• 9.378.430 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.993.897)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van Xen0n

Xen0n

SnakeDoc schreef:

Zo bedoelde ik het eigenlijk ja.

Maar men heeft hier onder gelijk.

Een Wall-E staat er ook in de top (ik meen 100).

Gewoon omdat er vrij resent heel veel op gestemd is.

Nou, alles prima, maar Wall-E staat bij mij niet eens in de top 250!

Daar heb je gelijk in, ik vind ook de regeling hier op MM beter als het gaat over die toplijst.

avatar van film ster

film ster

Geweldige film. Zat een mooi verhaal in. Hij lijkt trouwens wel wat op fracture.

avatar van !!!!*Lucky

!!!!*Lucky

film ster schreef:

Je kan beter stellen dat fracture wel wat op se7en lijkt, als jij dat vind. Se7en is namelijk eerder uitgekomen.

avatar van laundromat

laundromat

Gezien toen ik 16 was ofzo, daar nog een keer. Maar moet 'm maar es herzien. Ik herinner me vooral dat 1 van de doden nog bewoog en dat een schrikreactie tot gevolg had bij mij

avatar van @quikfit

@quikfit

Goed geacteerd,goed verhaal en spannend.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Ik vond het einde een beetje teleurstellend, eigenlijk.

clockwork72

Waarom vondt je dat dan?

avatar van $mit$

$mit$

Weer een geweldige film met Morgan Freeman. De film heeft een uitstekend verhaal, en blijft boeien tot de laatste seconde.

avatar van Sergio

Sergio

Hoezo einde teleurstellend? Ik vond het erg spannend en bij het verhaal passen.

avatar van maartenschijf

maartenschijf

top film !

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Ik zie sommige films (Fracture, Saw) vergeleken worden met Seven.

Een regelrechte belediging voor deze topper, want die films kunnen niet eens in de schaduw staan zeg.

Ik vind overigens Seven stiekem beter dan Silence of the Lambs, wat betreft films over seriemoordenaars.

Dat komt vooral door Freeman/Pitt, de moorden van de seriemoordenaar en de sfeer.

avatar van nick306

nick306

Kijken kijken kijken !!

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Deze film boeit gewoon van begin tot eind.

Oh ja? Ja.

Waarom?

Waarom zou ik dat uitleggen als hij vanavond te zien is....

clockwork72 schreef:
Vorige week voor de 2e keer gezien maar was te moe om een (kleine) recensie er over te schrijven dus doe ik dat nu maar. Het was mijn 2e herziening van se7en na ongeveer 2 jaar dus ik was bepaalde stukken al compleet vergeten 2 jaar geleden dat ik hem zag. Aan het begin lijkt het een doodgewone thriller. Het eerste uur voelt nogal gewoon aan en ik twijfelde ook of mijn stem omlaag zou gaan bij deze herziening. William Somerset gespeeld door Morgan Freeman een oude rot in het vak die zijn laatste dagen telt voordat ie met pensioen gaat. David Mills gespeeld door Brad Pitt die nog een groentje in het vak is acteerde ook bijzonder goed. Het verhaal (dat in die tijd nog orgineel was) is buitegewoon goed te noemen. Je voelt de spanning de hele film door en je vraagt je ook echt af wie nou de moordenaar is. Het verhaal van se7en heeft enkele gelijkenissen met Saw (2004) maar se7en was natuurlijk eerder met dit verhaal (dat in 1995 nog orgineel te noemen was.) Als Sommerset er uiteindelijk achterkomt wie de moordenaar nou is wordt het niveau verder omhooggetilt dan bij een normale Thriller. De moorden zagen er (vondt ik) niet heel bruut en schokkend uit maar wel goed bedacht allemaal. De laatste 25 minuten zijn het best van de film. Pitt die Spacey wil vermoorden maar Freeman die dat niet toestaat maar Pitt vermoord hem toch. Je zit echt in een spanningsfase dat je niet bij het beeld weg te slaan bent. De eindtitles lopen over het scherm en de film zal nog uren in je hoofsd blijven spoken. (iniedergeval bij mij) 4,5*

avatar van Karl van H.

Karl van H.

avatar van chevy93

chevy93

Even een vraagje: Zit Net 5 ook vol met reclames, net zoals RTL en SBS?

Karl van H. schreef:

. +1

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Elke commerciele zender heeft (teveel) reclames he..gewoon op dvd kopen

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Die reclames zijn soms wel nodig, als je naar wc moet of hapjes/drank haalt uit de keuken

avatar van Justinw

Justinw

weet zo niet welke zender het is maar er is een zender die maar een reclameblok heeft in een film dus in het midden 7 min reclame, of dat was een paar jaar geleden zo
Maar met UPC kan je hem gelukkig pauzeren.

ik ga hem vanavond niet kijken heb hem een maand geleden nog gezien, rest van me familie gaat hem wel bekijken.

En over het einde jah ik vond het wat teleurstellend ik had het totaal niet verwacht, maar toch iets spectaculairder verwacht.

Karl van H. schreef:

Ik zou het niet weten...

avatar van Nomak

Nomak

clockwork72 schreef:

Ik zou het niet weten...

Wat ben je toch bezig?

Je quoot een bericht dat je enkele dagen geleden hier zelf hebt neergezet. Nutteloos want je voegt er niets aan toe!

clockwork72

Ik weet zelf ook niet waar ik op dat moment mee bezig was....

avatar van Stephan

Stephan

ik wel, maar wat de reden was zal een raadsel zijn.

Ik heb teveel gezopen.

avatar van tjoppie

tjoppie

Staat wel iets te hoog lijkt mij?

avatar van decicco

decicco

Wat een meesterwerk, geweldig om te zien hoe goed Morgan zich inleeft in deze rol. Uitstekend bedacht verhaal met repugnante moorden. Wel jammer dat Brad Pitt zijn emoties niet in bedwang kon houden op het einde.Verder ook weer prachtig acteerwerk van Kevin Spacey, met een aantal doordacht gesproken zinnen door Kevin.

avatar van Fixi88

Fixi88

Mooie film met een goed verhaal. Brad Pitt acteert geweldig. Goede humor heeft hij in de film. Morgan Freeman acteert zoals altijd goed. Verhaal is ook sterk. Een mooie film voor de vrijdagavond. En Kevins Spacey als de badguy +punten.

avatar van rensie32

rensie32

Net gezien op Net5. Zonde van al de reclames waardoor ik elke keer weer opnieuw in het verhaal moest komen. Dit heeft natuurlijk niets te maken met de kwaliteiten van de film.

De mensen die zeggen dat de film een teleurstellend einde heeft, snappen de film volgens mij niet helemaal. De zevende hoofdzonde wordt namelijk begaan door Mills (woede), waardoor John Doe dus zijn zin krijgt. Lijkt mij toch een prachtig in elkaar gezet einde, wat iets weg heeft van de film ''Saw''.

Ook weer geweldig hoe Finch de achtergrond van de stad neerzet door alles in het donker en in de regen te filmen. Hierdoor blijf je in spanning. Daarnaast was het acteerwerk ook gewoon goed, maar dat kan je wel verwachten met deze acteurs.

Omdat de film wat traag op gang kwam met wat onnodige dialogen, maar de rest gewoon uitmuntend was, geef ik de film 4.5 sterren.

avatar van Justinw

Justinw

Ik snap het einde ook wel met de 7 hoofdzonden, maar ik had gewoon iets spectaculairders verwacht. Mijn favoriete regisseur Fincher deed dit voor mij wel bij The Game. En het is ook gewoon een Topfilm.