Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 29 oktober 1998
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Truman Show
"On the air. Unaware."
Truman Burbank leidt een perfect leventje: goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Langzaam komt Truman er echter achter dat zijn leventje iets té perfect is: hij ontdekt dat hij het middelpunt is van het succesvolle TV-programma The Truman Show. Al zijn hele leven lang woont Truman in een enorme TV-studio, waar een dorpje is nagebouwd en al z'n vrienden acteurs zijn.
- Trailer (YouTube)
- The Truman Show (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Walter Moore / Kirk Burbank
Lawrence
Young Truman
pabostudent
Probeer het eens zonder de oogkleppen.....:P
Verrek nu je het zegt, dankjewel voor de tip.
Maar serieus, the Truman Show ain't my cup of tea.
SSeagal
Verrek nu je het zegt, dankjewel voor de tip.
Maar serieus, the Truman Show ain't my cup of tea.
Misschien verwachte je destijds wel teveel een Jim Carrey zoals in Liar Liar of in Ace ventura, dan kom je inderdaad bedrogen uit als je dan deze kijkt. Ik vond de film lekker wegkijken met een goed acterende Jim die ook wat serieuzere kanten van hemzelf kan laten zien. Maar ja, smaken verschillen, geeft niks.
pabostudent
Ik verwachtte juist helemaal geen super komische Jim Carrey, ik vond deze film gewoon niet leuk om naar te kijken.
Het verhaal is heel leuk bedacht en origineel, alleen de verfilming ervan vind ik maar niks.
Terwijl ik The Majestic geweldig vond, en daarin speelt Jim Carrey toch ook een serieuze rol. (misschien nog wel een serieuzere rol dan in the Truman Show)
Ik heb nog steeds geen argumenten van je gehoord...
pabostudent
Ik heb nog steeds geen argumenten van je gehoord...
Ik vind deze film gewoon niet leuk om naar te kijken, omdat het A. teveel doordraaft, B. de film zichzelf te serieus neemt, en C. het veel te onrealistisch is, en dat stoort mij in deze film.
Daar komt ook nog eens bij dat teveel mensen dit een zgn meesterwerk vinden terwijl deze film dat in mijn opinie niet is.
Ramon K
Is dit 'argument D'?
pabostudent
Nee het is namelijk geen argument om een film niet goed/leuk te vinden, het is gewoon iets waar ik mij aan stoor.
Yak
Forever on TV: reality soap opera that may never end: "The series is bound to invite comparisons with the 1998 film, The Truman Show, in which Jim Carrey plays the title role as a man who unwittingly spends his life in a reality TV bubble."
fantasieboy
Oké,ik vind the truman show alles behalve slecht.Niets ontbreekt aan de film er is humor,romantiek,fantasie,spanning enz.Kan Het nog beter?En daarbij wordt het nog eens vertolkt door Jim Carrey!(the king of comedy) Ik heb de film al een paar keer bekeken en het verveelt nog altijd niet.Dus?
MarkFish
Maar wat is er zo onrealistich aan dan?
regiematthi
Aan deze film zijn volgens mij redelijk wat onrealistische dingen, bv. het feit dat men een eiland en een zee in een studio volledig zou kunnen namaken, dat men 1 man van jongsafaan in zo een kleine ruimte an houden zonder dat hij het zelf merkt, ...
Maar wat maakt da tegewoordig uit, films als the matrix, lord of the rings, ... zijn toch ook onrealistisch?
ik vind dit een zeer toffe film, fantastische regie, sterk verhaal.
Quido
Die onrealistische dingen vallen je eigenlijk niet op. Het is gewoon zo goed en origineel. Daar moet je bij deze film ook niet aan denken. En hoe men hem in de studio houdt? Dan had je wat beter moeten kijken
, er wordt uitgelegd waarom hij niet de drang heeft om weg te gaan uit dit stadje.
Deze film onrealistisch? Volgens mij was dat juist de bedoeling, om die grote hype destijds rond programma's als Big Brother te parodieren (alhoewel ik ook verhalen heb gehoord dat het script voor deze film al lang voor de hele reality programma hype af was). Iemand hier iets meer over te vertellen?
Esteban
Hier ga ik ooit zeker nog m'n mening over neerschrijven, maar hier staat zo'n schandalige bullshit in geschreven waar niemand op in gaat dat ik eerst m'n laag beeld over de gemiddelde kijker weer moet opkrikken.
bram16
Zeer originele film, ook de acteerprestaties van jim carrey zijn niet te schatten!: 4,5*
malkovich
In 1998 had Roberto Benigni de oscar gewonnen. Heerlijke film trouwens La Vita e Bella..
Maar ondanks de vele mensen die de acteur Jim Carrey op een negatieve manier bestempelen, was hij wel de man die het beeldje verdiende, naar mijn mening. Daarna liet hij met Man on the moon en The Majestic nog eens zien, dat hij wel degelijk goed kan acteren....
Esteban
Ik vind het eigenlijk schandalig hoe hij over het hoofd werd gezien met 'The Truman show' en nogmaals met 'Man on the Moon'. In de feelgoodfilm 'The Majestic' was hij eveneens goed op dreef, maar geen nominatie waard. Het is maar de vraag of hij met 'Eternal Sunshine' eindelijk een nominatie gaat krijgen. Enkele kritieken spreken over 'de nieuwe kroon op Carrey's werk' en dat klinkt niet slecht.
malkovich
Heeft de film niet toevallig een oscar binnengesleept met de soundtrack? Dat zou wel terecht zijn, meen ik. Weet er iemand een website waar die compleet te downloaden is?
neo
Nou nee de score was geen eens genomineerd. Dat jaar won die score van La Vita E bella.
malkovich
Vreemd... Misschien weten zij iets wat ik niet weet? Ik vraag me af welke films nog meer in aanmerking kwamen dan...
neo
Oh nee wacht er waren toen nog 2 soort scores voor drama en komedie. La vita won voor drama en Shakespear voor komedie.
neo
Nou verder ook nog The Thin Red Line in dat jaar, wat al wat zegt over hoe serieus de jongens te nemen zijn
Het minst van de film vond ik de soundtrack.
Esteban
Sorry, ik begrijp je post gewoon niet. Gaat het over de scores? De enige die 'drama' en 'musical or comedy' apart houden zijn The Golde Globes en dat is niet het geval voor de scores, als het dat is wat je bedoeld. Philip Glass won gewoon de award voor 'Best Original Score - Motion Picture' bij de Globes. Of heb je het over een andere soundtrack-award? Philip Glass won ook wel een 'ASCAP'-award voor The Truman Show. Bij de Oscars was hij niet genomineerd. En wat de andere awards betreft :
Oscars:
Best Actor in a Supporting Role - Ed Harris (nominated)
Golden Globes:
Best Performance by an Actor 'Drama' - Jim Carrey (Won)
Best Performance by an Supporting Actor 'Drama' - Ed Harris (Won)
Best Director - Peter Weir (nominated)
Best Motion Picture 'Drama' (nominated)
Best Screenplay - Andrew Niccol (nominated)
Dames zouden voor Thin Red gekozen hebben...
Mooie score.
RWL
Dames zouden voor Thin Red gekozen hebben...
IK iig wel
Muziek/score van de Truman Show vond ik wel erg goed overigens.
neo
Sorry, ik begrijp je post gewoon niet. Gaat het over de scores?
Was een beetje in de war dan
Oscars:
Best Actor in a Supporting Role - Ed Harris (nominated)
Golden Globes:
Best Performance by an Actor 'Drama' - Jim Carrey (Won)
Best Performance by an Supporting Actor 'Drama' - Ed Harris (Won)
Best Director - Peter Weir (nominated)
Best Motion Picture 'Drama' (nominated)
Best Screenplay - Andrew Niccol (nominated)
De twee prijzen liggen dan toch wel ver uit elkaar. Als je bij de een de prijs voor beste acteur in de wacht sleept en bij de andere niet eens genomineerd bent? Strange.. Ik heb toch altijd liever de Golden Globes gevolgd.

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond te zien op televisie

'The Truman Show' is vanaf 25 april weer te streamen: 'Wat wil een mens nog meer?'

'The Truman Show' is morgenavond (15 januari) te zien op televisie: 'Wat is dit toch een ongelooflijke, mooie en ijzersterke film'

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond (7 oktober) op televisie

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

The Usual Suspects
Thriller, 1995
deja vueilandtelevisieclaustrophobiaparanoiasuspicionsimulated reality hidden cameradystopievideo surveillancehuwelijkbedrogmysterietelevision producerontsnappentv show in filmquestioningreality tvmake believepretend reflectivewonderactortv showdirectactor wittyantagonisticdignifiedallegory of the cave