• 9.378.143 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.935.362)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

avatar van serpico

serpico

JTV-kijker schreef:

oscars zijn gwn een extra bonus maar het is het grote geld waar

het vooral in het hollywood wereldje om gaat

Mwah, dat is een beetje een slappe omschrijving, als een film alom slechte kritieken krijgt maar heeft o zo veel heeft gekost dan zal die heus geen oscars winnen. En vice verca.

avatar van Baggerman

Baggerman

De boeken van Tolkien hadden altijd de naam onverfilmbaar te zijn en ook de tweede film in de trilogie onderstreept dat helaas.

Er is weer heel veel weggelaten, dus blijft alles voor de leek onbegrijpelijk.

Toch ook 3 sterren, want de poging was dapper en de beelden mooi....

serpico schreef:

Dat klopt, maar Oscars zijn ook niet alles.

avatar van tn2543

tn2543

Een film van wereldklasse. Ik vond dit deel eerlijk gezegd het minste van alledrie (ik gaf een 4,5, en de andere delen een 5), maar zeker niet een slechte film! Ik heb genoten van de veldslag. Deze film is in detail, en ook de andere 2 delen, prima uitgewerkt!

avatar van tn2543

tn2543

Minotaures schreef:

Dat klopt, maar Oscars zijn ook niet alles.

Je hebt gelijk... een Oscar zegt niet zoveel, vind ik. Titanic heeft ook een aantal Oscars, maar als je kijkt naar de rating op moviemeter, valt het toch tegen.

Baggerman schreef:

Er is weer heel veel weggelaten, dus blijft alles voor de leek onbegrijpelijk.

Toch ook 3 sterren, want de poging was dapper en de beelden mooi....

lijkt me wel een beetje logisch dat ze veel weglaten

het 2de boek heeft ongeveer 500 pagina's als je al eens bekijkt

wat ze bij HP5 hebben weggelaten...

gelukkig duurde de film nog lekker lang, het blijft boeien

tot het einde, geen moment verveling

lijkt me wel een beetje logisch dat ze veel weglaten

het 2de boek heeft ongeveer 500 pagina's als je al eens bekijkt

wat ze bij HP5 hebben weggelaten...

gelukkig duurde de film nog lekker lang, het blijft boeien

tot het einde, geen moment verveling

Nou, ik snap echt niet waarom het slechter is alleen omdat wat dingen zijn weggelaten van het boek. Trouwens, ik vind dit een ware pracht, en of het nou beter/slechter dan de boeken is weet ik ook niet, aangezien ik de boeken niet heb gelezen. Maar zo slecht kan het toch niet zijn?

avatar van mikeh

mikeh

Minotaures schreef:

nee alleen in het boek krijg je veel meer informatie, zijn er ook nog een paar gebeurtenissen die geen verdere invloed hebben op de verloop van het verhaal zelf weggelaten(bombadil).
Bijv. in de boeken duurde het veel langer dat frodo wegging, aankwam in de breeg, hij verkocht zijn huis in de boeken, kwam merijn en pepijn niet toevallig tegen maar ze hadden alles gepland, In minas tirith, dat Pepijn zijn diensten aanbod, in het boek duurden het veel langer tot ze werden aangevallen in de film was dit bijna direct.

avatar van Baggerman

Baggerman

Minotaures schreef:

Even voor de goede orde: ik vind de trilogie niet slecht! In tegendeel, ik heb juist heel erg genoten van de film en hij krijgt van mij ook een dikke voldoende.

Ik heb (al jaren geleden) wel het boek/de boeken gelezen en voor mij persoonlijk zijn de verschillen met het boek dus een reden om niet een maximaal cijfer voor deze films te geven. Dit heeft gewoon te maken met de verwachtingen die ik van tevoren van deze film had en die (voor mij) niet helemaal waren vervuld. En in een recensie beschrijf je nu eenmaal wat je de pluspunten en minpunten van een film vond.

In boeken zijn karakters natuurlijk veel beter uit te diepen (gedachtes en gevoelens van karakters zijn heel moeilijk te verfilmen). De karakters in deze films zijn daarom vlakker dan in het boek. De Harry Potter-films (die ik overigens óók best geslaagd vind) hebben hier ook last van.

Mikeh zegt het heel goed in zijn bericht bij 'The Return of the King': In deze films ligt de nadruk meer op de oorlogen. Jackson is heel erg goed geslaagd om dit visueel weer te geven. Wat dat betreft verdient de film volgens mij op dat vlak wèl 5*.

Het is heel jammer dat Peter Jackson niet eerst 'de Hobbit' (toch zeker het verfilmen waard?) heeft verfilmd of heeft kunnen verfilmen (zeker nu dit misschien alsnog wordt gedaan!). Hiermee was veel (speel)tijd bespaard, die gebruikt had kunnen worden om ook de karakters beter uit te diepen.

Ik kan me echter wel heel goed voorstellen dat iemand die de boeken van tevoren niet heeft gelezen de film beoordeelt met een véél hoger cijfer. Of sowieso dat iemand een hoger cijfer geeft.

Baggerman schreef:

Aha, wat jij mist is natuurlijk wat scénarios die in het boek zijn weerschreven, maar die niet een grote invloed hebben op het trilogie van filmen. Aangezien ik LOTR Fellowship of the Ring op CD-rom heb gespeeld snap ik dat er redelijk veel stukken zijn gemist, of ze nou allemaal in het boek voorkwamen, dat weet ik dan niet. MAAR vrees niet! Ik ga (proberen) de boeken uit te lezen, maar ik ben nog 16 jaar dus boeken zijn nou niet bepaald me vrienden.

Overigens lijkt het me duidelijk dat de boeken meer me fantasie opgang zettten dan het film.

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik vind alle Lord of the Rings delen super, ook deel 2 vind ik echt waar een klassieker erg vermakelijk en mooie scene's kortom : ik vind dit een heel goed vervolg op het eerste deel!

* * * * *

avatar van Jan W

Jan W

Vreemd dat dit deel als de mindere van deel 1 en 3 wordt beschouwd. Waar het eerste deel wat te langzaam op gang komt en in het derde deel een overdosis aan getormenteerde Hobbits voorkomt laat The Two Towers juist een prima afgewogen geheel zien. Fantastische vechtscenes (Helmsdeep) worden afgewisseld met indringende beelden (king Theodén die om zijn zoon huilt). Dit deel raakt mij het meest als kijker. 4,5

Jan W schreef:

The Fellowship of the Ring, is inderdaad langzaam, maar het zou langer moeten duren, allemaal eigenlijk. Maar de feestscéne zou echt VEEL langer moeten duren.

Deel 2 vind ik meer actie en minder verhaal bevatten, wat voor mij ook prima werkt. Vind het trilogie werkelijk fantastisch, want bij elke deel wordt er een juiste balance gevonden. Werkt goed en is ook goed gepland/bedacht hoe het zou moeten lopen.

Minotaures schreef:

Bwah, ik vind de films goed hoedat ze nu zijn en als je de langere versie wilt zien dan koop/huur je de special editions fzo

avatar van becool

becool

goede film naar mijn mening, een 4,0!

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een prima vervolg op het 1e deel welke een 5,0 kreeg. Eindelijk kreeg ik mijn favoriete personages te zien: de enten. Verder een redelijk goede mix tussen actie, humor, emotie, ... Maar toch minder dan deel 1 waarin de personages veel meer ontwikkeling doormaakten.

4,0 sterren

JTV-kijker schreef:

Vind ze ook wel goed hoor, maar ik bedoel vergelijken met de boeken zijn de 3 delen niet compleet. Maar goed ook hoor!

avatar van mikeh

mikeh

Minotaures schreef:

ze kunnen nooit alles in de boeken verfilmden dan zou alleen al het stuk van de gouw naar de breeg 2 uur duren.

PJ heeft het naar mijn mening perfect verfilmd en de juiste stukken weggelaten.

Zelf vind ik de exctended editions beter als de standaard.

Hier heb je tog iets meer rust in het verhaal en ietsjes meer informatie.

En ja ik vond de films allemaal redelijk snel door het verhaal heen gaan, maar denk niet dat iedereen die mening met mij deelt

avatar van B100

B100

Prachtig vervolg! éomer en legolas zijn mijn favorieten karakters in de film..

mikeh schreef:

PJ heeft het naar mijn mening perfect verfilmd en de juiste stukken weggelaten.

Zelf vind ik de exctended editions beter als de standaard.

Hier heb je tog iets meer rust in het verhaal en ietsjes meer informatie.

Dat mening heb ik ook, maar gelukkig ook, het zou deze film naar mijn mening 1 grote klinklare onzin maken. Nou dat ook weer niet, maar het film zou wel verpest worden, een film hoort samengevat te moeten zijn.

avatar van B100!

B100!

B100 schreef:

Prachtig vervolg! éomer en legolas zijn mijn favorieten karakters in de film..

avatar van Baklap

Baklap

Leuke vermakelijk film, mooie effecten waanzinnige natuur en bijbehorende shots. Vind de bomen helemaal top goeie 4

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Als de bomen in actie komen en de dammen openbreken zijn ze inderdaad helemaal top maar nu ik de film alweer zo'n stuk of 20 keer heb bekeken spoel ik die scenes gewoon door (ja ik heb nog een videoband van Two Towers...) want dat vind ik een beetje saai worden, maar het kan niet gemist worden in het verhaal.

avatar van serpico

serpico

JohnWilliams schreef:

Ik spoel sowieso nooit iets door, maar dat moment is er voor mij nou net één waar ik het meest naar uit zit te kijken. De muziek komt tot een hoogtepunt, de beelden zijn daar stuk voor stuk overdonderende meesterwerkjes en de min of meer symbolische vernietiging van het kwaad d.m.v. water is geweldig.

serpico schreef:

hoewel ik moet zeggen dat ik nog nooit een film zo vaak heb bekeken, ik denk dat ik ze alle 3 ongeveer 22 keer heb gezien(inclusief special editions)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Ik vond deel 2 een prima vervolg! Ik vond dat Elijah Wood en Orlando Bloom het heel goed deden en het verhaal vond ik ook best goed! ***

Weer verhoogd want ik heb alle Lord Of The Rings delen véél te laag beoordeeld na nog een keer gekeken te hebben!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

JTV-kijker schreef:

]meestal kijk ik de films in zijn geheel maar ik heb de LOTR trilogie nu al zo vaak gekeken dat ik meestal alleen nog naar de actiemomenten kijk

Dit ervaar ik precies het zelfde als jij.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

De enten zijn zeer mooi uitgewerkt en leuke nieuwe personages, wat voor een extra dimensie in het verhaal zorgt. Ook nu weer sterk geacteer, mooie actiemomenten, natuurschoon etc...

Geen kritiek van mijn kant over het werk van Peter Jackson en Tolkien...

• 2017 stemmen

verdorie, kwas van plan om alle 3 de specials achter elkaar te bekijken maar dat was er niet van gekomen, nu moet ik wachten tot aan de kerstvakantie om ze alle 3 eens achter mekaar te kijke

avatar van Reihim

Reihim

De mooiste en beste film,me favorieten film