The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen
8,8 (1.934.564)
Releasedatum: 19 december 2002
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Two Towers
"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."
De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.
- IMDb (8,8 / 1934564)
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op HBO Max
Frodo
Gandalf
Aragorn
Sam
Gollum
Gimli / Treebeard (stemrol)
Legolas
Théoden
Éowyn
Merry
Dynamovie
Schitterende, magnifieke, briljant gemaakte. grootste, prachtige film. Vandaag weer eens de extended edition bekeken. Jezelf paar uurtjes opsluiten, niet te veel lampen aan, groot lcd-scherm, surround sound, wat te eten en drinken, geen gezeur aan je hoofd en dan kijken en genieten. Morgen of overmorgen zet ik Return of the King op. Nog meer genieten van de meesterwerken van Tolkien en Jackson! 5* en nog meer.

lucdecoster
Het leek mij meer op een historische film à la Troy of Spartacus,
maar dan met monsters, heel origineel moet ik zeggen.
Het leek mij meer op een historische film à la Troy of Spartacus,
maar dan met monsters, heel origineel moet ik zeggen.
deze soort sprookjes gebruiken meestal de middeleeuwse stijl wapens wat er ook veel beter bij past
maar natuurlijk niet altijd! Kijk maar naar de Green Mile
Dynamovie
Ja, je mist iets.
Zie The Fellowship of the Ring. Aan het begin van de film wordt het over de ringen uitgelegd. Of zie de boeken van Tolkien, maar dat is meer iets voor Boekmeter.nl.
ILDIB
Qua massaliteit beter dan 1, maar hij mist helaas de fijngevoeligheid en onschuldigheid van deel 1. En helaas ook het gezever van Frodo begint hier. Smeagol is fabuleus..
ILDIB
Waarom zijn deze films zo populair? Harry Potter-achtig zeggen sommigen...Nou nee, niet naar mijn mening. Harry Potter vind ik nog leuk om te zien. Maar waarom is Lord of the Rings in hemelsnaam zo populair? Ik vind er helemaal niets aan. Misschien ligt het aan het feit dat ik de eerste film niet gezien heb, maar dat zou toch niks moeten veranderen aan het feit dat ik deze film verschrikkelijk vond. Nuja, science-fiction is nu ook niet mijn lievelingsgenre, maar toch...
Onbegrijpelijk, oke dat je er niks aan vind tot daar aan toe, maar visueel, geluidstechnisch en qua spektakel is hij al zowieso minstens 3 punten..
gizmo_o
inderdaad en daarbij is dit geen scifi. film.
En tsja smaken verschillen, dus ik kan begrijpen dat je deze fantasie niet ligt.
ILDIB
Hugo Weaving, speelde zowel in de 3 Matrix delen als in Lotr een belangrijke rol.. Mag ook complimenten krijgen..
- 2017 stemmen
inderdaad en daarbij is dit geen scifi. film.
lotr is ook wel science fiction, alles wat niet echt is gebeurd is toch science fiction of niet?
JohnWilliams
Ook dan maar voor Orlando Bloom die speelt hierin maar ook in de 3 Pirates delen
En ook voor Christopher Lee voor zijn rol hierin en voor zijn rol in de Star Wars Films en dan te bedenken dat hij al 80 is.
Zeer verwarrend en langdradig deel uit de triologie. De scenes met die bomen zijn de slechtste uit de film en hadden echt niet gemoeten. Ook vrij donker, wat dan wel de bedoeling mag zijn maar na 3 uur wel stoort. Je krijgt ook meer en meer de link met Star Wars te zien. Goed-kwaad, Sauron als de senator en Frodo als Luke die naar de donkere kant getrokken wordt. Groot probleem is dat de personages ook amper vrijheid hebben, kennelijk omdat m'n het boek wil volgen. En weeral had hier gerust minstens een half uur afgekunnen om het aangenamer te maken.
Ramon K
Eens. De CGI zien er niet uit en bovendien zijn de scenes met de enten tergend traag en uiterst saai. Dat krijg je met boekverfilmingen. Durf eens te schrappen of kies voor de filmisch meest interessante boekdelen!
BoordAppel
Dat heeft Jackson juist gedaan door onder andere heel het stuk met Tom Bombadil te schrappen. De Enten zijn cruciaal voor het verhaal en daarom niet schrapbaar.
Helemaal met je eens.
zonder Enten geen centen.
serpico
Die enten zijn juist prachtig ge-CGI'ed (of hoe dat heet), zeker wanneer ze Isengard gaan aanvallen.
jumpstylemovie
Gaat saruman hier dood? In deel 3 zie ik hem namelijk niet
gizmo_o
VInd ik ook niet zo slecht en Enten bewegen nu eenmaal "houterig"
Gaat saruman hier dood? In deel 3 zie ik hem namelijk niet
saruman gaat in deel 3 dood maar dat zie je alleen in de special edition, hij word dan gedood door Grima
- 2017 stemmen
jij bent de eerste denk ik die ik een vergelijking zie maken tussen star wars en lotr
alle films hebben wel een vergelijking met elkaar en het goed VS kwaad waarin het goede wint zie je in elke fantasy film.
Het is logisch dat men het boek volgt en dat de films lang zijn, anders krijg je een film zoals HP5 en dan zou lotr een stuk slechter zijn, de personages krijgen natuurlijk een rol opgelegd samen met een stuk tekst die ze moeten spelen, vrij logisch, als je de special editions ziet dan zie je dat de personages allemaal heel goed in hun rol zaten en dat ze er plezier in hadden. De bomen waren wel vrij cruciaal, PJ heeft echt de juiste stukken uit de films gelaten, misschien hier een daar stukje wat wel wegmocht of wat te veel was weggelaten
Ramon K
En juist dat stuk met Tom Bombadil vond ik destijds erg leuk om te lezen. Enten waren in het boek al saai.
Dat bedoel ik dus; maak dan een andere keuze. Laat die enten voor wat ze zijn en schuif iets anders op de voorgrond. Gebeurt in het derde deel volgens mij ook: dat spookleger had toch niet zo'n prominente rol in het boek?
BoordAppel
Exact dezelfde rol als in de film volgens mij.
Zoals? De Balrog die Saruman afmaakt?
Ramon K
Ik weet niet hoe, ik weet enkel dat de enten dodelijk saai waren. Desnoods wijk je af van het boek. Rol van Tyler is toch ook groter gemaakt?
BoordAppel
Klopt, maar dat zit geloof ik allemaal in de bijlages en is dus wel origineel Tolkien materiaal.
gizmo_o
Als je de Enten er niet in doet, wat ik overigens zelf een heel stuk vond, vooral de Entvergadering, dan moet er een heel stuk uit. (Vernietiging Isengard, waar de superorks en ander oorlogtuig werden gemaakt)
JohnWilliams
Ents... die zijn best wel mooi gemaakt.
Maar als ik nu de film wil kijken spoel ik dat meestal door (heb nog een videoband ervan). Wel dat stuk dat ze Isengard aanvallen dat is echt geweldig:'Release the River'!

Even de vergelijkingen op een rijtje:
Gollum trekt veel op Yoda, alleen iets magerder, wel zelfde huid en spraakgebrek
De afgekapte vinger van Frodo is de afgekapte hand van Luke Skywalker
Aragorn is de strijdvaardige Solo
Gandalf is de Jedi Obi-Wan Kenobi
Die elf en dwerg zijn R2D2 en C3PO
Het leger van de orks zijn de Clone Troopers
De zwaarden van LoTR zijn vervangen door lichtzwaarden, Saurun's zwarte masker is dat van Darth Vader, De kracht van de ring is die van de Jedi's, Zelfs de Elephaunts van LoTR zijn die grote voertuigen in de eerste (deel IV dus) van Star Wars.

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Epische klassieker 'The Lord of The Rings: The Two Towers' morgenavond op Paramount Network

The Shawshank Redemption

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessieexplosivegrotmagiekasteelpowerbegrafenisbraverysiegefortreïncarnatieoorloglegerverslavingvervolgmissionattackdraakstrijdwreedheidgeweldguide doodsplit personalitymarsh fantasy worldtovenaarreisringlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerycomplextrekkingevil spell good versus evilmiddle-earthmiddle-earthcreaturestreeswinged creatureshobbits