Sjonge die kinderen met hun grote mond! Ik ben echt een fan van 'Soutpark'! Alleen soms te heftig!
Maar deze film is eigenlijk nu (kijkwijzer) voor zes jaar! Ik ben 12...maar dit is gewoon te heftig voor worden! Zijn ze gek bij kijkwijzer? Ik dacht van het wel! Een kind van zes jaar dit laten kijken?! Dan antwoorden zij van dat tekenfilms en annematies niet boven de 6 gaan.
Doom
Gisteravond wederom South Park herzien en ik moet zeggen, het is mij deze keer beter bevallen dan de eerste kijkbeurt. South Park begint natuurlijk enorm goed. Lekker bruut met de dialogen, onwijs grappige gebeurtenissen en het leuke nummer "Uncle Fucker". Helaas blijf ik dan toch wel weer struikelen over het einde. Het laatste half uur is gewoon niet meer zo interessant en grappig als het begin. Het hele gedoe met Satan en Sadam begint op een gegeven moment zelfs te vervelen. Jammer. Ook zijn de nummers op het einde niet zo geweldig. Beetje langdradig zelfs.
Wel krijgt South Park een vette verhoging van mij. Van een 1.5* naar een 3.5*.
Horrordude
Kind van 6 kan tog nog geen ondertitels lezen
TimD
De film is 16, de serie 6 maar wordt nu 's avonds laat uitgezonden.
swankel
Mr. Garrison: ...I'm Sorry Wendy, but I don't trust anything that bleeds for five days and doesn't die.
cartmans bitch
ik vind south park echt de beste film ooit gemaakt, ik kijk hem elke dag wel een paar keer( nu ben ik hem ook aan het kijken)
matt stone & trey parker zijn geniaal! ik vind het alleen wel een beetje overdreven dat het vanaf 16 jaar is, 12 jaar vind ik ook al genoeg. het liedje unclefucka is echt zo cool! de south park serie is ook leuk, maar ik heb er nog niet zo veel afleveringen van gezien om te kunnen zeggen of de film leuker is of niet. ik vind hem wel 5 sterren waard denk ik
Dead01
- 1977 stemmen
Serie is zeer goed.
Wat doe jij anders dan overdag buiten kijken naar deze film?
Serie is zeer goed.
Wat doe jij anders dan overdag buiten kijken naar deze film?
helemaal nix, ik kijk alleen south park , en soms luister ik naar de liedjes van de film
cartmans bitch
Dan moet je de duitse versie "oncle Ficker" maar een luisteren.. met dank aan Tovenaar
hahaha, die is ook grappig jah
cartmans bitch
Beste scene uit de film.
Cartman: Don't call me fat, you fucking jew!
Mr. Garrison: Eric, did you just say the F-word?
Cartman: Jew?
Kyle: No, he's talking about "fuck". You can't say "fuck" in school, you fucking fat-ass!
Cartman: Why the fuck not?
Mr. Garrison: Eric!
Stan: Dude, you just said "fuck" again!
Mr. Garrison: Stanley!
Kenny: Fuck!
Mr. Garrison: Kenny!
Cartman: What's the big deal? It doesn't hurt anybody. Fuck-fuckety-fuck-fuck-fuck.
Mr. Garrison: How would you like to go see the school councilor?
Cartman: How would you like to suck my balls?
Mr. Garrison: What did you say?
Cartman: I'm sorry, I'm sorry. Actually, what I said was...
[picks up a megaphone]
Cartman: HOW WOULD YOU LIKE TO SUCK MY BALLS?
Stan: Holy shit, dude.
jij kan dus ook de hele film uit je hoofd...
cartmans bitch
ik vind het grappig dat canada asses of fire heeft gemaakt aangezien canadezen juist bekend staan om hun bescheidenheid...
cartmans bitch
hier heb ik me echt dood om gelachen.. heb 'm wel 3 keer gezien ! vooral de scene in de bios was echt geweldig ! er zat een redelijk verhaal in en de humor is gewoon leuk !
4 *
je hebt hem 'wel'3 x gezien? ik kijk hem elke dag man!
nietdatdus
Deze dvd ligt al jaren in de kast, moet m toch echt een keer gaan kijken.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

The Wrong Trousers
Animatie / Komedie, 1993

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
mount rushmore national memorial helworld supremacy elementary schoolsaddam hussein atheistsurrealismesatangebaseerd op tv-serieschild swearingvisions of hellu.s. canada war demonvolwassen animatiesouth park coloradoage 16+