• 9.406.443 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (2.008.206)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Waarom heeft niemand het over het geweldige akteerwerk van Kevin Spacey als de zieke moordenaar (ik dacht dat hij Kevin Spacey heette)
Zelden heb ik iemand zo'n twisted freak zien spelen en nog zo extreem geloofwaardig ook nog. om bang van te worden. Heel erg goede film.

avatar van EmDee

EmDee

T_fuckin_montana schreef:

Waarom heeft niemand het over het geweldige akteerwerk van Kevin Spacey

Anders lees je even de vorige 30 pagina's

avatar van Nieke

Nieke

Ik breek de film niet af, ik hemel hem niet op. Maar ik vraag me echt zo geweldig hard af wat jullie hier zo speciaal aan vinden?

Eerlijk? Ik vind 'm niet zoveel sterren waardig. Het lijkt meer op een tv-film dan een kaskraker.

Niet commercieel is ie ook niet te noemen, anders had het daar aan gelegen.

Het concept is origineel, maar daar is voor mij dan ook alles mee gezegd.

Inderdaad; silence of the lambs was beter...

avatar van KoKu

KoKu

Nieke schreef:

Niet commercieel is ie ook niet te noemen, anders had het daar aan gelegen.

Het concept is origineel, maar daar is voor mij dan ook alles mee gezegd.

Inderdaad; silence of the lambs was beter...

Alleen het einde is al 4* waard. Dan nog de sfeer in de film en het acteerwerk. Van mij heeft ie 4,5* gekregen.

avatar van Flipman

Flipman

Ja, de sfeer in de film was inderdaad erg mooi. Hoewel ik het einde van de film nog weet en waar het allemaal precies om gaat, moet ik eigenlijk mijn geheugen weer eens opfrissen. Dit is echt een film die ik beslist nog eens wil zien!

avatar van Lotteke

Lotteke

Absoluut 1 van mijn favorite thrillers ooit. De acteer prestaties van Pitt, Freeman en Spacey vind ik uit de kunst.

Heel spannend verhaal, met wat gruwelijke beelden en een voor mij onvoorspelbaar, maar toch geweldig einde.

Tuurlijk verwachtte ik n donker en niet goed einde, maar het was toch wel ff een verassing hoe het uit eindelijjk bleek te zitten( voor mij althans)

avatar van dave

dave

morgan freeman speelt gigantish goed in deze film

absoluut de zoveelste topperuit de geschiedenis

go morgan!!!

avatar van Remi

Remi

Gewoon de beste thriller die er is (vind ik)

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20225 berichten

Fantastische film met geweldige acteurs! Het verhaal klopt en het sombere sfeertje neemt je mee... Deze film staat op nr. 2 in mijn persoonlijke top 10.. Dat zegt genoeg. Verder vind ik de scene waar Morgan Freeman in de bibliotheek op onderzoek uitgaat helemaal geweldig, met die prachtige klassieke muziek. Weet iemand toevallig hoe dat stuk heet???

Ik heb de film op zijn minst se7en keer bekeken, en telkens weer is het einde geweldig, ook al is het verassende element eraf.

Ik geef niet vaak 5 sterren, but....

*****

avatar van leonard0

leonard0

Ik vond het niet raar dat z'n vrouw vermoord zou worden. Ik heb er de hele tijd op zitten wachten. Op het einde van de film was ik er bijna van overtuigd dat ze ergens opgehangen was ofzo, maar dat viel mee misschien is het al wel eerder gezegd, maar heb nu ff geen zin om 30 pagina's door te gaan lezen.

avatar van Benninf

Benninf

Nicolage Rico schreef:

Dat vind ik ook een prachtige scène! Dat stuk heet Air, van Bach. Je hebt er wel veel verschillende versies van, maar na een tijdje zoeken had ik de goede gevonden

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20225 berichten

Benninf schreef:

Hey Ben, bedankt! Ik gaat hem meteen opzoeken. Het lied is later ook nog vaker gecovered. Maar het origineel blijft altijd het mooist.

Mr Orange

Seven is zo'n film die gewoon uit alle genres stapt en weigert in één van die hokjes te stappen. Is het een thriller? Aan mijn polsslag gedurende en na de film te voelen, wel ja. Maar het is ook weer niet een echte whodunnit met één van de meest vertrouwde karakters van de film die je enorm teleur stelt door de moordenaar te zijn.

Een horrorfilm? Een beetje toch wel. Ben me een aantal keren te pletter geschrokken en moest toch best af en toe even wegkijken (Ik zal geen scenes noemen, maar: Think of the air fresheners...).

Drama? Ja, absoluut. Vooral het einde maakt de erg sterke verhaallijn compleet.

Humor? Inkt- en inktzwart.

Een erg goede film die je moet gaan zien VOOR je een forum raadpleegd. Absoluut in mijn top 10.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Je vergeet "misdaad".

flipsen

film kan ook wel als misdaad gezien worden.

Verder ben ik het volledig eens met Mr. Orange, er zit heel veel in deze film. Ik vind het wel interessant dat Orange het zwartkomische aspect noemt. Het heeft ook wel iets komisch hoe John Doe David Mills een spiegel voor houdt: We zien een hoofdzonde op elke straathoek.... en we doen niks..

Devastation HCT

geplaatst op 24 februari 2005, 18:50 uur

Je vergeet "misdaad".

Wat? Misdaad?? In deze film? Wacht, ik ga het even aan het hoofd van Gwyneth vragen...

Mr Orange

En om nog terug te komen op het "humor" aspect in Seven, het past compleet in de stijl van de film. Het heeft iets lachwekkends dat een compleet bebloede man met vakkundig ontvelde vingertoppen ongemerkt een politiebureau binnenwandelt en op z'n knieën minimaal 3 maal de aandacht moet proberen te trekken alvorens het uit te schreeuwen (De volgende stap zou alleen nog een hard voorwerp naar het hoofd van Freeman kunnen zijn) om überhaupt maar de aandacht te kunnen krijgen. Lachwekkend maar wrang, en een lekkere stoot kritiek op onze samenleving.

Ik von het zeker een goeie film, zulke films boeien me meestal wel en vooral met veraasende eindes en dat soort dingen ken iemand een paar van zulke films opnoemen?? wel toppers natuurlijk!!

flipsen

The Usual Suspects, Fight Club, The Game.

avatar van Phoenix

Phoenix

Saw om een recentere film te noemen, en ook wat meer raakvlakken heeft met Se7en.

avatar van Tim Burton

Tim Burton

best wel origineel idee, maar de film op zich had denk ik nog wel wat beter gekund.

flipsen

Wat scheelde er volgens jou aan dan?

avatar van opa_paul

opa_paul

Tim Burton schreef:

Had op zich nog wel beter gekund....:o En dat zeg je dan over een van de beste thrillers die er is gemaakt? Wat voor verbeteringen had je dan in gedachten, Genie?

avatar van erwsc

erwsc

T_fuckin_montana schreef:

Wat de moordenaar tot een freak maakt is niet het geweldige acteerwerk van Kevin Spacey, maar de gruweldaden waar uitgebreid verslag van wordt gedaan. Kevin Spacey speelt zet juist een overdreven cool & relaxed karakter neer, niet realistisch meer.

avatar van vdc

vdc

erwsc schreef:

overdreven cool & relaxed

Ik zou eerder stellen : ziek en berustend in z’n lot.

Waarom zou zoiets niet realistisch kunnen zijn ?

avatar van Reinbo

erwsc schreef:

Zeg, hoeveel van het type psychopatische seriemoordenaar ken je eigenlijk dat je dit zo stellig verkondigd?

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

Met ontzettend hoge verwachtingen ging ik deze film kijken maar ik kwam bedrogen uit! de spanning is ver te zoeken! heel ver..... gewoon een dertien in een dozijn filmpje,ik had namelijk het idee dat ik het al weleens eerder had gezien

avatar van speedy23

speedy23

Nouseforaname schreef:

1,5 *

Komaan zeg. Je gaat met ontzettend hoge verwachtingen naar deze film kijken en toch verlaag je je stem van 2,5 naar 1,5. Natuurlijk had je het idee dat je dit al weleens eerder had gezien.

avatar van Reinbo

Nouseforaname schreef:

1,5 *

Dit was wel de eerste uit het dozijn, ....Is vervolgens vaak nagedaan.

avatar van speedy23

speedy23

Reinbo schreef:

Is vervolgens vaak nagedaan.

En tevergeefs.