Genre: Drama / Muziek
Releasedatum: 16 januari 2003
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot 8 Mile
"Every moment is another chance"
Jimmy 'B-Rabbit' Smith, een jonge blanke rapper uit een arme, hoofdzakelijk door zwarten bevolkte wijk in Detroit, wil deelnemen aan een wedstrijd voor rappers waar hij het zal moeten opnemen tegen de beruchte Papa Doc. Zijn talent is voor zijn vrienden onmiskenbaar, maar door faalangst laat hij het afweten.
- Trailer (YouTube)
- 8 Mile (MusicMeter)
- More Music from 8 Mile (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
Wink
Janeane
Bouncer
Brittlyn
ik vind deze film echt leuk. wat ik niet snap is dat mensen hem lager beoordelen omdat eminem erin meespeelt. hij geeft deze film juist net wat extra's om naar te kijken
ik heb hier ook een leuke voice-over gezien, typ maar eens 'aminam'' in bij een zoekmachine(mag geen links geven denk ik).
JohnStacks
Kinderachtige film is dit man alsof die teksten van Em zo hard waren
echt kinderachtig gewoon man
joske5
Dit is fantastisch ik zag hem zeker tien keer.Dit is beter dan get rich or die tryin' ookal was dat ook goed.
Leland Palmer
Een groot acteur zal Eminem nooit worden, maar hij acteert echt niet zo slecht. En zeker voor een debuut op het grote doek is dit wel sterk. Er zijn acteurs die al zoveel films speelden en nog niet eens het niveau van hem halen. Voor wat hij vertolkte (zichzelf een beetje) was dat heel goed en paste hij mooi in het verhaal. De film is imo veel beter geworden dan velen verwacht hadden.
Ben ik met je eens! Goed gedaan van Eminem en dat niet alleen! Het is ook nog eens een goede film! Eminem is misschien wel een eendagsvlieg op het witte doek, maar hij deed het wel goed!
* * * 1/2
duffman
Ik ben geen fan van eminem maar deze film vond toch wel goed. Het is een goed verhaal en eminem heeft ook een mooie prestatie neergezet. Ook vind het wel grappig hoe die rappers elkaar afkraken ( ook al was dat niet de bedoeling denk ik ).
3,5
BoordAppel
Ik denk het wel.
shady161
wat heeft duitsland er trouwens mee te maken? bovenin staat Verenigde Staten/Duitsland. what's up with that?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Zucht...het is gewoon een co-productie tussen de V.S. en Duitsland...
eminemgirl
hmm, het einde valt tegen. ik dacht: is this it?
maar omdat eminem erin meespeelt is het allang goed, had ik iets om naar te kijken
neej, echt, misschien is het niet okeej om films op acteurs te beoordelen, maar ik doe het lekker tog
Weirdo Wizzy
Geweldige film vind ik ook omdat Eminem mijn favoriete artiest is. Het is niet een typische hiphopfilm zoals ik had gedacht, maar eigenlijk meer een dramafilm. Het 'suburb' sfeertje wordt goed neergezet. Het hoogtepunt van de film is natuurlijk dat hij op het eind de Free World Leaders met de grond gelijk maakt. Gewoon prachtige battles4 sterren
Minority_Check
een hele mooie film over eminem's leven
ik hoop echt dat hij meer maakt hij heeft deze jaren bijna niks gedaan ook niet aan muziek
=michael=
een hele mooie film over eminem's leven
Hij heeft zijn centjes al verdient....
duffman
Ik denk dat het er gewoon op gebaseerd is.
Minority_Check
Hij heeft zijn centjes al verdient....
zo zijn geld raakt toch ooit op als hij niks doet
maurickcollege
Ik vond dit een redelijke film. het verhaal is vooral gebasseerd op de rijmteksten, dit maakt het verhaal boeiend.
Voor de rest redelijk geacteerd, ik geef 'm 3 sterren
Naomi Watts
Hij doet heel veel, veel produktiewerk voor zijn label. Als je ziet hoe hij leeft, totaal niet materialistisch. Die krijgt zijn geld nooit op.
Pure
In 2002 was ik, net als vele andere leeftijdsgenoten, groot fan van eminem. Inmiddels is mijn liefde voor de commerciële hiphop (wat ik toen nog niet snapte) bekoeld en luister ik uitsluitend nog maar de 'echte' hiphop (ATCQ, Gang Starr, De La Soul, Mobb Deep enz.). Maar als Eminem fan moest je in 2002 8 Mile zien en dat deed ik dus ook. De film overdonde me destijds vanwege zijn geweldige sfeer.
Ik had van mezelf verwacht dat, net als de liefde voor de commerciële hiphop, de liefde voor 8 Mile inmiddels ook wel een flinke deuk zou hebben opgelopen. Niets is minder waar: na een herziening kon ik de film nog steeds waarderen vanwege de geweldige sfeer en het passende, meer dan degelijke, acteerwerk van de cast (inclusief Em). Ik denk dat deze film zonder Em minder kritiek zou oogsten (daarentegen ook minder opbrengsten) en beter gewaardeerd zou worden.
Zie niet in waarom die acts 'echter' zijn of zelfs minder commercieel.
En de film is toch prima ontvangen..?
Pure
'echt' zette ik bewust tussen haakjes en dat had ik met commerciëel ook moeten doen. Ik maakte gebruik van de gangbare termen maar begrijp me niet verkeerd: ik heb niets tegen de 'commerciële' (dit keer wel tussen aanhalingstekens) hiphop, maar mijn smaak is dusdanig veranderd dat ik het niet echt meer mooi vindt.
En de film is inderdaad prima ontvangen, maar als je Eminem in de hoofdrol zet hoor je vanaf dag 1 kritieken. Desalniettemin is 3.28 geen verkeerde score, maar ik denk dat de film op sites als deze hoger zou score zonder Eminem in de hoofdrol.
niethie
Gister avond voor een tweede keer gezien en moet zeggen dat ik hem een stuk beter vond dan de eerste keer.
Het verhaaltje in de film is natuurlijk erg standaard, maar het op de achtergrond afspelende hip hop verhaal is erg leuk gedaan (ben dan ook een groote liefhebber van die muziek, vooral uit die tijd.) Eminem zet een erg goed rol neer, maarja eigenlijk speelt ie gewoon zich zelf. Ook werkten de nummers erg goed in de film (shook ones pt 2, c.r.e.a.m, en eminem's eigen nummer lose yourself, erg lekker om dat onder de film te horen.
3,5 sterren
Leland Palmer
i love eminem 4 life
Dat geloof ik graag....!
Dan neem ik aan dat dit betekend dat je de film 5 sterren geeft?
shawny1
Jo, Deze film is gewoon te gek!
Vet mooi man, lekker dramatisch,
En dat liedje weet je wel waar het om gaat. "Lose Yourself".
Das lekker nummer (vind ik) ennuh ik ga ervan uit dat die kritiek gewoon beetje jaloers ofzo is... BTW; ennuh, Johnstacks er zijn zoveel films die kinderachtig zijn enzo... En volgens mij is deze film niet echt kinderachtig, en er zullen velen met mij eens zijn
Srry als ik hard klink maar dit is gwn mijn mening owkey?
lol
duffman
Jo, Deze film is gewoon te gek!
Vet mooi man, lekker dramatisch,
En dat liedje weet je wel waar het om gaat. "Lose Yourself".
Srry als ik hard klink maar dit is gwn mijn mening owkey?
lol
Leer alsjeblieft is normaal schrijven. Wat zijn mensen hier nu mee.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Sssst...je mag hier geen commentaar hebben op de schrijfstijl van anderen! Ookal maken ze nog zulke joekels van spelfouten en staat het vol met domme MSNtaal!

Muziekfilm '8 Mile' met Eminem in de hoofdrol vanavond te zien op televisie

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

Hooligans
Misdaad / Drama, 2005
individualstraatbendeadolescentierap muziekhiphoprhyme battle trailer parkghettorapperethnic stereotypesingledetroit, michigansemi autobiographicaljaren 90battle rap