• 9.377.381 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.993.361)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van !!!!*Lucky

!!!!*Lucky

Hoe laag de film ook zou staan, het blijft voor mij een plaatje. Kan er elke dag nog van genieten. Als de film is afgelopen, kan ik hem zo opnieuw aandoen en wederom met volle teugen genieten! Heerlijke film!

Bart Simpson

Dus jullie denken dat ik de film niet gezien heb hé?

Oke, een van jullie geef je adres dan stuur ik de film wel even op als bewijs dat ik hem wel heb gezien.

Ik hoop dat jullie dan wel even je mond houden.

Deal?

Of zeg gewoon maar wat jullie nou van mij willen!?

Van mij mag je deze film gerust slecht vinden hoor. Maar dan zou ik wel graag willen weten waarom, zeker omdat er rond deze film toch een overwegend positieve consensus bestaat. Wat stoort je aan deze film, waarom vind je hem zo slecht dat je hem slechts 0.5 punten geeft?

Nu lijkt het gewoon of je het gemiddelde naar beneden wil halen...

avatar van Exploitation

Exploitation

Of zeg gewoon maar wat jullie nou van mij willen!?

Graag een goed argument waarom je de film slecht vind!

Bart Simpson schreef:

Dus jullie denken dat ik de film niet gezien heb hé?

Ik hoop dat jullie dan wel even je mond houden.

Deal?

Of zeg gewoon maar wat jullie nou van mij willen!?

Argumenten, dat willen we van jou. Dus laat maar eens horen wat je er precies zo slecht aan vindt. En wees niet te zuinig met woorden.

Jij verwacht van anderen ook dat zij hun stem beargumenteren, dus dan kun je verwachten dat wij dat ook van jou verlangen.

De film opsturen om zogenaamd te bewijzen dat je 'm hebt gezien is een kul argument en slaat nergens op. Het bewijst trouwens ook niks.

Bart Simpson

Reactie op PR: Film opsturen bewijst wel iets: Jullie zeggen dat ik de film niet gezien heb, of willen daar wel naar toe. Ik koop de film niet voor niets dus dan lever ik het bewijs dat ik wél de film gezien heb en dat jullie ongelijk hebben.

Nou, verder dan:

Ik heb destijds de film aangeschaft omdat hij hier zo goed aangeschreven stond (en staat). Toen ik eenmaal de film kocht en ging kijken viel de film erg tegen. Het verhaal zelf is wel redelijk goed, alleen de uitwerking ervan komt voor mij te saai over.

De acteerprestaties vielen ook wel tegen, omdat ik van Brad Pitt wel beters gewend ben. Ook de spanning in de film is niet top.

De film in zijn geheel komt voor mij bijna amateuristisch over, aangezien ik eerder soortgelijke films gezien heb die spannender waren dan deze.

Ik kan er niets aan doen. Jullie vinden de film fantastisch, maar ik niet. Ieder heeft zo zijn eigen smaak.

Een 0.5* is misschien wel snel uitgedeeld (ik geef dat cijfer bijna nooit, alleen bij films die ik écht slecht vind) dus ik verhoog het wel naar een 1.5* omdat ik het cijfer ook zonder nadenken gaf.

Het was meer van: ''O ja, die film. Die was best slecht. Hoppa 0.5*''

Ik vind een 1.5* beter na alles op een rijtje gezet te hebben.

De film verdient wel een 2e kans, dus ik ga de film zometeen bekijken. Het is namelijk een tijd terug dat ik de film gezien heb.

Ik hoop dat jullie nu tevreden zijn met de argumenten die ik gegeven heb

Bart Simpson schreef:

Dit zegt toch niks over de film zelf? Dit verhaal zou je bij elke thriller kunnen plakken, aangezien er (opzettelijk?) wordt vermeden om dieper in te gaan op bepaalde zaken.

Sorry, maar ik ben niet overtuigd.

avatar van starbright boy

Enkele aanvallende en off topic berichten verwijderd. Discussies over de film kunnen hier, discussies over beoordelingen en argumentatie hier: De Site >> Algemeen >> Beoordelingen geven

avatar van thijsvd1992

thijsvd1992

fantastische film die iedereen een keer gezien moet hebben ! 5,0 !

Bart Simpson

Ik denk dat ik 2 films doorelkaar gehaald heb, want deze film was zo slecht nog niet. Sterker nog... deze film was uiterst briljant!

Het verhaal was goed, goed uitgewerkt en goed doordacht. De acteerprestaties waren héél erg goed en Brad Pitt zet als detective (of hoe je het ook moet noemen) een heel erg geloofwaardige rol neer. De moorden die in de film voorkomen zijn wel interessant en ze sluiten ook goed opelkaar aan. Het einde had ik dus écht niet verwacht, aangezien de moordenaar zich ''interesseerde'' in de detectives. Vooral de moord op David zijn vrouw was bizar aan het einde.. Bizar, maar goed! .

Dit is gewoon weg één van de best misdaad films (als het om moord & detectives gaat) die gemaakt is. Ik snap dus echt niet waarom ik gisteren een hele discussie over deze film op gang gezet heb, want deze film is niet slecht. Ik heb duidelijk 2 films met elkaar verward, misschien dat het aan het verhaal ligt. Ik zou het zelf ook god niet weten.

Dus hierbij: Excuses daarvoor. Misschien dat iemand mij kan helpen welke film ik gisteren wel bedoelde?
---

Voor deze film geld mijn stem echter: 4.5*

American Pie?

Vind je verhaal verder totaal ongeloofwaardig wat nog meer bevestigt wat ik dacht, dat je de vorige keer Seven niet heb gezien en dus maar gewoon zat te brabbelen over niets. Wat nu ook blijkt. Volgende keer misschien eens eerst een film nog goed herkennen voor je zonodig een stem uit wil brengen?

Ajax&Litmanen1 schreef:

American Pie?

Je mag mijn verhaal best ongeloofwaardig vinden, daar is niets mis mee na gisteren. En zo'n reactie had ik ook wel verwacht na mijn verklaring. Alleen ik zou het nu handiger vinden om de film te zoeken die ik wél bedoelde zodat er meer duidelijkheid komt, voordat we elkaar gaan beschuldigen van liegen of andere (ergere) dingen. En wat je zegt klopt eigenlijk wel, ik heb mijn stem overhaastig geplaats (ook mijn reactie op de film, die trouwens ook érg slordig was) en daar ga ik in toekomst ook beter opletten.

En nee, ik denk niet (weet wel zeker van niet) dat het American Pie was

avatar van The Oceanic Six

Nou ja, uiteindelijk moet iedereen er een streep onder zetten en weer verder gaan. Ik zou je alleen als tip meegeven om wel de film nog goed genoeg te kennen voor een stem anders heeft niemand er wat aan. Zeker bij hoog genoteerde films is het veel voorkomend dat je anders om uitleg wordt gevraagd.

Je huidige recensie is al een stuk logischer

Pastichio Rocker

Misschien heb je Avalon ook wel met een andere film verward.

avatar van Stephan

Stephan

Ik vind Bart zich in deze erg onderscheiden van het gros. Hoeveel mensen blijven hier tot ver na hun dood aan hun ongelijk vasthouden?

Bart, het siert je.

avatar van rose

rose

Stephan schreef:

Bart, het siert je.

Het zou hem nog meer sieren als hij gewoon eerlijk gezegd had dat hij de film niet gezien had, dan een kul verhaal ophangen dat hij deze film met een andere verward heeft. Hij noemt zelfs Pitt eerder in zijn posting. En dat hij deze film heeft aangeschaft.

avatar van maerk

maerk

Ik vind Bart's gedrag best wel belachelijk eigenlijk. Hij had inderdaad net zoals rose zegt beter gewoon kunnen toegeven dat hij Se7en niet gezien had. Nu heeft hij wel een heel slap excuus.

maerk schreef:

Ho, begrijp mij niet verkeerd.

Wanneer ik zeg: ''Ik heb 2 films met elkaar verward.''

Dan geef ik toch ook toe dat ik deze film niet heb gezien?

avatar van The Oceanic Six

De vraag is alleen of het echt per ongeluk ging of dat je niet blij was met de negatieve comments op je 1,5* en onder een excuus er een 4,5* van hebt gemaakt.

Dat zullen users zich afvragen.

The Oceanic Six schreef:

Dat zullen users zich afvragen.

Mijn nieuwe recensie is toch ook een stuk logischer dan mijn vorige recensies? En ik verhoog mijn scores nooit omdat mensen niet blij zijn met mijn lage scores (kijk maar bv naar Avolon, daar kreeg ik ook tientallen negatieven reacties over mijn lage score. Mijn score staat er daar ook gewoon nog). Dit was gewoon een misverstand, misverstanden gebeuren niet express want anders zou het geen misverstand zijn, is het niet? Het ligt uiteindelijk aan de user of hij mijn verhaal geloofwaardig vindt (of niet). Ik zelf kan daar niets aan doen, ik heb gedaan wat ik moest doen en de film zijn verdiende score gegeven.

Pastichio Rocker

"Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel."

Fijn voor Bart Simpson dat hij alsnog het licht heeft gezien, maar mij overtuig je niet meer. Ook uit je nieuwe recensie blijkt namelijk dat je de film nooit eerder hebt gezien.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Misschien moeten we Terror Jaap op hem afsturen met de leugendetector.

The Oceanic Six schreef:

Volledig mee akkoord. Je had veel meer respect gekregen als je gewoon eerlijk had toegegeven dat je de film niet had gezien ipv de strijd met jan en alleman aan te gaan. Jammer.

avatar van Stephan

Stephan

Kunnen we deze discussie afronden? BS heeft zijn redenen uitgelegd en verschillende users hebben daar hun mening over. Het lijkt me niet produktief om hier zo mee door te gaan... but hey... that's me.

avatar van rose

rose

Bart Simpson schreef:

Ho, begrijp mij niet verkeerd.

Wanneer ik zeg: ''Ik heb 2 films met elkaar verward.''

Dan geef ik toch ook toe dat ik deze film niet heb gezien?

Niet echt. Het kan ook zo zijn dat je de film die eigenlijk een 1'5 verdiende een 5 hebt gegeven. Zou dat dan maar even nakijken.

Pastichio Rocker schreef:

"Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel."

Ik heb niet gelogen hoor. Ik dacht dat het om een andere film ging, een misverstand is niet meteen liegen. Ik weet niet hoe jij dat ziet, maar het is iig duidelijk dat je opnieuw naar school moet en het verschil tussen een misverstand en liegen moet gaan leren.

Bart Simpson schreef:

Met deze zin verraad je jezelf. Iedereen die Se7en al eens heeft gezien zou zich dit nog kunnen herinneren, maar jij doet alsof je het voor de eerste keer ziet. Busted, ventje.

Maar goed, klets jij maar een end weg, ik hou het voor gezien bij deze discussie. Geef eerst maar eens antwoord op mijn vragen in het beoordelingstopic.

Pastichio Rocker schreef:

Dit zij ik ook hé:

Ik heb de film verward, dus deze film had ik daarvoor zowieso niet gezien. Moeilijk hé, lezen..

En nog iets:

- Ik reageer op geen enkel bericht meer over deze discussie. Het lijkt mij na zoveel uitleg en berichten wel duidelijk. Zo niet, dan moeten sommige echt de basisschool (of de kleuterklas) opnieuw doen. Lezen is niet moeilijk, begrijpen ook niet.

En deze discussie kan toch geen kant meer op, aangezien sommige het express niet willen begrijpen, maar dat stiekem toch wel doen.

Einde discussie.

Is ook makkelijk te verwarren, want zo speciaal is ie ook weer niet.

kos schreef:

Is ook makkelijk te verwarren, want zo speciaal is ie ook weer niet.

hmm...Je kan erover redetwisten of je de film goed of slecht vindt, maar speciaal is-ie toch wel. Ik bedoel, ik ken weinig films waar het einde zo speciaal en onvoorspelbaar is, en in dat opzicht is het toch op z'n minst een speciale film, niet? Of je dat einde goed dan wel slecht vindt is natuurlijk een andere zaak.