• 9.372.320 stemmen

Dracula 2000 (2000)

Horror | 100 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Wes Craven Presents Dracula 2000 / Dracula 2001 / Dracula 2002

Geregisseerd door: Patrick Lussier

Met onder meer: Christopher Plummer, Gerard Butler en Jonny Lee Miller

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 14 juni 2001

Plot Dracula 2000

"The Most Seductive Evil of All Time Has Now Been Unleashed in Ours."

Abraham Van Helsing, vampierjager, is inmiddels een Engelse antiekdealer. Hij geeft training aan Simon Sheppard. Samen reizen ze van Londen naar New Orleans om Van Helsings dochter te redden uit de handen van Dracula.

avatar van SJOE®DO

SJOE®DO

Ik kom net van Dracula 2000.. maar wat een rukfilm hee.. damn.. het begint wel leuk.. met een paar gasten die naar waardevolle spullen zoeken in een oud huis.. en dan een doodskist vinden en die besluiten mee te nemen omdat ze denken dat daarin de waardevolle spullen verborgen zitten.. maar NEE.. daar komt natuurlijk onze vriend Dracula uit.. die iedereen "vermoord" waardoor ze dus vampiers worden.. en dan wordt de film dus ECHT vermoeiend.. met preken over god en neppe "vlieg"acties.. eindigt hij helemaal dramatisch met flashbacks naar de dood van Jezus.. 1 ster voor de moeite aan het begin van de film.. halverwege was het geld zeker op.. NIET naar deze film gaan.. SJOE®DO OUT!

avatar van Etienne U

Etienne U

Zaten er niet eens lekkere bitches in Sjoerdo??? hehehehe

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond het wel weer eens verfrissend zo'n nieuwe kijk op het Dracula verhaal.

Die Dracula dude was misschien niet helemaal goed gecast en er had wel iets meer vaart in mogen zitten, maar zo slecht vond ik hem nou ook weer niet. (het was dan wel de laatste film in de supersneak, dus misschien was ik niet helemaal helder meer

avatar van iman

iman

OH MY GODDD!!!....wat was dit een Belachelijke slechte film.... hij werd alsmaar slechter....en inderdaad die preken over god....wordt ik altijd kotsmisselijk van....Irritante klote mensen die hun stomme geloof willen oplegen zouden geen films mogen maken....

avatar van Jordy

Jordy

Het begin van de film gaat nog wel, het lijkt een standaard Scream-ripoffje te zijn. De film wordt echter steeds slechter: slecht acteerwerk (vooral van degene die Dracula speelt), belachelijk niet-spannend verhaaltje, dom religieus gelul: anderhalve ster.

avatar van Blindfold

Blindfold

Was ik nou de enige die de religieuze achtergrond van Dracula wel origineel vond?

avatar van Jordy

Jordy

origineel : ja

stompzinnig: ook ja

je moet bij mij sowieso niet aankomen met dit soort trieste religie-verhaaltjes. Maar ja, aan de andere kant, kun je natuurlijk verwachten in een Dracula verhaal

avatar van Ruudos

Ruudos

Ben het eens met blindfold.

Die achtergrond was origineel gevonden en heus niet om te prediken. Film vond ik wel vermakelijk.

avatar van Viper

Viper

De film is zeker weten niet de beste maar ik vind hem wel orgineel omdat hij een andere verhaal lijn heeft dan andere vampier films, maar toch nog een puntje van de eerste Dracula

avatar van Wolf

Wolf

Net zo goed als Blade

---------------------

Dat zei die vent van de videotheek teminste. En ik geloofde dat natuurlijk weer.

Enig idee hoe ik me na de film voelde ?

Euh.....bewerken van een oud bericht gaat niet helemaal lekker ik begin dubbel te zien.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ach, ik vond deze film best wel spannend. Inderdaad een andere verhaallijn dan bij het gros van de andere Dracula-films. Die Dracula hadden ze inderdaad beter moeten kunnen casten, maar al met al toch wel vermakelijk om naar te kijken. Zeker het eerste half uur van de film. **1/2

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik heb de herinnering aan deze film gelukkig succesvol kunnen verdringen. Alleen die weinig subtiele product-placement van Virgin tijdens sommige scènes zal mij nog jaren bijblijven.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Slecht slecht slecht, wie is die oen die Dracula-speelt eigenlijk ? Jongens, wat een snertfilm ...

Aanloop was nochtans nog de moeite waard.

(zoals zo vaak in dergelijke flutfilms)

*' 1,5 op 5 *'

Tony

avatar van EmDee

EmDee

Gerard Butler

avatar van Sparkle

Sparkle

Ik ben van het principe: doe met de vampierensaga wat je wilt, maar als je Dracula gebruikt, respecteer dan tenminste het personage. En het is niet omdat ze "Dracula" en "Van Helsing" verkrachten, dat ik het een slechte film vond - dat is eerder omdat het een slechte film is. Het begon nochtans veelbelovend - en toen had ik nog de leuke Jeri Ryan (7 of 9 in Star Trek: Voyager)om te zien maar zelfs dat was niet genoeg. Geef me dan maar Buffy's versie van Dracula - kon ik nog lachen mét reden.

avatar van Mirandak

Mirandak

Ik heb inderdaad al betere dracula films gezien. Deze toch maar gekocht een tijdje geleden, hij lag in de afprijsbak bij free record shop (anders had ik hem laten liggen).

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

Een 2 voor deze 'redelijke' film!

avatar van Wouter

Blindfold schreef:

Ik ben bang van wel.

De film niet gezien. Toch benieuwd. Wat was de originele religieuze touch?

avatar van mstoffer

mstoffer

Much ado bout nothing 0,5 *

avatar van I.S.

I.S.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA waarom vind iedereen hem zo slecht??? Ik vond het echt een superfilm en Gerard Butler is sexy!

Het verhaal erachter vond ik ook heel origineel, met Judas enzo. Er schijnt nu nog een deel 2 te zijn. Ben benieuwd...

avatar van dope

dope

• 20055 stemmen

Leuk, leuk. Heb me goed geamuseerd met deze film. Goeie aktie en redelijk goeie horror. Okee, het verhaal is wat ver gezocht, maar ik vond het zeer onderhoudend. 4,5*

avatar van sanna03

sanna03

als deze film is die ik denk dat die is viel hij wel redelijk goed mee

dracula is altijd een leuk personage zie wel graag films met dracula enzo

zeker vimpiares das een heel goede film zeker eens zien

avatar van Purmerend

Purmerend

Matig tot slechte film, en die link met het geloof kun je er wel in gooien maar maak er dan ook echt iets van. Enige pluspunt het vrouwelijke schoon, maar waarom voelen ze zich allemaal zo aangetrokken tot dracula? 1,5*

avatar van BlueSword

BlueSword

Sparkle schreef:

Geef me dan maar Buffy's versie van Dracula - kon ik nog lachen mét reden.

vond het een normale film, er zijn veel betere vampieren films maar deze was wel vermakelijk.

de special effects waren gewoon goed en best wel orgineel verhaal, alleen vond het ongelooflijk slecht geacteerd.

het begon goed en daar tussenin vond ik het aardig saai.

einde was wel okay, had beter gekund.

avatar van Gothepica

Gothepica

is deze eng?

avatar van BlueSword

BlueSword

nee, niet echt.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Niet echt slecht te noemen.

Als je gelooft in één vampier-film, kun je ook in deze geloven.

Uiteindelijk is het allemaal dezelfde onzin.

Eigenlijk heb ik me best geamuseerd.

avatar van misty77

misty77

volgens mij zijn het alleen de kerels die gerard butler een sukkel vinden.

ok de film zelf slaat nergens op.

maar lady's zeg nou zelf,ik vind deze dracula erg smakelijk.

hij mag mij altijd wel even in mijn nek bijten.

dus mannen laat die ego's nou ff voor wat het is en geef gewoon toe dat deze dracula een lekker ding is!

avatar van timburton

timburton

Jordy schreef:

dom religieus gelul: anderhalve ster.

Als je geen positieve dingen weet over een film moet je hem natuurlijk gewoon niet meer dan een halve ster geven. Al helemaal geen anderhalve!

BlindFold schreef:

Ik ben bang van wel.

Dat vond ik ook leuk. Religieus gelul maakt een thriller vaak tamelijk spannend. Overigens was dit en het idee van de film het enige leuke eraan. Voor der est niet veel positiefs gezien. 1 ster voor de moite en idee en een halve voor het religieus gelul.

avatar van martinovitch

martinovitch

Weer een topper van regiseur Wes Graven

Leuk gemaakt en ook wel lekker verschieten

kgeef 4 *